ismiyle yaşasın canım..allah onlar yattıkça bebeğine ömür versin inş.bizimde isimlerimiz kız olursa zeynep duru,erkek olursa ege doruk..bakalım artık hayırlısı..
günaydın anişler nasılsınız? melekler nasıl? çalışan arkadşlara kolay gelsin evde uyuyanlara iyi uykular keşke bende uyuyabilseydimmm
canım benim çok sevindim darısı bizim başımıza
Çok sevindim Burkocum. Darısı bizim başımıza artık Şeniz
mozijiku tatlışımmm iyim ben bebeğin nasıl?
Sağolun arkadaşlar. Ben hepimiz için dua ediyorum burada inşallah hep güzel haberleri paylaşırız
Saol canım iyiyiz yuvarlanıcaz yakında şişmeye başladım çünkü ben delikafadulden
hadi ya çok sevindim ben gündüzleri şişim biraz ama sabahları iniyor
Bildiğiniz gibi bebeğinizin ilk hücresi olan zigot, sperm ve yumurta hücresinin birleşmesi ile oluşur. Bu birleşmeyle oluşan zigotun kromozomlarının yarısı anne ,yarısı da baba kaynaklıdır. Yumurta hücrelerinin hepsinde 1 tane X kromozomu bulunur.Buna karşın sperm hücrelerinin yarısı X,yarısı da Y kromozomu taşır. Eğer yumurta hücresi X kromozomu taşıyan bir sperm le birleşirse bebek kız, Y kromozomu taşıyan bir spermle birleşirse erkek bebek oluşacaktır. Bir döllenmede özel durumlar dışında tek bir yumurta hücresine karşın,yarısı X yarısı Y kromozomu taşıyan milyonlarca sperm hücresi bulunduğundan kız veya erkek bebek olma şansı eşittir.
sağol canım sanırım sende mide bulantısı olmuyor inş böyle devam eder ayrıca pushıngin de dediğiği gibi midede bir rahatsızlık oldumu bide hamilelik olunca mide daha bir hassas oluyor galiba
elbette tıp bu kadar ilerlemişken herkes yaptırmak ister ama Türkiye gerçeğini atlamamak lazım askeri ücret ile ev geçindirenler var herkesin durumu buna müsait olmayabilir maddi olarak bütçesini bir ailenin sarsmazsa yaptırsın elbette ama maalesef bebeğinin bez masrafını bile düşünenler var o yüzden bence yaptıramayacak anneleri düşünelim belki üzülürler yaptıramayacağız ya bişiy olursa diye benim fikrim bu yönde yavrularımız Allaha emanet...
iyi olmana sevindim canım arada benimde akşam bulantılarım tutuyo bazen ölüyorum ağzımı hiç boş bırakmamam gerekiyo çokta yememem gerekio ama benim hiç iştahım yok
bak ben sana ne dicem.en iyisi beyaz peynir ve bir parça ekmek.benim tüm gün olurdu abartısız.sabahı akşamı yoktu.
teşekkür ederim canım valla çok zor midesinden rahatsız olunca insan herşeyi iki kat daha fazla hissediyo :CüvCüv:
günaydın güzel annişler
burko gözün aydın darısı başımıza inşallah...
nevestam canım nasılsın bugün...
Selam kızlar,
12. haftayı sabırsızlıkla bekleyen arkadaşları hayal kırıklığına uğratacak bir haberim var; bulantılarım geri geldikafamçokkarıştıİki gündür, bir anda bir öğürme geliyor, olduğum yere çıkaracak gibi oluyorum:1no2:Yani hiç belli olmyor anlaşılan. Her an bitip her an yeniden başlayabiliyor bu bulantılar.
Neyse, iyi habere geleyim, ikili sonuçlarımı aldım. Herşey gayet iyi çıktı. Kağıdın heryerinde "düşük risk" yazıyor çok şükürhihoyyytDarısı sizlerin başına canlarım:CüvCüv:
Bildiğiniz gibi bebeğinizin ilk hücresi olan zigot, sperm ve yumurta hücresinin birleşmesi ile oluşur. Bu birleşmeyle oluşan zigotun kromozomlarının yarısı anne ,yarısı da baba kaynaklıdır. Yumurta hücrelerinin hepsinde 1 tane X kromozomu bulunur.Buna karşın sperm hücrelerinin yarısı X,yarısı da Y kromozomu taşır. Eğer yumurta hücresi X kromozomu taşıyan bir sperm le birleşirse bebek kız, Y kromozomu taşıyan bir spermle birleşirse erkek bebek oluşacaktır. Bir döllenmede özel durumlar dışında tek bir yumurta hücresine karşın,yarısı X yarısı Y kromozomu taşıyan milyonlarca sperm hücresi bulunduğundan kız veya erkek bebek olma şansı eşittir.
ayyy maşallahhh çok sevindimm.hepimiz böyle güzel haberler veririz inşallahhh.bende bugün gidiyorum teste ay çok heyecanlıyım.en son 7 haftalıktı ultrasonda gördümdü.
bu arada valla bende 12.haftayı bekliyordum 3 aylık olunca enerjin yerine gelicek,bulantın kalmıcak dediler ya off.ama du bakalım belli olmaz herkeste yaa.şimdi annemdeyimde iyiyim maşallah şükür.Allah razı olsun annelerimizdeen Allah başımızdan eksik etmesin,rahmetli olan ana babalarımızında mekanı cennet olsun inşallah.
Ben buna bir biyolog gözüyle ufak bir ekleme yapayım izninle canım:
Teorik olarak kız-erkek şansının eşit olmasına karşın, pratikte bebeğin kız olma olasılığı hafifçe daha yüksektir. Bunun nedeni Y kromozomunun X kromozomuna nazaran biraz daha dirençsiz olmasıdır (Xin bir bacağını keserseniz Y olur, bu nedenle Y biraz daha cılız bir kromozomdur). Y kromozomları daha dirençsiz olduğundan, yumurtaya ulaşana kadar Y kromozomu taşıyan spermlerde, X kromozomu taşıyan spermlere nazaran daha çok kayıp olur. Bu durumda da yumurtaya ulaşan spermlerin çoğu X kromozomu taşıyanlardır. Zaten bu nedenle, özellikle babanın yaşı fazlaysa, kız çocuk doğumu istatistiki olarak erkek çocuk doğumundan çok daha fazladır
Sağol canım. İnşallah senin de güzel haberlerini alırız. Bu arada bebişin seni çoook şaşırtacak annesi, demedi deme:CüvCüv:
Bir hafta on gün kadar ben de kendimi çok enerjik hissettim gerçekten. Hala da ilk zamanlara göre çok iyiyim şükür de, şu birden geliveren öğürtiler korkutuyor işte. Neyse buna da şükür, bebişler iyi olsun da
ayyy maşallahhh çok sevindimm.hepimiz böyle güzel haberler veririz inşallahhh.bende bugün gidiyorum teste ay çok heyecanlıyım.en son 7 haftalıktı ultrasonda gördümdü.
bu arada valla bende 12.haftayı bekliyordum 3 aylık olunca enerjin yerine gelicek,bulantın kalmıcak dediler ya off.ama du bakalım belli olmaz herkeste yaa.şimdi annemdeyimde iyiyim maşallah şükür.Allah razı olsun annelerimizdeen Allah başımızdan eksik etmesin,rahmetli olan ana babalarımızında mekanı cennet olsun inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?