2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

Günaydııın,
Dün Comely'ye, Gizze'ye, Esrako'ya, Caninuss'a bişeyler yazdım ama gönderemedim bir türlü..Hımmm meğer KK'ya saldırı olmuş o yüzdenmiş.. Dün o yüzden zor girdik buraya..KINIYORUZ!!!

herkese gunaydınn,

gece korkunç ruyalar gordum. dun yatmadan gizze nin mesajını okudum tabi çok çok uzuldum yasadıklarına ve ondan sonra aynısını ben ruyamda yasadım :) allah gerceğini yasatmasın tabi ruyada kotuydu ama sabah uyanınca ruya oldugunu bilmek harikaydı. ruyamı anlatmama gerek yok gizzede yasanan olaylar iste. dr lara kosuyoruz falan kabus gibi yani.

bu ara hiç uyanamıyourm sabahları saatler alındı ya kapkara sabah benim uyanma saatim olan 6,30 da hava. birde seker de halsizlik ve uyku yaparmıs bunuda duydum tamam tum dertlerimin adı konmus oldu seker :)

neyse es dost sekerkiz diye seviyor artık bi o guzelligi var :) bakalım yarın diyetisyen neler diycek ne ye neyi yeme dyicek ne tahililler yapacak kaç tup kan vercem:)) kac kere kolum delincek vs vs vs.

nazan senin 20 haftalık haline bakıyroumda benim su anki halimle hiç mi hiç alakası yok fark buyuk:)))))

kayracım

askolsun tedirgin ettim diye dusunme bu benim aklımda olanve içten içe beni yiyen merak ettiren bir konu idi daha gebelik basındayım diye dr a sormadımdı ilerleyen aylarda sorarım adam diycek simdiden sanane:) kıl ya benim dr. ama su ara karnım iyice gerildi buyudu sende bunu diyince bende sorgulamaya basladım sen demesende ben dun kafamda bunları dusunuyordum ustune cuk oturdusenin yazın. kaldıkı diyceksin tabi yani oyle birsey varsa herkesin onlem alması gerek
simdi netten tam bir arastırıp bakayım okuyayım diyorum kasılma nası yasanırmıs dr a gitmeden evel.

esrako hep bilinçaltımız bize oyun oynuyorlar.bende hep bebeğimin öldüğünü kanamam olduğunu falan görüyorum.uyanınca nasıl rahatlıyorum anlatamam.bazen eşim uyandırıyor artık ağlıyormuşum rüyamda.allahım sağ salim hepeimize doğurmayı bi nasip etseydi

ne yazmıstın acaba telkirma:) merak ederim de ben

Ya ben galiba kova burcu olduğumdan mıdır nedir herşeyi tüm gerçekliğiyle görüyorum hep. Kurduğum hayaller bile hiçbir zaman erişilemez şeyler olamıyor. Çok sevimli değil bu durum tabi..Yani bebekten sonra neler yaşayacağımı tahmin ederek onu bekliyorum. Yakınımda yakın bi doğum olmadı ama bugüne kadar bana anlatılanların katkısı olmuştur diye düşünüyorum..
Hatta şimdi bana çok kızılacak biliyorum ama ilk ay bende düşük tehlikesi olduğu söylendiğinde, zaten doğa kromozomu bozuk bebekleri böyle ayıklıyor diyerek hayırlısı bu olacaksa düşsün diyecek kadar da katı oluyorum zaman zaman...Bunları yazmıştım Esrako.

