2009 Aralık Anneleri

meral kitap nası bişi işe yararmı bende üye oldum amabilmiyorumkismile
pek inceleme fırsatı buladım eşim inceledi cnm ama faydalı olacak gibi

kıyamam ben kuzuya
kesin dişten cnm rahatsızlığı
benim kızda önlük taktırmıyor:1no2:

bahar - nevra - tülay günaydınnnnnzemuszemusopuyorumnanaktan
günydın canımmŞeniz

doktorda görünürde diş yok dedi ama inş. dişdir bu kaan mücadele ediyo kuzucukkaydirigubbakcemile3

günydın canımmŞeniz

doktorda görünürde diş yok dedi ama inş. dişdir bu kaan mücadele ediyo kuzucukkaydirigubbakcemile3
ben doktor değilim ama ağızdaki bu yoğun su dişten olur cnm

ya diş sıkıntımız var galiba meral. Eller gene kulaklarda koparcak sanki.mız mız yani anlayacağın ama genel olarak onun dışında iyiyiz.öykü nasıl kara kuzum:)

canım yaaa kıyamam ben berenime
varmı peki görünürde kabaran diş bahar.

genel durumu aman iyi olsun annesinin kuzusu

kara kuzumda iyi bahar teyzesi
maşallah tosun gibi oldu
heryere tırmanıyor emekleyerek her dilediği şeyi yapıyor
dün akşam baktım yerdeki oyuncağını basamak yapıp koltuğa tırmanmaya çalışıyordu.
ianan çok hareketlendi bahar teyzesi

görünürde kabaran yerleri var ama köpek dişlerinin orası :)) ordanda diş çıkarmaz herhalde.sırasına bakarsan üstler çıkması lazım. alttakileri 6 aylıkken çıkardı sonra dinlenmeye geçti sıpa.
maşallah öyküye valla bende bereni artık tutamıyorum yürüyeceği zamanları düşündüğümde korkuyorum valla nolcak halimiz bilmiyorumkismile

İŞTE YÜRÜDÜKLERİNDE YANDIK Kİ NE YANDIK
ŞİMDİ BÖYLELER YÜRÜDÜKLERİNDE NELER YAPABİLECEKLERİNİ TAHMİN DAHİ EDEMİYORUMkafamçokkarıştı

ohh yaa çok şükür geldim. 1 saattir siteye girmye çalışıyorum .kafamçokkarıştı bi ara bana yasakladılar diye düşündüm.. sempatiksalakcinni neyse sorun yokmuş .. tekrar buradayımmm... delikafadulden

Çocuğunuzun diş sağlığı için dikkat
Beslenmeyle doğrudan ilgili olan diş sağlığı bebeklik döneminde başlıyor. Peki anne babalar bu konuda neyi doğru neyi yanlış yapıyor?
Çocukların şekerli besinlere alışması bebeklik dönemiyle başlar. Emziğin reçel, bal gibi tatlı besinlere batırılması gibi hatalar, çocuklarda önce süt dişlerine daha sonra da daimi dişlerine zarar verir. Çocuklarımızın diş sağlığını nasıl koruyacağımızı Dişeti Hastalıkları Uzmanı Sibel Öznur Örsal'a sorduk:
- Bebeğin diş sağlığı için nelere dikkat edilmeli?
En önemli, en çok dikkat edeceğimiz konu 1 yaş üstü çocuklara gece süt verilmemeli. Gece ağlayarak uyandığında süt içirmeyin. Çok çok önemli. Sütü mutlaka gündüz ve şeker katmadan verin. Mamasına ve meyve suyuna şeker konulmasını asla önermiyoruz.

- Diş temizliğini nasıl sağlayacağız?

Çocukların dişlerinin anne tarafından temizlenmesi çok önemli. Bütün bebek setlerinde parmak fırçası dediğimiz, annenin baş parmağına geçirerek kullandığı fırçalar var. Tek diş çıksa bile annenin o dişi fırçalaması şart. Akşam sütünü içtikten sonra o fırçayla dişlerin temizlenmesi gerekiyor. Tabii ki anne bu işlemden sonra çocuğa biraz su içirmeli. Bakım ilk dişin çıkmasıyla birlikte başlamalı.
- Dişin çürümesini engelleyen besinler neler?
İlk başta peyniri sayabiliriz. İçindeki kazein denilen protein, diş kremi denilen ürünlere de konuluyor. Mesela Fransızların yemeğin ardından peynir yemesi bu yüzden. Yiyeceklerden lifli sebze ve meyveler diş çürükleri açısından çok önemli. Fizyolojik olarak diş temizleniyor, dişe yapışık gıda kalmıyor.
- Besinin dişe yapışması da zararlı, değil mi?
Cips, şeker gibi yiyecekler diş yüzeyinde kalarak çürüğe neden oluyor. Çocuğun böyle bir alışkanlığı varsa yedikten sonra diş fırçalanmalı. Besin ağızda ne kadar çok kalırsa çörük etkisini artırıyor. Çocuklar bazen sevmediği şeyleri yanağa itip tutar. Bu durum sürekli olursa, o 2 dakikalar çürük etkisini artırıyor. Yanağında 12 saat boyunca köfte tutan çocuklar var. Asitli gıdalar çürük açısından önemli. Yüzeydeki mine tabakasının çürümesini sağlıyor. Kola ve sitrik asit içeren içeceklere dikkat edilmeli.

Çürük engelleyici gıdalar arasında balık, balık yağı, yer fıstığı (Yapısında fosfat var), kakao ve çayı da sayabiliriz. Çay içmek diş çürüğünü engelliyor, çay dişin rengini bozuyor ama flor içeriyor. Balık ve balık yağı önemli. Xylitol denilen muz ve mantarda bulunan maddenin, -şimdi çoğu sakızda da var- diş çürüğünü engellediği kanıtlandı. Yemeklerden sonra xylitol içeren bir sakız çiğnemek etkili olabilir.

günaydın kızlaar. bir saat önce evden günaydın demek için girmeye çalıştım ben de giremedim. bir haller oluyor bugünlerde siteye. neyse ki buraya gelince girebildim. nasılsınız? kuzular nasıllar?

eeee bende hiç sorun yoktu sitede kimse yoktu:sm_confused:
günaydın herkese,
yoğunum biraz, haber edeyim dedim

nilgüncüm günaydın canım
kolay gelsin
ara ara uğra ama

günaydın kızlaar. bir saat önce evden günaydın demek için girmeye çalıştım ben de giremedim. bir haller oluyor bugünlerde siteye. neyse ki buraya gelince girebildim. nasılsınız? kuzular nasıllar?

günaydın müzeyyenŞeniz

kuzumda bende iyiyiz şahsim adına cevap veriyorum tabeyerimseniben

senin kuzular nasıl

çok geçmiş olsun canım allah tekrar yaşatmasın

geçmiş olsun sibelim yaaa terslik işte((
yok canım ağırlaştılar taşınmaz oldular keratalar

Ohh haktanın şansına... iyi günlerde harcayın.. Şansınız daim olsun canım benim..

sağol canım amin, hepimizinde şansı daim olsun inşallah

panik iyi bişey değil ama işte napcan anne olunca kendiliğinden kişiliğine oturuyo insanın sempatiksalakcinni

halis odun
yontulmanış kıyılmamış kütük ve yazamayacağım bazı ifadeler geldi aklıma bunu okuyunca öznur klava:
doğur at köşeye! ne yaparsa yapsın
sonrada o çocuktan hayır bekle
hasbinallah klava:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…