Cümlemizin evladını Allah bizlere bağışlasın. Kimsenin kundağı boş kalmasın.evet ya zaten eve tıkıldık domuz gribi mevsim değişimi derken bide hava kapkaranlık iğrenç yaa ruhum sıkılıyo evde bütün eşyalar fazla geliyo herşeyi fırlatıcam atıcam bomboş kalsın rahatlıcam sanki :))
ne alaka be ne güvenliği yaa neyi güvensiz kılıyomuşki kaldırmışlar Allah Allah şaşaladım doğrusu bu durumaaa.. :)))
Allahım bağışlasın nasıl ciddi nasıl cici bebiş yaa çok şeker :)
canım sanada kamille yede çokk geçömiş olsun işallah sorunsuz hallolur geçer gider sizde bebeklerinizde sıkılmadan üzülmeden.. melek onlar nede olsa rabbim hepsinin korur....
cnm benimkide 1 defa yapıyo[/QUdoktora söylemiştim bikez yapıyo die..tamam sorun yok demişti ama nasıl herkesinki 8-10 yapıyo anlamadım...acaba ben mama takviyeside yaptıgım içinmi..eminecim sende mama veriyomuydun.:uhm:
Bwenim oğlumda bazı günler 3 bazı günler 4 yapıyor. Hepsinin huyu farklı. Eylül anneleri de hepsi farklı farklı oranlarda yapıyordur demi yaa:))
bebek mamasından neyi kastediyorki. Şu an anne sütü yerine kullanılanlar bebek sütü diye geçiyor.kızlar şu habere çok moralim bozuldu....zaten çok üzülüyorum mama veiryorum die
Hangi yiyecekler GDO'lu? - Mynet Haber
Hangi yiyecekler GDO'lu? - Mynet Haber
bu arada gdo nedir diye merak edenlere...
GDO NEDıR?
Bilimadamları 25 yıl önce, genleri DNA’dan ayırarak başka bir canlıya yerleştirebilceklerini keşfettiler.
Bir canlıdaki genetik özelliklerin kopyalanarak, bu özellikleri taşımayan bir canlıya aktarılması sonucunda üretilen yeni canlıya Genetiği Değiştirilmiş Organizma (GDO) deniyor.
Canım belki hatırlarsın benim oğlum 10 gün hastanede yattı geceleri emziremiyordum. Hastane çıkışında sütüm yok denecek kadardı sürekli mama takviyesi yapıyordum. Ama şu an mamaya hiç ihtiyacımız olmuyor çok şükür. Bazen çok uyanık kalıp beni sömürünce takviye ediyorum. Nasıl başardın diye sorarsan: Sürekli emzirerek hep memede tutarak. Sen mama verdikçe o senden emmez emmedikçe sütün dahada azalır. ılşk oğlumda bende aynı hatayı yapmıştım. Hiç yılma ve sürekli emzir. Özellikle gece süt daha iyi gelir biriksin sabah vereyim diye düşünme.cnm ben 3 saat arayla mama veriyorum..bu aralıklardada emziriyorum ama sütüm yok denecek kadar az...yani kızım asla doymuyo sadece emdiginde...bakalım bende pompa alıcam inşallah sütümü artırırda mamayı bırakırız...acaba bu saatten sonra pompa alsam artırırmı kızlar geçmi kaldımkimafoldumben
Neşeniz bol olsun.. Foto yokmu bu sefer??kızlar dün emine de buluştuk. ben gidemicektim ama son anda 1 saatliğine de olsa aralarına katıldım. Ebru, Ayfer ve annesi, ben ve babanem gittik Emineciğime. saolsun bizi çok güzel ağırladı. bebişler hepsi birbirinden tatlıydı.Ali Efe beni emerken Ebru ablasına doğru pırtladı. Aliş annesinin katkılarıyla baya yüksek sesle pırtladı, Erdal Efe bize poposunu dönmüşken bir güzel garkladı, Alperen bebek arabasında bir güzel uyudu :) keşke daha uzun süre kalabilseydim yanlarında erken ayrılmak zorunda kaldım. bir dahaki buluşma bende olacak kızlar tarih belirleyelim şimdiden. ıstanbuldan katılmak isteyen tüm arkadaşları bekliyorum. bu sefer apar topar toplandık bi dahakine daha kalabalık olalım.
