2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

aftabru senin bebişin fotosu 3 boyutlu mu 4 mü. 3 tede baya yüz görülüor diye biliorum 4 te artık nasıl olur bilemem. yalnız şunu biliorum gebelikte 1-2 kere 4 le bakılıormuş fazlası bebeğe zararlıymış vücut ısısını arttırdığı için

prensesim geliyomuş o kadar sevindimki ama eşim pek sevinmiş gözükmüyodu biraz mutluluğumu gölgeledi.. hazırlıklara diğer randevumdan sonra başlicam bende

sernicim gözün aydın. bebişin her şeini gördünüz artık gizlisi saklısı kalmadı bebişin. eskiden bizi büyüten teyze hala anne yok şeyini gördüm snein die dalga geçerlerdi. şimdi organlarını görüoruz. devir deiştikaydirigubbakcemile

ay valla ya omurgalarını falan gördüm çok netti kalbinin atışı falan ne varsa gördük

merhaba arkadaşlar geçmiş yazılarınızı okurken tetenoz aşısı ile gerekli olup olmadığ konsudaki yazılarını okudum.veçok güvenilir bi doktoru sitesinen okuuğum bi yazı dikkatimi çekti ve sizinle paylşmak istdim.
GEBELıKTE TETANOZ AŞISI

--------------------------------------------------------------------------------

Tetanoz, Clostridium tetani adı verilen bir bakterinin vücuda girmesiyle oluşan bir enfeksiyondur. Bakteri vücuda girdikten sonra aşı olmamış duyarlı bireylerde tetanospazmin adı verilen bir madde salgılar. Bu madde vücuttaki kasların istemsiz şekilde kasılmasına neden olur ve ileri durumlarda hastalık solunum kaslarının felcine ve solunum yetmezliğinden ölüme neden olur.

Hastalık, aşılı olmayan insanlara steril olmayan şartlarda yapılan müdahalelerden (uygunsuz koşullarda yapılan doğum, kürtaj, ameliyatlar, enjeksiyonlar) veya toprakla (düşerek yaralanma gibi), dış ortamda bulunan metallerle (trafik kazaları, çivi batması gibi), ya da diğer maddelerle (kıymık batması gibi) yaralanma sonucu direkt temasla bakterinin kana geçerek çoğalması sonucu oluşur.

Gelişmemiş ülkelerde göbek bağının uygun olmayan şartlarda kesilmesi (taş, steril olmayan bıçak veya jilet gibi aletlerle) sonucu oluşan yenidoğan tetanozu, yenidoğan ölümleri arasında üst sıralarda yeralır.

Yenidoğan bir bebek aşılı olan annesinden aldığı antikorlarla (bağışıklığı sağlayan protein yapılı maddeler) hastalığa yakalanmaktan korunur. Bu yüzden yeni doğmuş bir bebeğin hastalığa yakalanmaması, annesinin hastalığa karşı bağışık olmasına bağlıdır.

Ülkemizde düzenli olarak doktor kontrollerine götürülen her çocuğa belirli aralıklarla tetanoz aşısı yapılır (DBT şeklinde; difteri ve boğmaca aşısıyla birlikte) ve bu aşılar hastalıktan korunmada yeterli olur. Çoğunlukla ihmal edilen ise çocuklukta yapılan bu aşıların erişkinlik döneminde de belli aralıklarla vücuda "hatırlatılması" amacıyla uygulanan rapel aşılarıdır. Bu rapeller 10 yıllık aralıklarla yeni bir doz aşı şeklinde yapılmalıdır.

Gebelikte ne yapılmalıdır?

Her ne kadar doğum yapacağınız yerin steril olacağından emin olsanız da, ekstra bir önlem olarak gebelikte bu rapelin yapılmasında fayda vardır. Rapel gebeliğin herhangi bir döneminde uygulanabilmesine karşın (toksoid adı verilen tetanoz aşısı, içinde canlı bakteri bulundurmaz), kural olarak ilaç uygulamaları mümkün olduğunca bebeğin organ gelişiminin tamamlanmış kabul edildiği birinci trimester (ilk üç aylık dönem) sonuna ertelenmektedir.

