harkese günaydın..yine pazartesi ve benim çok işim var..ama yapmak istemiyorum
................ Sonuçta nurtopu gibi doğmuş bebecik: 4 kilo 900 gram:1shok::1shok::1shok:İnanabiliyor musunuz? O bebek bile bir şekilde doğmuş yani. Bence o kadar da korkmaya gerek yok. Benim arkadaşım epiduralle normal doğum yaptı. Ikınıyorum diye meğer bebeği geri çekiyormuş. En son ebe kızmış, sen kendini serbest bırak biz gerekeni yaparız demiş. Karnına bastırıp çıkarmışlar. Ki o kız hamileliği boyunca vajinal ultrasondan köşe bucak kaçtı. Doktorun çatı muayenesi yapmasına bile izin vermedi. Utanıyormuşkafamçokkarıştı
kızlar ben bugün doğumla ilgili fikrimi yazmıştım ama çıkmamış... yazar yazmam çıkmıştım topikten ama sonra bulamadım. kaydetmedi herhalde. tekrar yazayım;
geçen gün youtube da doğum görüntüleri izledik. ben hep normal doğum yapmak istiyordum. doktor da onayladı "sen istedikten sonra ben de tercih ederim" dedi. inşallah herşey yolunda giderse normal yapacağım. ama o youtube daki görüntüleri izleyince çok gözüm korktu. yani acı ve ağrı eşiğim yüksektir, dayanırım o kızmı sorun değil de... hani şu ıkınma olayı var ya, ya gücüm yetmez taakatim kalmaz da pes edersem doğumun ortasında? işte bu beni çok korkuttu , birden kendime olan güvenimi kaybedip sezeryana yöneldim. sonra birkaç sezeryan görüntüsü izledim... ki içim kalktı... ayyy o ne öle, mezbanedeymişsin gibi... tüylerim ürperdi... ayyyy yok yok valla ben sezeryandan da korktum...
eee napcaz şimdi? kafamçokkarıştı
bir üçüncü alternatif varmıdır ki? ben duymadım... ya sezeryan ya da normal di mi? nolcek şimdi? ben ikisini de istemiyorum kafamçokkarıştı allahım sen yardım et.... normal olsun diye çok isterim ama diyelim ki olmadı , güçlü ıkınamıyorum ve bebek yarı yolda kaldı, benim daha fazla gücüm kalmadı... devam edemeyeceğim. hemen o dakkada sezeryana filan alabiliyorlar mı acaba?
ESRAKO ben de merak ediyorum. eşimin tabiriyle "devşirme" bir oda yapıyoruz. o anlam veremiyor. ona kalsa gidip takım alacağız kolay tarafından... ben ise uğraşmak ve elimdekileri değerlendirmek istiyorum. çok kötü bişey çıkarsa ortaya acil tarafından gidip bişeyler alırız artık. ama kötü olacağını sanmam. müthiş bir oda yapmak yok zaten kafamda. yeter ki sevimli ve kullanışlı olsun.
fotosunu koyarım tabi, hepimiz koyarız... ama bizim evler yakın, sen gelip kendi gözlerinle de görebilirsin. hele bi o günler gelsin....
iyi geceler SERAP... ben de yatarım birazdan...
BAŞAKçım, sen zor da olsa normal doğum yapmışsın ve bunda da normali tercih ediyorsun ya, iyi o zaman ben de hiç korkmayayım... tamam bak geçti korkum... peki BAŞAKçım, ille de kesecekler diye bir kaide yok di mi? yani hiç dikişsiz normal doğum da oluyordur di mi?
Günaydın kızlar. Yine ilk ben hortlamışım anlaşılan. Neyse, bugün haberlerim iyi, bir daha leke gelmedihihoyyytAma ben de panter kesilmeye karar verdim. Kimsenin lafıyla hareket etmek, moral bozmalarına izin vermek yok. Hırlayacağım gerekirse
Geçen pazartesi üniverste hastanesinde sıramı beklerken içeri bir doktor girdi. Benim doktorumla aralarında şöyle bir konuşma geçti:
- Senin geçenlerde baktığın hasta var ya
- Eeee?
- Patlamış (!!!)
