bizim bebişimiz tam 52 günlük oldu zor zamanlar geçiyo bazen 3 yaşında abisi var dahada zor oluyo inş bu zamanı güzel atlatacagız.dua edin arkadaşlar ikisinede güzel bakabileyim.
bu yazdıgını şimdi okudum canım hoşbuldum :))
dedigin gibi herkesin baska derdi var. belki de yanlız olmak en iyisi...
annem iyi çok şükür ama kızıyorum yine de. her zaman dogurmuyorum ya nolur sanki 40 gun kalsaydın. bak şimdi ben bunu unutmuyorum işte.
kayınvalidem ikramlık yapar arada misafir gelicekse, gelirken getirir sagolsun ama
ikramla bitmiyor ki. millet gün yapmaya gelir gibi saatlerce gitmek bilmiyor. durmadan hizmet ediyorum. sonrasında bir sürü iş oluyor. orası burası agrıdıgı için işlere hiç karışmaz oralı olmaz kendisi. ayy sabrettim bu kadar kendime diyorum biraz daha sabırrr...
senin annenle olan durumları da hatırlıyorum. ben burdan senin için annesi gitse de rahatlasa şu kız diyordum vallahi. şimdi iyisin çok şükür.
merhaba arkadaslar, bende sizler gibi eylül annesiyim. 16 eylülde normal doğumla oğlumu kucagıma aldım şükürler olsunki.. hamileliğimin ilk dönemlerinde bende foruma bşeyler yazıyordum ancak sonra yasanan aksilikler vs derken ayrı kaldım ama gecen bu sürede yazamasamda takip etmeye calıstım yazılanları, gercekten cok faydalı seyler yazısılıyo burada, umarım bundan sonra bende dahıl olabılırım sohbetlerınıze.
medelanın elektrıklı pıllı pompasını kullanan arkadaslara bı sorum olacak her kullanmanızda aynı mıktarda sut sagabılıyomusunuz? yanı benım cok enteresan bı durumum var bazen gün oluyo ıkı gogusumden anca 30 ml cıkarken bazen tek gogusumden 70-80 ml cıkıyor..sorun goguslerımde desem bebeğimi sadece anne sütüyle besliyorum ve doktorumuza göre gelısımı cok ıyı, sorun pompada desem anlattıgım gıbı bazen bekledıgımdende cok sagabılıyorum.. anlayamadım gıttı sızlerdede boyle bısey oluyomu?
gamze kızın 10 aylık gözüküyor.tickerinde.
bizim bebişimiz tam 52 günlük oldu zor zamanlar geçiyo bazen 3 yaşında abisi var dahada zor oluyo inş bu zamanı güzel atlatacagız.dua edin arkadaşlar ikisinede güzel bakabileyim.
AYNI BENİM KAYINVALİDEMDE ÖYLEYDİ..OKADAR ÖZENSİZ DAVRANIYODUKİ...GENE İNSAN ANNESİNE HER İSTEDİGİNİ SÖYLEYEBİLYOR..BEN KAYIN VALİDEME UYGUN Bİ DİLLE SÖLEYİP UYARIYORDUM BİŞEY OLMAZ BEnde cocuk büyüttüm diyordu...allahtan gittide kurtuldum...
iyi akşamlar herkese offff bugun temızlık yaptım çok yoruldum evimi pok götürüyodu şimdi ohhh mis gibi oldu.....
