2009 Mayıs Anneleri

Hadi bakalım iyi gezmeler.Canım ehliyet konusunda iyi demişsin çok lazım valla bende ehliyet var araba yok kısmetse ağustosta alıcaz o zaman tutmayın beni....Beni yağız oğlanda öyle valla 3 günlüğüne anneme gittik bir kocaman valizle ama hepsinide kullandım.Ya beline kadar işer yada kaka yapar yada kusar kaydirigubbakcemile3

İyi etmişsin semracım emzik vermekle aman başka türü baş edemeyiz biz bu çocuklarda tüm gün memede geçer vakitleri yoksa.Tek başına kalmakta zor ama zamanla alışıp pratikleşirsin hiç korkmaz canınıda sıkma ilk zamanlar kalıyor bazı şeyler olsun varsın bebişlerimiz iyi olsunda gerisi boş.

Kızlar bende kaçayım benimki yeni emdi dururken biber doldurayım ütüm var daha bir yığın dün bitiremedim durmadıki bir türlü.Birde fırsat bulursam toz alıcam öptüm hepinizi,bebiklerimizide zemuszemus Şeniz

evet plastik en mantıklısı bölmeli olanlardan alırım rahat olur
kayınvalidem benimki de aynı davranıyor işime karışmıyor ama elini eteğini çekmiş durumda önceden bir iki işimi yapardı şimdi 3 günde 1 geliyor sigarasını içip gidiyor bu konuda çok doluyum kızlar valla bildiğiniz gibi değil

evet canım plastikte karar kıldım eşime aldırıcam
akika kurbanı her çocuk için kesilmesi gereken bir kurbandır sadaka niyetine yeniledebilir iyi olanı 7 günlükken kesmek ama çocuk buluğ çağına gelene kadar da kesilebilir

tünaydınlar bayanlar benim veletler mıkırdanıyor ben daha kahvaltı yapmadım önce ali sonra ömer beslendi bu alim ömere göre daha zayıf kaldı ömerim maşşallahh
alide aynı yiyor ama neresine gidiyor anlamadım alim daha kıpır kıpır acaba ondanmı

ömer yer içer uyur arada gözler açık bakar popsunu bile oynatmaz ali ise aşağa yukarı heryeri oynuyorr............sizlere bakem öle yemek yiyem daha kahvaltı yapmadım ben

çok halsizim kızlar birüsürü iş güç var ama yapmak gelmiyor içimden

çocukların iki seper çamaşırı var ütülencek onları yapacam bizim çamaşırları asacam

bir makinada beyaz atacam sonra balkonumu silecem mutfağımı silecem yapabilirsem evi bir süpürecem yemek dün yaptım ...bugün o bitsin yarın yaparım biri bitmeden diğerini yapmayacam .....kalır çöpe gider sonra.....

şimdi esenciğim kuşum benim mevlütte 40 büyük 10 dan fazla çocuk vardı bende herkesin dediği gibi plastik bölmeli tabak alacaktım ama çok bilmiş halam bu tabakları hangi günlere saklıyorsunuz birsürü genç kız var onlar servis yapar dağıtır bulaşık makinasına atar dediler.....bölelikle tabak ve bardak almadık allahtan annemde çoktur tabak çanak benim evde asla yok o kadar gerçi benim evde o kadar kişi olmazdı
neyse tabak işini karışan yoksa plastik yap derim ama kalabalıksanız az kişi olursa deymez yani......bende akika kestim onun eti ile oldu ama bir koyundan kemikleri hariç 5 kilo et çıkmış yetmedi 2 kiloda sonradan aldım ayran aldık kapalı tatlı işini kendimiz yapmadık cnm baklava şart diyede duymadım paran neye yeterse o olur bizde özelliklde tulumba alınır neyse ben ikikilo şu lokma gibi olan tatlıdan iki kiloda tulumba aldım 21 ytl tuttu ....yettide valla bazı kişiler ikişer tabak yedi pilav tabağından ....bizim mevlüt harici erkeklerde gelir akşama onlarda yer ölede oldu ....
kıyafete gelince ben yeni almadım mevlüte gelen insanlar benim kıyafetlerimi görmeyenlerdendi resimlerde gördüğünüz elbisem 3 senelik elbisem oldu onu giydim annemler gecelik takımı giymemi istedi ben hayır dedim bir kırkım çıkmıştı iki kırkımı istediğim gibi yaşayamadım doğum yaptım burnumdan geldi lohusa yatağı yapıldı ama yatmadım mevlütte ..sonra kocam iyisinden bir gecelik sabahlık takımı alsa en az 50 tl verecekti o paraya ben çok güsel elbise alırım kendime ...ama hiç gerek yoktu kilom var hala almayacam bu yaz kıyafet masrafımız deli gibi sadece mamaları aylık 350 tl bezleri saymıyorum.......yaniiiii kimslere ayıp olmaz tatlın baklava olmasa şekerpare ilede uğraşma evde şekerin ununn yumurtan elektiriğin masrafı zaten alacağın kadar git dışarıdan al gel.....

