2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

bencede tek doktora bağımlı kalınmamalı..acaba plesenta kireçlenmesi olabilirmi sanki öyle bişey duymuş gibiyim...

telkırma canım
balık bilgisi için çok tsk ler çok aydınlatıcı oldu bened simdi aratırcaktım gerek lkalmadı sagolasın.

suyun kireclenmesi değil plesenta nın kireçlenmesini gittigim gebelik eitim seminerinde bir hanım sordu el kaldırıp. benim dr a. kadının ikinci gebelikmis ilk gebelikte plesenta kireçlenmesi yasadıgı için erken bebegi almak zorunad kalmıslar bunu yine bu kez yasarmıyım dedi 8 yasında imis ilk çocugu. benim dr da dediki 8 sene evel plesetna kireçlenmesi yasadı iseniz 8 sene daha yaslandıgınızı için bu ihtimal ne yazıkkı daha yukksek dedi. yani boyle birsey var suyun kiretlenmesi tabiri kulaktan kulaga yanlıs gelmistir belki ama plesenta yaslanması plesetna kireclenmesi diye tabir edilen birsey var yani.
ama hiç bir dr un tatili bolunmesin diye birkadının bebegini 34. haftada alacagını sanmıyorum. bir gereklilik vardır en azından buan inanmak istiyorum byle dr lar oldugunu dusunmek bile istemiyorum.

petrikcim

isyeri tabi yasal hakkım olarak vermez tazminatımı. ama anlasarak bunca yıllık emegime karsılık olarak calısmak istemeyen eleman bizimde isimize yaramaz mantıgı ile falan belki verirler diyorum kendi gidip tazminat alan çok var burda ama alamayanda var tamamen yoneticinle arandaki iliskiye baglı bird urum.
bakalım sansımı deniycem insallah.

çok sinir bi durum ama bunu okuyunca aklima ilk gelen çaydaklıkmı bu kireç yapsın ays ne doktorlar var

Ah Defnedamla,
Mezgit dedin de aklıma geldi. Size sağlıklı bir mezgit tarifi vereyim mi. Bunu kimse bilmiyo sanırım annemin uydurduğu bişeydi ve ben mezgiti hep böyle yapıyorum. Parmaklarınızı yersiniz.

Yapışmaz teflon tavaya maydanozu saplarıyla birlikte serpiştiriyorum. Bol saplı olursa daha iyi. Üzerine mezgiti (yumurtaları varsa daha iyi) koyuyorum rastgele, düzenli dizmeye gerek yok, üst üste bile gelebilir sorun yok..Bol sarımsak ve az tuz serpiştiriyorum. Üzerine çok az zeytinyağı gezdirebilirsiniz. Kapağını kapatıyorum. 10 dk sürmeden buğulanıyor ve mezgit suyunu bırakarak pişiyor. Ben suyuna ekmek banmayı sevdiğim için mezgiti ayıklar ayıklamaz, suyu çok süzülmeden çok beklemeden yapıyorum bunu, tavada zeytinyağlı sarımsaklı suyu oluyo çok lezzetli.. Mutlaka deneyin..

Hımm haklı olabilirsiniz plesanta kireçlenmesi demek..Hergün bişey öğreniyoruz ne güzel..

bilgi için sağol demek plesanta kireçleniyor çok ilginç, daha neler öğrenicez

iyiymiş ozamn inşallah verirler, bende konuştum sigortadan hemen çıkış yapmayacaklar ve işverenin işten çıkardığını gösteren evrak verecekler işsizlik sigortası için hakkımızda hayırlısı

Günaydın herkese.
Aftabru demstock un yerini bir güzel tarif etsen olur mu acaba. Haftasonu annemde kalıcam (Çamlıca) belki gideriz eşimin de semineri var kozyatağında (stfa bloklarında) annemle beni de demstock a bırakır artık :)
Evet arkadaşlar gebelikte kireçlenme konusunu ben de birazcık araştırdım plesantada kalp de vb olabiliyormuş düzenli kontrol altında kalmak lazım. 40. haftayı iple çekiyorum vallahi tüm bebişler sağlıklı doğsunda tüm sıkıntılar kafamızdan uçsun inşallah.
Bu arada dün annem eşim ben ümraniyede bir bebek mağazasında bebek odası takımı baktık suntalem olanlam 1300 tl civarında mdf olanlar 2200 civarında. Kdv indirimi de yalan gibi görünüyor. Eğer belirli firmalardan alınmazsa (çilek , doğtaş vb) kdv indirimini görmek mümkün değil.
İkea ya mı baksam diye düşünüyorum. Benim yatak odama sığmayan yüksek çamaşır dolabım var bir beşik bir de iki kapılı gardrop alayım yeter gibi geliyor en uygun yer de ikea ayrıca mobilyacılara da güvenmek çok zor. Evlilik aşamasında mobilyacı bize yanlış renkli yatak odası takımı bile göndermişti 6. kattan geri indirttik ve zar zor düğün öncesi teslim alabildik.
Sizler oda konusunda neler düşünüyorsunuz

süper görünüyor yapacağım mutlaka ama ben yumurtaları konusunda tedirginim zararlı olabilir düşüncesiyle yemiyorum ????

