2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

SÜT AKIŞINI KOLAYLAŞTIRMANIN YOLLARI (MEME MASAJI)

Emzirmeden veya sütünüzü pompayla çekmeden hemen önce ve/veya emzirme esnasında uygulanan meme masajı üretilen sütün kanallara aktarılmasını kolaylaştırır. Bu da bebeğinizin sütünüzden daha iyi faydalanmasını sağladığı gibi, süt kanallarının tıkanarak memelerinizin aşırı dolgunlaşmasını etkili bir şekilde önler.

Bebeğinizi emzirmeye başladığınızda, bebeğiniz memeyi alır almaz, sütün kanallarınızdan geçerek bebeğinize ulaşması ne kadar uzun sürerse, bebeğinizin huzursuz olma olasılığı da o kadar artar. İşte meme masajı bu süreyi kısaltır.

Emzirmeden önce yapılan meme masajı

Sütyeninizi çıkarttıktan sonra avuçiçlerinizle memenizi alttan ve üstten kavrayın (resim).

Ellerinizi memenin göğüs kafesinize tutunduğu en uç noktadan (meme tabanı) başlayarak memebaşına doğru yavaş yavaş baskı uygulayarak ilerletin.

Avuçiçleri yine alttan ve üstten memeyi kavramış durumdayken, memenizi hafifçe alta üste birkaç kez hareket ettirin.

Parmakuçlarınızı kullanarak dairesel hareketlerle memenizin çeşitli bölgelerini meme tabanından memebaşına doğru masaj yaparak "tarayın".

Emzirme esnasında memeye basınç uygulanması süt akımını kolaylaştırır, tıkanmaya eğilim gösteren kanalların tıkanmasını önler, tıkanmış kanalların açılmasına yardımcı olur. Özellikle uyuklamaya eğilimli, emmesi "zayıf" bebekler için bu teknik faydalıdır.

Bebeğiniz memeyi uygun bir şekilde aldıktan sonra (resim) bebeğinizin emmeye ara verdiği zamanları iyi gözlemleyin.

Bebeğiniz emmesine ara verdiğinde parmakuçlarınızı kullanarak, memenizin üst dış kadranında (kadran=dörtte birlik kısım) (koltukaltıyla komşu olan kısım) yeralan bölgeye masaj yapın. Bu esnada sütünüzün kanallardan bebeğinizin ağıziçine dolmasıyla bebeğin tekrar emmeye başladığını farkedebilirsiniz. Bebeğiniz emip, yeniden ara verdiğinde bu kez de memenin diğer bir kadranına (örnek üst iç) aynı işlemi uygulayın.

Eklentiler

• $lact1.webp
    3 KB · Görüntüleme: 25
  • $lact.webp
    5,7 KB · Görüntüleme: 48
eşin nerde olcek tatlım ...hoşgeldin bırakmasın seni yanlız doğum da yaaaaaklava:

hayırlı haberlerle gel cnm ....bakıyorum resimlere şimdiiii

canım iş değişikliği sebebiyle kocaeliye gidiyoruz. O da benim doğumumda işe yeni başlamış olacak. O yüzden galiba tek kalacağım. Doğumda 1-2 ay annemde kaldıktan sonra ben de yanına gideceğim.

ahhh canım benim kıyamam sana
bu durumdada ne zor hapşırmak ((
dikkat et canım
bitirirsin sende canım inşallah sıkma canını çalışan anne adaylarının işi kolay değil

son ihtiyaç listem
sütyen
emzik
biberon
bir kaç paket ıslak mendil daha
göğüs pedi

süper bişiy kalmamış ama uyku tulumu bende almak istiyorum baktım yaz diye pek güzel bişiy bulamadım

denizcim sizin orda chakra magazasi var mi?
onda cok guzel uyku tulumlari varmis ve su an indirimdeymis
bende oradan bakicam