hemoroıd den anneler den sütlerden konuşmuşunuz bela bi hastalık hemoroıd ben de yok ama bi arkadasımdan bılıyorum allah yardımcınız olsun ileri safhadaysa operasyon şart ama başka türlü geçmiyo allah şifanızı versin bende bu gidişle adayım ama bu ne ya 2-3 günde bir wc giriyorum yedıklerım nereye gidiyo bılmıyorum
gamzecim maşallah canım kızına altın kafa valla bizkide sarı ama sizinki alman sarısı valla çok tatlı nazar degmesın
yaw sizin gögüslerden çıkan mıktarları duyunca içim gidiyo maşallah maşallah ebrucumun çıkan mıktarı okuyunca şok oldum maşallah valla allah daha çok versin banada versin:Saruboceq::Saruboceq:
gecmis olsun ozgecim ,gamzecim neoldu nexyiniz var kizlarrrrrr aman dikkatedin kendinizede bebislerinizede ben dun disari cikardim hemencecik kapti hapsurup tiksirik duruyor kuzummmmmmmmmmafoldumben
tatlım kesilmez neden kesilsin durduk yere. hemen endişe etme canım ya. benim de sol göğsüm azaldı gibi. sağdıkça artar gülüm ben öyle umuyorum. :1shok:
kizlar selam
az once sirkete gidip 3 aylik ucretsiz izin aldim 15 martta baslicam ise
oh beee rahatladim ali 6 aylik olmus olacak kati gidalarada gecmis olcaz o zaman rahat rahat giderim ise
valla ise baslamak zorunda olan arkadaslar allah yardimciniz olsun cok zor ayrilmak ama yapcak bisey yok
6 aylik oldugunda da ayrilmak cok zor gelcek
ozgecim benimde 2 gundur sutum azaldi gibi korkuyorum
daha sik emzirmeye calisiyorum artsin diye
valla akmasin tasmasin ogluma yetecek kadar olsun yaaaa baska bisey istemiyorum
şekerim 90 cc iyi hemde manuel pompayla maşallahh yanii :))
canım sıcak su hazırla otur içinde 15 dakka filan... su soğumadan çıkmak lazımmış yani sudan bilgin olsun.. ılık olmucak ama totoşu yaımıcak kadar sıcak olcak ayarla artık dayanabileceğin en fazla sıcaklığa gerçekten rahatlatıyo... leğenin yoksa duş tut o bölgeye oda rahatlatır...
selam fıstıklar,
hasta olanlara acillll şifalar diliyorum. geçmişler olsun.. :Saruboceq:
kilo almak isteyenlere (sanırım sadece tuba) bol kilolar.. :Saruboceq:
benim gibi koca dötlü ve göbekli olanlara da zayıf bir beden diliyorum.. :lepi::Saruboceq:
bayramda sadece annelere gidicez biz, oyle karar verdik. hatta annem 10 kere tembihledi,
senin ufak bebegin var, ortalıkda grip insan dolu. telefon acarsın, hicbir yere gitme dedi.
darılan darılsın artık, telefon açıcam. gidip de "öpmeyin, ellemeyin" demek daha kotu yoksa.
yarın yine kayınvalidemin bitmek tükenmek bilmeyen misafirlerinden bir grup daha geliyor.klava:
allahım bu son olsun inşallah. cumartesi de benim bir arkadaşım gelecek.
ay yoruldum yaa misafir agırlamaktan. 5 dk.kıçımın ustune zor oturur oldum. :gitme:
sabahda annem aradı fırcaladım kadını. nasıl uzgunum ama geri adım da atmak istemiyorum.
utu, camasır, ev isi, yok misafire ikram, sonrasında temizlik, bir yandan bebegimle ilgileniyorum,
kimse yok yanımda dedim. 15 gun zor durdun gittin hemen dedim. o kadar demistim 40 gun kal diye oysa.
hiç yardıma gelmiyorsun dedim. kızdı o da gecmis gitmis ne deşiyorsun dedi.
kızlar, benim kızım genelde tek gögus ile doyuyor. gecen aksam tek gogus emdi, uyudu ve 3,5 saat sonra uyandı. bu arada emmedigi gogsum 5-6 saatte cok sisdi. sagmaya karar verdim ama bu arada mahfoldum. bir ateslendim ki sormayın. basladı burnum falan akmaya. minoset ve vitamin ictim, 2 gogsumu de sagdım. biraz da takviye vitamin aldım. gece de ter ter...sabaha iyiydim cok sukur. duyardım cok dolu gogus ates yapar diye, ilk kez basıma geldi. cok zormus. butun vucudum allah korusun gripmis gibi oldu, cok korktummm..