Ülkemizde sağlık ocaklarında tetanoz aşısı 20. gebelik haftasını tamamlamış olan anne adaylarına ücretsiz olarak sağlanır.

Eğer çocukluktaki aşılarınız tam ise ve rapelinizin yapıldığı zaman üzerinden 10 seneden daha az geçtiğine emin iseniz gebelik döneminde bu aşıyı yaptırmanıza gerek yoktur.
Eğer çocukluktaki aşılarınız yapılmamışsa tercihan gebelik öncesi dönemde, bu mümkün değilse, gebelikte doktorunuzun önerisine göre toplam üç doz tetanoz aşısı olmalısınız.
Eğer rapeliniz yapılmamışsa, ya da tam hatırlamıyorsanız, gebelikte ilk üç aylık dönemin sonunda bu aşıyı yaptırmalısınız.
Tetanoz gelişmekte olan ülkelerde yenidoğan ölümlerinde önemli yeri olan bir hastalıktır ve aşıyla önlenebilir.

bu arada kızlar bisite buldum..akakçe.com diye bi site siz ne aradıgınızı yazıyosunuz en uygun fiyatı hangi sitede gösretiyor üstelik sitelern hepsi online satış yapio..benm begendiğim chiccoo araba ve oto koltugu var en uygun çanakkaleye ait bi sitede ...haber vermek istedim..butun markalar var...

SEERNıCıM GÖZÜN AYDIN.PRENSESıN HAYIRLI OLSUN CANIM. ZATEN AYRINTILI USG DE CıNSıYET KESıN OLUYOMUŞ.ALLAH GÖNLÜNE GÖRE VERMıŞ BAK. BENıM DR DA 4 BOYULU ıÇıN MAGAZıNSEL USG DEDı. ÖNEMLı OLAN AYRINTILI DEDı. KAFANA TAKMA YANı ıSTERSEN GENE YAPTIRABıLıRSıN 4 BOYUTLUYU. TEKRAR HAYIRLI OLSUN...:1hug:

minik kelebek benide listeye yazarmısın lütfen çok sevinirim...
doğum 13 ağustos erkek bebiş adını da doruk koyacağız inş Allah izin verirse.
bu arada eryaman civarında oturan kimseler yokmu tanışıp beraber yürüyüşler yapabileceğim. çok yalnız hissediyorum oturduğum yerde depresyona girecem ya nerdeyse.. zaten yeni yeni düzelmeye başladım, alerjik rinitim nedeniyle evden çıkamıyorum sürekli bir geniz akıntısı ve bulantı.... neyse şimdi biraz hafifledi. kızlar bide bişey sorcam ben 21 haftamdayım ama hala -2 kiloda devam ediyorum..bebeğimde ufak mı doğar acaba bu yüzden ..

yapma be gypsy.... o kadar ucuzlamış mı? ayyy nasıl canım çekiyor anlatamam. dün eşim migrosta bakmış çağlaya ama yokmuş, ben bu akşam eve gidince yürüyüşe çıkıp civardaki marketlere bakacağım. bulurum inşallah. eşim de yok, fuarda.

ne güzel ya senin de kızın olacak. şanslı kadınların ilk çocuğu kız olurmuş. sparta anneleri kızmasın sakın, öyle diyorlar.... ben milletin yalancısıyım....

patlıcana bayılırım.... herşeyine bayılırım... hele de o ismi lazım değil mezesine cokacimcoook

benimkinin poz 4 boyutlu. ama 4 boyulu demek 3 boyutluya zaman unsurunun yani hareketin dahil olması demek. yani kağıda basılınca o görüntü 4d den 3d ye hatta kabartı da olmadığı için 2d ye dönüşmüş oluyor. dopler bebeğe ısı verdiği için fazlası zararlı diye biliyorum. bir de eskiden usg cihazlarına çok maruz kalan bebeklerde solaklık ihtimali artıyormuş ki solakların ömrü daha kısa olurmuş. ama doktorum dedi ki usg cihazları da çok gelişti, 70li yıllardaki usglerin böyle bir etkisi varmış, şimdikileri bilmiyoruz. yine de fazla girmemekte fayda var.