Ben dumur tabii:1shok:Hiçbir anlam veremedim bu konuşmaya ama onlar konuştukça işin aslı ortaya çıktı. Benim doktor doğumu yakın bir hasta için demiş ki, bebek çok iri, direkt sezeryana alalım. Hoca itiraz etmiş. İlla önce normali deneyelim, acil durumda sezeryana alırız. Saatlerce normal doğurtmak için uğraşmışlar. Bebek sıkışmış, acilen sezeryana almışlar. Sonuçta nurtopu gibi doğmuş bebecik: 4 kilo 900 gram:1shok::1shok::1shok:İnanabiliyor musunuz? O bebek bile bir şekilde doğmuş yani. Bence o kadar da korkmaya gerek yok. Benim arkadaşım epiduralle normal doğum yaptı. Ikınıyorum diye meğer bebeği geri çekiyormuş. En son ebe kızmış, sen kendini serbest bırak biz gerekeni yaparız demiş. Karnına bastırıp çıkarmışlar. Ki o kız hamileliği boyunca vajinal ultrasondan köşe bucak kaçtı. Doktorun çatı muayenesi yapmasına bile izin vermedi. Utanıyormuşkafamçokkarıştı
DUNKU DR KONTROLLERİM
merhabalar arkadaslar
geç misi ancakokudum cumadan buyana epey kaynatmıssınız
cuma gunu 11 de asıl dr umla krandevum vardı yani dogumumu yapacak olan dr umla, cinsiyeti hani 16,erkek diyen sonra ki haftalarda da hiç pozisyon vermedigini soyleyip hiç birsey diyemeyen dr umla idi randevum , gelmisiz24 e artık dedik cinsiyet falan filan bakalım dedi pozisyonu çok uygun değil popo ustuoturuyor ama buyuk oranda erkek bence dedi. gorumcemde bizleydi ama biz kiz bekliyorduk falan dedi hani arzu ediyoruz hesabı uçuncu olur insalah efendim napalım erkek diyor , ay inanmadım bu sefer bozulmadım 4 farklı dr biri docent perinatolog biri riskli gebelik uzmanı onun harici acıbadmin kadrolu dr u haftalarca bakıp kız dedi ayrıc a leventte sirketin orda gittigim birhastaneni dr u bir hafta ara ile iki kez bakıp kız dedi benim bu dr erkek diyor onuda zorla diyor yani aslındahiç demeye niyeti yok gostermiyor deyip geçiyor deli olacagımmmm ondan kızı duymassam ben nası pembe oda suslemesi falanyapacagım hastanede çokm erak ediyorumçok komik oyle deilmi:))
neyse bu dr un olcumlernie gore bebek 2,5 hafta onde gidioyrmus 890 gr 32 cm dedi , ordan çıktıkk
14,30 da acıbadem hast dr umla kontrol randevum vardı oraya gittim dedik adama yine cinsiyetine bir baksak o 4 boyutlu ile bakıyor bu arada digeri eskisistem siyah beyazla bebek silueti bile gornumyor neyse adama paronayak aile gibi gorunuyoruz eminim habire kiz değilmi dyie sorarak bilse bize baska dr erkek diyor diye:)))) neyse adama dedik mobilya alcaz aman yine baksak falan adam yine baktı bizde oyle değisiklik olmaz zaten dedi hafta 24 mumkun değ3il kiz diyoruz daha otesi yokmodundayine bakalım ama dedi baktı etti bakın dedi bacak arası burası bos falan anladıgım kadarıyla baktım çok iyi anladıgımı soyleyemem tabi ama dr çok emin, detaylıyı çeken docent dr ve onun isi çikinca detaylıçekimine devam eden diger acıbadem dr u dakız dedi yaniaklım almıyor
anrtık size yazmaya bile yuzum yok komik oluyorum biliyorum ama içimide kusku yinede dusuyor bu adam beni deli edyior:)
kararımı verdim iki dr devam edeceğim kendi dogum yaqptırcak dr umayuzde yuz guvenemedigim surece ki hiç guvenemiycem heralde iki dr la devam etmeyi surdureceğim alt tarafi iki kez daha muayneucreti oderim gelirim 8 aya ondan sonra da gerek olmaz ikili gitmeye ne yapayım;(
kendi dr uma dedim idrar tahlili falan yapsakmı arada hani enfeksiyonçokçıkan var falan filan gerekyokhayır diiyip kestirip atıyor