of helin yaa ben niye boyle oldum bilmiyorum yani. hep içimde bir korku var. kuantum fizigine gore bu içinde buludngum psikoloji çok çok kotu tabi. bu olaya tam inanamasamda dusune dusune basıma getircem diye korkuyorum kafamdan atmaya calısıyroum ama atamıyoum nedense ilk hamileligimdeki gib lay lay lom olamıyorum çunku artık yasım buyudu ve ben çoks ey beliyroum çok fazla acı hikaye okudum.
simdi kasılmalar nası olurmusdiye okudum
karna elinizi avcunuzuu bastırarak hafifce bastırın uteris elinizin altında toplanıyor gibi oluyorsa diyor yahu ben bunu nası anliyim uterus toplanıyormu diye: )))
ama yani 20 haftadan sonra kasılmalar baslarmıs ikinci gebeligi olanlarda daha erken olabilirmis bende malum 21 deyim arada bir olmasının sakıncası yok. saatte 4 kezden fazal olursa tehlikeli imis allah korusun ve yatınca da hala sert ise karın kasılma bu imis anladıgım kadarıyla.

ve birkeçz erken doum yapanın ikincide erken dogum yapması %25-50 ihtimalmis. ben 36 hafta ortalarında dogum yapmıstım demekki yine olabilir. hos 36 lara falan razıyım allah korusun daha once birsey olmasında.

bu arada dun agda yaptırdım her zamankinden fazla canmı acıdı kaldı 4 sefer daha yaptırmak ayda bir seklnide devam edersem diyorum. bir kurtulsam gebelikte su agda isleminden bir oh diycem yani.
ve resmen artık kendi organımı goremiyor haldeyim yukardan bakınca ne aciz bir durum ayna karsısında ancak :))

telkirma boyle dusunmen daha mi iyi dahamı kotu bilemyorum. yani ben pembe hayellerle bebegimi bekledim ilkinde buyuk husrana ugradım :) tum zorlukları bu kadar tahmin etmemistim. ama benim basıma daha evel yazmıstım kuçuk kuçuk sglık sournalrı çıktı. bebegi bakma besleme buyutme uykusuzluk haricinde hangi dr hangi hastane ye gidelim ne yapalım çıkmazları daha çok yordu bizi. uykusuzlukta eklenince beter oldum çıktım.
ama yinede bilsem biraz sorunlardan haberdar olsam daha bir hazırlıklı olurdum sanırım.
çok pembe ruyalarla beklemekte iyi değil orta ayar olmak herzaman iyide yapamıyor insan iste.)

herkeslere günaydın
seviyorum cuma günleriniiiiiiii

teşekkür ederim esracım kumaş olanı gördüm ama diğerini görmedim anlaşılmıştır hihoyyyt

en iyisini yapmışsın ama böyle olmalı doktor dediğin önceki neydi öyle şimdi pazartesiye kadar rahatlıkla bekleyebilirsin çok sevindim sırnaşık şey

keops, "internetim bozuk olduğu için 1 hafta kadar girememem" diye mesaj atmıştı bana 1 hafta önce. 1 - 2 gün içinde gelir sanırım..

teşekkürler fasülyecim fahri kızın ve ben seni öpüyoruzzzŞeniz

kayracım gözünaydın bende güldüm güldüm güldüm omuz atma durumuna delikafadulden

yok canım kova burcu olmanla ilgisi yok ben yengecim aynı senin gibi düşünüyorum..mantıkcıl yaklaşıyorum herşeye..mesela ilk üç ay bende aynı şeyi düşündüm..hatta hamile kalmadan iki ay evvel kimyasal gebelik yaşadım öğrenince üzülmedim bile çünkü normal olsa böyle olazdı diyee...allah herşeyin hayırlısını versin...

