ne zamandır fırsat bulup yazamadım kızımın iştahsızlığı ve her beslenmede kaka yapması devam ediyor. kendi doktorumuz kakayla ilgili her ne kadar normal dese de içimiz rahat etmedi ve geçen hafta Yeditepe Üniversitesine çocuk gastroentrolojiye götürdük. Adam mide yada bağırsakla ilgili bir sorun olabilir dedi, bisürü idrar,kan,kaka ve egg testi istedi. Hastanede toplam fiyat 620 lira çıkınca biraz daha beklemeye karar verdik. Hala günde 10-12 kez kaka yapıyo. Eşimle testleri yaptırıp yaptırmama konusunda karar veremiyoruz, herkes biraz bekleyin falan diyor. 1,5 ay önce 150 cc mama içerken şimdi 90ccyi zor bitiriyor. Kızım zaten ilk ay hiç kilo almamıştı, bu gidişat beni tedirgin ediyor.
kızlar arda 3-4 g
ündür fışkırır gibi kusuyorher emdiği çıkıyor.. aşı dan mı oldu üşüttümmü acaba
geçmiş olsun canım ya
testlerden önce başka bir doktora göstermeyi düşünmedinizmi?
90cc çok az değil ama günde 10 12 kez kaka yapması çok
sıvı kaybediyo bebek
bol bol sıvı ver annesi su bitkisel çay tep ağızına çay kaşığıyla
burdayım burcu canım benim.. babanın durumunu anlatmışsın vallahi yutkunarak okudum. çok zor bir durum.. tedavi filan herhangi bir ilaç başlanmadı değilmi teşhis olmadığı için.. ilaçlar birden çökertiyo çünkü.. nefret ediyorum üniversite hastanelerinden.. nefret ediyorum.(( moralini bozma demiycem çünkü bu seni sinirlendirmekten başka bişeye yaramıycak.. bir gün eski patronumun eşi baa dedi ki babam hastanedeyken ve de tedavi çok çok iyi giderken:; "- arzu babanla mümkün olabildiğince çok vakit geçir... her imkanı zorla onunyanında ol..." nasıl kızmıştım ona.. bu söylenir mi diye.. meğer tek doğru yaklaşımı olan oymuş... üzülme benim içim çok rahat diyenler sadece karnımdaki bebeği düşünerek konuşmuşlar.. çok etkilendim burcu, allahım inşallah onu sizlere eylülle bağışlar..
kızlar arda 3-4 g
sağol canım, kendi doktorumuz bir sorun olmadığını anne sütünün tadını mamada bulamadığını ve o yüzden az içtiğini düşünüyor, mama da değiştirdik ama bi işe yaramadı. kakayla da ilgili bi sorun yok dedi.baktı kakasına. biz tabi başka bi doktora daha götürdük, çocuk gastroentrologu gördü, dediğim gibi test istedi bisürü ama egg yi sadece gastroentrolog çekebiliyo, her hastanede de yok ve biz de özel sağlık sigortası yaptırmadığımızdan 400 küsür lira çok geldi. bu doktor da zaten biraz ticari konuştu hiçbirey de çıkmayabilir ve bu durum geçici olabilir diye. İşte karar veremiyo insan, sonuçta kendi doktoru da Prof. bişey olsa anlamazmı diyorum bi yandan da ya bi sorun varsa diye düşünüyorum.
,Anne sütü de aldığından ekstradan sıvı vermiyorum ordan karşılar diye.
evet burcu arda da aynı şey oluyor ağzından nefes almayı o anda beceremiyolar galiba e ilaçtaçözümleme yapınca tıkanyor, ama bir iki dk sonra normale dönyor.. dğn akşam bende baya korktum çok ağladıCok sagol Arzucum .Hic bir ilac tedavi baslanmadi hala teshis olmadigi icin.Diyorum Eylül icin oyle yalandan guluyorum her an aklimda babam .
