2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

ESRAKO ben de merak ediyorum. eşimin tabiriyle "devşirme" bir oda yapıyoruz. o anlam veremiyor. ona kalsa gidip takım alacağız kolay tarafından... ben ise uğraşmak ve elimdekileri değerlendirmek istiyorum. çok kötü bişey çıkarsa ortaya acil tarafından gidip bişeyler alırız artık. ama kötü olacağını sanmam. müthiş bir oda yapmak yok zaten kafamda. yeter ki sevimli ve kullanışlı olsun.
fotosunu koyarım tabi, hepimiz koyarız... ama bizim evler yakın, sen gelip kendi gözlerinle de görebilirsin. hele bi o günler gelsin....

doğruya, aynı odada doktor olacak, hemşire olacak, elbet müdahale ederler di mi.... yani bugüne kadar hiçbir doğumda "aaaa bu kadın ıkınamıyor, tühhhh yapcak bişey yok" deyip kenara çekildikleri olmamıştır. ayyy ne biliim o görüntüleri görünce aptallaştım iyice... bacakların filan duruş pozisyonu.... itici geldi birden... ama yok ya ben yine de normal yapmak istiyorum kısmetse

banada cok itici garip geliyo o bacakları ayırıp cengele yatmak yaaaa aman ya bana zaten dr.yasakladı sen çok izlemişsin detaylı sakın bidaha izleme yapamazsın yoksa dedi hoş ben alışmıştım artık izleye izleye bebeğim tv de hergün 3-4 doğum bakıyodum artık korku falan gecti doğduktan sonra o kadınların mutluluklarına bakmak hoşuma gidiyodu..yaparız ya merak etme sen benim doğum yapan o arkadasımı görsen bu normal yaptıysa herkes yapar dersin o derece yani

canım bencede normal dogumu tercih et anne ne kadar ıkınırsa bebege o kadar faydası varmış cigerlerine takatim kalmassa diyorsun allah öyle bir güç veriyorki son nefesin oldugunu bilsen bile onun için mücadele ediyorsun zaten yeteri kadar açılma olmassa dogum masasına almıyorlar aldılar diyelim ıkınıyorsun baktılar zor olucak hemen ufacık bir kesik ve o muhteşem an bir anda karnından bir su gibi bebegin akıp çıktıgını hissediyorsun o an dogum masasından kaldırıp sezeryana almıyorlar benim öyle olmuştu.
hayatta bence nadir yaşanan anlardan biri oluyor dogum ben kolayı tercih etmiyorum her güzelligin bir bedeli olduguna inanıyorum allah nasip ederse burçinide normal doguracagım dogum sancısı çekerken edilen dualar yerini buluyormuş allah hepimizi saglıkla kurtarsın canım

iyi gecelr kadriye abla nasılsın valla tırssamda normal doğumdan katılıyorum sana inş.benimde normal olur

iyi geceler canım tırsma normal bir dogumu hemde zor bir dogum yaşamış biri olarak ben yinede normal istiyorum.
başak uyuyor bugün izmirin altını üstüne getirdik küçük hanımı gezdirdik yoruldu saat 8 demeden babayla şekerleme yapmak için yattılar halen uyuyor bende geçmiş okudum bekiyecegim uyanmassa bende yatarım o zaman sabbah horoz gibi erkenden kalkacak cadı

ayy canımbenim ya valla maaşşallah o gün kendi kendine durdu seni hiç üzmedi benim kızıomda öle olur inş.nazar değcek cocuga vallla bişeyler yap oku üfle nazar boncuğu falan tak yada söyle başağa poposunu kaşısın.bende bugün yoruldum yatıcam şimdi artık pazar die bizde gezdik

Tamam kuzu.. bole duyarlı arkadaslarının olması da cok gusel.. ne mutlu sana.

Kıyamam sana yaa.. kusuruma bakma, emınım zamanı olsa o da sana aynı sekılde davranırdı.. üzülme e mi??

kaydirigubbakcemile3 çok güldüm yahu.. ne sezeryan, ne de normal dogum ıstemıyorsun ha.. e bu da güsel kaydirigubbakcemile3

aftabru, başak 35+, evriş, jenny_sh hadi kızlar hepinize iyi geceler benim uykum sabah 8-9 gb bitiyo onun için hemen yatayım uyuyamıyorum yoksa illada erken kalkıyorum işbaşı yapar gb

seapcım özdilek de çok güzel bebek kıyafetleri var annem bitti resmen şunu al bunu al dedi durmadan ama ben kendimi frenledim afferim bana degilmi alıcagım şeyleri ancak seneye yaza giyebilir bende dogmamışa degilde hali hazırdaki kızıma ciciler aldım hele bir çanta aldıkki sorma gitsin

evrişşşş canım nasılsın selam sbah yokmu be canım :çok üzgünüm:

iyi geceler SERAP... ben de yatarım birazdan...
BAŞAKçım, sen zor da olsa normal doğum yapmışsın ve bunda da normali tercih ediyorsun ya, iyi o zaman ben de hiç korkmayayım... tamam bak geçti korkum... peki BAŞAKçım, ille de kesecekler diye bir kaide yok di mi? yani hiç dikişsiz normal doğum da oluyordur di mi?

