kızlar ben bugün doğumla ilgili fikrimi yazmıştım ama çıkmamış... yazar yazmam çıkmıştım topikten ama sonra bulamadım. kaydetmedi herhalde. tekrar yazayım;
geçen gün youtube da doğum görüntüleri izledik. ben hep normal doğum yapmak istiyordum. doktor da onayladı "sen istedikten sonra ben de tercih ederim" dedi. inşallah herşey yolunda giderse normal yapacağım. ama o youtube daki görüntüleri izleyince çok gözüm korktu. yani acı ve ağrı eşiğim yüksektir, dayanırım o kızmı sorun değil de... hani şu ıkınma olayı var ya, ya gücüm yetmez taakatim kalmaz da pes edersem doğumun ortasında? işte bu beni çok korkuttu , birden kendime olan güvenimi kaybedip sezeryana yöneldim. sonra birkaç sezeryan görüntüsü izledim... ki içim kalktı... ayyy o ne öle, mezbanedeymişsin gibi... tüylerim ürperdi... ayyyy yok yok valla ben sezeryandan da korktum...
eee napcaz şimdi? kafamçokkarıştı
bir üçüncü alternatif varmıdır ki? ben duymadım... ya sezeryan ya da normal di mi? nolcek şimdi? ben ikisini de istemiyorum kafamçokkarıştı allahım sen yardım et.... normal olsun diye çok isterim ama diyelim ki olmadı , güçlü ıkınamıyorum ve bebek yarı yolda kaldı, benim daha fazla gücüm kalmadı... devam edemeyeceğim. hemen o dakkada sezeryana filan alabiliyorlar mı acaba?
EVRİŞcim ben de zaten bugüne kadar özellikle onun için almadım bu tarz şeyleri. annemler şuan almanyadalar. ben internetten araştırıp alacağım ve onların adresine gönderteceğim. onlar gelirken getirecekler. ben bulamazsam o zaman onların zevkine güveneceğim. herhalde modeller arasında atla deve farkı yoktur. elbet işe yarar. kıyafet pek almazlar zira ben çok çok aldım. ayrıca burda daha ucuz. ama ayakkabı istiyorum. onu da temmuzda almanyaya tatile gidecek arkadaşım var papuç manyağıdır kendisi o almak istiyor. ille de "sakın ayakkabı alma, ayakkabıları benden" diyor. ortopedik alacakmış. gerçi şimdiden 3-4 papucu oldu bizimkinin ama olsun bir iki tane de o alsın bakalım. temmuz da büyük indirim oluyor ondan faydalanacak....
canım benim öyle bir şansım yok maalesef benim koca sabah 7 de gidiyo akşam 9 da anca geliyo yani pazara ve diğer tüm alışverillere mecbur tek çıkıyorum bazen carrefourdan aldıklarım buzdolaplık değilse arabada bırakıyorum o yukarı taşıyor..hayranım böyle eşlerinizle birlkte alışveriş temizlik vs yapmalırınıza maalesef öyle bir şansım hiç ama hiç yok senağlama
doğruya, aynı odada doktor olacak, hemşire olacak, elbet müdahale ederler di mi.... yani bugüne kadar hiçbir doğumda "aaaa bu kadın ıkınamıyor, tühhhh yapcak bişey yok" deyip kenara çekildikleri olmamıştır. ayyy ne biliim o görüntüleri görünce aptallaştım iyice... bacakların filan duruş pozisyonu.... itici geldi birden... ama yok ya ben yine de normal yapmak istiyorum kısmetse
ayy canımbenim ya valla maaşşallah o gün kendi kendine durdu seni hiç üzmedi benim kızıomda öle olur inş.nazar değcek cocuga vallla bişeyler yap oku üfle nazar boncuğu falan tak yada söyle başağa poposunu kaşısın.bende bugün yoruldum yatıcam şimdi artık pazar die bizde gezdik
tazem fasulyem ne demek mesafeli duruyüor bazı arkadaslarr askol yanii olurmu oyle sey ben sahsen seni kendime yakın bulanlardanım eminim benim gibi dusunen pekçok arkadas vardır samimiyetherseyden onemli benim için içtenlik sendede bunlar var ,
ben sahsen seni tanımadan seviyomm ve ist dan kaçırdıgımızı için de sahsım adına uzgunum ;(
kızlar ben bugün doğumla ilgili fikrimi yazmıştım ama çıkmamış... yazar yazmam çıkmıştım topikten ama sonra bulamadım. kaydetmedi herhalde. tekrar yazayım;
geçen gün youtube da doğum görüntüleri izledik. ben hep normal doğum yapmak istiyordum. doktor da onayladı "sen istedikten sonra ben de tercih ederim" dedi. inşallah herşey yolunda giderse normal yapacağım. ama o youtube daki görüntüleri izleyince çok gözüm korktu. yani acı ve ağrı eşiğim yüksektir, dayanırım o kızmı sorun değil de... hani şu ıkınma olayı var ya, ya gücüm yetmez taakatim kalmaz da pes edersem doğumun ortasında? işte bu beni çok korkuttu , birden kendime olan güvenimi kaybedip sezeryana yöneldim. sonra birkaç sezeryan görüntüsü izledim... ki içim kalktı... ayyy o ne öle, mezbanedeymişsin gibi... tüylerim ürperdi... ayyyy yok yok valla ben sezeryandan da korktum...