canım aynen nasıl isterdik yaaa.Ayyyyy süpersiniz beyler bayanlar :lepi: Keşke bende yanınızda olsaydım yaaaaaaaa
Geçmiş olsun Gülaycım. İnş. en kısa zamanda geçer o Rüzgarın yüzündekiler.
evet canım bencede tülayda yakın manisa izmir arası bi saat.istanbulda kemerburgazdan geldi ebru mesela nerden baksan 40 kmdir.Tülaycım facebbok'a da yazdım bilmiyorum okudun mu ama Ayfercim İzmire geldiğinde görüşelim diyoruz ayfer,emsal,gamze falan eğer haftasonu olursa ve bende tabi eşimide ikna edebilirsem beni İzmire getirmesi için buluşmayı çok istiyorum sende gel süper olur valla.
efferin bende yapcem:)evet ikinci tickerde benden....
kuşum gerçekten senle gülaydan duyduk bak bunlarıda Allah şifalar versin inşallah,yavrularımız hep sağlıklı olsun.canım benim çok geçmiş olsun bizimkisi ilk başta sivilce gibiydi doktor hormonlrdan dedi. sonra bi anda tüm sivilceler yayılıp yara gibi oldular sonrada kurudular ama kırmızılık vardı.. dayanamayıp hastanye götürdük egzama dediler çok üzüldüm oyüzden seni çok iyi anlıyorum.. bide tekrarlar dediler kahrolduk.. şimdilik kortizonlu krem iyi geldi geçti hepsi pamuk gibi oldu suratı ayrıca hep nemlendirici kullanmaya devam edicez..işin ilginç yanı bizede ırsi dediler ama bizde bu tür hastalıkların hiç biri yok..sütte içmiyorum alerjik olabilirmiş çünkü, süt ve süt ürünleri yasak malesef banada...umarım bebeklerimiz bir an önce iyileşir Allahım hepsini korusun...
yoh canımmm heç gıskanmış gibi bi halin yoh zateee:))))bacım izmire gelince çekeciiik resimleri inşallahh.kızlarrr herkese iyi akşamlarr..
gülaycım çok geçmiş olsun canım bebişine işallah geçerde seninde bu üzüntün biter insan hakikaten bebeğine bişiy olmasına dayanamıyo demi ya....
ayrııcaaaaaa istanbullu cadılar buluşmuuuuşşşş cadılar bayramı kutlanmııışş ohh iyiki istanbulda değilim dedim bi an yani resimleri görünceee.... :1rolleyes: ( bu yazdıklarımın kıskançlıkla tabiiki bir ilgisi yokk!! ) :roflol::roflol::roflol:
ooffff izmirde bizde şööle bi toplanamadıkki anasını satiyim yaaaaa kıskanmadım ama çatladım ortadan 5 e ayrıldım yarıldım hala toplanamadım yani yaa ya bu kaçıncı buluşmanız ayıptır yaaaaaaaa :roflol::roflol:
ay sen ne diyon bacım yaaa.bizde seni merak ettikti nerelerde diyeeee.gelir gelmez bombayı patlattınnn.e napmayı düşünüyons?büyük konuşmiimda insan şimdi bebeğini kucağına alınca aldırmayı düşünemez gibi geliyor.ablam iki aylık bebeğini emzirirken süt korur derken hamile kaldı.emzirmeden kesti bebeği mecburen.iki kere aldırmaya gitti aldıramadı.bide yağmur yağıyormuş eşi demişki ya aldırmayalımiyi dedi o da.hem ona baktı hem diğerine.arası bir yaş yavrularının Allah sağlık versin.çok zorlandı ama yatılı yardımcısı vardı ona rağmen alıp başımı gitsem sessiz bir yere diyordu bazen:)biri kız biri erkek maşallah 9-10 yaşındalar şimdi.hayırlısı Allah'tan bi tanem ya ne diyelim senin kararın.Kızlaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr bilgisayarım bozuldu giremedim hepinizi çok özlediiiimmm.. Size başıma gelen korkunç bişeyi anlatayım perşembe gecesi hamilelik testi yaptım gece saat 23.30 ve pozitif çıktı...tabi bizde zaten ailecek süt koruması diye bişey yok ablamın oğlu altı aylıkken hamile kaldı şu an ikinciye hamile nisanda doğuracak. annem dese ablamdan sonra kırkı bitmiş yine hamile kalmış vs.... bendeki morali düşünebiliyo musunuz????
