Malzemeler:
1 adet kakaolu pastaban
1 adet Dr.Oetker’in Vanilyalı Krem Olea
2-3 adet seftali
2 çay bardağı çikolata parçacıkları
1 çay bardağı herhangi bir meyva suyu
Yapılışı:
İlk olarak pastabanın altını meyva suyunun yarısı ile ıslayın.
Kremasını paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın.
Kremanın yarısını altda kalacak olan kekin üzerine sürün.
Şeftalileri soyun ve ince dilimler halinde dilimleyin ve sürdüğümüz kremanın üzerine dizin.
tatlım ben bu tarifi yapmıştım güzel oluyor tavsiye ederim
Esra,Birsen yapıyorum ama kiloların biryere gittiği yok kızlar ya.Sinir harbindeyım.Bakalım belki sporla daha kolay zayıflarım.
Bende her yediğime dikkat ediyorum ama yapıştılar resmen üstüme.
Kızım sen ac gezıyosun yawww.Duşup bayılırsın valla.Bide hep koşturuyosun.Senın ki bi gıdıcek pir gıdıcek.Ben dayanamam öyle hemen basım ağrıyor.Aralarda yağsız yoğurt ve galeta atıştırıyorum.
tatlım ne yapem yok ben yersem başım ağrıyooo yemiyorum hiçç rahatımm
ama heralde reglim bitiyor abdes aldım inş. gelmez diyete başlayacam bende
ama şöle bir sorun var ben diyetisyene giderken o ramazanlarda erken oruç açıyorduk en geç 6 da oluyordu şimdi o listelere göre yaparsam düşer bayılırım ben nası yapacam biliyorum 3 dilim kepek ekmeği vardı sahur için acaba ben 5 dilimemi çıkarsamm
Kizlar Iyi Aksamlar,
Keyifsizdim iki gündür, yazamadimda, yazilanlarin bir kismini okuyamadimda. Insanlari anlamiyorum ya, bildikleri hakkinda da konusuyorlar, bilmedikleri hakkinda da. Yoksa ben mi cok tahammülsüzüm, alinganim anlamiyorum.
Kayinpederim, gecen esime telefon da diyor ki, "Süt bebege yetiyor mu, ac birakmayin cocugu"
"Hayda, bu da nereden cikti simdi" dedim ve mantik yürüttüm. Birkac gün önce görümcem esime Doruk'un kilosunu sormus, kendince az bulmustu. 10 tane cocuk büyüttügü icin(!), her konuda oldugu gibi bu konuda da kesin bir sürü sey söylemis, babasini etkilemistir. Ona göre bu ayda 8 kilo civarinda olmaliymis bir bebek. Sanki benim oglumu obez yapmak gibi bir takintim olmak zorunda!!!
Hamileligimde de, böyle bir durumla karsilasmistim. Dengeli beslenmeye calisiyorum, yararli oldugunu bildigim herseyden yiyiyorum demistim kadina aklima hicbirsey gelmeden. Ertesi gün yine kayinpederim "Filiz cok yemesin, bebek kilolu olur, zor dogar" demisti.
Evde Dorugu tarttigim bir hassas tartim var. Hergün tartiyorum oglumu ve kilo alisini takip ediyor hatta islak bezlerini bile tartarak, ne kadar beslendigini anlamaya calisiyorum. Zaten bir dengesizlik görsem, kimsenin söylemesine gerek kalmadan önlem alirim ama böyle fikir yürütmelere ve dedikodulara sinir oluyorum. Doruk su anda 6.700 gram, 67 cm kizlar. Tatildeyken ishalden ve asiri terlemeden kilo alamadigi gibi, 300 gram civarinda kilo kaybina ugradi ve ben stresten mastit oldum. Ama su anda kilo alimi iyi gidiyor, bende sütümü arttiran herseyden yiyiyor ve iciyorum. Birde böyle cikintisiz laflar olmasa...
Kizlar Iyi Aksamlar,
Keyifsizdim iki gündür, yazamadimda, yazilanlarin bir kismini okuyamadimda. Insanlari anlamiyorum ya, bildikleri hakkinda da konusuyorlar, bilmedikleri hakkinda da. Yoksa ben mi cok tahammülsüzüm, alinganim anlamiyorum.
Kayinpederim, gecen esime telefon da diyor ki, "Süt bebege yetiyor mu, ac birakmayin cocugu"
"Hayda, bu da nereden cikti simdi" dedim ve mantik yürüttüm. Birkac gün önce görümcem esime Doruk'un kilosunu sormus, kendince az bulmustu. 10 tane cocuk büyüttügü icin(!), her konuda oldugu gibi bu konuda da kesin bir sürü sey söylemis, babasini etkilemistir. Ona göre bu ayda 8 kilo civarinda olmaliymis bir bebek. Sanki benim oglumu obez yapmak gibi bir takintim olmak zorunda!!!
Hamileligimde de, böyle bir durumla karsilasmistim. Dengeli beslenmeye calisiyorum, yararli oldugunu bildigim herseyden yiyiyorum demistim kadina aklima hicbirsey gelmeden. Ertesi gün yine kayinpederim "Filiz cok yemesin, bebek kilolu olur, zor dogar" demisti.
