face adersin ne güzelim
biri bana kabızlığa iyi gelen kayısı tarifini yazsım hemen yapıyım oğluma poposunun içi kıpkırmızı kanlanmış gibi fitil attım biraz önce bir baktım kaka yapıyor semsert çıktı parmak kadar bende her öğününe zeytin yağı katıyım artık..
biri bana kabızlığa iyi gelen kayısı tarifini yazsım hemen yapıyım oğluma poposunun içi kıpkırmızı kanlanmış gibi fitil attım biraz önce bir baktım kaka yapıyor semsert çıktı parmak kadar bende her öğününe zeytin yağı katıyım artık..
feci halde ek gıdaya geçmeden yoktu böyle sorunumuz inşallah atlatırız hemen kayısı püresini nasıl yaptın canım bende yapıyım..senın bu pamuğunu benım oğluma benzetıyorum arkadasım...tıplerı fızıklerıde cok benzıyor...benım oğlumda bazen cok kabız oluyo.hatta gecenlerde kakasının dıs yuzeyınde kan bıle gordum...sonra burda arkadaslar kaysı puresı tarıfı vermıslerdı..ondan verdıgım gunler yapabıldı...ssımdı yıne vermedım 2 gundur tık yok....kakasının bas kısmıda hep katı gelıyor...bılmem napıcaz cok zorlanıyo bızımkıde
ferro sanolun tadına baktım resmen pas gibi bende dr söyledim ferruma başladık o bir nevi daha tatlı..canım ferro sanol berbat bısey...benım oğlan nefret edıyodu ondan ...dr a soyledım ferrum yazdı...feruumuda cok sevıyo bızımkı..hatta verırken yıne ver dıye aglıyo..sıseyı bıle elıyle tutup yutmaya calısıyo....bebegıme zorla ferro sanolu ıcırdıgım gunler neydı oyle...nerdeyse 1 sıse ferro sanol bıtırdıkten sonra ferrum vermeyı akıl edebıldık...mutlaka dene ve mutlaka hergun ver....kansızlık bır baslarsa sonra toparlamak zor olabılır
ya dişi çıkanın derler isal olur bizimki kabız oluyo
saolun kızlar yaptım onu ama biraz sulu yapmıştım pek işe yaramadı şimdi püre gibi yapıyım işe yarar inşallah
bende suyla yapıyorum pirinç ununu zaten sadece 1kez veriyourm günde o da yatmadan heme önce gece uykusu bölünmesin acıkmasın diye
bende suyla yapıyorum içine 1 elma rendeliyorum 2tatlı kaşığı kadar siyah üzüm pekmezi koyuyorum 1 kase yiyiyor severek bazen muz bazen elma rendeliyorum
geçmiş olsun canım bizde de aynı demir ilacından cok tiksiniyorof ya kızım yine hasta oldu.daha geçen hafta dra gittik ilaç kullandık.bogazları hafif kızarmış demişti.ilaçla iyi oldu bi haftadır iyiydi dün akşam yine başladı.önce burnu tıkandı sonra öksürük hapşurma.gecede yine ateşlenme başladı.şimdi yine ateşi 38 fitil verdim.üstünüde ince tuttum ama üşüyüpde iyice hasta olmaz inşallah.bi iki gün geçmezse yin edr yolları göründü.hep ilaç kullanmak istemiyorum ya.çocuk ilaç manyagı olcak.alışmasında korkuyorum
birde dün akşam ferro saolu damlalıkla agzına verdim.kızım nidede ne var ne yok üstüme fışkırttı.bi kaç gün portakal suyuyla içmişti ama artık öylede içmiyo.bir daha vermicem artık
ben pınar alıyorum onla mayalıyorum hem tatlı oluyor hem güzel tutuyoraarz[B .!.:[/B]uu;11172237]hepinizn yogurt tarifini okudum.bende heveslendim.haftasonu deneyeyim bakayım.inşllah tuturabilirim.
ama bi sorum olcekkkkk???:kedi:
sütaşın pastorize sütü ve hazır yogurduyla yapsam olurmu??
yada herhangi bi markanın.. pastorize sütle oluyomu?
