Kızlar dün bişey anlatıldı bana sinir oldum... Bir arkadaş, ilk çocuğuna 34 hafta hamile iken doktor amniyo sıvın kireçlenmiş, bebeği sezeryanla almamız gerekiyor demiş ve almışlar. Ve doktor sezeryandan sonra tatile gitmiş hemen. (Belli ki tatil planını bölüyormuş bu bebek) Çocuğu sağlıklı gerçi bişey olmamış. Arkadaş, ikinci çocuğuna hamileyken başka bir doktora bu durumu anlatmış, yeniden bu bebekte başıma gelir mi diye sormuş. Dr şaşkınlık içinde ilk kez duyuyorum sıvının kireçlenmesi mi olurmuş demiş..Yaa!!!
Bunu neden mi anlattım. Olur ya başımıza böyle birşey gelirse, bikaç doktordan bilgi alıp emin olana kadar bi adım atmayalım...Aklımızda olsun...
Kızlar dün bişey anlatıldı bana sinir oldum... Bir arkadaş, ilk çocuğuna 34 hafta hamile iken doktor amniyo sıvın kireçlenmiş, bebeği sezeryanla almamız gerekiyor demiş ve almışlar. Ve doktor sezeryandan sonra tatile gitmiş hemen. (Belli ki tatil planını bölüyormuş bu bebek) Çocuğu sağlıklı gerçi bişey olmamış. Arkadaş, ikinci çocuğuna hamileyken başka bir doktora bu durumu anlatmış, yeniden bu bebekte başıma gelir mi diye sormuş. Dr şaşkınlık içinde ilk kez duyuyorum sıvının kireçlenmesi mi olurmuş demiş..Yaa!!!
Bunu neden mi anlattım. Olur ya başımıza böyle birşey gelirse, bikaç doktordan bilgi alıp emin olana kadar bi adım atmayalım...Aklımızda olsun...
telkırma canım
balık bilgisi için çok tsk ler çok aydınlatıcı oldu bened simdi aratırcaktım gerek lkalmadı sagolasın.
suyun kireclenmesi değil plesenta nın kireçlenmesini gittigim gebelik eitim seminerinde bir hanım sordu el kaldırıp. benim dr a. kadının ikinci gebelikmis ilk gebelikte plesenta kireçlenmesi yasadıgı için erken bebegi almak zorunad kalmıslar bunu yine bu kez yasarmıyım dedi 8 yasında imis ilk çocugu. benim dr da dediki 8 sene evel plesetna kireçlenmesi yasadı iseniz 8 sene daha yaslandıgınızı için bu ihtimal ne yazıkkı daha yukksek dedi. yani boyle birsey var suyun kiretlenmesi tabiri kulaktan kulaga yanlıs gelmistir belki ama plesenta yaslanması plesetna kireclenmesi diye tabir edilen birsey var yani.
ama hiç bir dr un tatili bolunmesin diye birkadının bebegini 34. haftada alacagını sanmıyorum. bir gereklilik vardır en azından buan inanmak istiyorum byle dr lar oldugunu dusunmek bile istemiyorum.
petrikcim
isyeri tabi yasal hakkım olarak vermez tazminatımı. ama anlasarak bunca yıllık emegime karsılık olarak calısmak istemeyen eleman bizimde isimize yaramaz mantıgı ile falan belki verirler diyorum kendi gidip tazminat alan çok var burda ama alamayanda var tamamen yoneticinle arandaki iliskiye baglı bird urum.
bakalım sansımı deniycem insallah.
Ah Defnedamla,
Mezgit dedin de aklıma geldi. Size sağlıklı bir mezgit tarifi vereyim mi. Bunu kimse bilmiyo sanırım annemin uydurduğu bişeydi ve ben mezgiti hep böyle yapıyorum. Parmaklarınızı yersiniz.
Yapışmaz teflon tavaya maydanozu saplarıyla birlikte serpiştiriyorum. Bol saplı olursa daha iyi. Üzerine mezgiti (yumurtaları varsa daha iyi) koyuyorum rastgele, düzenli dizmeye gerek yok, üst üste bile gelebilir sorun yok..Bol sarımsak ve az tuz serpiştiriyorum. Üzerine çok az zeytinyağı gezdirebilirsiniz. Kapağını kapatıyorum. 10 dk sürmeden buğulanıyor ve mezgit suyunu bırakarak pişiyor. Ben suyuna ekmek banmayı sevdiğim için mezgiti ayıklar ayıklamaz, suyu çok süzülmeden çok beklemeden yapıyorum bunu, tavada zeytinyağlı sarımsaklı suyu oluyo çok lezzetli.. Mutlaka deneyin..
