2009 Aralık Anneleri

sen sölersinde ben gitmezmiyim giderim tabiki de .. nerede tam bilmiyorum dur araştırayım . kim var orada ayrıntı ver bakalım biraz..

ama bu kez daha çok çocuk var... söylüyorum
tam 120 tane!!!
o yüzden çok daha fazla araba gerekecektir

özeti şöyle yapayım:
Her çocuk anne - babaya sahip olma ve yaşanabilir bir ev ortamında yetişme hakkına sahiptir. Ancak çeşitli sebeplerle çocuk, bu haklarından mahrum kalabilir. Türkiye'nin ilk çocuk köyü Bolluca Çocukköyünü bağışçılarının desteği ile bu sebeple 1992 yılında İstanbul'da hizmete açılmıştır.

Bolluca Çocukköyüne, SHÇEK ile yapılan protokol doğrultusunda 0-6 yaş arası kimsesiz veya yarı yetim, ruhen ve bedenen özürlü olmayan, yardıma muhtaç çocuklar alınmakta ve çocuklar hayatlarını kendi başlarına idame edebilecek duruma gelinceye kadar (yüksek tahsil dahil) Vakfın güvencesi altında, Bolluca Çocukköyü bünyesinde yaşayabilmektedirler.

İstanbul Gaziosmanpaşa ilçesi Bolluca Köyündeki Bolluca Çocuk Köyü;

11 Aile Evi
1 Kız Gençlik Evi
1 Erkek Gençlik Evi
İdari ve Sosyal Hizmet Binası
Müdür Evi
Çocuk Yuvası
Kütüphane
Soğuk hava ve erzak deposu
Oyun Parkı
Spor sahasından oluşmaktadır.

120 çocuk kapasiteli Bolluca Çocukköyü'nde deneyimli bir sosyal hizmet uzmanı ve pedagoglar tarafından da düzenli destek verilmektedir.

ÇOCUKLARIMIZDAN

Bolluca Çocuk Köyünde yaşları 1ile 21 yaş arasında değişen çocuklarımızın

52'si ilköğretimde,
17'si lise ve dengi okullarda eğitim görmektedir.
10 çocuğumuz ve gencimiz İstek Vakfı Özel Kaşgarlı Mahmut Lisesinde burslu okumaktadır.

Bolluca Çocuk Köyünde yetişmiş ve çalışma hayatına başlamış bulunan gençler

İstanbul Valiliğinde,
İstanbul Üniversitesinde,
Fatih İlçesi Milli Eğitim Müdürlüğü'nde,
Yenibir İş'te,
1 gencimiz Bilge Adam'da stajını bitirdikten sonra İznik Devlet Hastanesi'nde çalışma hayatına atılmışlardır.

2 kızımız geçen sene evlenerek yuvadan uçmuştur, önümüzdeki günlerde de bir başka kızımız evlenerek ayrılacaktır.
Yine Bolluca Çocuk Köyü'nde yetişmiş erkeklerden 4'ü askerliğini bitirdi, 4 gencimiz ise bugünlerde vatani görevlerini yapmaktalar.

sitesi de şu inceleyin bakalım

bende sitesine araştırıyordum . hemen bakıyorum ..
sen konuştum mu ihtiyaçları neler miş.

hadi bakalım hanımlar inceleyin ne yapabiliriz ne yapamayız kim var kim yok bilelim de ona göre kendimizi paralayalım

Son düzenleme:
bende sitesine araştırıyordum . hemen bakıyorum ..
sen konuştum mu ihtiyaçları neler miş.

Öncelikle Koruncuklarımıza gösterdiğiniz ilgi için çok teşekkür ederiz.

Bolluca’daki Çocukköyünde yaşayan 120 Koruncuğumuza, 2. el olmayan (Sosyal Hizmetlerin bize getirdiği sınırlamadır) her türlü giysi, gıda ve temizlik malzemesi, kırtasiye araç ve gereçleri bağışlayabilirsiniz.

Eğer görmediyseniz Köyümüzü ziyaret etmenizi çok isteriz. Sizi orada ağırlamaktan memnuniyet duyacağız.

