senin kayınvalidengil yakın dimekki..benim kayınvalideyle gezmek ne mümkün hemen yorulur çöker bir yerlere..işine gelince sesi çıkmaz..mesala kızına ve torununa bir şeyler alırken:jeyyar:
arkadaşlar şu emzirme yastığı için ne düşünüyorsunuz
Hepsiburada.com : CASUAL NEST EMZİRME YASTIĞI / MİNDERİ (MAVİ-YEŞİL) | Bebek & Çocuk
Yok o Göztepede oturuyor.. bulusaz onunla.. aksam da onlarda kalıcam.. eşim sehır dısında bugun.. evde yannıs kalmama izin vermiyor.. malum kalp te var ya bende.. normal hamıle olayına gıremıyorus.. Ama kayınvalıdem cok sever Didoooo gezmeyi, aman aman, nereye ıstesem gideris, hayatta yoruldum demes.. onunla gezmek iyidir.. gezmenın sonu olmuyor çünkü :)))
bu arada dun agda yaptırdım her zamankinden fazla canmı acıdı kaldı 4 sefer daha yaptırmak ayda bir seklnide devam edersem diyorum. bir kurtulsam gebelikte su agda isleminden bir oh diycem yani.
ve resmen artık kendi organımı goremiyor haldeyim yukardan bakınca ne aciz bir durum ayna karsısında ancak :))
Ah Defnedamla,
Mezgit dedin de aklıma geldi. Size sağlıklı bir mezgit tarifi vereyim mi. Bunu kimse bilmiyo sanırım annemin uydurduğu bişeydi ve ben mezgiti hep böyle yapıyorum. Parmaklarınızı yersiniz.
Yapışmaz teflon tavaya maydanozu saplarıyla birlikte serpiştiriyorum. Bol saplı olursa daha iyi. Üzerine mezgiti (yumurtaları varsa daha iyi) koyuyorum rastgele, düzenli dizmeye gerek yok, üst üste bile gelebilir sorun yok..Bol sarımsak ve az tuz serpiştiriyorum. Üzerine çok az zeytinyağı gezdirebilirsiniz. Kapağını kapatıyorum. 10 dk sürmeden buğulanıyor ve mezgit suyunu bırakarak pişiyor. Ben suyuna ekmek banmayı sevdiğim için mezgiti ayıklar ayıklamaz, suyu çok süzülmeden çok beklemeden yapıyorum bunu, tavada zeytinyağlı sarımsaklı suyu oluyo çok lezzetli.. Mutlaka deneyin..
Hayırlı cumalar anne kuşlar...
doktordan geldim....oğlum uyuyodu tabiki...secde pozisyonundaydı..namaz kılıyodu sanki.kafayı da çevirmiş öteki tarafa..mışıl mışıl...inşallah dedim doğunca da uyur sabahın erken saatlerinde..
ayrıntılı bakıyo zaten dr.um her seferinde...ayrıca başka bi randevu felan almıyorum yani...herbişeyi normalmiş..gayet güzel dedi...çok şükür rahatladım...
bi ara yandan fotoğraf pozisyonu alıcaktı ama hemen çevirdi kafasını...
boyumuz 27 cm..kilomuz 400 gr.mış..
vee..en kötüsü bu ay 3 kilo almışım..dr.biraz fazla almışsın bu ay dedi...toplamda 7 kilo almış oldum....66 yım yani..
şeker yüklemesini gelecek ay yapıcakmış..25 haftalık olmuş oluyorum ozaman..28.haftaya kadar yapılabilir dedi...
yüzünü net göremediğimi üzüldüm biraz ama olsun..çok iyi gözüküyo dedi..o yetti bana...
ben onu alicam, simdi uyurkenkullanmak icin, sonra emzirmek icin...muz seklinde boyum kadar, fotosunu koymustum onceden...arkadaşlar şu emzirme yastığı için ne düşünüyorsunuz
Hepsiburada.com : CASUAL NEST EMZİRME YASTIĞI / MİNDERİ (MAVİ-YEŞİL) | Bebek & Çocuk
araştıralım paylaşalım bence de.ya ben de almayı düşünüyorum o tip bişey...siteyi açınca bikaç model daha gördüm...bileniniz varsa sizce hangisi kullanışlı olur acaba...alalım tamamlıyalım eksiklerimizi...
tunaydin hamisler, oh daha yeni bitirdim okumayi, bugun isyeri cok sessiz, erken kacma planlarim var, sef yok:))))
gozun aydin canim, ay siz anlattikca benim icim gidiyor, 4 gun kaldi...
