2009 Mayıs Anneleri

FAZLA BİRİKTİRMİŞSİN PINARCIM NE DENİRKİ SİNİRLER GERGİN NORMALDIR BU TARTISMALAR MALESEF KOCALARIMIZ BIZIM KADAR HASSAS DÜŞÜNEMİYOR BENCE ARTIK BIRAZ EVINDE DEFNECIKLE DINLEN KAYNANANDAN FALANDA GERILDIN SEN BIRAZ ALLAH KOLAYLIK VERSIN CANIM AMA BIRIKTIRME ARTIK KIZINCA PAT DIYE SÖYLE HERKEZIN YUZUNEopuyorumnanaktan

pınarcım lütfen sen de üzülme. benim de bu işe hiç aklım ermiyor. hani postnatal depresyon falan var anladık bize bir haller oluyor da. kocalarımıza da bir şeyler olduğu kesin. ben de kocamla11 yıldır hatta 12 yıldır birlikteyim hiç bu kadar odun olduğunu görmemiştim. hani başka biri "benim kocam bana bunu yaptı" dediğinde yuh çekeceğim, kendi kocama konduramayacağım her şeyi yaptı kocam doğumdan bu yana. bu adamın o adam olduğuna inanamıyorum bazen. bence kocalar üzerinde de araştırmalar yapılmalı. hepimiz kocalarla papaz olduğumuza göre var bir hikmeti. bu yıldönümü unutmalar falan da cabası. e demek ki biz napıcaz: bu odun kafalı odunları kafaya takıp da perişan olmıcaz. sütümüzü kestirip de bebemizin rızkına mani olmıcaz. (benim olan oldu zaten( malesef)
pınarcım ben inanıyorum ki onlar da bi dönem geçiriyorlar kendilerince. sonra çok pişman olacaklar. bak gör yarın seninki neler yapacak. zaten seni çok sevdiğini, sana bilerek zarar vermeyeceğini hepimiz biliyoruz artık. ama işte napalım... nolur sen de takılma bunlara bak nasıl senin canın yanmış. allah esirgesin sütün azalsa ya da sana daha çok bi şey olsa ne olacak o zaman??
ayrıca kızlar psikolog bir arkadaşım dedi ki ilk iki yıl bebeler için çok öenmliymiş ileride mutlu kendine güvenli bir birey olabilmesi için ilk iki yıl bol bol huzur yani.
hah işte yine konuştum sayfalar dolusu bilmiş bilmiş. napiim tutamıyorum kendimi kanımda var peh

oku oku bitmez canım nasılsın bebiş nasıl hiç foto yükleöedin göremedik

meltem cnm linkbacks ne demekk sende görüyorsunn
bendede var o ne ya ne işe yarıyo

valla ayrı kaldık işe başlayınca tüm yük üstüme bindi daha şimdiden yoruldum.Annem sabah geliyor biraz rahatlıycam sen nasılsın
kız o titreşim sezeryan daha yeni zarar vermezmi ramine falan
Artık 2 ay sonra seni tığ gibi görcez demek ha gayret dünür
senin işin zor canım ya eşinede dayak lazım
ay ben bıle gıcık oldum ya.Gayette iyi çoçukların gelişimleri.Herkesın sana aferin dıyeceğine eleştiri yapıyorlar.
katılıyorum
aynen

canım geçmiş olsun ya senin biraz uzak kALMAN LAZIM KAYNANANDAN FALAN herşey birikiyor sonra sen zarar görüyosun.
canım bu kocalar çıldırtıyor şimdi annem gelince bizde papaz olucaz Allahtan ikimizde işte olucaz annem rahat edecek yoksa yanmıştı valla
söyle kocana senin gibi anneyi zor bulur önce dönüp kendi anasına baksın klava:klava:
üstümüze geliyolar anam hepsi birden benimki 2 gün baktı isyan etti
hadi atlattın

seni anca biz anlarız onlar benciller

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

konuş bacım ya hepimizin ihtiyacı var:lepi::lepi::lepi:

pınarcım maşallah kuzuna sana da geçmiş olsun canım
kızlar ne oluyo böyle acaba bizler mi çok duygusal olduk en çok hayatı değişenler biziz sanki doğuştan çocuk bakmayı biliyoduk belki ağır geliyo ama düzelicektir her şey
toplayın kendinizi ANNEYİZ biz hep böyle düşünüp rahatlıyorum
ve gerçekten,
iyi ki varsınız

merhaba arkadaşlar!! ben evime ve dolayısıyla internetime kavuştum sonunda!!:sm_cool::sm_cool::sm_cool:
evim kalk gidelim diyor ama sizi de çok özledim! ilk fırsatta nete attım kendimizemuszemus
sizlere birkaç sorum var.
1. oğlumun odasını ayırmak için çok mu erken daha? bana zor olmaz ayrı oda da yatması,zaten 2 kere kalkıyor. emip geri uyuyor. bunun için odasına gidebilirim. ama çok küçük olduğu için kıyamıyorum. bide acaba psikolojisi filan bozulurmu?