prensesim geliyomuş o kadar sevindimki ama eşim pek sevinmiş gözükmüyodu biraz mutluluğumu gölgeledi.. hazırlıklara diğer randevumdan sonra başlicam bende

yok güzelim, erkekler kızları olacağını duyunca bir tuhaf oluyorlar. benimkinin yaptıklarını bi anlatsam. aslında geçen gece uzun uzun yazmıştım ama silindi. çok üzüldüm. fırsatım olduğunda eşimin söylediklerini anlatırım.

Seerni canım gözün aydın.
norraa kediciğine , aftabru lizinize bayıldım bayıldım ay burda olsalarda bi mıncıklasam.

gözünaydın SEVİNÇ. depresyona ne diye giriyorsun kuzum, tak kulağına kulaklığı müzik dinleyerek dolaş. arkadaş edinirsen daha iyi olur tabi ama, olana kadar da kendini üzme. eksi kilo? hem de bu haftalarda? bebeğin kilosu nasıl peki? doktorun ne diyor? yani eğer bebek iyi gelişiyorsa kilo verdiğin için şanslı bile sayılırsın. ama önemli olan bebek haftasına göre normal sınırlarda mı? düzenli gidiyor musun kontrollerine?

iyi akşamlar kızlar , dünden beri alt karın bölgemde bir basınç var.sanki su dolu bir küre var da sallanıyor gibi, böyle hisseden oldumu aranızda??

aftabru canım teşekkür ederim.. en son geçen ay gittim doktoruma boyunu ölçtü bide 3lü testi yaptı normal dedi..ama bana hiç bir zaman bebeğimin kilosunu söylemedi. bende acıkcası herhalde şimdilerde belli olmuyor diye sormadım hiç. nisanın 6sında da ayrıntılı ultrason çekimim olacak. sizler hep bebeklerinizin kilosunu yazmışsınız. bende okuyunca çok bozuldum. bu gidişimde ısrarla soracağım artık söyler heralde..bu arada eksi kiloda olmam ilk dört ayım sürekli bulantılarla geçtiğinden bişey yiyemiyordum ondanda kaynaklanıyor olabilir.

benim de ilk 4 ay midem bulandı ve sürekli kustum, ama maşallah 4 kiloyu stokladım. doktor da şaşırdı. inanamıyordu adam her sabah kustuğuma. bebeğinin henüz bir kilosu yok zaten canım, şimdilik gramla gidiyorlar. belki de o yüzden söylememiştir doktorun. yaptığı kemik ölçümleri filan normalse kiloyu önemsememiştir. sonuçta bebeğin kilosunu bilgisayar hesaplıyor. doktorunun bilgisayara girdiği uyluk kemiği uzunluğu, kafa çapı, karın çevresi gibi ölçümlere göre tahmini bir kilo çıkarıyor bilgisayar. doktorun "normal" dediyse normaldir. detaylıda kilosunu sorarsın söyler. üzülme:teselli:

kızlar ben az önce tartıldım iç çamaşırlarımla, veeeeeeee:hooray: 57,3 çıktım.:1shok:
bu da demektir ki sabah en da en az 56,5 çıkacağım. :tomato: göbeğim ne kadar büyük göründü bu akşam gözüme anlatamam. iyice şişti sanki. yağlanmaya da tam olarak başlamadım. iki günde bir sürüyorum ama, inşallah yeterli olur. emmiyor ki benim cildim. kuru değil demek ki....:dance:

masallah nazanim, bende sabah tartildim 68.1 ciktim, hadi 0.1 kiyafet olsa 8 kilo almisimm.(((( 20 haftada..heryerim sis, kalca, bacak, kollar, gidigim cikti...neyse bebise yarasin, vericez sonra napalim...senin kacti baslangic kilon??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…