2009 Aralık Anneleri

kızlar pek bişey paylaşamıyorum ama takip ediyorum sizi. gece gece muhabbettinize hayranım kızım uyudu ama benim uykum yok biraz geçmişe takılıyorum. hepinize iyi geceler allah size bebişlerinize ve ailenize sağlık versin

Herkese günaydın...
Nehir hanım gece formundaydı:) 2 saaatte bir istikrarlı bir şekilde uyanan ve acıkan kızımı içtenlikle kutluyorum:)

aslında uzun uykulara geçmiştik...son 3-5 gündür yine kesintili başladık...neden acaba düzenmi ottutmaya çalışıyor anlamadım...ama düşününce de daha çok minikler yaaa...olcak o kadar...kurulu saat mi bebeğim...yer annesi onu yer...:)zemuszemus

Son düzenleme:
bnm kızımda en az 3 kez kalkıyor gece acıkıyor uyanmk istiyor 3 gündürde çok huzursuz nedense bişyden memnun olmuuyo özellikle öğleden sonraları keyifsiz keyifsiz ağlıo kucak istio gezmek istiyo
az önce doktorumuzu aradım rota aşısı için 150 tl aşı +80tl muayene ücreti -tatlicadiarzu-
önümüzdeki ay daha çok aşı var 1 milyar veririz heraldeolumunekankayizsmile pinemekok die bi aşı vr 250 tl falanmış sadece o sempatiksalakcinni 3-4 tane aşı olck battık valla ama kızım ii olsunda

rota bende vurdurdum 1.doz...140 tı benimkisi...olsun sağlıklı olsunlarda para bulunur halledilir...normal sürece para harcadıktan sonra dert değil canım...hastalık çıkmasın başka iş çıkmasında...yeirm ben onları yer:)

aynen bnde öyle düşünüyorum allah hastalık vermesin dermansız dert vermesin para gelir yerine bi tan kızımız var ona harcanmıcakta kime harcanıcak
hesap açtıran varmı çoçukları için bnm eşim geçen ay açtırdı otomatik bi hesap maaşından her ay 250 tl kesilcek birirkim yapalım die düşünmüş yağmur için opuyorumnanaktan

gayet iyi düşünmüş...bizde öyle yapıyoruz...kısmetlerinde ne varsa artık...tevekkel olmak gerek...başlarında olalımda...gerisi Allah Kerim...herkes kadar olur onlarında :)

benim doğumum zordu omzu takıldı miniğimin kolu oynamadı günlerce ondan iyi bilirim ben sağlığı elden giderse insan dağlıyor..

aşılarını sağlık ocaklarında da yaptırabilirsiniz. aylık muayenesinde balat hastanesinde ece hanıma götürüyorum sağlık ocaklarında yaptırabilirsiniz aşılarını demişti. geçen ay bcg aşısını yaptırıken pnömökok ve karma aşısını da sağlık ocağında yaptırmıştım. sirkülasyondan dolayı sağlık ocaklarına gelen aşıların daha taze olduğunu söylüyorlar...

bn türkiyede deilim cnm ordayken sağlık ocağına gidiyordum ama burda aşıları satın alıyorsun zaten özel doktora gidiyorum orda yaptırıcam artık bütün takipğlerini
saol yardımın için inş yakında dönücem güzel türkiyeme özledim yaa

allah koruusn cnm geçmiş olsun allaha emanetler ama bizde elimizden geleni yaplaım dimi

gunaydın
karnım agrıyo ya hemde mınada huzursuz oluyor ben regl olunca
bide ben yanmışım 4 aylık bebek ıstedıgı yapılmayınca bır çıglık bir aglama vay benım halıme bırde kolay kolay unutmuyorda 15 dk susmuyor duyan gören bişey oldu canı yandı sanacak
mesela kucagımda ya koltuga koyarsam o da ıstemyrsa evı çınlatıyor resmen yada benım parmagımı yakalıyor emmek için çekersem baslıyor çıglıga geri versende 5 -10 dk affetmıyor annem sende boyleydın dıyor vede geçmedi hiç işin kötusu 30 yıldır dıyor ben eşim böyle mına gıbı sert ters bakan bebek görmedım dedı dıyıncede öyle dedı annem ben gördum 30 senedırde göruyorum dıyor :roflol: anneme çektırdıklerımın hesabını bu dunyada vermeye basladım sanırım a.s

kaydirigubbakcemile3

allah seni pelin güldürdün beni

demekki inatçı bir kızın var yandın desene
bizimki ağlıyor çok deidğin gibi gören duyan dövüoz sancak nasıl ağlamak ama inattan deil mina gibi can sıkıntısı evin içinde turlamak istio ancak öle susuyo kollarım kopuyo 1 saat bi o duvara bi bu duvara sempatiksalakcinni

4. Ay
Neler Yapabilir?

● Avucuna konan nesneyi tutabilir, bırakmakta zorlanabilir. Uzatılan objeye uzanabilir, ama tutabilmesi için bir iki hamle gerekebilir.