BALIK YEME KONUSU

geçen aksam esimin yine israrları uzerine balıkçıya gittik. somon izgara yi denemeye karar vermistim ama baktım menu de somon guvec var. allah dedim bu daha guzel . siparis geldi çok guzeldi ilk kez somon yedim falan flan. balık kultur olmayan biriyimdir somon burda yetisirmi nerden nası gelir pek birbilgim yoktur yuzumu kızartarak sordum balıkcı adama. dedim somon yerli midir nedir anlat :)) somon tr uretilmiyormus burda olanlara deniz anası deniyormus:) yanılısmı anladım bilmiorum deniz anası ile somon aynı irktanmıymıs.)) somon norvecten dondurulmus olarak gelioyrmus. birkaç gun içinde çozulup tuketilmesi gerekiyormus. ee dedim içimden o zaman besleyiciligi nerde bunun omegası falankalıyormu. adam bilemez tabi sormadım ona. yani taze yerli balık yemektense yinede somonmu yemek gerekli bilmiyorum. sahsen oyle ise çok sevincem somon guvec harika idi somonda zerre kılcık yoktu kusbası kesmisler tavuk sote yer gibiydi çok rahattı ve balık balık kokmuyordu tabi kasarlı tereyagli falan olunca. tabi benimki az yagılıyapıldı ama yinede guzeldi. iste boyel balık bilgisi olanlardan yanıt pls :)

Günaydın herkese,
dün işten çıkmadan yazdıklarım boşa gitti hata vardı sitede,
akşam kayınvalideme gittik, öptü beni sonra eğildi göbeğimi öptü, küçük koçum dedi kaydirigubbakcemile3 çok şaşırdım beklemiyordum böyle bişey koca kadın göbeğimi öpünce :) eşimin yiğeni var 5 yaşında sana kardeş gelicek dedik inanmadı açtı göbeğime baktı hani yokki burda bebek dedi çok tatlıydı,
küçük eltimde bebek battaniyesi örmüş beyaz mavi kurdela ve beyaz boncukla süslemiş, oklayavayla yapmış , kendi kardeşinede yapıyordu gösterdide resmen iperi oklavaya takıp yapıyor çok ilginç:1shok: çok güzel yapmış beyaz hırka yapacakmış çok hoşuma gitti :)

çok teşekkür ederim petrikim. seni seviyorum. a.s.

bende seni seviyorum :)

Maşallah oğluşuna, yavrularımız sağlıklı olsunda kilolar verilir değilmi

Allah sabır versin, kolay gelsin :)

Doğum için ayrılınca tazminat vermiyorlar ama her firma farklı tabi
işyerim şartları iyi olan büyük bi firma olsa kalırdım, ama buraya deymez diyorum, 2,5 ay daha çalışıcam zaman geçmek bilmiyo her sabah eşim zorla getiriyor :)

haftada 400 alsam iyi ben son 2-3 haftadir hafatda 1 alir oldum:))ve artik hamile donu giyiyorum, bole karnimi kaplayan, cok rahat tavsiye ederim...yani kayra gibi benide kapidan omuz atarak geciricekler...

bende büyük don aldım onu giyiyorum hamile donu çok pahalıydı gözüme geldi almadım kaydirigubbakcemile3 bel kısmı yüksek don aldım göbeğimi kaplıyor yumuşacık çok rahat ediyorum

Ben Karadenizli olarak küçük balık bilirim. İstavrit, hamsi, mezgit gibi.. Sonra çipura ve somonu keşfettik tabi. En yararlı olanının somon olduğu söyleniyor ve çok lezzetli haklısın.
Türkiye'de yetiştirilmiyor ve buna rağmen uzmanlar ısrarla somon yeyin diyorlarsa besin değeri, omega değeri kaybolmuyordur Norveçten gelene değin diye düşünüyorum...
Şöyle bir yazı buldum bu arada...
TÜRKİYE’DE SOMON

Sağlık açısından vazgeçilmez bir gıda olan somon balığını, ülkemizde son iki yıldır bulmak kolaylaştı. Somon balığını taze ve bütün olarak, dilim olarak, fileto ve fümelenmiş olarak marketlerde veya balıkçılarda bulabilmek mümkün. Bütün olarak satılan somon balıkları 4-5 kg. civarında oluyor.

Somon balığının ülkemizde üretimi yok. Soğuk denizleri seven bu balık için Türkiye’nin denizlerinin ısısı uygun değil. Somon balığı taze olarak Norveç firması Hallvard Leröy’den ithal ediliyor. Dünyaca ünlü ve güvenilir bir firma olduğu bilinen Leröy’ün Türkiye’deki ortağı Alarko.