arkadaşlar herkese kocaman tünayyddınlar. sabahtan beri göbişler tppiğine foto yüklemeye çalışıyorum. kafaya taktımya mutlaka yapmam gerikiyoo. tam beceremedi. sadece adres olrak ekledim ama gene de oldu galiba . bakmak isterseniz haberiniz olsun.

fasulyeko ben odasını buyuk ihtimalle modakodan alacagım hamile birbaska arkadasım geçen ay gezdi orayı fiyatlar ve kataloglar almıs benim içinde fiyatlar 2-2,5 a mdf ler varmıs gayet de guzelmis daha ucuk fiyatlarda vramıs ama bu rakamlara olanlar alınabilir tarzmis. ve bebek tekstlii yatak yorgan iç koruycuları falan birdolu seyi raftı vs idi hediye ediyorlarmıs onlarda buyuk para tutuyor hatırlatırımyani:)
ve su da var cilek vs de pazarlık payı varmı dır bilmem belli markalar falan ama modakoda buyuk pazarılkalr yapılabiliyorve paranın çok kuçuk kısmını verip siparis verirsenzi sayet hatalı istemedginiz urunun gelme ihtimali azalıyor pazarlık ederken ben bunuda hep one suruyorum ve dugzun mallar teslim alıyorum bu sayede

demstock magazası demsa sirketine ait yani demet sabancıya. demsa kozyatagı diye aratırsan adres ve kroki çikiyor ordanda kolaylıkla bulabilirsin.

maşallah..allah bağışlasın..hep böyle hayırlı haberlerle gel canım...

hayırlı cumalar Babym...kolay gelsin..aman ha yormayasın kendini...

Herkese günaydın... platesimi yaptım, kahvaltımı yaptım, gecmişi de okudum.. hayırlı cumalar herkese.

Çok çok severim somonu.. hem de her seklını.. resmen her gun yesem bıkmam.. ıkea ya gıttıgımızde buguda pişmişini, evde fırına attıgım halını.. her halıne resmen bayılıyorum. Arkadaslarım da anlatmıs zaten sorduklarını.. zahmetsız, kokusuz, keyifli bir balık Esram.. bol bol yemenı tavsıye ederım.

Balık kültürüm benim de ciddi bir sekılde yok acıkcası.. hep annem-babam aldıgı ıcın.. mesela mezgıt nedır bılmem ama eminim cok yemısımdır :))

Güzel tarıf.. deneyeceğim.

Benden sana tavsıye... mobılya konusunda İkea ya cok guvenemen, oldukca kalıtesız buluyorum ben İkea yı.. mallarını. Yine de ıcıne sınıyorsa o baska tabiki.

bende çileğin bebek odasını beğendim..ama netten baktım tabii.burda çilek mazası varmı bilmiyorum..büyüyen kayrola ve üçlü dolap almayı düşünüyodum ama çok iri oluyo onlar..ben bebek odası yapamıycam..çocuk odası olarak tasarlanan odanıın penceresi yok çamaşır odası olarak kullanıyorum..mecbur yatak odama koyucam..o yüzdedn iki kapılı dolap ve normal beşiğini alıcam..çocuk büyüyüncede başka eve geçerim zaten normal cocuk odası alırım..

Hayırlı cumalar anne kuşlar...

doktordan geldim....oğlum uyuyodu tabiki...secde pozisyonundaydı..namaz kılıyodu sanki.kafayı da çevirmiş öteki tarafa..mışıl mışıl...inşallah dedim doğunca da uyur sabahın erken saatlerinde..
ayrıntılı bakıyo zaten dr.um her seferinde...ayrıca başka bi randevu felan almıyorum yani...herbişeyi normalmiş..gayet güzel dedi...çok şükür rahatladım...
bi ara yandan fotoğraf pozisyonu alıcaktı ama hemen çevirdi kafasını...
boyumuz 27 cm..kilomuz 400 gr.mış..
vee..en kötüsü bu ay 3 kilo almışım..dr.biraz fazla almışsın bu ay dedi...toplamda 7 kilo almış oldum....66 yım yani..
şeker yüklemesini gelecek ay yapıcakmış..25 haftalık olmuş oluyorum ozaman..28.haftaya kadar yapılabilir dedi...
yüzünü net göremediğimi üzüldüm biraz ama olsun..çok iyi gözüküyo dedi..o yetti bana...

Merhaba herkese.

Mercimekim nasıl oldun iyileştin mi?

iyiyim güzelim..3 gün raporluydum yattım ya rahatladım, dinlendim, iyi geldi....bu sene iş yoğunluğundan dolayı yıllık iznimi kullanamamıştım...zaten geçen sene de 1 haftasını yemişlerdi..şimdi izin koparmaya çalışıyorum anlıycağın...evde dinlenince anladım..çalışmak istemiyorum şu an ...vücudum çok yorgun...

sen naptın canım? dün dr.a gittin mi?

Maşşallah maşşalahh.. güzel haberler bunlar.. üzülme bir ömür göreceksin yüzünü.. üzüntümüz bu olsun sadece..

Ben daha önce yazmıştım. Büyük bir ihtimalle İKEA dan beşikve şifonyer alıcam sadece..

çilekte biraz pahalı mobilyalar
bakın biz dün bunu beğendik nasıl ?

yada bu

fiyatı 1300 , büyüyen yataklı istiyordum ama odamız küçük çocuğa oynayacak yer kalmaz, tıkış tıkış olmasın diye böyle birşey almayı düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…