onun uzerine rahimagzı olc falanhayatta diyemezdim zaten demedimde aman lanet olsun acıbadem dr uma derim dedim
acıbadem dr una dedim rahim agzı sikayetin yoksa gerek yok dedi olcmeye olsa sikayetlerin olur bası olur fala dedi dedim olsun içim rahatetsin bakalım baktı ben artık sayıyı soramadım gayet normal dedi benim içni yeterli yani adam içimi rahatlatyıor obuuru ben boyel diyorum dr benim niyeg uvenmiyorsunmodunda, neyse artık kaldı 3 ay digerinde dogum yapmakistiyoru ohastaneni fiyatları uygun hastane guzel dr un ameliyat zamanı tavırları gayet guzel falan oyuzden mecbur ona devam edecğğim yapacak birsey yok, bu arad acıbadem dr u bebegi 31cm ve 800 gr olarak olctu ikisi arasında yuzde 10luk fark niye var bilmiyorumneyse artık,
herşeyin hayırlısı tabii.ama şu normal doğumda alttan kesik olayı canımı sıkıyor..diyorum madem onda da dikiş var hem de çok abes yerde sezeryan mı daha iyi..herkesin yapısına ve hamilelik seyrine göre en doğrusu olsun inşallah..fakat ben kendi adıma kim olursa olsun bize ne kadar iyi davranırlarsa davransınlar kaç para verirsek varelim doktorlara tam anlamıyla güvenemiyorum..ama başka çaremiz de yokNazancım ben de normal doğumdan korkuyordum, ama içten içe de normal olmasını istiyordum. Yani sezeryan olduğumda içimde hep bir, "keşke normal yapsaydım" duygusu ve normal doğum yapanlara karşı bir özenme olacağını hissediyordum. Doktorumla konuştuk ve bana "eğer sezeryan normal doğumdan daha iyi olsaydı inan önce ben sezeryanla doğum yapardım. Kendim de normal doğum yaptım üstelik suni sancıyla. Onun için eğer sezeryanla müdahale gerektirecek bir durum olmazsa normal yapalım" dedi. Bana çok moral ve güç verdi. Şimdi normal yapmak için can atıyorum. Araştırırken sezeryan hakkında öğrendiğim diğer bir şey de, sezeryanla en fazla 3 doğum yapabiliyorsun. Hatta bazen 3.yü bile önermiyorlarmış. (Yanılma payım olabilir doktora sormadım bunu) Zaten bir kez sezeryan yaptın mı ondan sonrakileri sezeryanla alıyorlarmış. Yani sezeryan doğurganlığını da etkiliyor. 3 tane ya da fazla çocuk istemiyorum ki, napayım diyeceksiniz ama ortada fiziksel bir sorun yokken sırf ağrıdan kaçmak için ya da estetik kaygılarla (hani vajina büyümesin diye falan) doğurganlığı öldürmek bana saçma geliyor. Neyse çok uzattım. Bana katılmayanlar da olabilir ama kendi fikrimi paylaşmak istedim sadece. Bir de bu sabah gördüğüm rüyanın etkisindeyim hala, onun için yazdıkça yazasım geliyor :1rolleyes:
Rüyamda Temmuzun ilk haftasında doktor "senin zamanın geldi" diye yatırıp bana suni sancı veriyor. Ben de doğuracağım için o kadar heyecanlıyım ve korkuyorum ki... Bir saat sonra kızın kucağında, hiç korkma çok kolay olacak diyor. Ben heyecandan ağlamaya başlıyorum. Kızımı kucağıma alacağımı düşünüyorum, o an ki duygularım hala çok canlı. Ama diğer yandan da gelecek olan sancıyı bekliyorum. Bu da beni deli gibi korkutuyor. Tam bu rüyanın üstüne senin mesajın denk geldi a.s Evet, korkuyorum, üç buçuk atıyor her yerim, ama normal yapacağım. :enbuyukkk:
Ha unutmadan annenlere Almanyadan birşeyler aldıracağını yazmışsın. Almanların Quelle diye bir alış-veriş katalogları vardır, bilirsin belki. İnternette varsa sana link vereyim diye araştırayım dedim ve Türkiye için de online katalogları olduğunu gördüm.