Saygılarımızla,

Nevra Erten
Halkla İlişkiler Müdürü
Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı

buna cevaben yaş ve cinsiyet listesi istedim ki daha yerinde yardımlar yapabilelim, o da gelince ya da gelirse ona göre bir çerçeve belirleyip şimdiden kalkışmak lazım anca olur
bak hem de adaşın :13:

ee müdürümüzde adaşımmış .. tamam canım haklısın ancak toparlanırız..
kırtasiye, temizlik maddeleri gibi malzemeleri büyük market, toptancılardan almak lazım daha hesaplıya gelir.

ee müdürümüzde adaşımmış .. tamam canım haklısın ancak toparlanırız..
kırtasiye, temizlik maddeleri gibi malzemeleri büyük market, toptancılardan almak lazım daha hesaplıya gelir.

bence bir karar verelim, giyim, gıda, kırtasiye, temizlik malzemesi... bir konu üzerinden gidelim hepsine dağılırsak baş edemeyiz bu kez sayı çok fazla... ha atıyorum temizlik malzemesi alırız o arada bir iki de giysi, kırtasiye koyarız bu ayrı ama temelde bir alan seçip o bölümün üstüne gitmeli...

olur canım çocuklar için bana kırtasiye ve araç gereç uygun geliyoo sen ne dersin..
temizlik malzemesi de genel yardım olur tabii..
giyim riskili beden uyar uymaz . yetişkinler de var netice de
dediğin gibi birinde yoğunlaşıp isteyen 1-2 parça diğerlerinden eklesin ..

Son düzenleme:

ben de aynı şeyi düşünüyordum açıkçası
bir de dönem itibarıyla kırtasiye fiyatları tabana düşmüştür ki bu daha çok yardım demek
okulu da ayaklandırıp çocuklara 1er de t-shirt yaptırabilsek bayram için

selam kızlar nasılsınız?
biz biraz daha iyiyiz kuzumun öksürüğü geçti ama azda olsa hırıltısı kaldı bakalım antibiyotik devam ediyor bitince
gidicez. nevra ben albümü göremedm pazar gününe bakıcaktm

iyidir nolsun merve yine kaşınmakla meşgulüz nevrayla
hadi inşallah ilaç bitince tümüyle geçsin bir daha da uğramasın hastalık hiçbirimize

canım arkadaş değiliz sanırım o yüzden .. teklif gönderdim kabul edersen görebilirsin ..

iyidir nolsun merve yine kaşınmakla meşgulüz nevrayla
hadi inşallah ilaç bitince tümüyle geçsin bir daha da uğramasın hastalık hiçbirimize

Son düzenleme:
52 ilköğretim, 27 lise olmak üzere toplam 79 çocuk okula gidiyor... her birine içi dolu birer çanta yapabilsek :97: hatta içlerine de seviyelerine göre sadeleştirilmiş nutuk ve t-shirt koysak :97:

bana uyar . çanta içine neler koyabiliriz listesini çıkaralım . sen bu konuda daha tecrubelisin okul ihtiyaçlarını bizden iyi biliyorsun ..

nutuk ve tişort bence de iyi olur . ömür boyu saklıyacakları kendilerine özel bişeyler olur. özellikle nutuk fikri süper bigecimm

çanta ve içindekileri listelesek... kişi başı herkes durumuna göre 1 veya istediği kadar çanta hazırlasa.. ben okuldan para toplasam nutuk ve t-shirtü okuldan halletsek, hatta dizaynını yaptırsam okula gitmeyenlere de t-shirt yaptırsak :97: onları ayrı koysak diğer nutuk+t-shirtleri çantalara yerleştirsek... tek sorun beden sorunu tabii :44:

sen benden çok kaşınıyor gibisin yalnız deminden beri 'dan başka smileye gitmiyor elin :86:

ne yapayım canım yaa heyecanlanıyorum böyle şeylerde ..
bişeyle yapmak , birilerinin gülen gözlerini görmek o kadar güzelki ..

eşimle paylaştım gönderdiğini her zaman hazırım der

aynı anda aynı şeyleri mi yazdık biz.. :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…