gittim.çok şükür iyi görünüyor.ama poz vermiyor.ne zaman yakalasa eliyle hp yüzünü saklıyor.bana yine el salladı.güldü.boyunu ölçümlerini aldı.geçen hfta kilosuna takmıştım.bu hafta iyiydi çok şükür ama hala boyu çok uzun dedi.
eliyle karnıma bastırdı ve korktu kasılma var sandı.kendini rahat bırak dedi tekrar baktı meğer ben kasıyormuşum.çok korktum.vitamin ve demir yine vermedi.8 kilo almışım.doğuma omuz atarak sokarız seni kapıdan geçemeyeceksin dedi bende sorun değil dedim.magnezyuma devam edeceğim..bu kadar iyiydik yani çok şükür...
gunaydın kızlarrr
ben iim cok sukur bugun temizlikci kız gelecekmis aradı yarım saate gelirim dedi ins gelir
1 haftadır ekiliom ne zor sey baskasına muhtac olmak ya yoksam simdiye kadar tertemiz yapardım heryeri kimseye müdana etmezdim ama bebişm icin deger
baskada yaramazlık yok geceleri bazen uykumdan uyandırır oldu sıpa bebisim bazende kasıklarımda baskı hissediorum bi arkadasım dediki genlesirken ayakları denk geliodur ondan.
buarada burda yeni bir turk klinigi acılmıs tum drlar turkmus cok sevindim hemde fiyat daha uygun onumuzdeki hafta oraya gidicem bakalım
bugun bidaha giremem hepinize hayırlı cumalar olsun guzel bebişlerimizi ve annelerini (vede babalarını)Allahım korusun
BALIK YEME KONUSU
geçen aksam esimin yine israrları uzerine balıkçıya gittik. somon izgara yi denemeye karar vermistim ama baktım menu de somon guvec var. allah dedim bu daha guzel . siparis geldi çok guzeldi ilk kez somon yedim falan flan. balık kultur olmayan biriyimdir somon burda yetisirmi nerden nası gelir pek birbilgim yoktur yuzumu kızartarak sordum balıkcı adama. dedim somon yerli midir nedir anlat :)) somon tr uretilmiyormus burda olanlara deniz anası deniyormus:) yanılısmı anladım bilmiorum deniz anası ile somon aynı irktanmıymıs.)) somon norvecten dondurulmus olarak gelioyrmus. birkaç gun içinde çozulup tuketilmesi gerekiyormus. ee dedim içimden o zaman besleyiciligi nerde bunun omegası falankalıyormu. adam bilemez tabi sormadım ona. yani taze yerli balık yemektense yinede somonmu yemek gerekli bilmiyorum. sahsen oyle ise çok sevincem somon guvec harika idi somonda zerre kılcık yoktu kusbası kesmisler tavuk sote yer gibiydi çok rahattı ve balık balık kokmuyordu tabi kasarlı tereyagli falan olunca. tabi benimki az yagılıyapıldıama yinede guzeldi. iste boyel balık bilgisi olanlardan yanıt pls :)
bende bir ankaralı olarak hiç bilmezdim balık ayda bir belki yenirdi evde tavada, sinopta yaşamaya başlayınca çok fazla girdi hayatımıza. hala çok bilgi edinemesemde kendileri hakkında telkırmanın dediği gibi küçük balıklar biliniyor ve seviliyor ve dondurulmuş balık yenmiyor. neyin mevsimiyse onu alıp tüketeceksin. şimdi mezgit bol herkes mezgit yiyor. tavada oluyor ama oda beyaz etli güzel balık irileri dahada hoş. burada balığı genelde mangalda yapmayı tercih ediyorlar. yaz kış farketmiyor dün akşam aldık balıkları bizde sahile gittik mangal olabilecek sadece çupra vardı güzeldi..... canınız çeksin diye anlatıyorum.... yanında salata bol limon......
somonda gayet faydalı bir balık yarasın bebeğine
Ah Defnedamla,
Mezgit dedin de aklıma geldi. Size sağlıklı bir mezgit tarifi vereyim mi. Bunu kimse bilmiyo sanırım annemin uydurduğu bişeydi ve ben mezgiti hep böyle yapıyorum. Parmaklarınızı yersiniz.