Türkiye için katalog linki Untitled Document
Almanya linki: quelle.de
canım onlar hayatlarında tek yaşadıkları önemli şey hamilelik olanlar..zor oluyormuş da neler çekiliyormuş da öyleyse ne yapalım göze aldık ki hamile kaldık.günaydın kızlarrr.... yine yoğun bir hafta sonunu geride bıraktık....
cumartesi randevumuz vardı sabahtan gittik kanımızı idrarımızı verdik şeker için öğleden sonrada muayene için gidecektik dr. acil ameliyatı çıkmış randevu iptal kısmetse bu akşam gideceğiz çok heyecanlıyım bakalım şeker sonucum nasıl çıkacak.....
bu arada kızlar moralimi bozan şeyler oluyor bu insanları anlamıyorum....şuan hamileyiz hamilelikle ilgili ne kadar kötü şey varsa allah korusun anlatıyorlar insanın canını sıkıyorlar dün akşam eşime birkaç birşey anlatmışlar insanın kafasını takılıyor iyi yada kötü.... ok. kötü olaylar oluyor allah korusun ne ilk nede son ama kötü olaylardan daha fazla iyi olaylar oluyor mucize bebekler oluyor vs. niye bunlar anlatılmıyor..... sadece hamilelikle ilgili değil en basiti bir miden ağrısı normal hayatta böyle böyle diye birine atlatsan hemen cvp hazır işte bizim bir tanıdığında öyleydi aman allah korusun böyle oldu demeler offff çok kızdım kızlar afedersiniz moral bozmaya birebirler.....
hayırlı olsun..aa bu arada kızlar hafta sonu kızıma büyüyen karyolasını aldık iyikide almışık hem kdv indirimden faydalandık hemde renklerini bize göre değiştiriyorlar yani siparişe göre yapacaklar anca 25 gün yada 1 ay sonra gelir dediler üzerimden büyük bir yük kalktı geriye bir odasının badanası birde dolabı kaldı onlarda olsa tam rahatlıcam ama en azından her ihtimale karşı bir yatağı var artık:))))9
Günaydıııın, boş ver hayatım, ömür biter işler bitmez. Canını sıkmadan, yapabildiğin kadar yap. Aheste aheste. Arada çayını, kahveni iç (eğer böyle kötü şeyler yapıyorsan tabi, ben şimdi içiyorum mesela)
- oooo ha !! (pardon çok içimden geldi de, 4,900'ü duyunca... Kabus gibi)
aa bu arada kızlar hafta sonu kızıma büyüyen karyolasını aldık iyikide almışık hem kdv indirimden faydalandık hemde renklerini bize göre değiştiriyorlar yani siparişe göre yapacaklar anca 25 gün yada 1 ay sonra gelir dediler üzerimden büyük bir yük kalktı geriye bir odasının badanası birde dolabı kaldı onlarda olsa tam rahatlıcam ama en azından her ihtimale karşı bir yatağı var artık:))))9
yardımmmm istiyorum herkes nerde bir yorum yapın ya şimdi netten araştırınca daha bir tırstım.....dün akşam farkettim birkaç gündür vajinanın girisi değilde üstü üçgen bölge hemen kasığımın altı vajinanın başlangıç yerinde sağ tarafımda birkaç gündür acı var arada acıyor dün akşam baktım orda hafif bir şişlik var bu nedirki böyle birşey yaşayan yada duyan var mı ya korktum ben şimdi akşama dr. gidicem ama akşam olmak bilmez şimdi....,
esracım bu yazını okuyunca hemen benim olayım geldi aklıma. biliyosun benimde başımdan böle saçama sapan bi olay geçtiii...sinir bozmaktan başka biişe yaramıyo bu dr lar.kötükedihüso.. ama canım emin ol bazı şeyleri kendi menfaatleri için yapıyolar. en azından benim dr öle ben onu anladım...a.s içinden ne geçiyosa o doğru oluyo canım. sen merak etme. ben bi ara çok kafaya takıyodum amam artık takmıyorum çünkü eminim herşeyden.