kızlar aşı fiyatını netten bakmıştım ben ama cerrahpaşda sorarım olmadı eczanelere eşim sorar benim için 10 tl bile önemli iki çocuk çünki eşim sorabileceği eczanelere aşı fiyatını sorar bende özel gittiğim hastaneye sorarım neresi uygunsa oradan alırız.....

ayrıca benim çocuklara hepatitin ikinci dozu bacaktan yapıldı ebe olan yiğenim sağlık ocağında çalışıyor oda öle yapıyor ve çocuklarda belli bir yaşa kadar kalçadan olabilecek aşıları bile bacaktan oluyormuş yiğenim öle dedi ....bir hastasını anlatıyordu penelisin iğeneyi bacağından yapıyormuş....

hadi ben kaçarım yemek yiyecem ama gelecemmmm

yaaa şu buluşma işi yattımı yaaaa knk beni alacakmışşşş esende civcivi alır arabaları var kadıköydeki o alışverişmerkezine geliriz işte...ben kanguru almayacaktım ama arabalarını heryere taşıyamayacam gibi mecburen alacaz kanguru bu ay doktora soracam amcası alsın kangurularıda kangurum olursa nurten uygun biryere gelirim annmele alırsınız beni

herkesler biber dolması yiyecek bende yapacaktım bugün ama bezelyem var önce o bitsin dedim

yarında ben dolduracağım anka kuşum kalça ultrasonu ikinci haftada çekildi cnm bizim

canım benim ya,çok sağolasın,umarım işe yarar,yavrum öyle kıvranıyor ki dayanamıyorum:çok üzgünüm:
beyazcım ben rezene değilde gece için milupanın ii gecelr cayı aldım daha kullnmadm ama deneycm üzerindekı tarife göre bence sende kullan rezeneyı
nisan annelerine okumustum onların coğu kullanıyordu
başladım cnm rezeneye bakalım işe yarayacak mı?benim kız geceleri iyi uyuyor cnm,ama gündüzleri hiç durmuyor
cnm bebişlerde çok kas olmadığı için en iyisi bacaklardan yapmakmış
benim kız kaksını yemişti ya,6 tane antibiyotiği vardı,iğne,hep bacaktan yapıldı,hatta eşim yaptı çoğunu.
Allah kolaylık versin cnm sana,keşke kayınvaliden ev işlerini yapsa bebeği de sana bıraksa
ben elletmedim hiç,ev işlerini yapın siz dedim,ama çok kalsaydı sonra ne olurdu bilmeme cnm,zor durum zorrrrrmafoldumbenmafoldumbenmafoldumben
çok sağol cnma.s.

Allah kolaylık versin cnm ya,bendetek kalınca ne yaparım bilemiyorumkafamçokkarıştı

selam mayis anneleri,hepinizin bebeklerini öpuyorum ,Allah uzun ömurler versin hepsine,benim bebeisim 40 gunluk,benim merak ettigim konu beslenmesi hakkinda,bebegim dogum kilosu2700 du ,suan 40 gunlukoldu toplamda 500 yada600 cc sut aliyor gunluk ,azmi sizce nasilß

kalabalık olacak canım arkadaşlar veliler akrabalar derken baya kalabalık olur en iyisi plastik diye düşündüm
tatlı konusuna gelince bimdeki şekerparelerden alıp yapıcam en iyisi o tabi kimse karışmazsa işime benneyaptımki
senin bugün baya işin var anlaşılan kuzum ağlıyor ben emzirip geleyim

selam kizlar a.s.

dünden beri yazamadim bişi ya :))) tam yazicam kiz uyandi..