bizde ondan alalım ya igrenç bu ferro sanolcanım ferro sanol berbat bısey...benım oğlan nefret edıyodu ondan ...dr a soyledım ferrum yazdı...feruumuda cok sevıyo bızımkı..hatta verırken yıne ver dıye aglıyo..sıseyı bıle elıyle tutup yutmaya calısıyo....bebegıme zorla ferro sanolu ıcırdıgım gunler neydı oyle...nerdeyse 1 sıse ferro sanol bıtırdıkten sonra ferrum vermeyı akıl edebıldık...mutlaka dene ve mutlaka hergun ver....kansızlık bır baslarsa sonra toparlamak zor olabılır
ben kullanıyorum canım ama yarı yarıya sulandırıyoruminek sütü kullanıyormuusnuz ama 1 yaşından önce yasak değil mi bal ve inek sütü çünkü içindeki protein bebek için çok güçlü oluyormuş doktorumuz sağlık ocağındaki hemşire sürekli tembihler bana bilmiyorumkismile
izledim yerim ben o fındıgı ya ne tatlı maşşallahmeyvemizi yedik oynuyoruz şimdi, ocağa da tavuk koydum birazdan şehriyeli tavuk çorbası vericem inşallah yer, kızlar face e videosunu koyduk kızımın , baba diyoo :))
selam hoşgeldinna.s.kaybolan diş nasıl oluyoki ilk kez duyuyorum afiyetler olsun yarasın bebişemerhaba kızlar nerdeyse 2 aydır giremiyodum evimize yeni geldik bütün bebişler büyümüş maşşallah elada büyüdü 7buçuk aylık olduk emekleme geri geri bide sürünüyo yapacağını dönerek yapıyo oturuyoruz elinden tutup gezdirmemize bayılıyo kanepenin üzerinebıraktığımda sıralıyo küçük küçük yürütece biniyoruz 15 gündür heryere onunla gidiyo 15 dk fazla bindirmiyorum dişimiz çıkmıştı köpek dişleri ama yalancı dişmiş kayboldular çektiğimiz acıyla kaldık yemek olarak herşey yiyoruz artık
maşallahCanım maşallah elaya , hiç kaybolan diş duymamıştım :1shok:
bizde bugün 8 ayı bitirdik 9. aya başlıyoruz
neyse ben kaçtım , emişelim biraz uyutayım, bende yemek yapayım akşama
canım 9 ayı doldurunca geççeksin öptümşeker kız benimkide 2gün sonra 8 ayı bitirecek bişey soracam sana mamların üstünde 3gçecezya 9aydan itibaren diyo dokuzayıtamamen dolduruncamı yoksa 8ay bitimindemi geçilecek
feci halde ek gıdaya geçmeden yoktu böyle sorunumuz inşallah atlatırız hemen kayısı püresini nasıl yaptın canım bende yapıyım..
ferro sanolun tadına baktım resmen pas gibi bende dr söyledim ferruma başladık o bir nevi daha tatlı..
canım çorbasınada piştikten sonra 1 tatlı kasıgı sızma zrytin yagı koy...yada yoğurdıuna.bırde bol su içir...su içmiyorsa meyve suyu...armutta elmaya gore daha rahat yaptırıyo
offff hülya efede alttan iki diş çıkardı o günden beri kabızız :çok üzgünüm:
Canım maşallah elaya , hiç kaybolan diş duymamıştım :1shok:
bizde bugün 8 ayı bitirdik 9. aya başlıyoruz
neyse ben kaçtım , emişelim biraz uyutayım, bende yemek yapayım akşama
tavuk çorbasını mı? birgöğüs etini küçük küçük doğruyoruz yıkayıp tencereye alıyoruz, üzerine ben göz kararı koyuyırum 1,5 lt kadar su ekleyin o kaynamaya başladıktan sonra tel şehriye 2-3 avuç kadar eklenir pişmesine yakın, bir kapta bir limon suyu, bir yumurta çırpılır,bir tatlı kaşığı kadar un hepsi çırpılır,kaynayan sudan kaşık kaşık eklenerek ılıştırılır, tencereye eklenir yavaş yavaş, biraz kaynar kapatılır , ben bundan sonra 2 kase ayırıyorum
kalanına tuzda ekliyorum kendimiz yiyoruz, ayırdığımı blenderdan geçiriyorum, yusuf kayra 1 kase yiyor maşallah , çok ta güzel oluyor eşimde çok seviyor bu çorbayı
Sağol Nilaycım, markete uğramıştım işten gelirken, bayılmışım yüzümün üstüne düşmüşüm herhalde dişlerim kırılmış, dudağımdada dikiş var, çok yorgunluktan tansiyonum düşmüş, gecede uyutmuyor benim yaramaz
Sağol canım, doğal eniştem kendi yakalıyor gölden :)
maşallah canım oğluşuna
Tavuk çorbasını yazdım canım, mercimeğide ben sebze çorbası yaparken ekliyorum, bazen mercimek bazen bulgur bazen irmik, tarhana ve evde ne sebze varsa hepsiyle çorb yapıyorum
Sağol İlkecim
Bunu bende denicem teşekkürler tarif için
Geçmiş olsun Arzucum Asyaya, Allah acil şifalar versin
Canım çok sağol amin :Saruboceq: a.s.
ferrumun içindekileri okuyup internetten araştırsana canım, ben kullanıyordum attım
metil paraben propil paraben kansorejen madde, gerçi el kremine kadar herşeyde var bu maddeler ama bebişlerimizi elimizden geldiği kadar korumalıyız
Gördüm çok şeker maşallah Azramıza
Bende raporlu halimle iş gittim geldim kızlar, hiç insanın halinden anlamıyorlar, bıktım bu şirketten :çok üzgünüm:
canım faceden arkadaslık ıstegı gonderdım...neslihan uzun özdemir eklemek ısteyenler arkadaslık ıstegı gonderebılırmümine kızıltan aydın canım, eklersen ben kabul ederim
kayısıyı haşlayıp blenderdan geçir nilaycım, ister kahvaltısına koy ister yoğurduna, sabahları tsade de verebilirsin
müminecım selcuk tıp mezunumusun..bende selcuk ılahıyat mezunuyummümine kızıltan aydın canım, eklersen ben kabul ederim
kayısıyı haşlayıp blenderdan geçir nilaycım, ister kahvaltısına koy ister yoğurduna, sabahları tsade de verebilirsin
müminecım selcuk tıp mezunumusun..bende selcuk ılahıyat mezunuyum
.....yolu konyaya dusenlerdensın demek...ben yaka meramda kalıyodum...tıp fakULtesı o taRAFTAYDI...sendemı yakadaydın yoksa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?