tabi canım illa kesik olacak diye birşey yok benim açılma fazla olmadıgı için öyle oldu yengemde 2 dogum yaptı normal kadın pırt diye doguru verdi ne kesik ne dikiş canım

Teşekkür ederim esracım. Ama ben onu gerçekten de laf olsun diye söylemiştim :) Ciddiye alıp cevap vermen beni mutlu etti. Normalde sanal ortamda kurulan arkadaşlıklara pek inanan biri değilim. Ama biz burada farklı bir şey paylaşıyoruz. Bu nedenle ben de hepimizin samimiyetine inanmak taraftarıyım. Sen ebnde bunu gördüysen ayrıca mutlu ettin beni, teşekkür ederim. a.s.

Ayrıca kontrollerinin iyi geçmiş olmasına sevindim. Geçmiş olsun diyorum, medical park'taki doktoru gözlerinden öpüyorum. :)

Normal doğum hakkında;

Kızlar videoları izlediyseniz, dış ülkelerdeki doğumların çoğu ayakta (çömelerek) yaptırılıyor ve işi kolaylaştırmak için nefes egzersizlerinden tutun da, bir yığın yol yöntem var. Ama bizde iş öyle değil. Yapınız müsait değilse hemen atıveriyorlar makası.. Sonra da doktor "normal doğum yaptırdım" diyor. Hayır, % 90 işini kolaylaştıran şeyi yapıyor. Doğum olayını yaşamayı çok isterdim ama dikiş ile ilgili hiç iyi şeyler duymadım.

Bir de epiduralli normal doğumu hiç tavsiye etmiyorlar, ıkınmayı çok zorlaştırıyormuş, bu nedenle doktor üstten bastırıyormuş ama alt takımlar dağılıyormuş. Düşününce binyıllardır insanlar sezaryen mi oluyordu? diyorsun ama, güle oynaya normale giden pek çok arkadaşım "enayilikmiş" diye geri döndü. Benim gözüm çok korktu. Ne demişler; ben almayayım, alana da mani olmayayım :)

gunaydın annecikler
yeni bir haftaya daha baslıyoruz

aftabru maalesef 3. bir secenek yok :)illaki vakti gelince sez olmassan kendi gelio velet :) ins istedigin gibi rahat gecirirsin . gecen yazdım kızın biri 3 saatte dogurdu burda hemde normal. sancı dogum hersey 3 saat. hemde diokii 1 gece once felakettim agır vucut agrıyan bel vs ama dogumdan sonra kus gibi oldum.encokta karnımın gitmis olmasına sevindim:)

didecim maalesef bu kasıntının tek caresi soguk suyla bacakları yıkamak. o biraz idare edio bakalım dra gidince kan testi yaptırcam. haftaya randevumuz .

bugunde evdeyim aksama yemege davetliyiz bitek oglen bebişim icin bisiler pişirmem gerek. dun ilk defa yufka actım :))) ama tepsi kadar buyuk olmadı bende sigara boregi gibi sarıp oyle borekler yaptım ama arada denemeye devam edicem. madem ev kadını olduk tam olsun dimi :))

kızlar suyla aranız nasıl içiniz yanıomu ben habire su icmek istiyorum resmen yanıo icim.kasıntı filanda olunca gizli sekerden suphelenmio deilim ins yoktur oyle bisey. seker testimiz haftaya. esasen bebek hareketli oldugu icin cok merak etmiyorum

birde dun k.valdeme dedimki ben onu simdiden egitiyorum bana kızdı ne egitimi omru boyunca egitilecek bırak icerde rahat olsun diye bende dedim anne karnında baslıo egitim bisey olmaz zaten rahat :))işte boyle simdilik

Günaydın kızlar. Yine ilk ben hortlamışım anlaşılan. Neyse, bugün haberlerim iyi, bir daha leke gelmedihihoyyytAma ben de panter kesilmeye karar verdim. Kimsenin lafıyla hareket etmek, moral bozmalarına izin vermek yok. Hırlayacağım gerekirse

Geçen pazartesi üniverste hastanesinde sıramı beklerken içeri bir doktor girdi. Benim doktorumla aralarında şöyle bir konuşma geçti:

- Senin geçenlerde baktığın hasta var ya
- Eeee?
- Patlamış (!!!)

