2009 Eylül Anneleri

slm kızlar bebeğimi yıkadık yatırdımm..aşkı memnuyu izliyorum bihter fenaa sıkıştıı...

İyiyim canım benim senden nbr? Yaa nasıl şekerler bitiyorum bu hallerine nasıl yorgundum ama onu öyle görünce mutluluktan yorgunluk falan kalmadı:)))

iyiyim bende cnm. 2 saattir kızı sallıyorum ayakta şinci bayiliciim hala uyumadııı mafoldumbenmafoldumben

slm kızlar bebeğimi yıkadık yatırdımm..aşkı memnuyu izliyorum bihter fenaa sıkıştıı...

beter olsun bihterrrrrrrr kaydirigubbakcemile3

benim eşek hala dönmedi:) ççok uzun süre yüzükoyun yatırıyormusunuz gun içinde kızlar ben 2 3 sefer aglayana kadar ki buda 10 dk yı bulmuyor bıle:)

daha baska ıstegın vaa mı czanımmm
cok gecmıs olsun bak hep dıyom kayısı kompostosu bol bol yada gunde en az 10-15 kayısı yıyın.

ay masallah kuzuyaaaa.

merhaba kızlar. benim miniğim son 2 buçuk sattir deliksiz uyuyo. geceye enerji topluo.
az sonra benim kıza yeni sabah olcak :)
dün gece sabah 5 e kadar ayaktaydıkda :)

tamam canım annem o şekilde yapsın. direk sağıp attım tatlım... tubacım benim de sütlerimde ekşimsi bi koku oluyo bazen, tatları da kötü oluyo çözdürdüklerimin.... ebru da ynısını söylemişti. aMa ben onları rüzgara içirdim ne kustu ne de iğrendi. bence canım sütü dondurup çözünce bu şekilde olabiliyo... ÇÜNKÜ BEN POŞET KULLANMIYORUM. AVENTİN SAKLAMA KAPLARINI KULLANIYORUM, SIKI SIKI kapatıyorum... bence çözdürdüğümüzde koku yapabiliyo....

ay canım ya valla demin 70 ml sütü annemle takla atarak içirdik....keşke benimki de lıkır lıkır içse. annem şarkı söyledi bu sefer , rüzgar ona bakarken ben ağzına sıktım...
valla bu ay mememle kavga edip durdu, bu yol daha kolaymış... içtiğini bile anlamıyo...

inşallah tatlım ya şu kilo sorununu hallederiz, içime dert oldu valla. meryemcim o zaman iki kere ısıtmış oluyoruz, acaba bozulma olmaz mı sütlerde.... aklım karıştı ya...

canım sıkma canını benim kızda bu aralar çok iştahsız.. bizde oynaya oynaya yediriyoz eskiden hüpleterek içerdi ne versem ..
buzlaktaki sütler içinde canım buzdolabının normal kısmında çözülmesi lazım yada çeşme suyunda acil olursa oda su sıcaklığı 36 dereceyi geçmemsi lazımmış ki vitaminleri ölmesin..
buzdolabının üst kısmında çözülen sütler ağzı açılmamışsa 24 saat, ağzı açılmışsa 12 saat kalabiliyo..
sen sabahtan çıkarırsın buzluktan annende lazım olduğu kadarını alır ısıtır..hepsini ısıtmasına gerek yok..

Ya okuyorum bebeğim çok huysuz diyorsunuz . Bebeği sakinleştirmenin bir çok yolu var fön makinası elektrik süpürgesi bunları kuzey duyunca susuyor gecede aspiratörü deneyin bunlar gerçekten işe yarıyor eziyet etmeyin kendinize.

yok gülay bozulma olmuyor. bır sefer erıdıkten sonra bölüp bölüp içirirsin. şimdi ablamı arıyıp soracagım oda calısan bır anne oğluna nasıl verilmiş emin olayım

DONDURULMUŞ ANNE SÜTÜNÜN ERıTıLMESı VE ISITILMASI
Sakladıüınız anne sütünü kesinlikle ocağın üstüne veya mikrodalga fırına koymayın. Bu sütün proteinini bozar ve sütün içinde oluşan sıcak noktalar bebeğinizin ağzını yakabilir. Süt poşetini bir kaba koyduğunuz ılık suyun içine ağzı dışarda kalacak şekilde batırarak çözülmesini sağlayın (ben-mari usulü) ve salladıktan sonra sıcaklığını kontrol ederek bebeğinize verin.

UNUTMAYIN: Çözülmüş süt kullanılana kadar buzdolabında saklanmalıdır ve 24 saat içinde kullanılmalıdır. Bebeğinizi besledikten sonra sütün arta kalanını atın.

Anne sütünün saklama süreleri
• Anne sütü dondurmadan 72 saat ve dondurulmuş sütü erittikten sonra 24 saat buzdolabında (+ 1 ile +4 °C arasında) saklanabilir.
• Süt, tek kapılı buzdolabının buzluğunda (-7 ile -2°C arasında) 3 haftaya kadar, iki kapılı buzdolaplarının buzluğunda 3 ay saklanabilir.
• Sütünüzü derin dondurucuda (-18 °C nin altında) 6 aya kadar saklanabilir.
• Kolostrum olarak adlandırılan doğumdan sonraki ilk 7 gün üretilen anne sütü sağıldıktan sonra içerdiği antikorlar sayesinde oda sıcaklığında 12 saat, daha sonra ki anne sütü ise 6 saat besin değerini kaybetmeden saklanabilir.
Anne sütü bebeğe verilmeden önce ısıtılmamalı. Isı anne sütünün anti-mikrobik özelliğini yitirmesine sebep oluyor. Bunun yerine anne sütü, ılık akan suyun altına tutularak ısıtılabilir. Donmuş anne sütü ise ya buzdolabında yavaş yavaş eritilebilir. Ya da donmuş süt benmari usulü yani sıcak suyun içine oturtulmuş bir kabın içinde hızlıca hazırlanabilir.
Anne sütü ile ilgili diğer öneriler
• Eritilmiş sütü bir saatten fazla oda ısısında bırakmayın.
• ıkinci kullanımdan sonra kalan sütü atın.
• Eritilmiş sütü tekrar dondurmayın. • Sütü buzdolabının kapağına koymayın.

emsalcim begenmene cok sevindim gule gule kullanin canim

bu sut eritme icirme isini bana hic sormayin 1 kere yaptim zehirledim cocugu biliyosunuz
tugbacim benim erittigim sutlerden bi taneside igrenc kokuyordu hatta alis ogurdu resmen ilk yudumda doktum canim

bu arada oglum 2 gundur yine kusmaya basladi hele bu aksam acayip kustu her yer batti
cok uzuluyorum usuttummu acaba cocugu yaaaa

ebrucum kustugu sadece sütse korkma fazla emiyordur atıyordur benımkıde çok emince kusuyor. gecenlerde sınırını görmek için fazla verdım süt. üstünü basını batırdı hatta yerı bıle batırdı. eger süt kesik kesikse kendi sütünü yada alişi üşütmüş olabilirsin

ben çoğunu hatırlıyorum ve çok işime yaradı şimdiye kadar ebru.. unuttuklarını sorabilirsin son ders hariç:) ona katılamamıştım hastanede yatıyordum...

iyi geceler..

ayy kızlar canım kuru fasulye ve fanta stiyorr ne zaman yiyebilicemm bunlarıı....öffff

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…