dün cok sukur sacimi boyadim..tam yikamama 5 dak kala kizim uyandi..napicam şimdi derken ana kucagina oturtup onuda banyoya aldim :))) kuzu gibi durdu su sesini duyunca

bugun hiçbişey yapmak gelmiyor içimden..yatmak bile istemiyorum..ama ütü yapmam lazim..hepten burustular sayemde..2 haftadir sepette duruyor yazliklarim :S

buarada kizimin tirnaklarini kestim..artik eldiven takmiyoruz 2 gündür..ne bulursa yapişip tutuyor genelde benim sacima yapişiyor cadi okadar inceledim keserken ama genede yüzünü ciziyor ya..törpülemekmi lazim acaba nedir..

birazda gecmişe bakayim kizim miril miril yaparken :)

kızlar bebişlerime ne zaman yarım kollu tulum giydirebilirim odaları 27 derece evim sıcak oluyor çatı katı olduğundan

ay canim ya..sesini cikarman lazim canim..kibarca,kalbini kirmadan ipleri eline al..tek işin bebek olsun..gerekirse yemek bile yapma..eşin gelincede cocuga bakmaktan yemek yapamadim dersin..

boyadim canim boyadim cok sukur :)) oh ne güzel gezmişsiniz hava almişsiniz kizinla :)

ohh bi gezgin hatun daha gezin tozun valla hava mis gibi :)

4 kiloyumu sorun ediyorsun bence al bi kiyafet..malum köprüden atilmadan biraz keyfini cikar hayatin p

oh sende git gez bakalim :)

ay canim ya..merak etme düzene giriyorlar bi süre sonra

süslü hatun :) sacin başin hayirli olsun..tez zamanda senide civciv olarak görmek istiyoruz kolay gelsin canim :)

kızlar kalça ultrasonu yaptıran var mı?? biz biraz sonra yaptırmaya gidicez galiba

ay biz hala yaptircaz..1 aylik olunca yapilcakti güya..hala gidemedim..

işe yarar canim inşaAllah..bide ayaklarini kaldirip indir..o da rahatlatiyor cocugu..

şimdi aliyi besliyorum satt 2 de ömer sonra yok olacam işlerimi halledecem işim az gibi mutfak kilimime çay döküldü onu yıkayacam

.....................................................................................................................................

canim ne kadar süt almasi gerektigini bilmiyorum..40 günlük olmuş..1 aylik oldugunda ne kadardi? doktorun ne dedi? kaka-çiş miktarlarini kollamalisin ayrica..azmi degilmi ancak öyle anlaşilir..

hamarat hatun :) senin yaninda da rahat rahat işlerden şikayet edemiyoruz he :))) kolay gelsin canim

et tatlım et valla bende çok sıkıldım üstelik dışarı bile çıkamıyorum markete gitmem lazım gidemiyorum eşimin gitmesini istemiyorum ne varsa toplayıp geliyor
mafoldumben:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

canım bend eilk kez dün kestim kızımın tırnaklarını,uynaıkken ne mümkün,uyuyrken bile zor kestim valla,bir de törpü yapmaya kalksam nasıl olur acaba,benim kız rahat durmuyor senin ki müsade edecek mi ki?
kızlar bebişlerime ne zaman yarım kollu tulum giydirebilirim odaları 27 derece evim sıcak oluyor çatı katı olduğundan
bence giydirebilirsin cnm ,ben 40 ı çıksın diye bekliyorum
çok sağol cnm,saçlarını da boyamışssın,güle güle kullan.a.s.

cnm hiç bilgim yok:sm_confused:

yuh 27 derece hala uzun kollu mu giydiriyorsun bayılacak kız yavrucaklarr
4 kilodan bişe olmaz di mi
evet evet olmaz gidip kendime bişeyler alayım:)) yoksa bu tubiş beni yerr
şimdi aliyi besliyorum satt 2 de ömer sonra yok olacam işlerimi halledecem işim az gibi mutfak kilimime çay döküldü onu yıkayacam
kız seni okudukça ben yoruluyorum valla
ben yarım gün gelecek bir temizlikçi buldum 35 tl haftada bir gelecek artık

aynen benimki de öyle markete göndermeye ödüm patlıyor deli gibi gereksiz ne varsa alıyoooÇok üzgünüm çoook

ali paşayı besledim ömerim çok güsel uyuyor o yüzden hiç ona dokunmayacam kapılarını kapatacam
işime koyulacam uyanınca yapar veririm mamasını hepinizi öptümm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…