Sana su ilaci sorcaktim . Dun aldirdim bir sıkısta ne var ne yok cıktı ama tikaniyor Eylül burnuna sıkınca . Nasil bir siddetle agliyor ki birden burnunda ne var ne yok hersey cikiyror . Arda da oyle oluyor mu ?
oğlum sadece anna sütü emiyo ek mama yok
doktorumuz suya başla her gün kaynatuılıp soğutulmuş su ver dedi
hastaneye gittiğimizde ordaki doktorda aynını söyledi
bence suya başlamanın zamanı diye düşünüyorum
bnm kızımda da var gibi 2 aylıkken ultrason çektirdik sorun çıktı sol bacağında çoçuk doktoruna gösterdim baktı çekimden kaynaklanbiliyor bazen dedi ama bi oratepedi dr göstermekte fayda var dedi ortapediye gösterdim baktı bacaklarına rahat hareket ediyor sorun görünmüyor 6 aylık olnca bi daha ultrason yapalım dedi içime sinmedi özele götürdüm kesinlikle çift beze başla hemen dedi o günden beri çift bez kullanıyoruz 1 ay sonra ultrason deö,şti 2 hafta sonra falan tekrar uşltrasona götgürücem kızımı bu kalça çıkıklığını önemseyin kızlar özellikle kız çoçuklarında erkeklere oranla daha fazla görülürmüş bilginiz olsunSağol canım. Kalça çıkığı vardır. Çok zor aylarca bazen alçıda kalabiliyorlar.
Allah şifa versin hepsine.
Pretybaby onlinesın sanırım. Kızın nasıl oldu merak ediyorum. Gittiniz mi üniversiteye?
gözün aydın güzelmiş çalışma saatlarin bebeğine kim bakıcak sen çalışırken peki annen falan yakınmı sizeselam kızlar bugün işe başladım hadi bakalım hayırlısı süt iznini konuştum sağolsun müdürüm sorun çıkarmadı haftada 4 gün 9 12 çalışıcam bundan iyisi şamda kayısı okulda mecbur kalmadıkça süt sağmayacağım pek ortam yok umarım ek gıdaya muhtac olmam 6 ay boyunca eve gelince saat başı emziriyorum sütüm azalmasın diye ne kadar az çalışsamda iki saatte bir emziremiyorum eskisi gibi kendi kendine uyutmaya bi başlayamadım gündüz benimki artık eskisi gibi uyumuyo bende pek uyutmaya çalışmıyorum kendi takatten düşene kadar sabahları iki saat öğleden sonrada taş çatlasa 1 saat uyuyor o yüzdende akşam 7 gibi emerken uyuyakalıyor geçen kendi kendine uyuyakalmıştı yatağına koyup bıraktım bi kaç kere ama yok ağlayıp duruyor yada oyuna dalıyo oyuncaklarıyla konuşuyo falan ama bi süre sonra gene bağırmaya başlıyor ama asla uyumuyor
anladım senem bnm kızımda böyle bi sorun düşünüldüğü için hassasım şu kundak işine doktor kesinlikle kundak yapmayın dedi bazıları da yarım kundak yaparmış belini sararmış bebeğin onu bile yaopma dedi rahat bırak çoçuğu dedicanım zaten kundakdediysekte bizde eski aman usulü taş gibi kundaklardan bahsetmiyoruz sanırsam...
ellerini yüzünegötürmesini engelleyen ve kendi kendini uyandırmasın diyeyaptığımızyarım ve hafif sardığımız kundaklardan bahsediyor olsakgerek... şahsen ben yapıyorum ve deçok memnunum...
deli gibi sımsıkı kundak yapan yoktur herhalde sanmam...
