2009 Mayıs Anneleri

ya benimde komşum yok...arkadaşlar filan var ama uzak öle heran gidip gelemiyo insan....ne biliyim yakında bi komşu olsa hani başın sıkışınca çağırabileceğin yada gidebileceğin ama yok işte.... neyse ya hayırlısı olsun...belkide hakkımızda hayırlı olan bu...istanbul a gidince de belki başka sorunlarımız olur böle teselli ediym kendimi bari...

cnm bizde mersin taraflarına gelicez tatile orada sıcaklıklar nasıl...herkes gitme çocuk perişan olur diyo ama napıcam bilmiorum:uhm:

ne güzel yaaa.... umarım benimkilerde geçer....çok takıyorum ya aynaya bakmak istemiorum...çözüm bulabilen varsa paylaşırsa sevnirim arkadaşlar...

geçmiş olsun canim ya..doktor bildigini tahmin etti herhalde..ama ne olursa olsun söylemeliydi :S inşaAllah iyi bi doktor bulursun canim..

det klava: kivirmak yok lmaz: bahane yok :umursamaz:

olmadi sen yarin basla

hoşgeldin canim..oh ne güzel keyfini cikar

aman işler olur canim..zaten bu ev işi cok bereketli küsmez sana keyfine bak

canim benim doktorumda ayni gün yapilca diye bişi söylemedi..45-60 günleri arasinda yaptir dedi..bende perşembe günü yaptircam..yani 2.5 ayliktan biraz fazlayken..

cok sukur düzelmiş zeynepcik :)

tutucam canim..geçen senede tutmustum..bi sorunum yoktu..zaten bebişler mercimek kadardi :)) bu senede ramazanin 1.günü benim kiz 4.ayini bitirmiş olcak..ek besinlere gecicem..ama oruclu olcagim için tadina bakamam diye 2-3 gün öncede baslicam ek besinlere..ki elim alişsin sende istersen 1 hafta tut..bi dene bakalim sütünde azalma oluyormu olmuyormu..ona göre kararini verirsin

oh maşaAllah boraciga :) inşaAllah artmaz canim atesi..sen sürekli kontrol et..hiç belli olmuyor..benimki 37.2den 37.9a 10dakika içinde cikmişti..

oh hadi bakalim :lepi: bende taktim cok fena biran önce kurtulalim su kilolardan inşaAllahh kaydirigubbakcemile5

Kızlar merhaba, nasılsınız bakalım, kağanın ishali mevzusuna giriş yapayım hemeeeen, oğluşun kakası aynen cıvık, ama sulu değil, sümüklü gibi, bazen sarı bazen yeşil, dün 2 dr a gittik, önce sevk aldık yatışımızı yapan dr a gittik, sonra özele gittik, özele girince 2 çocuk dr u varmış, dedik bu bizim 3. dr umuz, en tecrübeli olana yazın dedik,

Kaka tahlili yapıldı, temiz , kilo alımına bakıldı, normal düşüş yok, ateşne bakıldı normal,su kabını muayene etti normal, velhasılıkelam bu oğlanın kakası artık böyle olcakmış dr annenin ve bebeğin kullandığı antibiyotik sonucu kakası değişmiş dedi, katı gıdalara geçince düzelecekmiş, bebeklerin yaklaşık %5 ine olur bu durum dedi dr, eğer ateş olursa, kakada kan olursa, kilo verirse dr a gelinecek dedi, şükür oğluş iyiymiş :)))

Bende çok korktum ya, dr dediki ishal vakası olsaydı 2 haftaya kadar çoktan su kaybı ciddi boyutlara gelirdi dedi, he he he sağlammış oğluş :)))
Bundan sonra mama yok sadece anne sütü o kadar, aradada su verebilirsin dedi, klima üstüne gelmediği sürece açabilirsin hatta 24-25 e düşürebilisin dedi, acaba üşütüyomuyuz diye sordum, bebekler kolay üşümezler dedi, üşütmekten ishal şöyle olur dedi mesela karnı ıslanır ıslak kalır öyle üşür bağırsakları bozulur dedi:)))

üf cok canim sıkıldı kızlar ya :S ayse serranin kakasi yeşilimsi ve hafif sulu cikti :S sanirim gece üşüdü..ben genelde ikindi vakti banyo yapardim onu..ilkkez aksam banyo yaptim..en son döktügüm sda biraz soguk gelmişti bana..bide gece vantilatoru acmiştim..duvara döndürmüştüm gerçi..hem sepetide tersti..ona gelmesi imkansizdi ama demekki havayi soguttu..zaten dün gündüzde epey serindi hava..of üşüttü galiba..bakalim diger kakasi nasil olcak? güya dişari cikcaktim ama hiç çikmasam daha iyi olcak sanirim..yada ciksammi temizhava alsin cocuk :S püf napcagimi şaşirdim..

canım hava gündüz çok sıcak dışarda. ama evin içi güzel. hatta bugün klimayı bile açmadık. sadece emiirken biraz terledi tatilinizi hiç ertelemeyin bence. tadını çıkarınzemuszemus

Nurtencim, aradığın için çok teşekkürler cnm :)))a.s.