● Dönebilir.

● Destekle oturabilir, başını dik tutabilir.

● Dudaklarını şapırdatabilir, dudaklarını sarkıtarak somurtma ifadesi takınabilir.

● Evdeki farklı kişileri tanır. Onunla ilgilenildiğinde sıcak ve sesli gülümsemeleri vardır.

● Oyunlardan, oyuncaklardan hoşlanır.

● Gece boyu uyuyabilir, bezini kaka yapmadığı sürece değiştirmek gerekmez.

Değişiklikler

● ılk dişi çıkarmaya hazırlanır.

● Görmesi tamamlanır, her şeyi renkleriyle görür. Farklı uzaklıklara gözünü odaklayabilir.

● Duyma tam gelişir. Farklı seslerle ilgilenir, kendi çıkardığı sesleri dinler. Sürekli yeni heceler çıkarır. Onunla yumuşak konuşursanız rahatlar, gülümser, kızgın konuşursanız ağlamaya başlar.

● El, parmak koordinasyonu gelişir. Elleri ile yapmak istediği şeyi yapmayı öğrenir.

Oyunlar

● Bebeğinize tutacağı, kavrayabileği, dinleyebileceği oyuncaklar verin. Sizi koklamasına izin verin. Müzik dinletin.

● Banyo yaparken oyun için biraz daha uzun bir zaman ayırın. Banyo oyuncakları ile oynaması gelişimine yardım eder.

● Bebeğinizin başarılarını överek, gülümseyerek, onu kucaklayıp severek kutlayın. Unutmayın bebeğiniz sizin övgülerinizle motive olan sosyal bir canlıdır.

Beslenme

● Bebeğiniz acıktığını çok daha kolay belli edebildiği için beslenme saatlerinizi isteğe bağlı düzenleyebilirsiniz.

● Sadece anne sütü alıyor ve tartı artışı ideal ise öyle devam edin. Ek mama da veriyorsanız doktorunuzun önerileri doğrultusunda pürelere başlayabilirsiniz. Her yeni besine tek başına ve az miktarda başlayın, yeni tatlara alışmasına izin verin. Hiç bir besin ve öğün için bebeğinizle kavga etmeyin. ıstemediği zaman bırakın, daha sonra tekrar denersiniz.

Bakım

● Oyuncakların güvenli olmasına özen gösterin. Metal çıkıntılarının gevşemediğinden, tüylü oyuncakların göz, burun gibi yutulabilecek veya boğulmaya neden olabilecek küçük parçalarının kopmayacağından emin olun.

● Bebeğiniz emzik kullanıyorsa bunu boynuna asmayın, kullandığınız asıcı boğulmasına, boynunda kesik ve yaralara neden olabilir.

● Eğer diş çıkarmaya başladıysa diş kaşıyıcılar, özellikle buzdolabında soğutulmuş olanlar onu rahatlatır. Ama bunlar hariç her şeyi de kaşımak için kullanabilir.

● Bebeğinizi 2. karma aşısı, rotavirüs aşısı ve normal kontrolü için doktora götürün.

bn laptopu kaldırıyorum kızlar bnm misafirler gelmek üzeredir öğleden sonrada aşıya gidicez 2 den sonra

oyle valla
alt komşunun 5 yasında bir kızı 1,5 yasında ve 6 aylık 2 oglu var gık çıkmıyor evden (çıkmasında inşallah Allah kadına yardım etsın 3 çocukla 2 sıde bebek daha )masallah
eşim diyorkı bızım ıçın 1 çocuga bakamıyor dıyorlardın kesın altkattakıler dıyor:roflol::roflol: mına apartmanı ınletyr inadı tutunca

günaydın kızlar günlerdir laptop kaynımdaydı giremedim neyse demin gittim aldım kavuştum sizlere ama geçmişi okuyamadım herşey ve herkes yolundadır inşallah bebeler nasıl özledim sizleri kocaman öpüyorum Şeniz

evet sirkülasyondan dolayı sağlık caokarlındakji aşılar daha tazedir yenidir...doğru..bununla birlikte aşı akydı yaptırdığınızda onlar sizi benim bildğim kadarı ile haberdar ederler...aşı atlama gibi bişi olmaz sanıyorum...her aşı yok ama yani isteğe bağlı olanlar sağlık ocaklarında yok...olmazsa olmazlar var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…