Cümlemizin evladını Allah bizlere bağışlasın. Kimsenin kundağı boş kalmasın.
Bwenim oğlumda bazı günler 3 bazı günler 4 yapıyor. Hepsinin huyu farklı. Eylül anneleri de hepsi farklı farklı oranlarda yapıyordur demi yaa:))
Canım belki hatırlarsın benim oğlum 10 gün hastanede yattı geceleri emziremiyordum. Hastane çıkışında sütüm yok denecek kadardı sürekli mama takviyesi yapıyordum. Ama şu an mamaya hiç ihtiyacımız olmuyor çok şükür. Bazen çok uyanık kalıp beni sömürünce takviye ediyorum. Nasıl başardın diye sorarsan: Sürekli emzirerek hep memede tutarak. Sen mama verdikçe o senden emmez emmedikçe sütün dahada azalır. İlşk oğlumda bende aynı hatayı yapmıştım. Hiç yılma ve sürekli emzir. Özellikle gece süt daha iyi gelir biriksin sabah vereyim diye düşünme.
Neşeniz bol olsun.. Foto yokmu bu sefer??
edacım var foto bi kaç sayfa geride.
maşallah hepsineee.ayaktayken soldan sağa baharcıkk ali efe,ecem87 alperen,ayfersmu erdal efe,huysuz80 ali.yatarken bebekler soldan sağa ali efe bahar,erdal efe ayfer,ali ebru,alperen emine :lepi:
Kızlaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr bilgisayarım bozuldu giremedim hepinizi çok özlediiiimmm.. Size başıma gelen korkunç bişeyi anlatayım perşembe gecesi hamilelik testi yaptım gece saat 23.30 ve pozitif çıktı...tabi bizde zaten ailecek süt koruması diye bişey yok ablamın oğlu altı aylıkken hamile kaldı şu an ikinciye hamile nisanda doğuracak. annem dese ablamdan sonra kırkı bitmiş yine hamile kalmış vs.... bendeki morali düşünebiliyo musunuz????
kızlar atopik dermatit miş, yani egzama, yüzde başlıyormuş, bebekler de görülüyormuş.... irsi bi hastalık, ailesinde astım, saman nezlesi, egzama olanlar da çıkıyormuş, aynı gruptanmış hepsi. doktor şimdilik sebamedin nemlendiricisini kullanlım, sana krem veririrm hemen geçirir ama tekrarlar dedi. oyüzden krem vermedi. 1 yaşına kadar sürekli nemlendirerek bunu kontrol altında tutacaz dedi. banyodan sonra yanakları hemen kurulanıp nemlendirirlecekmiş... hemen yıkadık sebamedin baby face ini aldım sürüdüm, ama kabarık kabuk lanmış sertlik şeklinde kırmızı birde, iki günde oldu, bebeğimin yüzü ne kadar güzeldi, şimdi bakmaya bile dayanamıyorum, resmen psikolojim bozuldu, bugün arkadaşımızın düğünü vardı ona bile gitmicem.... offf Allahımmmm
lütfen dua edin bize, başka yerlerine sıçramasın....
Kızlar benim yine bir sorum var. :)))
Oğlumun kakasında bazen sümük, balgam gibi şeyler oluyor mikroskopta inceleme yapuıldı bişey çıkmadı. Sizin bebişlerinde kakalarında oluyormu acaba? B..tan meselele fazlamı takılıyoruz yoksa?
Ya 2 günümüz çok sıkıntılı geçti büyük oğlum hastalandı. 40 lara varan ateş. Babmızı işe göndermedim. Ateşi ilaç almasına rağmen düşmüyordu. Bu senenin mikrobu yüksek ateş yapıyormuş. Okula giden yavrularınız varsa temkinli olun. cocuklu olmak çok zormuş Allah 3 çocukluların yardımcısı olsun.
