canım şeker yüklemesinde kan vermiyorsun.şekerli su içiyorsun aç karna...
daha çıkamadımki eşimi bekliyorum.bugün ağrılarım yine coştu :teytey:
kayracım haklısın. zaten dr istemedi ama ben o değerlere tekrar baktıracağım kanda. çünkü laboratuarlarda farklılıklar olabiliyor diye biliyorum. Bakalım gene 1000'in üzerinde çıkarsa bu durumda bi çocuk dr una danışırım en iyisi. Zaten eşim ve yakın aile de yaptıracak bu testi. Benden onlara bulaşmış olabilir mi diye sanırım. Ya da onlardan bana bulaşmış olabilir mi diye de olabilir. Fakat bulaşma şeklini okudum da eşten bulaşmış olması daha kuvvetli bir ihtimal bence. Helin'in de eşinin 1000 den büyükmüş. Ama helin'e bulaşmadığına göre demek ki taşıyıcı değil eşi. Yani sadece bu virüsü almış ve vücut bağımlılık geliştirmiş. Ama tabi eşler arasındaki bulaşma şekli ile hamile anneden bebeğine geçme ihtimali vs. bunları düşününce kafam karışıyor :)
ayyy ne kadar uzun yazdım :)
canım ben hergün bi yummurta iki bardak süt 3 tane ceviz yiyorum.hadtada bi balık yiyorum.bide bulguru nohutu kurufasulye ve mercimeği çok tüketiyorum.eti sık sık yiyorum.bunlar yediklerim.ultrason kağıdında yazan kilosudur.doktorum 550 gr dedi kağıda baktım 551 gr.ama boyumuz çok uzun değil sanırım.uyluk kemik ölçüm haftası daha küçük çıkıyor.senin oğlunun boyu kaç peki canım.kiloyu çok takma.sağlıklı olsun doğuncada kilo alıyorlar.
seçimlerin bittiğine çok sevindim.küçük bi beldede yaşaıyorum.belediye başkan adaylarının hepsini tanıyorum.kızlar hergün bi grup gelip çay kahve içip oy isteyip gidiyorlardı.çok şükür kurtuldum.bunalmıştım artık hiç bi aday ve partili görmek istemiyordum.küçük yerlerde de böyle oluyormuş bunuda gördüm.
güzel haberlerini bekliyoruz.dualarımız seninlekızlar bende yarın dr gidiyorum detaylı ultrasonum var oğluşumu görücem heycanlıyım inşallah herşeyde yolunda gider dua edin kızlar
pastan çok güzel görünüyor pembede sana çok yakışmışakaşam girmeye çalışacağım. sizleri çok merak ediyorum ama yoğunluktan giremiyorum. akşam inşallah girer ve okurum. umarım hep güzel haberler okurum, herkes iyidir.
ben yeni foto eklemeye çalışıyorum şimdi bankadan ve sonra çıkıyorum.
neye bağışıklığın var kuzum senin, ben anlayamadım? birkaç sayfa geri gittim ama göremedim. lalle yazışmışsınız bişeyler...
hayyyy maşallah oğlunaben de çok güzel besleniyorum aslında, fazladan bile yiyorum ama benim kız cimcime olacak galiba.... annesine çekmiş kızım, minyon olacak. varsın olsun. BODUR TAVUK HER DAİM PİLİÇ:dance: di mi ama?
herkese merhabalar
140 dan kuçuk olması gerekiyor yukleme sonucu bende ise 176 cıkmıs, ablamdan hatırlıyorum onun 145 cıkmıstı ve dr kuçuk caplı bir diyete tabi tutmustu, ama tabi ondan once 100 gr yukleme yapılıp kesin olarak tam duruma bakılıyor, dun bana yapılan 50 gr glikoz yukleme tarama testi bu asıl 100 gr likolan tehsis testi. simdi dr umla henuz konusmadım muhtemelen yarın bana 100 gr yukleme yapılcagını soyleyecek ve saat bası 3 saat 3kere kan vereerk asıl duruma bakılcak ne yazikki(( bir anda çokkotu oldum
hayallerimde yeni çikan yaz meyvalarından tepe tepe yemek vardı hatta tahlili almaya gitmeden once tatlıcıya gitmeye karar vermistik esim ve oglumla tabi o plan yattı elimde kagıt kalakaldım içimdee dogmustu zaten nedense, oglumda çıkmamıstı çok iyi hatırlıyrum 110 cıkmıstı yukleme sonrası çokiyi diysevine sevine eve gelmistim napalım artık 4ay diyety aparak geçirceğiz. dondurmalar makarnalar falan muhtemelenyasak artık dr diyetisyeene falanmı yonlendircek bilmiyorum canmım sıkıldı ama bunada sukur bebekle ilgili birsey olmasında,