Burada kayin valide demisken, dun benimkini temelli tr'ye yolladik, kocasinin yanina, ohh kabus bittiiii.....:dance:
az kalmış canım..az daha sık dişini...bu sefer usg ye gircenmi?
gözün aydın bu arada...
ay allhim hava cok gusel yaa, hep boyle olsa,icim civil civil oluyor, aksma kocisimde donuyor, superrr, bugun cok guzel bir gun:))))))))
Kayınvalidenin gidişi, havanın güzelliği, eşinin akşama yanında olucak olması, bebişini görmeye -varsa takım taklavatınıda tabi- az kalması mutluluğun pekişmiş yani hep mutlu olursun inşallah
kızlar kocam aldığım kilolara takmış durumda..dalga geçip duruyo benle...benle uğraşmak hep hoşuna gider zaten...sanki kendisi zayıfmış gibi...koca göbeği var...benden kıskandın da göbek yapıyorsun diyor..
sabahleyin dr.dan çıkınca..bebek 400 gr...eşi olsun 400 gr...suyu hadi olsun 1 kilo..etti toplam nerdeyse 2 kilo..kalan 5 kilo nooluyo diyor..
adam mest oluyo yaa...
kızlar bu arada bebeğimin eşi aşağıdaydı yukarı çıkmış.bebeğimde normal pozisyonu almış yani başı hep kasığımdaydı ve ağrı yapıyordu.zaten ağrılarım azalmıştı anlamıştım ama doktorumda teyit edince rahatladım...
[/URL][/IMG]
bizim yatakımız bu..ben çok süslü şeyler alamıyorum ya.sadelik takıntısı var ben de..niye böyleyi ki ben..sizinkilere bakınca ne biçim kadınım diyorum
Şu an tv da ıslyıorum; prof acıklama yapıyor; sac boyasındaki,deodoranttaki,ojedeki kursunlar bebegın beynıne ve annenın bagısıklık sıstemıne zarar verıyor diye
çok geçmiş olsun ama herşeyin güzel sonuçlanmasıda en güzel yanı aman dikkat et kendine yorma dinlenn ...Merhaba kısslar,
Bugün giremedim. Geçmişi de okuyamadım... Dün akşam kızım bize 1 Nisan şakası yaptı sanırım...senağlama
Dün işten eve gelmiştim annem gelecek bugün onun için biraz temizlik yaparım demiştim. Üstümü çıkarmadan wcye gittim. Tuvlet kağıdına 2-3 damla kıpkırmızı kan geldii.. Hemen drumu aradım bugün ağrın olmuş muydu dedi evet dedimm. Gerçektende olmuştu ama çok hafifti umursamamıştım.. Hemen acile git dedi. Bizde apar topar gittik yakın bir hastanenin aciline... Ama o kadar çok korktum ki bebeğim beni bırakacak die ağladım sürekli.. Allahım babasının emanetiydi o da yok yanımdaa.. Çok üzüldümmmsenağlama Acildeki nöbetçi dr çok ilgilendi saolsun.. Neyse ki ultrasonda kızım kıpır kıpırdı Allaha şükürler olsun yerinde durmuyordu hatta 3 boyutlu resmini almak istedi dr ama ona bile izin vermedi.. Plasentanın yerleşimine baktı açıklık var mı die baktı bir problem göremedi.. Sonra beni NST'ye bağladılar ağrı takibi için... Bu arada kızımın da kalp atışlarını dinlemek istediler ama kızım durduğu yerde durmuyordu kii. Tam yakalıyorlar kızım kaçtyor. Köşe kapmaca oynadı hemşire resmen kızımla. Neyse 5-10 saniye kadar dinleyebildiler... Sonra 1 saat boyunca ağrı takibi yaptılar... Allahaşükür o da iyi çıktı...:Saruboceq: Dr istirahat verdi 2 gün evimize geldik... Kızım bize 1 Nisan şakası yaptı dedim ama çok korkuttu beni...