seninle bu dr lardan çektiğimiz nedir esrakocuumm yaaaaalaelaelaelaelae
Canım hayırlı olsun kızının karyolası. Bebişin güzel günler, geceler geçirsin yatağında :)Biz de geçen hafta pazar günü oda takımının siparişini verdik. Aynı şeyi söylediler. 20 günü bulur, boyanacak edecek vs... dediler ve dün aradılar siparişiniz geldi yarın getiriyoruz diye. yani çok güvenme o 20 gün lafına.
Vajinadan bacağına ya da kasıklarına doğru uzayan bir acı mı? Bende de var. Doktora sordum. "6. aydan sonra çok hissedeceksin böyle acıları, çünkü rahmindeki büyüme artacak ve rahmi tutan kaslar gerilecek bu da rahimin altında, kasıklarında ağrılara sebep olacak. Yatıp dinlendiğinde hafifleyip geçmezse ağrılar, gelirsin bakarız" demişti. Muhtemelen seninki de böyle bir ağrıdır canım. Panik yapma. Özellikle uzun yürüyüşlerde artıyor benim ağrılar.
behiyecim cinsiyette son durum ne oldu? ben kaçırmış olabilirim. sen bilgi hastanesine gidiyordun, değiştirdinmi memnunmusun? doğum için orayı düşünüyormusun????
canım evet arada öylede kasıklarımdan vajinama doğru ağrı oluyor ama bu başka nasıl anlatacağımı bilmiyorum.... kasığımızın hemen altından vajinamız başlıyor ya alt taraf değil üst kısım hemen kasığımın yanı vajinamın üstü orası biraz acıyor ve çok hafif şişlik var...
aidacım benim arkadaşım 4.900 ve normal doğurdu. ama tabi bebeğin 4.900 olduğu doğunca ortaya çıktı. son 1,5 ayı buradaki doktor kontrolünde geçirdiği için, onun cihazıda ağırlığı vermediği için, bebeğin bu kadar büyük olduğunu kimse tahmin bile edemedi. 3 gün sancı çekti, açlıktan uykusuzluktan o kadar yorulmuştu ki, üstelik doktor doğuma bile gelmedi, (normal doğuma gelmiyor) iki tane ebenin üstün çabalarıyla ve tabiki bol kesikle...
DUNKU DR KONTROLLERİM
14,30 da acıbadem hast dr umla kontrol randevum vardı oraya gittim dedik adama yine cinsiyetine bir baksak o 4 boyutlu ile bakıyor bu arada digeri eskisistem siyah beyazla bebek silueti bile gornumyor neyse adama paronayak aile gibi gorunuyoruz eminim habire kiz değilmi dyie sorarak bilse bize baska dr erkek diyor diye:)))) neyse adama dedik mobilya alcaz aman yine baksak falan adam yine baktı bizde oyle değisiklik olmaz zaten dedi hafta 24 mumkun değ3il kiz diyoruz daha otesi yokmodundayine bakalım ama dedi baktı etti bakın dedi bacak arası burası bos falan anladıgım kadarıyla baktım çok iyi anladıgımı soyleyemem tabi ama dr çok emin, detaylıyı çeken docent dr ve onun isi çikinca detaylıçekimine devam eden diger acıbadem dr u dakız dedi yaniaklım almıyor
anrtık size yazmaya bile yuzum yok komik oluyorum biliyorum ama içimide kusku yinede dusuyor bu adam beni deli edyior:)
cinsiyette son durum ne bende bilmiyorum açıkçasıayrıntılı usg de dr erkek dedi kendi dr ben kız gibi görüyorum ama 4d usg ye de girmeni istiyorum dedi...
ama ben erkek olduğuna eminim ayrıntılı usgede çok net ben de gördüm cnm.
hala bilgiye gidiyorum doğum için orayı düşünüyorum çünkü fiyatları çok uygun. ama memnun olup olmadığımı bilmiyorummm:dilcikar:en azından dr a güvenim kalmadı:a015:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?