Evde Dorugu tarttigim bir hassas tartim var. Hergün tartiyorum oglumu ve kilo alisini takip ediyor hatta islak bezlerini bile tartarak, ne kadar beslendigini anlamaya calisiyorum. Zaten bir dengesizlik görsem, kimsenin söylemesine gerek kalmadan önlem alirim ama böyle fikir yürütmelere ve dedikodulara sinir oluyorum. Doruk su anda 6.700 gram, 67 cm kizlar. Tatildeyken ishalden ve asiri terlemeden kilo alamadigi gibi, 300 gram civarinda kilo kaybina ugradi ve ben stresten mastit oldum. Ama su anda kilo alimi iyi gidiyor, bende sütümü arttiran herseyden yiyiyor ve iciyorum. Birde böyle cikintisiz laflar olmasa...
aysun bacımmmm ne yapayım tatlımmm gitmiyo bu kilolarrr o kadar harekete şok diyet yapacam bennnn olmadı artıkk
Bende Borayı doyuruyorum ve fırında yemek var gıdip geliyorum surekli.Fulyanın su kabak tarıfını yapıyorum.
Esra sünnet kesin yaptırıcam ben hastanede olucaktı ama sarılıktan dolayı 4.aydan sonra dedi dr.Bayramdan sonra kesin olur.Benım esimde abimde hep hastanede kucukken olmuşlar.Bence psıkolojık olarak buyuyunce daha zor.
Kızlar 1 yas demişsiniz ama tam hareketli zamanları oluyor ne bileyım sankı canı acır gıbıme geliyor o zaman.Neyse kısmet bakalım.
Hülya senın ne işin var evde
Canım 1,5 su bardağı buğday 2 avuç kadarda nohut gerekli bunları akşamdan ısla.Sabah nohutu haşla çok dağılmasın ama sonra ocağa buğdayı koy bolcada su bunun ölçüsü yok kaydirigubbakcemile3 buğday haşlanınca nohutuda ekle çok az daha kaynayınca altını söndür bir yanda 2 su bardağı yoğurdu çırp kıvamı mantı üzerine konulan yoğurt kıvamı gibi yoğun olsun kaynayan çorbanın sıcak suyundan yoğurda 4-5 kaşık koyarak karıştır.Yoğurt ılınmış olsun yani çorbanın içine döktüğünde yoğurdun kesilmemesi için Sonra çorbanın içine ayranı dök.Çorbanın altını kapattıktan 10 dk sonra gibi. cokacimcoook
Gel buyur canım beklerim
Bak sen :roflol::roflol::roflol:
Hülyacım mutfaktaydım bulgur pilavını yapmaya çalışıyorum bi yağızın yanına bir mutfağa koşmaktan başım döndü :bbo:
kızlar bana şöle şeftalili bi pasta tarifi veririmisiniz yaaa... dolapta birsürü şeftali var çürütmeden tüketmem gerek bi şekilde... şeftalili tart olabilir mesela
Sifreli birseyler sezdım bu pınar ve sıbel hatunlarında.Buluşun bakalım cuma gunu siz.
Kizlar Iyi Aksamlar,
inanın oturmak bana haram alişi yıkadım ömeri alişi uyuttum kendim duş aldım sonra balkona girdim balkonu yıkadım tam kuraladım ömer ağlıyor ona meyve suyu verdim şimdi zor kaldırdım hortumu
hiççç iş bitimiyor ömeri bekliyorum onun işi bitsin mısır atacam ocağa ama önce düdüklüyü yıkamam lazım ...e sonra iftar geliri benimki menemen istedi aksama halam gelecek
şimdi tartıldım inci hiçççbişey kaybetmemişim anam
heee diyet yaperken hergün yürüyeyim ben çocuklar uyurken sabha uykusundayken onlar yaa aksam uykusu yada iftardan sonra kocam bakerken .....
offf kocamda kızıyor zaten bişey yemiyorsun bayılırsın sonra kim çocuklara bakar diyoo çaptan düşme düyor yarım ekmek tost yiyeceksin sahurda diyor almam sana o ince ekmekten diyor yaa
kızlar bana şöle şeftalili bi pasta tarifi veririmisiniz yaaa... dolapta birsürü şeftali var çürütmeden tüketmem gerek bi şekilde... şeftalili tart olabilir mesela
Sifreli birseyler sezdım bu pınar ve sıbel hatunlarında.Buluşun bakalım cuma gunu siz.
,inanın oturmak bana haram alişi yıkadım ömeri alişi uyuttum kendim duş aldım sonra balkona girdim balkonu yıkadım tam kuraladım ömer ağlıyor ona meyve suyu verdim şimdi zor kaldırdım hortumu
hiççç iş bitimiyor ömeri bekliyorum onun işi bitsin mısır atacam ocağa ama önce düdüklüyü yıkamam lazım ...e sonra iftar geliri benimki menemen istedi aksama halam gelecek
şimdi tartıldım inci hiçççbişey kaybetmemişim anam
heee diyet yaperken hergün yürüyeyim ben çocuklar uyurken sabha uykusundayken onlar yaa aksam uykusu yada iftardan sonra kocam bakerken .....
offf kocamda kızıyor zaten bişey yemiyorsun bayılırsın sonra kim çocuklara bakar diyoo çaptan düşme düyor yarım ekmek tost yiyeceksin sahurda diyor almam sana o ince ekmekten diyor yaa
Kizlar Iyi Aksamlar,
Kız Hülya demek 2 puan haaaa.kötükedihüso
Mis gibi pofur pofur kabarmış poğaça.cokacimcoook
Çikolata soslu tatlımı tatlı mozaik pasta yı gözden kaçırdın demek resimlerini koyar seni çatlatırdım ama milletin canını çektirip biyerleri şişsin istemem kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?