Bugün de istirahatteydik yani kısslar...Şimdi bana kızacaksınız ama annem geleceği için biraz toz aldım yine dayanamadım ama dinlene dinlene ve ağır ağır. Hiiç kendimi yormadannn..
Çok kötü bir deneyimdi Allah kimseye göstermesin..Şimdi biraz geçmişi okuyayımmm..
bak ne güzel işte merak etme p.teside güzel haberler alıcan sen morelini her zaman yüksek tut ....slm kızlar ben geldiiim..bugün dayanamadım başka bi doktora daha gitti.bebişimi bi güzel incelediler..radyologta doktorda ayrı ayrı baktı..bütün organlarını gördüük..sıvı azlığına en önemli neden böbrek problemleri oluyomuş böbreklerini daha evvelki doktorlarda görmüştü bugünde gördük..mesanesinde idrar vardı buda böbreklerinin fonksiyon gördüğünü gösteriyo..gelişimi tam haftasına uygun çıktı hatta fl uzunluğu yani bacak boyu bi hafta ileri çıktı..dopplerle bebeğin bütün kan akımlarına bakıldı onlardada bi pronlem çımadı..sıvı azlığı görüldü yine ama bebekte bi patoloji saptanmadığı için tek yapılcak şey yakın takip dedi doktor..umarım pazartesi günkü profta aynı şeyleri söyler..içim çok rahatladıı..
çok sevindim ne güzel herkesten böyle güzel haberler almak ...gittim.çok şükür iyi görünüyor.ama poz vermiyor.ne zaman yakalasa eliyle hp yüzünü saklıyor.bana yine el salladı.güldü.boyunu ölçümlerini aldı.geçen hfta kilosuna takmıştım.bu hafta iyiydi çok şükür ama hala boyu çok uzun dedi.
eliyle karnıma bastırdı ve korktu kasılma var sandı.kendini rahat bırak dedi tekrar baktı meğer ben kasıyormuşum.çok korktum.vitamin ve demir yine vermedi.8 kilo almışım.doğuma omuz atarak sokarız seni kapıdan geçemeyeceksin dedi bende sorun değil dedim.magnezyuma devam edeceğim..bu kadar iyiydik yani çok şükür...
allah yardımcın olsun inşallah en kısa zamanda iyileşirde evine gider sende bir nefes alır rahatlarsın bu aradada kendini strese sokma bebişini düşün..selam kızlar çıldırmak üzereyim doktorum nerde mahfolum ya kaç gündür hasta bakmaktan kadın resmen kefeni yırrtı sayemde sonra çene bir açıldıki sormayın devamlı muhabbet istiyor bunaldım yatıp dinlenmek istiyorum ama nerdeeeeee bir bakayım dedim namaz kılarken o geldi hemen bilgisayarın başınamı geldin dedi yahu ne yapayım ben şimdi yok dedim mesajlarıma bakıyorum iki kelime yazayımda çıkıcam kızlar ay çok özledim sizleri herkese selamlar öpüldünüz
ohh maşalah bide bana diyosun zayıf diye sendede bişey yok ne güzel valla sanada kuzunada nazar değmesin...ooooo ben foto çekeyim de pc ye aktarayım da imageshack e yükleyim de diyene kadar sizler yatmışsınız bile. iyi bari ben de yatayım.
iyi geceler. renkli rüyalar
canım böyle olumsuz düşünüp kendini strese sokma derim psikolojinide etkiliyosun bunlarda ilerki dönemlerde sana sorun çıkarırhep iyi düşünürsen bişeycik olmaz kendi kendini etkileme bak hemen kötü rüyalar görmeye başladın hep iyiyi düşünürsen herşeyde yolunda gider ...telkirma boyle dusunmen daha mi iyi dahamı kotu bilemyorum. yani ben pembe hayellerle bebegimi bekledim ilkinde buyuk husrana ugradım :) tum zorlukları bu kadar tahmin etmemistim. ama benim basıma daha evel yazmıstım kuçuk kuçuk sglık sournalrı çıktı. bebegi bakma besleme buyutme uykusuzluk haricinde hangi dr hangi hastane ye gidelim ne yapalım çıkmazları daha çok yordu bizi. uykusuzlukta eklenince beter oldum çıktım.
ama yinede bilsem biraz sorunlardan haberdar olsam daha bir hazırlıklı olurdum sanırım.
