2009 Mayıs Anneleri

sağol cnm aminnnn

benim koca illa ister yaaaa çorbaa

sağol cnm benimm tutmayın yaa süt veriyorsunuz tutmayın

cnm yaa bende gece 2 de kalktım 4,30 yattım sabah sekize yirmi kala kaldırdı beni aliii şimdi vızıldıyor 9 dada ömer kalktıı

yaa çıldıracağım yaaa kime söyleyecem msn den kazen söledim alıntı yapmadan direk yazamıyorum diyeee ilgilenmedi yaaa

Gunaydın Kızlar,

Esen cok iyi yapmışsın helal sana.Erkeklerın caresız ve ezilmiş hallerını cok sevıyorum ben ya.

Sibelcım,Babucum hayırlı ramazanlar.

Birsen ne guzel be balkonda sahur bende öyle hazırlıyayım barı bu akşam.

Ya ben bu gece sahura kalkamadım.Dakıka bır gol bir be yazık bana.Bora 2.30 da uyandı mama yedı.Bende saat 3 gıbi kalkarım uzanayım azıcık dedim.Ve uyandığımda ezan baslıyordu.Esım hemen kosup bi su içti.Cok üzüldum ya adama.Bu akşam en sevdığı seylerı hazırlamam lazım.Borada 5.30 dan sonra uyumadı delirtti beni.

gunaydin kizlar nasilsiniz ya bisey sorucam ben sadece anne sutu veriyorum ve cok susuyorum bu yuZden bugun oruc tutmadim ama icim hic rahat degil bide sutum azalir die korkuyorum siz ne durrumdasiniz

selam kızlar günaydın herkese hayırlı ramazanlar
ben tutmuyorum oruç emziriyorum diye sahura kalktım yemek hazırladım annemi babamı kardeşimi de çağırdım çok zevkli bir başlangıç yaptık ramazana :)

esencim iyi yapmışsın canım iyi sabrettin ben ağlayıverirdim karşısında hemen ya da istemesem de belli ederdim tebrik ederim seni ama olur böyle şeyler de geç sana affettirir kendini belki dha sonra

ayşegülcüm aynen bende senin gibi düşündüm ve tutmadım tatlım sonuçta anne sütü sıvı ile artıyor akşama kadar aç ve susuz kalsak sütümüz tamamen kesilir canım bebeklerimize haksızlık yapmış oluruz için rahat olsun tatlım keyfi tutmamazlık yapmıyoruz ki

Anne sütü konusunda yapılan araştırmalar kısa süreli yemek yememenin sütü azaltmadığını ancak ciddi sıvı kaybının sütü azaltabileceğini göstermiştir. 2- 5 ay arasında bebeği olup emziren kadınlar arasında yapılan bir çalışma göstermiştir ki, oruç sırasında anne sütünün içeriğinde bir miktar değişim olmaktadır. Alınan enerji miktarı, protein, vitamin A ve C gibi elemanların günlük ihtiyacın altında kaldığı saptanmıştır. Bu da emziren annelerin oruç sırasında süt kalitesinin etkilendiğini göstermektedir.

Oruç tutmanın ve tüm gün su içmemenin 2 önemli riski vardır:
1-Anne sıvı kaybına uğrayabilir,
2- Eğer su kaybı yeterince fazlaysa, süt üretimi azalacaktır. Böyle bir durumda eğer anne çok susadığını hisseder veya halsiz hissederse su içmelidir. Bazı oruç tutan anneler için sıvı kaybı diğerlerine göre daha ciddi bir durum olabilir ve süt miktarının daha sonra tekrar arttırılması zor olabilir.

cnm benim olabilir .....bende bizimkilere saat 2 ye kurun dedim kurmamış eşim saat 3 kurmuş....ama ben kendiliğimden ikiye beş kala kalktım hemen bir iki bulaşığı çalkaladım makinaya attım ....makinayı çalıştırdım tostları hazırladım çayımı yaptım

tabi tek gafletim 4 kişilik yaptım herşeyi ama annemler gitmişti oysa kalabalık sahur yapacaz diye mutlu olmuştum anneciğim çok yoruldu dün yolluklarımı yıkadı

mutfağımı camını sildi çamaşırları yıkadı astı katladı kuruttu heryeri sildi süpürdüü toz aldı

annem yaaaaaaaaa ..