off ya kocamda bugun seyahatte kardesim gelicek. ama insanın eşi gibi olmuyor kimse(
merhaba arkadaslar, bende sizler gibi eylül annesiyim. 16 eylülde normal doğumla oğlumu kucagıma aldım şükürler olsunki.. hamileliğimin ilk dönemlerinde bende foruma bşeyler yazıyordum ancak sonra yasanan aksilikler vs derken ayrı kaldım ama gecen bu sürede yazamasamda takip etmeye calıstım yazılanları, gercekten cok faydalı seyler yazısılıyo burada, umarım bundan sonra bende dahıl olabılırım sohbetlerınıze.
medelanın elektrıklı pıllı pompasını kullanan arkadaslara bı sorum olacak her kullanmanızda aynı mıktarda sut sagabılıyomusunuz? yanı benım cok enteresan bı durumum var bazen gün oluyo ıkı gogusumden anca 30 ml cıkarken bazen tek gogusumden 70-80 ml cıkıyor..sorun goguslerımde desem bebeğimi sadece anne sütüyle besliyorum ve doktorumuza göre gelısımı cok ıyı, sorun pompada desem anlattıgım gıbı bazen bekledıgımdende cok sagabılıyorum.. anlayamadım gıttı sızlerdede boyle bısey oluyomu?
Bizde tartıştık az önce annemle defne konusunda ne kadar hassas olduğumu bile bile özensiz davranmaya devam ediyor. kimi zaman defneyi yattığı yerden kucağına alma şeklini görseniz dilinizi yutarsınız 2-3 kez uyardım bu konuda hep şımarıklığına vurdurup aman olmaz birşey diyor sanki olduktan sonra kıymeti var geçen sefer resmen yalvardım bak ona birşey olursa ölümüme sebeb olursun dedim ama yok ya özen yok asla yine kızdım bugün , böyle yaparsan gelmiyiveririm diyor deli etti beni resmen. bende tamam demeyeceksin gelmeyeyimmi diyeceksin bu mu çözümün dedim , tamam dedim ya diyor bende tamam diyorsun ama yapmaya devam ediyorsun dedim. Offffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff yaaa ben bunu anneme nasıl bırakıp işe gidicem((((mafoldumben
iyi akşamlar herkese offff bugun temızlık yaptım çok yoruldum evimi pok götürüyodu şimdi ohhh mis gibi oldu.....
hemoroıd den anneler den sütlerden konuşmuşunuz bela bi hastalık hemoroıd ben de yok ama bi arkadasımdan bılıyorum allah yardımcınız olsun ileri safhadaysa operasyon şart ama başka türlü geçmiyo allah şifanızı versin bende bu gidişle adayım ama bu ne ya 2-3 günde bir wc giriyorum yedıklerım nereye gidiyo bılmıyorum
gamzecim maşallah canım kızına altın kafa valla bizkide sarı ama sizinki alman sarısı valla çok tatlı nazar degmesın
yaw sizin gögüslerden çıkan mıktarları duyunca içim gidiyo maşallah maşallah ebrucumun çıkan mıktarı okuyunca şok oldum maşallah valla allah daha çok versin banada versin:Saruboceq::Saruboceq:
özgecim bide fitil aldım ben oda uyuşturdu beni ağrım kalmadı şuan.. daha öncedende kullanmıştım 3-4 günde küçültmüştü problemli bölgeyi bayaa.. işallah yine cevap alırım fitilden dediğin gibi yemek yemeye korkuyo insan.. yesen dert yemesen süt olmıcak det.. sabahtan beri sadece bir küçük kutu mısır konservesi yedim çok torsıyorum çokk of... işallah iyileşiriz kızlar... bu arada eğer krem vs bişiyiniz yoksa msn.den görüşelim veriyim ilaç isimlerini size rahatlatır umarım sizide...
Şekerler benim bir tavsiyem var doğrusu bu çözüm iş işten geçtikten sonra rahatlamak ve totunun üzerne daha kısa sürede oturabilmek için..
