incihan benim kıza geçtiğimiz ay 2 bacaktan bide koldan verem aşısı yapıldı seninkine yapmamaları çok ilginç bu arada rota aşısını sordum doktor çok gerekli olmadığını rota virusunun genelde sağlık personeli olan bebek yakınlarında görülebilen bi çeşit hastane mikrobu oldunu söyledi doktor yani sağlık çalışanlarının bebekleri yüksek risk altındaymış
burcucum daha nice uzun yıllara eşinle bebişinle yıldönümünüz kutlu olsun canım.bizimde 6 temmuzdu:))
Burcu geçmiş olsun tabi bide gözün aydın canım önemli birşey değilmiş işte.Sonunda iyi bir dr denk gelmişsin sende hepsi farklı birşey söylüyor zaten
Tuba olur öyle bacım terlemiycek gibi giydir cık dışarı hava alsın serracık.Havalar o kadar değişkenki bende nasıl giydireyim camı açayımmı kapatayımmı şaşırdım valla.Kış bebekleri daha kolay bence ya.
Cerencim tatilinin güzel geçmesine sevindim.Özlettin kendini.
Offff Borada birazhuzursuz sanırım asıdan.Kucağa alıyorum sıkılıyor,sallıorum onuda istemiyor.Sabah 11 denberi yeni uyuklamaya başladı.Akşama yemekte yok biraz uyursa köfte yapıcam ama bakalım.
Cnm sana hemen pattadanak nedenini söyleyivereyim dr yeni dedi banada, sebze meyve çok tüketirsen bide soğuk şeyler yiyip içersen oluyomuş yeşil kaka, sanırım senin dietinden kaynaklıyasakkelime
selam herkese nasılsınız kızlar
burcu canım geçmiş olsun hayatım
eşinle bebişinle birlikte nice yıllara fıstığım
tülaycım nasılsın canım selin aşılarını olmuş bizimde haftaya salı
valla canim aynen öyle..insan ne yapcagini şaşiriyor..şimdi ince delikli merserize bi yelek giydirdim kolsuz bodysinin üstüne..bide altina tight giydirdim..uyudu..üstünede penye battaniye örttüm :S ateşini kontrol ediyorum sürekli..inşaAllah cikmaz..
canim diyete baslayali daha gün bile olmadi..bu sabah basladik daha ondan olmaz..zaten bugunlerde sebze meyvede cok tüketmedim..buzlu pasta yedim belki ondan olabilir..ama bu ilk degil kaç kere yedim..zaten dünde bugunde yemedim..olsa olsa banyodan sonra üşüttü..dünde serindi zaten..sütten üşüttüğünü sanmiyorum velhasil..
incihan benim kıza geçtiğimiz ay 2 bacaktan bide koldan verem aşısı yapıldı seninkine yapmamaları çok ilginç bu arada rota aşısını sordum doktor çok gerekli olmadığını rota virusunun genelde sağlık personeli olan bebek yakınlarında görülebilen bi çeşit hastane mikrobu oldunu söyledi doktor yani sağlık çalışanlarının bebekleri yüksek risk altındaymış
kızlar merhaba umarımnherks iyidir.sibelcim hoşgeldin.ben arada girdiğim için geçimşi okuyamıyorum umarım bebişler iyidir.kızlar bizde cuma günü aşı yaptrıdık karma aşıları ama doktor rota aşısını 3.ay sonunda yapalım dediler.yeni seminerden geldim 3.ay ve 6 ay sonu olmak üzere 2 dozda yapalım dedi herkes yaptırmış kafam karıştı şimdi.
Kızlar merhaba, nasılsınız bakalım, kağanın ishali mevzusuna giriş yapayım hemeeeen, oğluşun kakası aynen cıvık, ama sulu değil, sümüklü gibi, bazen sarı bazen yeşil, dün 2 dr a gittik, önce sevk aldık yatışımızı yapan dr a gittik, sonra özele gittik, özele girince 2 çocuk dr u varmış, dedik bu bizim 3. dr umuz, en tecrübeli olana yazın dedik,
Kaka tahlili yapıldı, temiz , kilo alımına bakıldı, normal düşüş yok, ateşne bakıldı normal,su kabını muayene etti normal, velhasılıkelam bu oğlanın kakası artık böyle olcakmış dr annenin ve bebeğin kullandığı antibiyotik sonucu kakası değişmiş dedi, katı gıdalara geçince düzelecekmiş, bebeklerin yaklaşık %5 ine olur bu durum dedi dr, eğer ateş olursa, kakada kan olursa, kilo verirse dr a gelinecek dedi, şükür oğluş iyiymiş :)))
Bende çok korktum ya, dr dediki ishal vakası olsaydı 2 haftaya kadar çoktan su kaybı ciddi boyutlara gelirdi dedi, he he he sağlammış oğluş :)))
Bundan sonra mama yok sadece anne sütü o kadar, aradada su verebilirsin dedi, klima üstüne gelmediği sürece açabilirsin hatta 24-25 e düşürebilisin dedi, acaba üşütüyomuyuz diye sordum, bebekler kolay üşümezler dedi, üşütmekten ishal şöyle olur dedi mesela karnı ıslanır ıslak kalır öyle üşür bağırsakları bozulur dedi:)))
canım hava gündüz çok sıcak dışarda. ama evin içi güzel. hatta bugün klimayı bile açmadık. sadece emiirken biraz terledi tatilinizi hiç ertelemeyin bence. tadını çıkarınzemuszemus
Bide birşey sorucam kızlar dün boraya 2 tane karma aşı yapıldı.Verem aşısını 3.ayın içinde sadece sağlık ocakları yapar dedi doktor siz yaptırdınızmı
Öyle valla, ister cnm ister nasıl olsa hiç bişeyiyle ilgilenmicek hepsine anne koşturacak ya ondan ister, amaan boşver yaa, bizimde düğünler 7 ve 14 temmuzdu, yani bugün yıl dönümümüz :)) balayı gibi şimdilik ama her an kabusa dönebilir-tatlicadiarzu-
cnm biçok kişi cvp vermiş ama ben az önce doktordan geldim özellikle sordum ve aşı kartıma yazdırdım bana 3 doz halinde 3 - 5 ve 6.ayda yapılcak dedi....
tekrar geçmiş olsun cnm...inş bi daha korkutmaz kağan seni...:)
saol cnm bilgilendirdiğin için...a.s. tatile gidicez normalde sevinmem lazım ama içimde bi tedirlginlik vardı şimdi geçti:dance:
çok boktan şu sağlık sektörü ya 2.ayda yapılacak karma-verem-bişey daha vardı unuttum sımdı hepsı bı gunde vurulacakmıs rotada 2.ayda dedı doktor ama herkez kafasına gore tarıh verıyo allaha emanet cocuklarımız
2 tane karma aşimi?? karma aşinin 1.dozu olmuyormu 2.ayda? biz verem aşisini karmayla birlike yptirdik canim..
nice mutlu yillara bitanem eşinle oglusunla a.s.
canım saolasın.canım iyi tatiller sana tatilin keyfini çıkarmaya bak.eşimi ikna edemedim güya bu yaz için alaçatıya gidicektik ama bebek küçük kesinlikle olmaz dediinşallah bir dahaki yaza artık kayınvalidemlerin yanında idare edicem:)):
aynen sana katılıyorum canım hepsi ayrı birşey söylüyor.Bebek bunlar ya bi programı yokmu bu sektörün paraya gelince doymak bilmezler zorunlu birşeylerin olması lazım.klava:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?