Tülaycım, çok sağol cnm iyiyiz kuzuyla şükür :)) siz nasılsınız prensesle
a.s.
Bigudicim gözün aydın cnm ,demek işyerine kadar getirmişler ,dünyada böyle iyi insanlara denk gelmek çok güzel bi duygudur :))) bu arada sütünede maşallah , bide sen kendi dr unun dediğini uygula cnm, hiç birinin dediği birbirini tutmuyo valla
:uhm:
Goncacım cnm inş. güzel güzel bakar komşu teyzesi defnemize hayırlısı olsun cnm, sen yazınca kağanın saçının üstündede öyle sarı kepek gibi bişiler vardı onlardanmı didim, heralde onlar, ama kpek gibi bişi onlar yavs, konak böyle bol miktarda olanı bir araya gelipte yara gibi kabuklu olunca oluyodu dimi, cnm ishalse mıçarken köpüklü ve sulu oluyo
opuyorumnanaktan
Meltemcim sağol cnm, kağan ishal olunca neden oldu diye kurgular yaptım bir sürü, bunlardan biride sterilizatör iyi sterilize etmiyomu acaba sorusuydu, içimde kalmasın dedim ondan daha iyi bi steril. aldık cnm kız yüz üstü yatırmk tehlikeli değlmi cnm ya, boğulma tehlikesi fln Allah korusun, bide kağan kilo aldıkça benim bebekliğime benzemeye başladı, eşi şimdilik espri yapıyom sanıyo ama eve gidelim göstercem resimlerden :)))
oğluşumuzda ateşlenmiş demek aşıdan sonra, geçmiş olsun cnm

Özlemcim, geçmiş olsun cnm, götürdünmü dr a, nesi varmış kuzuşumuzun, bide mamadan değildir cnm, mamadan olsa ishal oluyomuş sindirim sist. i etkileniyomuş ondan, bizim dr şüphelenmişti 3 gün mama verdik deyince,bide bizi merak etmişsin teşekkürler cnm :))) ben oruç tutmayacağım bu sene yalan yok sütten korkuyom giderse diye,Rabbim günah yazmasın inş.
:Saruboceq:
Fulyacım dünürüm, sen hala götürmedinmi yoksa gelinimi dr a, aaaa kızıcam ama götür cnm ya bak görüyon kaç haftadır yusuf yusuf ediyom ben ishalle, tehlikeli cnm Allah korusun
:mymeka:

Tutkunum geçmiş olsun, nazar deeğdi topiğimize yavs bebişlerimizin hepsi hastalandı, şu kafa yamukluğunu nasıl anlıyoz ya, ben bakıyorum oğlanın kafasına varmı diye göremedim, varmı bi püf noktası
Pınarcım dinlenip eğlenmişsiniz cnm ne güzel, mis gibi deniz havasının yerini hiç bişi tutmas valla, bide aferin defneye, nasıl alıştırdın tek başınamı uyuyo prenses hiç sallatmadan hoplatmadan,maşallah

Bozonum uykunuz düzelmiş çok sevindim

Simal cnm bence dr un çok abartmış, bu havada yün çorap giydirirsek kızamık fln çıkarır bu veletler ayol
kafamçokkarıştı

Esencim sağol cnm, yine gezmişinis vala ne güzel, ben evden çıkamıyom sen eve giremiyon bacım, aman ses etme öylesi daha iyi gezin prensesle :))) bide şu karınca yum. sı yağı ne işe yarıyomuş bacım
Sibelcim müziğin işe yaramasına sevindim cnm, müzik için hepimiz pınara minnettar kalıcaz sanırım :))) yağızımızdamı hasta çok geçmiş olsun cnm nzar deyiyo bunlara yaa, bu arada resimler süper cnm maşallah

Melek cnm, belkide fışkırtma refleksin kuvvetli olduğu için yada gaz sancısı olduğu için yada süt az geliyosa memeyi bırakıp ağlıyo olabilir bunlar geliyo aklıma
a.s.

Tubacım sağol cnm :)))) Hadi bakalım sağlıklı yaşam diyetin hayırlı olsun :)) darısı başıma :)))
:lepi:
Kıvılcım sağol cnm,çok geçmiş olsun ateş çıkmış, aşıyı atlatmışsınız bizimde yarında sonraki gün, off yine delcekler oğlanı ya bascak yaygarayı yavruş, kız o kırmızı kabarcıkta neymişki ya ilk defa duydum, bide şu dr lar yokmuuuu sanki bi şeyi tam anlatsalar olmuyo,sanki 30 kez fitil atmışız muamelesi...
kötükedihüso

Tweety cnm ben o aileden uzaklığı senelerdir yaşıyorum, üniv.ye başlayınca ayrıldım, sonrası hep misafir gibi gittim geldim, burasıda çok uzak memleketime, kimsede yok
mafoldumben

