2009 Eylül Anneleri

Canım çok geçmiş olsun biz şurup vermemekle hata ettik illa ateşinin yükselmesini bekledik . Ateşini neresinden ölçüyorsun( makat , koltukaltı , kulak ? ) ben bugün hep yarım saatte bir koltukaltından ölçtüm 6 saatte birde şurup verdim en çok 36,8 çıktı şimdiye kadar 4-5 kez. Acaba bu normal bir ateş mi yani böyle olması normal mi ? Ve bu şurupları acaba daha ne kadar süre daha vermeye devam edicez senin bu konuda bilgin var mı?

kazasız belasız atlatmışınız ne güzel canım
tamam canım çıkan miktarda defneye yetiyo ozaman ek mamada vermeğine göre benım300 -400 civari çıkıyo günde 3 defada 90ml lik mama veriyorum bebişlerimizin kiloları ort.aynı oldugu için duyacakları ihtiyaç aynıdır diye sordum canım

canım bende koltuk altından ölçüyorum bana 37,5 gecerse ateşi var 38 geçerse ve 15 dakika arayla ölçtüğündede düşmezse hastaneye götür demişlerdi..bu normal ateş canım..bizimkide doğduğundan beri hep böyle ateşi 36 ile 36.9 arası gidip geliyor...İlacıda ilk defa verdim...oda tedbir amaçlı aşıdan sonra ateşi çıkmasın diye...şimdi ölçtüm 36.2 çıktı...

bugun topiğimiz eski günlerini aratmamış baya kalabalık bir gün olmuş:)
çalışma olayını gerçekten kafamıza takmamamız lazım kızlar. hamılelıgı goze aldıgımız zaman bunu yasayacagımızı biliyorduk. benim ablam çalışmaya başlayınca sütü azalmıştı. aman o seviyeye getirmeyelim.

riskli geceyi atlattık dilekcim.. şu bi kaç günde ateşini takip edelim...eğer yüksek çıkarsa o zaman şurubu verelim yeter...

ben sağlık ocağından gelir gelmez vermeye başladım şuruba6 saatte bir üç kere verdim bugünde hiç vermedim.. aslında amacım ateşi çıkmasını engellemek değil de ağrısını hafifletmektikıyamadım üç yerden delinince.. 36.8 çok normal bir ateş benim kızın ateşi 37,4 ü .. daha önce sormuştum doktorum 38 üstündeki ateşler tehlikeli demişti.. defne gayet iyi yani üzülme..

ya benim anlayamadığım bir şey var nasıl dört saatte bir sağıyorsun bebişin acıkmıyor mu?Benim ki devamlı memede...

kızlar evimize geldik biz. ve karar verdik ki ofiste bebek olmuyor. sabah emzirip çıkcam sonra 2şer saat arayla gelip emzircem artık. ali efe yerini yadırgıyor kızlar ya. evden başka heryerde huysuzlanıyor.
gülcancım ali efe de uykusunda gülüyordu hatta kıkırdıyordu çocuk resmen:) şimdilerde konuşunca kıkırdıyor bayılıyoruz ona. senin oğlanın da daha zamanı var hayatım. yoksa senin gibi neşeli hatundan neşeli oğlan olur be yaw :)
dilekcim tuba msne de girmiyor demek alla allaaaaa. unuttu mu bizi acep?
eminecim sen de aşı furyasını atlatmışsın hadi geçmiş olsun. bizim de yarın sabah aşımız. abovvvv babası tutsun ben dışarda durcam bayılırım falan :)

canım bende sütümü sağıp veriyorum eskiden 200 ml zor çıkardı sık sık sağıyorum şimdi 600 ml'i geçmeye başladı çok şükür.. daha doktordan yeni geldim doktorumuz sütün yeter mama verme dedi..bebeğin her kilosu için 100 ml süt yeter dedi..

Nasıl her 1 kilosu için 100ml yani 5 kilo ise 500ml sütmü içircez ya kafam karıştı benim..

bahar benim oğlumda uykusunda kıkırdıyor:) şimdi yeni yeni banada oyle gulmeye basladı.. demekkı zamanı gelınce hepimizinkinde aynı seyler oluyor.

özgecim benimde raporum 2 aralık yani doğumgünüme kapatıldı. ama ben süt iznimi falanda birleştireceğim..

selam millet
fatoşçum oğluşun çok tatlı yaa maaşallahhh
özge cim
bizde aşıları sizin gibi sorunsuz atlatırız inş.
baharcım ilk gün bitti hayırlısı olsun canım böle böle alışşan bak sen bile şaşıracaksın

ah canım benim yaaa olsun bölesi de ii nasılsa 2 saatte bir gidip besleyebılceksın yavrunu o da hem yerını yadırgamaz
ne bilem babarcım yaaa rüyasında ne görüyosa bunlar gülücükler saçıyolar anacıgına pas vermıyo:)))azcık daha bekleyim sizler abi ablasınız :)))

ohhh canım maşallah maşallah artsın sütün ne güzel ben hem sagıp veriyorum hem emzırıyorum karışık gidiyo sagdıktan sonra bile bazen emzırdıgım oluyo boş gögüsü emiyo yavrumyaa kurban olurum ben ona hiç yok muk demiyoo
dr dediği miktar az degılmı????gerçi mamaların üstünde yazana da aldanmamak lazım ??

tülay hoşgeldın canım kızzz facede kı videoya bayıldım valla tekrar tekrar izledim ben senin paşanı yerim yaaaa çok tatlı

anacımm seninkide tatlıııı..... ay bunlarınn hepsiii balından yenmezzzzzzzzz allahhhh yavrularımızı bizden ayırmasınn uzunn ömür versinnnn

Evet canım yetiyor hatta her seferinde 120'yi bitiremiyor bile o zaman kalanını bir sonraki öğününe veriyorum. Yani bazen 160 içip doyuyor bazende 60-70 içiyor doyuyor şimdilik yetiyor çok şükür.

Ayy sevindim valla bende 21:00'de vermeyeyim bari artık ateş düşürücü çünkü böyle nereye kadar? Benim kızın ateşi yükselmeden ölçmüştüm dün 35,7 gibi birşeydi bu nedenle 36,8 yüksek geldi bize. Az önce bende ölçtüm 36,4 çıktı ama 15:00'te şurup vermiştim.

riskli geceyi atlattık dilekcim.. şu bi kaç günde ateşini takip edelim...eğer yüksek çıkarsa o zaman şurubu verelim yeter...

Evet eminecim çok şükür atlattık haftasonunu da atlattık mı tamam bitmiştir bu iş artık 4. ay var önümüzde...

Çok sağol canım yaa o zaman ben endişelenmeyeyim içimi rahatlattınız ya sağolun.

ya benim anlayamadığım bir şey var nasıl dört saatte bir sağıyorsun bebişin acıkmıyor mu?Benim ki devamlı memede...

Canım sütü biberona koyuyorum kızım parti parti içiyor bu 4 saatte yani 50ml içiyor üstünden 1 saat geçiyor 20 ml daha içiyor falan filan. Yani 120ml'i aynı andan içip 4 saat beklemiyor.

Evet canım sağdıkça çoğaluor benimde önceden 90 ml falan çıkıyordu şimdi arttı. İnşallah dahada artar. Bende kilo başına 120ml diye biliyorum. Zaten önemli olan içtiği miktar değil ay sonunda tartı çıkan değer. Bu ay kızım 1kg 150gr almış bence gayette iyi. Ben zaten hep şey derim 800gr alsın sorun değil ama anne sütünden olsun bu miktar. Çünkü kilo alımları değil sağlıklı olmaları önemli olan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…