Alarko Leröy (Alfarm) ortaklığında Norveç somonu tüketici ile buluşuyor. Tanşas, Migros, ChampionSa, CarrefourSa, Gima, Kipa, Makro, Metro, Real, IKEA gibi mağaza, yerel marketler ve şarküterilerde ambalajlı ürünler ve taze somon mevcut. Tüm ürünler toptan tüketim için bütün fileto görüntüsü bozulmadan kiloluk ambalajlarda, tüketiciler içinse daha az gramajlı vakumlu ambalajlar şeklinde satışa sunuluyor. Bütün somon balığı, fileto ve steak (biftek) olarak balıkçılarda da satılıyor.

Ayrıca Alarko-Leröy, İzmit’deki Fabrikası’nda modern ve hijyenik kurallara uygun teknolojilerle, Somon Füme, Somon Pastırma, Somon Loin, Somon Sıcak Füme, Somon Lakerda, Somon Marine, Somon Fileto, Somon Steak gibi ürünleri üretiyor.

Norveç’ten taze olarak ithal edilen balığın taze raf ömrünü uzatmak için üretici firmanın uyguladığı ‘doğal’ koruyucu işleme yöntemleri var ve bunlar hiçbir suni katkı içermiyor.

Balıklar Norveç’ten 0-4C soğutuculu TIR’lara yüklenerek İstanbul’a geliyorlar ve marketlere dağıtılıyor. Alarko Leröy, taze somon balıklarının raf ömrünün 21 gün olduğunu söylüyor, ama genelde marketlerde balıklar üç günde tükenmiş oluyor.

Kızlar dün bişey anlatıldı bana sinir oldum... Bir arkadaş, ilk çocuğuna 34 hafta hamile iken doktor amniyo sıvın kireçlenmiş, bebeği sezeryanla almamız gerekiyor demiş ve almışlar. Ve doktor sezeryandan sonra tatile gitmiş hemen. (Belli ki tatil planını bölüyormuş bu bebek) Çocuğu sağlıklı gerçi bişey olmamış. Arkadaş, ikinci çocuğuna hamileyken başka bir doktora bu durumu anlatmış, yeniden bu bebekte başıma gelir mi diye sormuş. Dr şaşkınlık içinde ilk kez duyuyorum sıvının kireçlenmesi mi olurmuş demiş..Yaa!!!

Bunu neden mi anlattım. Olur ya başımıza böyle birşey gelirse, bikaç doktordan bilgi alıp emin olana kadar bi adım atmayalım...Aklımızda olsun...

Amiiin canım..

bende bir ankaralı olarak hiç bilmezdim balık ayda bir belki yenirdi evde tavada, sinopta yaşamaya başlayınca çok fazla girdi hayatımıza. hala çok bilgi edinemesemde kendileri hakkında telkırmanın dediği gibi küçük balıklar biliniyor ve seviliyor ve dondurulmuş balık yenmiyor. neyin mevsimiyse onu alıp tüketeceksin. şimdi mezgit bol herkes mezgit yiyor. tavada oluyor ama oda beyaz etli güzel balık irileri dahada hoş. burada balığı genelde mangalda yapmayı tercih ediyorlar. yaz kış farketmiyor dün akşam aldık balıkları bizde sahile gittik mangal olabilecek sadece çupra vardı güzeldi..... canınız çeksin diye anlatıyorum.... yanında salata bol limon......
somonda gayet faydalı bir balık yarasın bebeğine

Kızlarr günaydııın,
Bu hafta doğru düzgün yazamadım hiç yaa.. :çok üzgünüm: Çok yoğun bi haftaydı ama Allahtan bitti sayılır.. H.sonu güzelce dinlenirim bi aksilik olmazsa.. :Saruboceq: Çok birikmiştir ama bakabildiğim kadar bakıcam şimdi geçmişe..yerimseniben
Öpüyorum siziii a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…