ayy çoştummmm ....evet inci cnm yaaa balkon güsel oluyor davulcu geçiyor
azcık serindi ama olsun çayımızı içtik......

yanlızzzz şunu farkettim hava serin şimdi camı kapttım esiyorr baya

rabbim çok büyük bak millet uzun süre susuz kalacak diye hava serin allaha inanmayanlar için acaba daha ne olmsı gerek diye düşünüyorum bazen

Ahsen bugün erken kalkmıştı şimdi uyudu bende yatıcam kızlar görüşürüz

yat bacımm benim aliş uyuyor ama ömer uyanık banada uyku haram

gunaydin kizlar nasilsiniz ya bisey sorucam ben sadece anne sutu veriyorum ve cok susuyorum bu yuZden bugun oruc tutmadim ama icim hic rahat degil bide sutum azalir die korkuyorum siz ne durrumdasiniz

tutmaaa bacım yaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

ayyy hızlı iletimi buldummm ben kaybetmişim yaaaa ne salağım bide kazene kızdım bakmıyor diyee

neysemmm bu sene her aksam iftara birini almak isterdim benim evim kalabalık misafir için uygun değil heleki yemekte çok zor ....

bu balkonum çok müsyit ...ve ramazan çok güzel havalara denk geliyor

o yüzden güsel olurdu ama şöle yaparımmmmmmmm

annemlere halamlara ve kuzenlere derim herkesin arabası var gelsinler yemekelri yapıp

orucumuzu açalım açık hava herkes bi arada süper olurr

gunaydın kızlar herkese hayırlı ramazanlar dılıyorum
esım nobetcı ılk ıftarı yalnız acacam neyse dunden bıber dolması yapmıstım yanınada corba salata yeter bana

esencim iyi yapmışsın canım iyi sabrettin ben ağlayıverirdim karşısında hemen ya da istemesem de belli ederdim tebrik ederim seni ama olur böyle şeyler de geç sana affettirir kendini belki dha sonra
valla dayandım ama zor tuttum kendimi
iyi de oldu kutlamaya zamanı kalmadı ben unutmamıştım ki deme fırsatı olmadı

tutabilirmiyim diye düşündümde mümkün değil çok susuyorum onun dışında tansiyonumda düşüyor benim

kızlar ya benim oğluş sanki öksürüyor anlayamadım neden ne yapmalıyım acaba
sabah benimki de öyle oldu bir sorun mu var acabaCADIARZU
güzel bir bilgi teşekkürlerr

bende tutmadım canım bir azalırsa ki zaten az birdaha arttıramam diye korkuyorum
fitresini verir kısa günlerde de kazasını yaparız hemen burdan birlikte
yaparızopuyorumnanaktan:1hug:

5) Hamilelik ve Çocuk Emzirmek: Dürrü'l-Muhtar'da: "Zann-ı galip ile, kendi hayatından veya çocuğunun hayatından korkan hamile yahut zahirü'r rivayeye göre, anne olsun, süt anne olsun emzikli kadın oruç tutmayabilir" (İbn Âbidin, IV, 338) hükmü kayıtlıdır. Esas olan; gerek hamile, gerek çocuk emziren kadınların, kendi nefislerinin veya çocuklarının helâk olma tehlikesinin bulunmasıdır. Nitekim Fetevay-ı Hindiyye'de: "Hâmile olan veya çocuk emziren kadınlar; gerek kendi nefislerinden, gerekse çocuklarının helâk olmasından korkarlarsa oruç tutmayabilirler veya iftar edebilirler. Bu durumdaki kadınlara keffaret gerekmez, daha sonra oruçlarını kaza ederler" denilmektedir (A.g.e., I, 207).

dinen cevaz veriliyorrr

esencim eğer anne sütün az ise oruç tutarsan kaliteside düşüyormuş bilginiz olsun kızlarişyeri hemşiremiz söyledi
bu arada iki gündür başım çok ağrıyor kızlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…