Tülaycım sağol cnm, aşılarınızıda yptırmışınız geçmiş olsun, Rotayı bende yaptırmak istiyorum ama eşim ne gereği var çocuğu i daha delmeye, sanki sana bana rota aşısımı yapıldı deyip duruyo, dr a sorucass bakalm yaptır derse yaptırıcass
fisfisfis
Semracım benim velette seninki gibi uyumuyooo, sadece memede uyuyo bırakınca uyanıyo, rejim hayırlı olsun bu arada, başarı öyküleinizi de okuyalım tubişle gülhanla :))
kaydirigubbakcemile5
Gülhancım maşallah boramıza tombik olmuş o yavs :))) ateşte yapmamış süper, inş. bizede yapmass
:Saruboceq:

Burcu geçmiş olsun tabi bide gözün aydın canım önemli birşey değilmiş işte.Sonunda iyi bir dr denk gelmişsin sende hepsi farklı birşey söylüyor zaten

Tuba olur öyle bacım terlemiycek gibi giydir cık dışarı hava alsın serracık.Havalar o kadar değişkenki bende nasıl giydireyim camı açayımmı kapatayımmı şaşırdım valla.Kış bebekleri daha kolay bence ya.

Cerencim tatilinin güzel geçmesine sevindim.Özlettin kendini.

Offff Borada birazhuzursuz sanırım asıdan.Kucağa alıyorum sıkılıyor,sallıorum onuda istemiyor.Sabah 11 denberi yeni uyuklamaya başladı.Akşama yemekte yok biraz uyursa köfte yapıcam ama bakalım.

Cnm sana hemen pattadanak nedenini söyleyivereyim dr yeni dedi banada, sebze meyve çok tüketirsen bide soğuk şeyler yiyip içersen oluyomuş yeşil kaka, sanırım senin dietinden kaynaklı
yasakkelime

Sağol cnma.s. ya varya bencede kış bebeği daha kolay, gidir ısıt o kadar , yaz bebeğinde ay üşüdümü, ay piştimi,susuzmu kaldı, rüzgardamı kaldı, kakasımı yeşil... bi daha planlı hamilelik yasarsam kış olsun derim:lepi:

burcu canım rota aşısı önemli çünkü her türlü eşyadan objeden oyuncaklardan bulaşabilirmiş mikrop hem bir yerini delmiyorlar ağızdan damla halinde veriyorlar canım.yaptıranda çok yaptırmayanda çevremde ama yinede tedbiri elden bırakmamak lazım.

Evet burcucum ben bu hamileliğimide kışa denk getiricektim ama benim yumurtalar yamuk yaptı bana.Diğerini şu anda aklıma bile getirmek istemiyorum ama benim deli koca 4 ten aşağı olmaz diyo ya.Sanki kendisi ilgileniyo herşeyiyle.Kimliğini bile dün ben gittim cıkardım düşün artık.Çok calışıyormuş cok yorgunmuş hep mazereti var sanki ben koca gün yatıyorum da.

Bide rota ağızdan tatlım ben de 3. ayda yaptırıcam.

hmm damla şeklindeyse iyiymişkaydirigubbakcemile5

Bide birşey sorucam kızlar dün boraya 2 tane karma aşı yapıldı.Verem aşısını 3.ayın içinde sadece sağlık ocakları yapar dedi doktor siz yaptırdınızmı

Öyle valla, ister cnm ister nasıl olsa hiç bişeyiyle ilgilenmicek hepsine anne koşturacak ya ondan ister, amaan boşver yaa, bizimde düğünler 7 ve 14 temmuzdu, yani bugün yıl dönümümüz :)) balayı gibi şimdilik ama her an kabusa dönebilir
-tatlicadiarzu-

Bide birşey sorucam kızlar dün boraya 2 tane karma aşı yapıldı.Verem aşısını 3.ayın içinde sadece sağlık ocakları yapar dedi doktor siz yaptırdınızmı

canım bizim yapıldı.3 ayda bizim aşımız sadece rota virüs var.diğer aşıları eylülde verem aşısıda yaptılar yani

allah ağzınızın tadını bozmasın canım.Bizde 4 yıllık evliyiz şimdiye kadar vukuatımız yok inşallah böyle gider ama erkek milleti bize göre daha rahat bence.Tebrik ederim bu arada yıldönümünüzü.Yinede halimze şükretmek lazım neler var.
opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

incihan benim kıza geçtiğimiz ay 2 bacaktan bide koldan verem aşısı yapıldı seninkine yapmamaları çok ilginç bu arada rota aşısını sordum doktor çok gerekli olmadığını rota virusunun genelde sağlık personeli olan bebek yakınlarında görülebilen bi çeşit hastane mikrobu oldunu söyledi doktor yani sağlık çalışanlarının bebekleri yüksek risk altındaymış

Sağol cnm :)) bizim henüz 2. yılımız doluyo :))
opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…