Ben dumur tabii:1shok:Hiçbir anlam veremedim bu konuşmaya ama onlar konuştukça işin aslı ortaya çıktı. Benim doktor doğumu yakın bir hasta için demiş ki, bebek çok iri, direkt sezeryana alalım. Hoca itiraz etmiş. ılla önce normali deneyelim, acil durumda sezeryana alırız. Saatlerce normal doğurtmak için uğraşmışlar. Bebek sıkışmış, acilen sezeryana almışlar. Sonuçta nurtopu gibi doğmuş bebecik: 4 kilo 900 gram:1shok::1shok::1shok:ınanabiliyor musunuz? O bebek bile bir şekilde doğmuş yani. Bence o kadar da korkmaya gerek yok. Benim arkadaşım epiduralle normal doğum yaptı. Ikınıyorum diye meğer bebeği geri çekiyormuş. En son ebe kızmış, sen kendini serbest bırak biz gerekeni yaparız demiş. Karnına bastırıp çıkarmışlar. Ki o kız hamileliği boyunca vajinal ultrasondan köşe bucak kaçtı. Doktorun çatı muayenesi yapmasına bile izin vermedi. Utanıyormuşkafamçokkarıştı

Son düzenleme:

sonuçta alt ve üst sın ırlar bir de ortalam daeğerler var..bence de normaldir ben de 23 haftalıkken gittiğimde 550 grdı neva

4.900 ve normal doğum ısrarı..ilginç tabi ..gerçi benim annem de 4500 olan kardeşimi normal doğuru ama resmen 5 kilo bu yaaaa

harkese günaydın..yine pazartesi ve benim çok işim var..ama yapmak istemiyorum

Nazancım ben de normal doğumdan korkuyordum, ama içten içe de normal olmasını istiyordum. Yani sezeryan olduğumda içimde hep bir, "keşke normal yapsaydım" duygusu ve normal doğum yapanlara karşı bir özenme olacağını hissediyordum. Doktorumla konuştuk ve bana "eğer sezeryan normal doğumdan daha iyi olsaydı inan önce ben sezeryanla doğum yapardım. Kendim de normal doğum yaptım üstelik suni sancıyla. Onun için eğer sezeryanla müdahale gerektirecek bir durum olmazsa normal yapalım" dedi. Bana çok moral ve güç verdi. Şimdi normal yapmak için can atıyorum. Araştırırken sezeryan hakkında öğrendiğim diğer bir şey de, sezeryanla en fazla 3 doğum yapabiliyorsun. Hatta bazen 3.yü bile önermiyorlarmış. (Yanılma payım olabilir doktora sormadım bunu) Zaten bir kez sezeryan yaptın mı ondan sonrakileri sezeryanla alıyorlarmış. Yani sezeryan doğurganlığını da etkiliyor. 3 tane ya da fazla çocuk istemiyorum ki, napayım diyeceksiniz ama ortada fiziksel bir sorun yokken sırf ağrıdan kaçmak için ya da estetik kaygılarla (hani vajina büyümesin diye falan) doğurganlığı öldürmek bana saçma geliyor. Neyse çok uzattım. Bana katılmayanlar da olabilir ama kendi fikrimi paylaşmak istedim sadece. Bir de bu sabah gördüğüm rüyanın etkisindeyim hala, onun için yazdıkça yazasım geliyor :1rolleyes:

Rüyamda Temmuzun ilk haftasında doktor "senin zamanın geldi" diye yatırıp bana suni sancı veriyor. Ben de doğuracağım için o kadar heyecanlıyım ve korkuyorum ki... Bir saat sonra kızın kucağında, hiç korkma çok kolay olacak diyor. Ben heyecandan ağlamaya başlıyorum. Kızımı kucağıma alacağımı düşünüyorum, o an ki duygularım hala çok canlı. Ama diğer yandan da gelecek olan sancıyı bekliyorum. Bu da beni deli gibi korkutuyor. Tam bu rüyanın üstüne senin mesajın denk geldi a.s Evet, korkuyorum, üç buçuk atıyor her yerim, ama normal yapacağım. :enbuyukkk:

Ha unutmadan annenlere Almanyadan birşeyler aldıracağını yazmışsın. Almanların Quelle diye bir alış-veriş katalogları vardır, bilirsin belki. İnternette varsa sana link vereyim diye araştırayım dedim ve Türkiye için de online katalogları olduğunu gördüm.

Türkiye için katalog linki Untitled Document

Almanya linki: quelle.de

günaydın kızlarrr.... yine yoğun bir hafta sonunu geride bıraktık....

cumartesi randevumuz vardı sabahtan gittik kanımızı idrarımızı verdik şeker için öğleden sonrada muayene için gidecektik dr. acil ameliyatı çıkmış randevu iptal kısmetse bu akşam gideceğiz çok heyecanlıyım bakalım şeker sonucum nasıl çıkacak.....

bu arada kızlar moralimi bozan şeyler oluyor bu insanları anlamıyorum....şuan hamileyiz hamilelikle ilgili ne kadar kötü şey varsa allah korusun anlatıyorlar insanın canını sıkıyorlar dün akşam eşime birkaç birşey anlatmışlar insanın kafasını takılıyor iyi yada kötü.... ok. kötü olaylar oluyor allah korusun ne ilk nede son ama kötü olaylardan daha fazla iyi olaylar oluyor mucize bebekler oluyor vs. niye bunlar anlatılmıyor..... sadece hamilelikle ilgili değil en basiti bir miden ağrısı normal hayatta böyle böyle diye birine atlatsan hemen cvp hazır işte bizim bir tanıdığında öyleydi aman allah korusun böyle oldu demeler offff çok kızdım kızlar afedersiniz moral bozmaya birebirler.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…