çok pembe ruyalarla beklemekte iyi değil orta ayar olmak herzaman iyide yapamıyor insan iste.)
canım niye üzülüyosun tek sorun o olsun bak herşeyi güzelmiş gelişimide çokiyi maşallah nazarlardan koru yarabbim...Hayırlı cumalar anne kuşlar...
doktordan geldim....oğlum uyuyodu tabiki...secde pozisyonundaydı..namaz kılıyodu sanki.kafayı da çevirmiş öteki tarafa..mışıl mışıl...inşallah dedim doğunca da uyur sabahın erken saatlerinde..
ayrıntılı bakıyo zaten dr.um her seferinde...ayrıca başka bi randevu felan almıyorum yani...herbişeyi normalmiş..gayet güzel dedi...çok şükür rahatladım...
bi ara yandan fotoğraf pozisyonu alıcaktı ama hemen çevirdi kafasını...
boyumuz 27 cm..kilomuz 400 gr.mış..
vee..en kötüsü bu ay 3 kilo almışım..dr.biraz fazla almışsın bu ay dedi...toplamda 7 kilo almış oldum....66 yım yani..
şeker yüklemesini gelecek ay yapıcakmış..25 haftalık olmuş oluyorum ozaman..28.haftaya kadar yapılabilir dedi...
yüzünü net göremediğimi üzüldüm biraz ama olsun..çok iyi gözüküyo dedi..o yetti bana...
ne güzel sende şanslı gelinlerdensin kayınvalidesinin arkadaşı gibi olması ne güzel benimkide öyleydi ama biz evliliğimizin 5 .ayında kaybettik kendisini canım ya mübarek cuma dua istedi heralde bendenYok o Göztepede oturuyor.. bulusaz onunla.. aksam da onlarda kalıcam.. eşim sehır dısında bugun.. evde yannıs kalmama izin vermiyor.. malum kalp te var ya bende.. normal hamıle olayına gıremıyorus.. Ama kayınvalıdem cok sever Didoooo gezmeyi, aman aman, nereye ıstesem gideris, hayatta yoruldum demes.. onunla gezmek iyidir.. gezmenın sonu olmuyor çünkü :)))
Merhaba kızlar. Bugün kombi servisi gelecek ve kırmızı kurdele ile açılışı yapacağız :teytey: :dance: Çok şükür sonunda evime geçebileceği galiba. Bu akşam da kalırız belki annemde ama, 1-2 gün içinde evimdeyim. hihoyyyt
Gerçi hiç keyfim yok. Akşam Onur'la kapıştık, önce o bana küstü, barışmak için yanına gittiğimde de azarladı beni. Sonra ben de ona küstüm. Bütün akşam da kös kös oturduk ayrı odalarda. Gece de erkenden yattım, ağladım ağladım senağlama Burnunun dibindeki kitaplıktan kitap arıyor. X yayınlarının geometri kitabı diyorum (reklama girmesin :), üstüne bakmak yerine bana uzaktan gösteriyor -bu mu- diye. Kitapların üstüne baksa X yayınları diye görecek. Bana uzaktan 50 defa sordu "bu mu, bu mu". OFFFFf, tebrik ederim seni dedim, kalktım verdim. Buna kızdı. Benden yardım istemeyecek miymiş de miş miş... Senin bulamayacağın bir şey olsa ben zaten sana bırakmam ki, kalkar veririm. Hayatında ilk defa mı kitap görüyor? Bazen böyle saflığı tutuyor, saçma sapan şeyler soruyor, sinir oluyorum.
:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?