evet canım öyleymiş. zaten hediye paketinden de belli oluyor pahalı bir yer olduğu. değiştirmeye gittik cmts sabah, o zaman fiyatları görünce eşime içimden epey kızdım aslında. normalde yarı fiyatına hatta 1/3 fiyatına alabileceğim şeylere o kadar para vermiş. hem de şu kriz ortamında. üstelik de şimdi giyemeyeceğim bile. sözümona small ama sanki doğuma giderken bile giyebilirim gibi büyük oldu. küçük bedeni olmadığı için eşimin aldıklarını değiştirmedim. madem onları beğenmiş bari onun zevkine göre olsun dedim kaldı. ama hiçbirşey almam GEBEden normalde. gerçekten çok kazık. eşimin iki parça için verdiği paraya ben 8 parça kıyafet aldım cmts günü. hem de hepsini bayılarak aldım. doğumgünümde de giydim hatta o pembe şifon bluz mesela biri....nazancım
nice mutlu yasların olsun insallah iyiki dogmussun
gebe magazası ucuk pahalı bir magaza bir pantalon 129 tl den baslıyor kotlar falan 159 falan ben bakmıstı çıldırmıs bunlar deyip anında cıkmıstım,
aftabrucum, benim hepatit b ye vücudum kendiliğinden bağışıklık geliştirmiş 1 ile 10 arası olması gereken değer 1000 den büyük çıkıyor kan tahlilinde. dolayısıyla hepatit b, bende sorun değil ama bebeğe bulaşır mı endişesi ile 1-2 dr.'a danıştım bugün. hayır dediler, bebek için sorun olmaz. zaten yeni doğan bebeklerin hepsi hepatit b'ye karşı aşılanıyorlarmış artık. benim de içim biraz olsun ferahladı... şimdi ailedeki diğer kişilere bakıyoruz var mı onlarda hepatit b diye.
geçmiş olsun canım... kızına da sana da.... eşin bakıyor mu bari size?günaydın arkadaşlar naslısınız .
benim sinüzitten başım çatlıyor ve zonkluyor ilaçta içmiyorum kızımda hala düzelmedi dünden bu gün için plan yapmıştım kızımla alışverişe gidip gezecektim ama oda hasta bende yani gezmemiz yatmış durumda.geçmiş bakıp gelicem bakalım ne var ne yokmuş.
haydaaaa, koca izmirde doktor mu kalmadı BURKO cum? şimdi izmirin gülleri bir olup sana hemen bi doktor buluverirler, sen sıkma o tatlı canını....Off kızlar ya ben doktorsuz kaldımsenağlamaÜniversite hastanesine devam edeceğim diye doktorumu bırakmıştım. Sabah aradım, onlar da yeni hasta kabul etmiyormuş, çok yoğunlarmış.Ne olacak benim bu halim
di mi ya? insan bebek arabasını bebek doğmadan ne diye kullansın ki.... çok komiksin ESRAKO yauwww :roflol:.....daha çok erken puset almak için ama bu fiyatı birdaha bulamayız resmen yarı yarıya gibi nerdeyse diye aldık. hiç kullanmadan cinsiyet konusunda bir supriz vs olursa değisim yaparlarmıs ki zaten nerde kullancaz :)
nurdan inanamassın yain sen 4 yasına kadar kullancak diyorsun benim oglum 7 yasında okula basladıgında bile oturuyordu o sonbahar son kez oturdu yani pusete. hatta utanıp ustumu kapatın diyodu tentesini indiriyorduk yoldan gelen geçenler sakat falan sanıp acıyarak bakıyorlardı esek kadar çocuk pusetin içinde:)))
.
evet burda 1 temmuz-31 temmus ve 1 ocak-31 ocak hersey indirimlidir, yila 2 kare cok buyuk indirim olur bole, o da bizim sansimiza temmuzda, yani 1 temmuz itibariyle, sagligim el verirse alisveriste bulucam kendimi, o zmaan kadar azar azar alicam, asil buyuk parcalari o zaman alicam...
buarad oglusuna cok guldum:)))hatta 5 yas yazicaktim yok deim, 4 diyim ama 7 de iyiymis:)))
kılar eşimin telefonunda dün bi foto buldum ilk hamile kaldığım zamanlar hasta yatıyorum hep yorgunum sanki çok geride kalmış o günler gibi hissettim bi garip oldum albüme bakabilirsiniz oraya koydum
sağol canım, yok kötü şeyler getirmiyorum aklıma... sadece ben aşı olmamıştım da ondan şaşırdım.. bir de araşltırma ihtiyacı hissettim haliyle...