kalça çıkığı bir çok nedneden olabilir birde...özllikle doğumşekli çok etkili sanırım
allah beternden saklasın cnm geçmiş olsun çk şükür atlatmışsınız sevindim gerçekten üzülmüştüm daha çok minik çünklübende aynı şekilde kundak yapar gibi kollarını sarıyorum hatta bi kısmını başından sarkıtıp yüzünü örtüyorum yüzü açık uyumuyo benimki.bu arada eymenin su çiçeği solmaya başladı ama bizde bittik o da bitti.umarım sizlerinki geçirmez çok küçük ve aşısız olduğu için çok zor oluyo.kabustu resmen çocuğum tanınmıcak halde
gözün aydın çok sevindim bişey çıkmamasına laktoz alerjisi bi çok bebekte görülebiliyormuş nette okumuştummerhaba kızlar kac gundur unıversıtede helak olduk ama cok sukur sonucumuz bellı oldu
kakaydı kandı ıdrardı bende bıhterde baya yorulduk ama
peluse canım merak etmıssın saolasın sonuc benım de dusundugum gıbı LAKTOZ ENZIM IMMATORİTESI cıktı yanı kızım anne sutunun ıcındekı sekerı tam tolere edemıyor yanı parcalayıp hem sındıremıyor hem beslenemıyormus
proflara bır kere daha hayran oldum dogrusu bız 1,5 aydır bosuna yıpranmısız baska doktorda
tedavı seklımıze gelınce bır damla verdı doktorumuz
her emzırmeden once 2 damla verıcem boylece emdıgı sutu tolere etmesıne yardımcı olacakmıs
1 ay kullanıcaz sonra kontorle gıdıcez .bu sıkıntı genelde erken dogan bebeklerde olurmus.bıhterde 37.haftada dogmustu.aslında damla bıle vermesek kendı zaman ıcersınde toplayabıılır ama gelısımı gerılemesın dedı doktorumuz.ve kesınlıkle ANNE sutu dedı ben mama felan dedım hayır dedı butun mamalarda laktoz var en azından senın sutundekı dogal laktoz onuda damlayla sındırımını kolaylastırıcaz sorun olmaz dedı.
cok rahatladım anlayacagınız allahım tum bebeklerı korusun neler gordum neler hastanede
bu arada yesıl kaka ıcınde anne sutu alan bebeklerde (sadece anne sutu ama ek bısey olmayacak) bızım ıcın yesıl olması gayet dogal dedı ve sayısı 12 ye kadar bıle olsa normal kabul ederız dedı
hoşgeldin sağlıkla büyüt bebeğinimerhaba ben yeni keşfettim butayı ben de aralım annesiyim 1 hafta sonra 3 aylık olcaz aynısı benim oğlumda da var ne olduğunu anlayamadık bi türlü doktora gitmemize de daha çok var
allahım dermansız dert vermesin burcu inş en kısa zamanda bi tanı konur. eylülü görmek sevmek ona çok moral olmştur bol bol gösterin daha olmadı resimlerini yolla yeni çektirdiklerini en kısa zamanda iyileşir inş
Polyanacilik oyunuyorum Burcu su an . Pazar gunu gittim Eylülü cok ozlemisti gotureyim dedim . Hastaneye sokmamak icin arabaya geldi babam . Esim gitti ste iceri ben gideyim de getiriyim bulamaz dedi simdi arabayi dedi yok ya bulur niye bulamasin dedim megerse almak icin gitmis Burcu . Dikiz aynasindan bir baktim gelirken yardimla yuruyor resmen artik . Arabaya geldi filan aglamamak icin yutkunmaktan nefes alamadim . Eylülü sevdi bol bol . 2 kelime konusup 5 dakika dinleniyor. Giderken baktim arkasindan da sonraki halimi tahmin edersin .
Ve hala su denilmiyor sonuclar Gataya gonderilmis biz bisey bulamadik bi de siz bakin diye.
bnm kızımda içmiyor mama 40cc 2 ye bölüp veriyorum 20 cc zor yiyo ağlaya ağlaya çoğu zamanda kusup çıkarıyorne zamandır fırsat bulup yazamadım kızımın iştahsızlığı ve her beslenmede kaka yapması devam ediyor. kendi doktorumuz kakayla ilgili her ne kadar normal dese de içimiz rahat etmedi ve geçen hafta Yeditepe Üniversitesine çocuk gastroentrolojiye götürdük. Adam mide yada bağırsakla ilgili bir sorun olabilir dedi, bisürü idrar,kan,kaka ve egg testi istedi. Hastanede toplam fiyat 620 lira çıkınca biraz daha beklemeye karar verdik. Hala günde 10-12 kez kaka yapıyo. Eşimle testleri yaptırıp yaptırmama konusunda karar veremiyoruz, herkes biraz bekleyin falan diyor. 1,5 ay önce 150 cc mama içerken şimdi 90ccyi zor bitiriyor. Kızım zaten ilk ay hiç kilo almamıştı, bu gidişat beni tedirgin ediyor.