Wcden çıktıktan sonra hala canınız yanıyorsa pudra dökün makat ucuna rahatlatıyor gerçekten kendi deneyimlerim sayesinde buldum bu yöntemi:)
deneyelim dilekçim vallaha yaa.. bak kullandığım ilaçları şstersen sende dene fitil çokiyi geldi oturamıyodum ama şimdi iyiyim valla canım ya değmez böyle çekmeye....
Kızlar demİr hapına devam eden varmı
Merhaba arkadaşlar,
Bugün kızımın üçüncü ay kontrolu vardı.. bu ay doğa sadece 600 gr almışdoktor normal artık eskisi kadar almıycak bi kilo falan almıycak ayda dedi ama ben yinede çok üzüldüm yaa bari bi beş kilo olsaydı 4.750 de kaldı çocuğum.. Onun dışında ikinci canımı sıkan şey başının arkasında bi kemik gelmişti elime söylemiştim burda bi kaç kişiye hatırlarsınız kafada sekiz kemik varmış bi kemik bi kemiğin üstüne binmiş gibi dedi bi beyin cerrahına gönderdi bunada çok üzüldüm yarın öbür gün giderim beyin cerrahına inşallah. üçüncü olarakda kalça filmi çektirin elle yaptığım kontrol iyi ama çizkiler birbirine paralel değil dedi oda şöyle bişey bezini çıkarıp iki bacağı yan yana uzatınca yatay çizgilerin yan yana gelmesi gerekiyo bizde biraz kayıklık var.. offf yaaa gitmez olaydım yani içim sıkıldı yemin ediyorum ki arkadaşlar ya doğada bugün süt verdikçe iştahsız iştahsız öğürüyo falan bi tripler hayallahım yaaa benim çocuğum benim gibi iştahsız mı olacak acaba? kendimden çok çektim ben bari ondan çektirmese mevlam yaaa (((
Merhaba arkadaşlar,
Bugün kızımın üçüncü ay kontrolu vardı.. bu ay doğa sadece 600 gr almışdoktor normal artık eskisi kadar almıycak bi kilo falan almıycak ayda dedi ama ben yinede çok üzüldüm yaa bari bi beş kilo olsaydı 4.750 de kaldı çocuğum.. Onun dışında ikinci canımı sıkan şey başının arkasında bi kemik gelmişti elime söylemiştim burda bi kaç kişiye hatırlarsınız kafada sekiz kemik varmış bi kemik bi kemiğin üstüne binmiş gibi dedi bi beyin cerrahına gönderdi bunada çok üzüldüm yarın öbür gün giderim beyin cerrahına inşallah. üçüncü olarakda kalça filmi çektirin elle yaptığım kontrol iyi ama çizkiler birbirine paralel değil dedi oda şöyle bişey bezini çıkarıp iki bacağı yan yana uzatınca yatay çizgilerin yan yana gelmesi gerekiyo bizde biraz kayıklık var.. offf yaaa gitmez olaydım yani içim sıkıldı yemin ediyorum ki arkadaşlar ya doğada bugün süt verdikçe iştahsız iştahsız öğürüyo falan bi tripler hayallahım yaaa benim çocuğum benim gibi iştahsız mı olacak acaba? kendimden çok çektim ben bari ondan çektirmese mevlam yaaa (((
üzme kendini canım yaa sağlığı yerinde olsunda varsın zayıf çıtır bir kız olsun..umarım kalça filmi kafa kemiklerinde de bir sorun çıkmaz..bizim bebeklerimiz yine sanşlı her ay doktor kontrollerine gidiyolar.. herhangi bir sıkıntı çıkarsa erkenden önlemimizi alıyoz.. umarım hiç bir sıkıntı çıkmaz seninde için rahatlar.. benim kızda bu aralar iştahsız.. eskiden 90 ml bir solukda içerdi şimdi 50-60 ml zor içiyo..