gebe'den ben de hamileliğin ilk zamanlarında rahat olsun diye bir kumaş pantolon almıştım, 2-3 ay da kullandım. Ama artık o bel kısmı oturunca sıkıyor yani giyemiyorum resmen o pantolonu... canım sıkıldı tabii bu duruma çünkü 120 lira civarı bir şey vermiştim sanırım. Ama ben onu en azından 7. aya kadar falan giyerim diye tahmin ediyordum. O göbeği kaplayan elastik kumaşın altındaki bel kısmı rahatsız etmeye başlayınca kaldı bir kenarda :1shok:
seernicim euroflora diye bi yere gitmiştim bebek süsleri felan satılan yer
ayrıca bencede inegölden bakarsın orda bir yığın çeşitler var gitti gidiyor sağlam bi site ama sonuçta bi kazak almıyosun böyle birşeyi netten alma bence hemde inegöl gibi avantajınız varr belki ben bile gelip gezeblirim oralara sırf çeşit var diye
kelebeğim benim oğluşumun ismide Yahya Celil olucak vaktin varsa eklersin tatlım
bence renk o kadarda önemli değil hepsi pembe olsada olur
tazefasulye;5975707 [COLOR="DarkRed" .!.:NAZAN doğum günün kutlu olsun arkadaşım... Ne kadar ince kocalarınız var yaa.. Benimki artık annemin yanına geldim diye midir (annemden yeterli ilgiyi gördüğümü mü düşünüyor, anlamadım), iyice kalaslaştı. Eve bir geçelim, sorucam ben ona kaydirigubbakcemile kaydirigubbakcemile [/COLOR]
İnşallah canım sağol. Bu 1 hafta meselesi yaklaşık 1 aydır sürüyor da, ona gülüyorum. 1 aydır ben "1 hafta içinde" eve yerleşiyorum. İnşallah bu sefer son 1 hafta deyişim olur :)
Bu arada bugün benim doğumgünümmmm. Kızımla beraber ama eşim ve ailemden ayrı ilk doğumgünüm olacak... :çok üzgünüm::çok üzgünüm:
ay canim benim ya, cok zor universitede yer bulmak, niye birakmistin doktorunu, memnun degilmiydin??Bide egeyi dene istersen, dokuz eylulde cok sira varsa..egenin doktorlarini sidetle onerririm, ne de olsa benim hocalarim di:)))
Off kızlar ya ben doktorsuz kaldımsenağlamaÜniversite hastanesine devam edeceğim diye doktorumu bırakmıştım. Sabah aradım, onlar da yeni hasta kabul etmiyormuş, çok yoğunlarmış.Ne olacak benim bu halim
günaydın arkadaşlarrr
fasülyecim benim ayak parmaklarımın hepsi batar nedense biraz ihmal etsem, kestikten sonra ya da o hafif acıyı hissettiğinde silverdin diye bir krem varya yara yanık merhemi onu sürersen iyi gelir tavsiye ederim.
canım fiyatlar çok değisken 100 tl ye de puset var 1000 tl ye de. aradıgın istedigin marka model i gordugun en uygun fiyata almak uygun ama buna bakınca ben kime desem begendigim puset 750 tl diye oha yok artık falan diyor insanlar. ama kaliteli birsey almak istiyorsan paraya kıymak gerekiyor. esimin meshur lafıdır 150 tl lik puset alacak kadar szengin değilim diyor bu ara yuhh falan diyenlere:)
çunku oglumda dandik markazı birsey aldık ne bilelim puset in bu kadar onemli bir arac oldugunu sahsen biz çok gezen tipler oldugumuz için çok yuruyen çok tatile çıkan kum deniz puseti heryere sokan:)
aldık birkaç ay sonra fenalık geldi kapatsan iki saat kapatamassın hantan donmez rahat ilerlemez kaldırımda çıkmaz falan sinir oludk attık onu peg perego aldık o zaman e ne oldu obur dandige verdigmiz para bosa gitti.
iyi birsey almanı tavsiye ederim maddi durumun elverdigince tabi.
aa fasulyede yok bugun okul tatil gezmeye gittler heralde:))
kızlar bende yarın dr gidiyorum detaylı ultrasonum var oğluşumu görücem heycanlıyım inşallah herşeyde yolunda gider dua edin kızlar
bugün girmeyenler kesin geziyolardırr ama nazan tatilmi ki gezsin CADIARZU
burcu ile evrim kesinn buluştu geziyolarrr
selam kızlar nasılsınız bakalım bugün okul tatildi bende bol bol dinlendim uyudum sonra eşimle alışverişe gittik ordanda yemeğe gittik.bugün yeni girdim siteye.eşim seçimde görevliydi sandık başkanıydı gece 3,5 ta geldi zavallım.ama bugün bol bol uyudu.