Bu arada bayram sonrası işe başlayacağım. Üst kat komsumla bebeğe bakımı konusunda anlaşmıştık. Şİmdide ben bakamam diyor. Babaannemiz manisadan gelip bakacak yine bir terslik çıkmazsa.
ayyy hem şaşırdım hem sevindim.. maşallah bu ne hızdır sendeki.. ee napcan ne düşünüyon?
valla kakada dediğine rastlamadım canım hiç duymadım önceden.bişi çıkmadıysa korkma evelallah.oğlunada geçmiş olsun.bizim yeğende bursada okuyor orada ablam.göndermemiş kızı okula.oğluda iki gn oldu geçeli.Allah'a emanet evde iyi bak ilaçlarla falan.şurup murup ateş düşürücü.ki sen biliyondur bizden iyi tecrüben var.bakım içinde anneler olmasa halimiz :bbo: eyvah.Kızlar benim yine bir sorum var. :)))
Oğlumun kakasında bazen sümük, balgam gibi şeyler oluyor mikroskopta inceleme yapuıldı bişey çıkmadı. Sizin bebişlerinde kakalarında oluyormu acaba? B..tan meselele fazlamı takılıyoruz yoksa?
Ya 2 günümüz çok sıkıntılı geçti büyük oğlum hastalandı. 40 lara varan ateş. Babmızı işe göndermedim. Ateşi ilaç almasına rağmen düşmüyordu. Bu senenin mikrobu yüksek ateş yapıyormuş. Okula giden yavrularınız varsa temkinli olun. cocuklu olmak çok zormuş Allah 3 çocukluların yardımcısı olsun.
Bu arada bayram sonrası işe başlayacağım. Üst kat komsumla bebeğe bakımı konusunda anlaşmıştık. Şİmdide ben bakamam diyor. Babaannemiz manisadan gelip bakacak yine bir terslik çıkmazsa.
Eveeeet şimdi olayın devamını anlatayım :) Tabii eşimle sabaha kadar uyumadık ne yapcaz ne etcez asla aldıramam falan mecbur doğurcam diye ama hiç uyuyamadım nasıl içim sıkılıyo doğamı sütten kesmem lazım falan kurduk durduk sabah yine bi gebelik testi aldık bu sefer negatif allah allaaaaaah hadi koşa koşa doğru kızılaya gittim üç saat sonra çıkacak dediler ama nefes alamıyorum. Bi yandan düşünüyorum iki çocukla ben ne yaparım ne ederim depresyona girer miyim vs. sonraaa üç oldu saat kızılayı aradım negatif dedi ya arkadaşlar ben hayatımda bu kadar bişeye sevindiğimi cidden hatırlamıyorum..Offf ya dikkat edin valla var ya kızlar düşündümde hayatım biter töbe yarabbim Allahım başka dert vermesin ama en çokda doğama üzülürdüm iki aylık abla olacaktı offf yaa hala şükrediyorum..
geçmiş olsun canım..oğluşun biran önce iyileşir umarım.. dün benim kızın kakasında da balgam gibi birşeyler vardı.. bende telaşlandım ama int araştırdım olabiliyomuşş.. karın ağrısı ıkınma huzursuzluk varsa doktora başvurun diyo ama benim kızda huzursuzluk yok çok şükür..
Kızlaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr bilgisayarım bozuldu giremedim hepinizi çok özlediiiimmm.. Size başıma gelen korkunç bişeyi anlatayım perşembe gecesi hamilelik testi yaptım gece saat 23.30 ve pozitif çıktı...tabi bizde zaten ailecek süt koruması diye bişey yok ablamın oğlu altı aylıkken hamile kaldı şu an ikinciye hamile nisanda doğuracak. annem dese ablamdan sonra kırkı bitmiş yine hamile kalmış vs.... bendeki morali düşünebiliyo musunuz????