Bizde tartıştık az önce annemle defne konusunda ne kadar hassas olduğumu bile bile özensiz davranmaya devam ediyor. kimi zaman defneyi yattığı yerden kucağına alma şeklini görseniz dilinizi yutarsınız 2-3 kez uyardım bu konuda hep şımarıklığına vurdurup aman olmaz birşey diyor sanki olduktan sonra kıymeti var geçen sefer resmen yalvardım bak ona birşey olursa ölümüme sebeb olursun dedim ama yok ya özen yok asla yine kızdım bugün , böyle yaparsan gelmiyiveririm diyor deli etti beni resmen. bende tamam demeyeceksin gelmeyeyimmi diyeceksin bu mu çözümün dedim , tamam dedim ya diyor bende tamam diyorsun ama yapmaya devam ediyorsun dedim. Offffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff yaaa ben bunu anneme nasıl bırakıp işe gidicem((((mafoldumben
canım benim yaaa keşke ben yakın olsam ben de bakarım arada prensese evet büyüklere bişi anlatmak çok zor.ben artık eşimi bile o kadar uyarıyorum ki temizlik konusunda anlatam tam evham oldum çıktım Allah korusun evlatlarımızı..ama göz görmeyince gönül katlancek yoksa senin gözün hep arkada kalır sana olan olur arada bayramdan sonra başla bencede işe ayıp etmiş işyerindekiler ama...yapıcak bişi olmayınca elmahkum...misafir konusunda ise benim annemin misafirleri bitmek bilmiyor. tamam yardım ediyor tüm ikramını yapıyor ama ben yakında işe başlıcam kızımla 5 dk mı bile artık başkaları için harcamak istemiyorum.
yine gelecekler varmış bugün aynen böyle dedim hemen savunması hazır aman sanki birtek sen çalışıyorsun. annem kayınvalidem olsaydı valla eşim yanmıştı asla görüşmek istemezdim bebeğide biraz zor kucaklardı ...
hayırlısı olsun ebrucum çok sevindim adınakizlar selam
az once sirkete gidip 3 aylik ucretsiz izin aldim 15 martta baslicam ise
oh beee rahatladim ali 6 aylik olmus olacak kati gidalarada gecmis olcaz o zaman rahat rahat giderim ise
valla ise baslamak zorunda olan arkadaslar allah yardimciniz olsun cok zor ayrilmak ama yapcak bisey yok
6 aylik oldugunda da ayrilmak cok zor gelcek
ozgecim benimde 2 gundur sutum azaldi gibi korkuyorum
daha sik emzirmeye calisiyorum artsin diye
valla akmasin tasmasin ogluma yetecek kadar olsun yaaaa baska bisey istemiyorum
slmm ızlar nasılsınızz ... herkess te bi sorun var yaasaat gece 11 olsun istemiyorum 1 e kadar aglıyor huy haline getirdii tülaycım sizinde 14 unde asınız var dimii cumartesine geliyorr saglık ocakları kapalı oluyor pazertesi gitsek bi sorun olmaz heralde dimi?
Merhaba arkadaşlar,
canım benim yaaa keşke ben yakın olsam ben de bakarım arada prensese evet büyüklere bişi anlatmak çok zor.ben artık eşimi bile o kadar uyarıyorum ki temizlik konusunda anlatam tam evham oldum çıktım Allah korusun evlatlarımızı..ama göz görmeyince gönül katlancek yoksa senin gözün hep arkada kalır sana olan olur arada bayramdan sonra başla bencede işe ayıp etmiş işyerindekiler ama...yapıcak bişi olmayınca elmahkum...
hayırlısı olsun ebrucum çok sevindim adına
canım bizim aşımız 18 inde sağlık ocağının aşı günü o zmnmış o gün gel dediler bana ama bişi olmaz yaaa pazartesi git sende
oğlum uyumadı bu gece yaaaaaaaaaaa.....akşamda uyutmadım yani gece uyusun die 2 gündür 03.30 da kalkkıyo mıkır mıkır dalıyo kısacık uyanıyo uffff neden böle olduk anlamadım....başm çatlıcak yat kalklardan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?