Ebru'cuğum internetten baktım capitol'dekine gidebilirsem bakarım hatırladım o mağazayı şimdi hamile kalmadan önce bakmıştım çok şeker şeyler vardı

Canım o çekmece bölmeleri portatif yani sökülüp takılıyor. Eğer istersen sen de bir marangoza gidip çekmece iç ölçüsünü veripp istediğin kadar böldürürsün.Kullanmadığında da çıkarıp kenara koyarsın.
Kızlar bunu birtek bende olduğunu sanıyordum. Özellikle sabahları bardak bile tutamıyorum. Ellerimi kapatamıyorum ya. Bu sırf şişliktenmi yoksa bişey eksikliği falan mı var bizde.
evet tülaycım profilimde albümlerimden bakabilirsin.

bu arada öğlen hem kadın doğum doktoruna hem de kalp doktoruna gidicem. inşallah herşey yolunda gider.
Hayırlı haberlerle dönersin inşallah canım.
Hiç canını sıkma canım. Kocan dışında kendi ailen falan olacaktır yanında değil mi? Eğer bu bir zorunluluksa ne yapabilirsin ki ama eminim kocanın aklı hep sende olacak. Yavaştan başlarsın halledersin işlerini.
Kızlar ben yemk yapmaya gidiyorum. Yoksa bu tembel anne yüzünden aç kalacak kuzucuk!!!!

Ebru'cuğum internetten baktım capitol'dekine gidebilirsem bakarım hatırladım o mağazayı şimdi hamile kalmadan önce bakmıştım çok şeker şeyler vardı

tuba saol canim sana puan vermeye calistim ama site yine sapitti :)

emsalcim bizde iyi sayiliriz. bildigin hamilelik sıkıntıları harici bisey yok allaha sukur.

betulcum biz bulusalim dedik ama sen gitmissin bile :)) neyse ayarlariz bi ara

canım dr.uma sormadım ama sanırım normal bilmiyorum
bir çok arkadaşım son ayda baya şişmişlerdi
şişmeninde tuzla falan hiç alakası yok ben tuzu başından beri kestim
salataya bile atmıyorum yemeklere attığım tuzsa varla yok arası ama şişiyorum işte (

gülay manyak oldum bebğinin cicilerine Allah ım ii günlerde kullanmayı nasip etsin görümceninde ellerine sağlıkkkk valla ben bu kadar giysi almadım oğluma ne yalan diyim

selam kızlar şimdi hastaneden geldik nst yapıldı sonuçlarım çıktı şeker falan yok yusufum 3100 gr teyzeleri 24 ağustosta da sezeryan oluyoruz sabahleyin çok az zamanımız kalmış valla :))

hatice cim allah başka dert vermesin üzülme
deniz cim çok az kalmış ihtiyaçlarınn
benimde tek alt almam lazım oğluma çiş felan kaçar da değişimlik ama bulamadım

selam kızlar şimdi hastaneden geldik nst yapıldı sonuçlarım çıktı şeker falan yok yusufum 3100 gr teyzeleri 24 ağustosta da sezeryan oluyoruz sabahleyin çok az zamanımız kalmış valla :))

ooohh gözünüz aydın evet cnm hakket az kalmışşşş kavuşuyorsun oğluna ne güzel kaçıncı haftanda sezaryen olucan nasipse

selam kızlar
okuduğum kadarıyla herkesler iyi
yeni bir doğum havadisi yok galiba :))))
artık siteye her girişimde acaba bugün biri yattımı hastaneye doğurdumu diye merakla açıyorum
malum çok az zamanımız kaldı
Allahım hayırlısıyla kavuşmayı nasip etsin

hoşgeldin zeynep canım...

sağol tülaycım beğendiğine sevindim tatlkım, iki albüm var orada, biri benim aldıklarım ve bir de görümcem için ayrı albüm var canım. görümcem kıyafetten çok, başka şeyler aldı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…