kızlar çok şükür şeker testim iyi çıkmış.doktoru aradım bi sorun yok güzel çıkmış dedi.119 çıkmış değerim.ben korkuyordum testten iki saat önce şekerli süt içmiştim ama etkilemez demişti doktorum.neyse buda bitti.aryık test yoktur herhalde.geçmişi okuyup geleceğim
hayatta vermem bir pantolona 130 tl. içim cız eder. kaliteyi severim, ama kaliteyi ucuza almayı severim, kazıklanmaktan nefret ederim. eskiden çok kazıklanırdım. 3 sene önce alışveriş yapmayı öğrendim. artık ucuza da güzel şeyler bulunabileceğini biliyorum. ya da belki tekstil çok ucuzladı eskiye oranla..
hayatta vermem bir pantolona 130 tl. içim cız eder. kaliteyi severim, ama kaliteyi ucuza almayı severim, kazıklanmaktan nefret ederim. eskiden çok kazıklanırdım. 3 sene önce alışveriş yapmayı öğrendim. artık ucuza da güzel şeyler bulunabileceğini biliyorum. ya da belki tekstil çok ucuzladı eskiye oranla..
ayy açılın açılın bende ağustosun sonunda anne olacağım inşallah :) :CüvCüv: ayy çook mutluyum
kızlar benim kuzu hala aşağılarda vuruyor sizlerde durum nasıl
ben gittim tüm çalışanlar içinde gezicem..deryacımmm valla yicem dondurmayıı sende dondurucan çıkar biraz erisin yada ağzında eritip yee ay bende ne kötü örnek oluyorum evriş dövcekk beniii evriş gelmedenn kaçimmmmmklava:
ILAÇ-RISK TANIMLARI(faydalı olur diye paylaşmak istedim.gerçi nora daha iyi bilir)
FDA (Food and Drug Administration) tarafından aşağıdaki ilaç-risk tanımları yayınlanmıştır. Bu
bilgiler döllenme öncesi ve sonrası kadınlar, doktorlar ve genetik danışmanlar için özellikle faydalıdır.
A KATEGORİSİ:
Kadınlarda kontrollü çalışmalarda ilk trimestrde fetüse bir risk gösterilmemiştir.
Daha sonraki trimestrlerde de bir risk bulgusu yoktur. Fetal zarar ihtimali uzak
görünüyor.
B KATEGORİSİ:
Hayvan-üreme çalışmaları fetal bir risk göstermemiştir. Fakat gebe kadınlarda kontrollü
çalışmalar yok. Hayvan-üreme çalışmaları yan etki göstermektedir (fertilitede
bir azalmadan ziyade). İlk trimestrde kadınlardaki kontrollü çalışmalarla konfirmasyon
yoktur. Daha sonraki trimestrlerde risk bulgusu yoktur,
C KATEGORİSİ:
Hayvan çalışmaları fetüste yan etkileri (teratojenik, embryosidal ya da diğer) ortaya
çıkarmıştır ve kadınlarda kontrollü çalışmalar yoktur. İlaçlar yalnızca potansiyel
fayda fetüse potansiyel riskten fazla ise verilebilir.
D KATEGORİSİ:
insan fetüsü riskinin pozitif bulguları var. Fakat riske rağmen gebe kadında kullanımından
fayda beklenebilir. Örneğin yaşamı tehdit eden bir durumda veya ağır
bir hastalıkta ilaç gerekebilir ve daha emniyetli ilaçlar kullanılamıyabilir veya etkisiz
olabilir.
X KATEGORİSİ :
Hayvan ya da insan çalışmaları fetal anormallikler göstermiştir; ya da insan tecrübelerine
dayanan fetal risk bulguları vardır. Gebe kadında ilaç kullanımı riski herhangi
muhtemel bir faydadan açıkça fazladır, ilaç gebe ya da gebe olabilecek kadında
kontrendikedir.
nazanda yok bugun evrim de yok nerdeler acaba bir ara sanki nazanı gordum altta adını ama okudu çıktı heralde.
kızlar bende yarın dr gidiyorum detaylı ultrasonum var oğluşumu görücem heycanlıyım inşallah herşeyde yolunda gider dua edin kızlar
bugün girmeyenler kesin geziyolardırr ama nazan tatilmi ki gezsin CADIARZU
burcu ile evrim kesinn buluştu geziyolarrr
kazıklandım işte aftabrucum napiym, ben çok kazıklanırım öyle... bir de ne bileyim başta, hamile pantolonları hep benzer fiyalardır diye araştırmadan olsun diyip almıştım...
hatta o ebru maternity nin esprili bir üstü var, bebek bakıyor tam göbek hizasından, onu da aldım, onda da kazıklandım sanırım... :mymeka:
biri bana kazıklanmamayı öğretsiiin canımm
hayırlı ılsum mucizEM..İÇİNE SİNEN cicilerse hiç takma.olmuşla ölmüşe çare yok..canın sağolsun kazık yiye yiye öğrenilir boşverrrr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?