o tür kusma tehlikeliymiş arzu 2 çorba kaşığından fazla kusmak ve fışkırır gibi kusmak dopktorumuz öçyle söylmişti yağmur orta kulak iltihabı olduğu zaman daha bilmiyorduk o zmn fışkırarak kusmuştu 1-2 gün sonra ağlamasını durduramadığımz için gece acile gitmiştik allah yaşatmasın bi daha doktounla konuş bncekızlar arda 3-4 g
sağol canım, kendi doktorumuz bir sorun olmadığını anne sütünün tadını mamada bulamadığını ve o yüzden az içtiğini düşünüyor, mama da değiştirdik ama bi işe yaramadı. kakayla da ilgili bi sorun yok dedi.baktı kakasına. biz tabi başka bi doktora daha götürdük, çocuk gastroentrologu gördü, dediğim gibi test istedi bisürü ama egg yi sadece gastroentrolog çekebiliyo, her hastanede de yok ve biz de özel sağlık sigortası yaptırmadığımızdan 400 küsür lira çok geldi. bu doktor da zaten biraz ticari konuştu hiçbirey de çıkmayabilir ve bu durum geçici olabilir diye. İşte karar veremiyo insan, sonuçta kendi doktoru da Prof. bişey olsa anlamazmı diyorum bi yandan da ya bi sorun varsa diye düşünüyorum.
,Anne sütü de aldığından ekstradan sıvı vermiyorum ordan karşılar diye.
oğlum sadece anna sütü emiyo ek mama yok
doktorumuz suya başla her gün kaynatuılıp soğutulmuş su ver dedi
hastaneye gittiğimizde ordaki doktorda aynını söyledi
bence suya başlamanın zamanı diye düşünüyorum
ya bu rota aşısından sonra başladı.. bi kontrole götüreyim bar yarın filan..o tür kusma tehlikeliymiş arzu 2 çorba kaşığından fazla kusmak ve fışkırır gibi kusmak dopktorumuz öçyle söylmişti yağmur orta kulak iltihabı olduğu zaman daha bilmiyorduk o zmn fışkırarak kusmuştu 1-2 gün sonra ağlamasını durduramadığımz için gece acile gitmiştik allah yaşatmasın bi daha doktounla konuş bnce
yaptırmakta fayda var tabi ama maddi durumunu bilmediğim için ayrıca dediğiniz gibi doktorda ticari konşmuş biraz ,
ilk 2-hatta 2,5 ay diyeyim yağmurun hiç kakasız bezi yoktu sürekli kaka yapardı çok azda olsa kaka her bezimiz ama hiç boş geçmez he bi de altını açarız temizlemek için altını silerken yine yapardı bnde çok götürdüm doktorlara normal düzelir dediler ve düzeldi şükür senin doğduğunda berimi böyle sonradan olan birşeymi merak ettim
ya bu rota aşısından sonra başladı.. bi kontrole götüreyim bar yarın filan..
yaptırmakta fayda var tabi ama maddi durumunu bilmediğim için ayrıca dediğiniz gibi doktorda ticari konşmuş biraz ,
ilk 2-hatta 2,5 ay diyeyim yağmurun hiç kakasız bezi yoktu sürekli kaka yapardı çok azda olsa kaka her bezimiz ama hiç boş geçmez he bi de altını açarız temizlemek için altını silerken yine yapardı bnde çok götürdüm doktorlara normal düzelir dediler ve düzeldi şükür senin doğduğunda berimi böyle sonradan olan birşeymi merak ettim
sağol annem rizede yakınımızda kimsecikler yok eşim işten ayrıldı bebeğe bakmak için şimdi küçük bakıcıya vermek istemiyoruz gerçi versekte günde bi kaç saat bakacak işi akışına bıraktık iştegözün aydın güzelmiş çalışma saatlarin bebeğine kim bakıcak sen çalışırken peki annen falan yakınmı size
ya bu rota aşısından sonra başladı.. bi kontrole götüreyim bar yarın filan..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?