Yapışmaz teflon tavaya maydanozu saplarıyla birlikte serpiştiriyorum. Bol saplı olursa daha iyi. Üzerine mezgiti (yumurtaları varsa daha iyi) koyuyorum rastgele, düzenli dizmeye gerek yok, üst üste bile gelebilir sorun yok..Bol sarımsak ve az tuz serpiştiriyorum. Üzerine çok az zeytinyağı gezdirebilirsiniz. Kapağını kapatıyorum. 10 dk sürmeden buğulanıyor ve mezgit suyunu bırakarak pişiyor. Ben suyuna ekmek banmayı sevdiğim için mezgiti ayıklar ayıklamaz, suyu çok süzülmeden çok beklemeden yapıyorum bunu, tavada zeytinyağlı sarımsaklı suyu oluyo çok lezzetli.. Mutlaka deneyin..
Günaydın herkese.
Aftabru demstock un yerini bir güzel tarif etsen olur mu acaba. Haftasonu annemde kalıcam (Çamlıca) belki gideriz eşimin de semineri var kozyatağında (stfa bloklarında) annemle beni de demstock a bırakır artık :)
Evet arkadaşlar gebelikte kireçlenme konusunu ben de birazcık araştırdım plesantada kalp de vb olabiliyormuş düzenli kontrol altında kalmak lazım. 40. haftayı iple çekiyorum vallahi tüm bebişler sağlıklı doğsunda tüm sıkıntılar kafamızdan uçsun inşallah.
Bu arada dün annem eşim ben ümraniyede bir bebek mağazasında bebek odası takımı baktık suntalem olanlam 1300 tl civarında mdf olanlar 2200 civarında. Kdv indirimi de yalan gibi görünüyor. Eğer belirli firmalardan alınmazsa (çilek , doğtaş vb) kdv indirimini görmek mümkün değil.
İkea ya mı baksam diye düşünüyorum. Benim yatak odama sığmayan yüksek çamaşır dolabım var bir beşik bir de iki kapılı gardrop alayım yeter gibi geliyor en uygun yer de ikea ayrıca mobilyacılara da güvenmek çok zor. Evlilik aşamasında mobilyacı bize yanlış renkli yatak odası takımı bile göndermişti 6. kattan geri indirttik ve zar zor düğün öncesi teslim alabildik.
Sizler oda konusunda neler düşünüyorsunuz
Merhaba herkese.
Mercimekim nasıl oldun iyileştin mi?
Hayırlı cumalar anne kuşlar...
doktordan geldim....oğlum uyuyodu tabiki...secde pozisyonundaydı..namaz kılıyodu sanki.kafayı da çevirmiş öteki tarafa..mışıl mışıl...inşallah dedim doğunca da uyur sabahın erken saatlerinde..
ayrıntılı bakıyo zaten dr.um her seferinde...ayrıca başka bi randevu felan almıyorum yani...herbişeyi normalmiş..gayet güzel dedi...çok şükür rahatladım...
bi ara yandan fotoğraf pozisyonu alıcaktı ama hemen çevirdi kafasını...
boyumuz 27 cm..kilomuz 400 gr.mış..
vee..en kötüsü bu ay 3 kilo almışım..dr.biraz fazla almışsın bu ay dedi...toplamda 7 kilo almış oldum....66 yım yani..
şeker yüklemesini gelecek ay yapıcakmış..25 haftalık olmuş oluyorum ozaman..28.haftaya kadar yapılabilir dedi...
yüzünü net göremediğimi üzüldüm biraz ama olsun..çok iyi gözüküyo dedi..o yetti bana...
Günaydın herkese.
Aftabru demstock un yerini bir güzel tarif etsen olur mu acaba. Haftasonu annemde kalıcam (Çamlıca) belki gideriz eşimin de semineri var kozyatağında (stfa bloklarında) annemle beni de demstock a bırakır artık :)
Evet arkadaşlar gebelikte kireçlenme konusunu ben de birazcık araştırdım plesantada kalp de vb olabiliyormuş düzenli kontrol altında kalmak lazım. 40. haftayı iple çekiyorum vallahi tüm bebişler sağlıklı doğsunda tüm sıkıntılar kafamızdan uçsun inşallah.
Bu arada dün annem eşim ben ümraniyede bir bebek mağazasında bebek odası takımı baktık suntalem olanlam 1300 tl civarında mdf olanlar 2200 civarında. Kdv indirimi de yalan gibi görünüyor. Eğer belirli firmalardan alınmazsa (çilek , doğtaş vb) kdv indirimini görmek mümkün değil.
İkea ya mı baksam diye düşünüyorum. Benim yatak odama sığmayan yüksek çamaşır dolabım var bir beşik bir de iki kapılı gardrop alayım yeter gibi geliyor en uygun yer de ikea ayrıca mobilyacılara da güvenmek çok zor. Evlilik aşamasında mobilyacı bize yanlış renkli yatak odası takımı bile göndermişti 6. kattan geri indirttik ve zar zor düğün öncesi teslim alabildik.
Sizler oda konusunda neler düşünüyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?