cnm bende sürekli emzirmek istiyorum ama artık gögsümü almak istemiyo çok zorla tutuşturuyorum...biberona alıştı heralde...resmen savaşıyoruz emzirirken...bende çok istiyorum emzirmeyi mama vermemeyi ama işte almıyo artık mememi...bu arada seninkisi biberona alışmadımı nasıl sürekli sömürüyo ..gdo lu mamalarda hepsi için geçerliymiş cnm.Bwenim oğlumda bazı günler 3 bazı günler 4 yapıyor. Hepsinin huyu farklı. Eylül anneleri de hepsi farklı farklı oranlarda yapıyordur demi yaa:))
bebek mamasından neyi kastediyorki. Şu an anne sütü yerine kullanılanlar bebek sütü diye geçiyor.
Canım belki hatırlarsın benim oğlum 10 gün hastanede yattı geceleri emziremiyordum. Hastane çıkışında sütüm yok denecek kadardı sürekli mama takviyesi yapıyordum. Ama şu an mamaya hiç ihtiyacımız olmuyor çok şükür. Bazen çok uyanık kalıp beni sömürünce takviye ediyorum. Nasıl başardın diye sorarsan: Sürekli emzirerek hep memede tutarak. Sen mama verdikçe o senden emmez emmedikçe sütün dahada azalır. İlşk oğlumda bende aynı hatayı yapmıştım. Hiç yılma ve sürekli emzir. Özellikle gece süt daha iyi gelir biriksin sabah vereyim diye düşünme.
Neşeniz bol olsun.. Foto yokmu bu sefer??
canım aynen nasıl isterdik yaaa.
evet canım bencede tülayda yakın manisa izmir arası bi saat.istanbulda kemerburgazdan geldi ebru mesela nerden baksan 40 kmdir.
efferin bende yapcem:)
kuşum gerçekten senle gülaydan duyduk bak bunlarıda Allah şifalar versin inşallah,yavrularımız hep sağlıklı olsun.
yoh canımmm heç gıskanmış gibi bi halin yoh zateee:))))bacım izmire gelince çekeciiik resimleri inşallahh.
ay sen ne diyon bacım yaaa.bizde seni merak ettikti nerelerde diyeeee.gelir gelmez bombayı patlattınnn.e napmayı düşünüyons?büyük konuşmiimda insan şimdi bebeğini kucağına alınca aldırmayı düşünemez gibi geliyor.ablam iki aylık bebeğini emzirirken süt korur derken hamile kaldı.emzirmeden kesti bebeği mecburen.iki kere aldırmaya gitti aldıramadı.bide yağmur yağıyormuş eşi demişki ya aldırmayalımiyi dedi o da.hem ona baktı hem diğerine.arası bir yaş yavrularının Allah sağlık versin.çok zorlandı ama yatılı yardımcısı vardı ona rağmen alıp başımı gitsem sessiz bir yere diyordu bazen:)biri kız biri erkek maşallah 9-10 yaşındalar şimdi.hayırlısı Allah'tan bi tanem ya ne diyelim senin kararın.
edacım var foto bi kaç sayfa geride.
yap anacım tickerinihihoyyyt
6.cı ayda tam rengini alırmış.:ecrin_bebek:
Sağol canım. Benim oğlandada ıkınma oluyor ama kakasını yapacağı zaman oda normaldir heralde ıkınmadan nasıl çıkarsınki. Kaka yapmadığı zamanki ıkınma endişe verici olsa gerek değil mi??
valla kakada dediğine rastlamadım canım hiç duymadım önceden.bişi çıkmadıysa korkma evelallah.oğlunada geçmiş olsun.bizim yeğende bursada okuyor orada ablam.göndermemiş kızı okula.oğluda iki gn oldu geçeli.Allah'a emanet evde iyi bak ilaçlarla falan.şurup murup ateş düşürücü.ki sen biliyondur bizden iyi tecrüben var.bakım içinde anneler olmasa halimiz :bbo: eyvah.
bizimki yeşilimsi çakır gibiydi kahveye döndü iki üç hafta oldu.9 haftalık şu anda ama seninki dönmez gibi duruyor maşallah kırk bir kere çok şeker anam bu yaaafff.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?