bir üçüncü alternatif varmıdır ki? ben duymadım... ya sezeryan ya da normal di mi? nolcek şimdi? ben ikisini de istemiyorum kafamçokkarıştı allahım sen yardım et.... normal olsun diye çok isterim ama diyelim ki olmadı , güçlü ıkınamıyorum ve bebek yarı yolda kaldı, benim daha fazla gücüm kalmadı... devam edemeyeceğim. hemen o dakkada sezeryana filan alabiliyorlar mı acaba?
valla canım ben sizi okuyunca bana çok az geldi kilosu yaa 24.haftada 550 gr 28 cm ama sizin çoğunuzda 700 gr maaşallah yaaaa......afrabru sende aynı şey demişsin normal die dr.da normal dio m
ama aklıma takıldı çarşamba tekrar gidicem dr.a bakalım kaç olmuşş inş.sizinki kadar olmuştur ya
noraacım hoşgeldin canım tadını çıkar arrık bol oksijen topla şöyle özlem gider...
taze fasulyem sende normal doğumun dikişinden korkuyorum demişsin bende normal istiyorum ama çok tırsıyorum hayırlısı artık ama inş.normal olur korksamda
bu arada ii geceler kızlar anca gecmişi okudum uzun sürdü bende bugün tozunu attırdım izmirin valla
sonuçta alt ve üst sın ırlar bir de ortalam daeğerler var..bence de normaldir ben de 23 haftalıkken gittiğimde 550 grdı nevaesrako
nedir bu doktordan çektiğin canım ya.800 gr ve 31 cm olan bi bebeğin cinsiyetini nasıl anlamıyor.erkek olmuş olsa pipisi ben burdayım derdi bence.herşeyin yolunda olması güzel bi haber ama.
serap
tam kaç hafta kaç günlük bebeğin.ben 23+0 iken gittiğimde 551 dı.25+0 da gittiğimde 778 gr idi.doktorun iyi diyorsa güven.ters giden bi şey olsa söylerdi
Günaydın kızlar. Yine ilk ben hortlamışım anlaşılan. Neyse, bugün haberlerim iyi, bir daha leke gelmedihihoyyytAma ben de panter kesilmeye karar verdim. Kimsenin lafıyla hareket etmek, moral bozmalarına izin vermek yok. Hırlayacağım gerekirse
Geçen pazartesi üniverste hastanesinde sıramı beklerken içeri bir doktor girdi. Benim doktorumla aralarında şöyle bir konuşma geçti:
- Senin geçenlerde baktığın hasta var ya
- Eeee?
- Patlamış (!!!)
Ben dumur tabii:1shok:Hiçbir anlam veremedim bu konuşmaya ama onlar konuştukça işin aslı ortaya çıktı. Benim doktor doğumu yakın bir hasta için demiş ki, bebek çok iri, direkt sezeryana alalım. Hoca itiraz etmiş. İlla önce normali deneyelim, acil durumda sezeryana alırız. Saatlerce normal doğurtmak için uğraşmışlar. Bebek sıkışmış, acilen sezeryana almışlar. Sonuçta nurtopu gibi doğmuş bebecik: 4 kilo 900 gram:1shok::1shok::1shok:İnanabiliyor musunuz? O bebek bile bir şekilde doğmuş yani. Bence o kadar da korkmaya gerek yok. Benim arkadaşım epiduralle normal doğum yaptı. Ikınıyorum diye meğer bebeği geri çekiyormuş. En son ebe kızmış, sen kendini serbest bırak biz gerekeni yaparız demiş. Karnına bastırıp çıkarmışlar. Ki o kız hamileliği boyunca vajinal ultrasondan köşe bucak kaçtı. Doktorun çatı muayenesi yapmasına bile izin vermedi. Utanıyormuşkafamçokkarıştı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?