2. bebeğinize hangi mamayı kullanıyorsunuz? sütüm artık bebişime yetmemeye başladımafoldumbenmafoldumben çok üzülüyorum ama mecburen mamaya başlamam gerekiyor. vee çok acemiyim.:1no2: milupa aptamil aldırdım eşime. ama ne kadar vermem gerektiğini bile bilemiyorummafoldumben sütüm tamamen bitmedi. gün içerisinde 5 defa emziriyorsam 2 defa mama veriyorum. ama kaç cc hazırlamalıyım acaba??fisfisfis

3. dördüncü ayda(2 hafta sonra) ek gıdalara geçilince mamaya hala devam etmem gerekecek mi? yoksa anne sütü ve ek gıdalar yeterli gelirmi?

4. devam maması ve devam sütünün farkı nedir?

cevaplarınız merakla bekliyorum.
rumuz: çaresiz ve acemi anne delikafadulden-tatlicadiarzu-

haklısı canım ama çevredekiler bizim yükümüzün farkında değiler.
ve bide ilgi bekliyorlar hala ya biz bize kim ilgi göstercek pohpohluycak.Eşim 2 gün kıza baktı bana tüm yükü üzerime bıraktın diye sendroma girdi küstü bide heeee:1shok:dedim ben 3 aydır böyleyim şimdi dŞenizaha sakin valla bırakın 2 gün onlarda görsün yoksa bencillikleri devam eder.
Cereeeeeeeeeeeeeeeeeeennnnnn geldin mi salı okul başlıyor dimi sen gidecekmisin

eveeeettttt geldiiiimmm:sm_cool::sm_cool:
salı okul başlıyor. seminerlere gidicem biraz ama okula başlamayacam. ücretsiz izin alıcam ilk dönem:teytey::dance: birazcık daha oğluşumla beraberizopuyorumnanaktan

Son düzenleme:
çok sağolun arkadaşlarr diyorum işte size kızlar ben kendimi değersiz kılıyorum bizde bi tabir vardır köpek canlılık iştee ben öle biriyim bu davranışım onlar için aferim kız kendi başına herşeyini yapıyor

dedirtmiyor ....nasıl olsa bu yapıyor yapacak anlamına geliyorr.........

benim halamın gelini var hamiş kaldı aramız 1 hafta vardı o 1 hafta büyük bizimkilerden

neyse hamişliği çok rahat geçti yayıla yayıla gezdi hiç iş yapmayı sevmez öğlene kadar uyur

yalap şalap iş yapan biri zaten bütün hafta iş yapmaz c.tesi kuzenim çalışmıyor beraber 65m evi temizliyolar..........

hiçbir madi sıkıntı çekemediker babaları hep arkalarında oldu kız gelin olurken pazardan tek tek alınan tabaklarla gelin oldu halam halkalı kontularından ev aldı beyaz eşyalar evin herşeyini aldı............

ve benim halam ağır şeker hastası tansiyonu var en ufk yorgunlukta üzüntüde şekeri 300 400 oluyorr düşünün....gelini normal doğuramam dedi.....doğuma 2-3 gün kala halam gitti (yani kaynana) kızın halıları koltuları yıkandı ev temizlendi herşyini son zamana bırakmış gezmekten...bi güsel çantasını aldı hastaneye gitti doğurdu geldi....sütü vardı ama bebek emerken canı çok yanıyordu yer gök birbirine girdii
kaynanası yani halam sürekli sıcak havlularla masajlar yaptı ,soktu banyoya hergün yıkadı...ve tam 2 ay annesi ve kaynanası yanında kaldı sadece tek bebeğin bakımı için halam sütü gelsin diye çeşit çeşit yemekler yaptı temizliğini yaptı anneside çocuğa baktı kızın.......3 ayındada halamın yazlığına geldi 1 ayda orada kaldı ...........şimdi evinde ve hala annesi geliyor yanında kalıyor evini temizliyor ve hala halam gidiyorr ....veeee o kız o kadar değerliki o kadar aşıkkı kuzenim evlendiğinde 48 kilo idi şuan 90 kilo doğuma 92 kilo girdi 88 le çıktı daha sonra geri almış....ama kuzenim tapıyor kızınıda çok seviyor
ama karısına aşkım derken ağzından bir aşkım daha çıkıyor................

uzun oldu ama bende hata işteeee keşke bende yapmamayı başarabilsemmmm bişeycik yapmamayıı

hoşgeldi canım
1. bence erken bi 6 aylık olsun seslenmeyi ve ses çıkartmayı oyalamayı öğrensin.
2.canım ben Aptamil comformil ve SMA kullanıyorum.Ama kızım SMA yı sevmiyor.Aptamil en iyisi bence.Canım ben 5 çizgisine kadar 150 cc veriyorum her öğününde günde en fazla 750 cc yiyor iştahsızız biraz.sen bi kere sağ göğüslerini kaç cc çıkacak.ona göre takviye edersin.yada zaten süt haricinde 100 cc yap yerse çoğaltırsın ona göre ayarlarsın.
3.canım sen süt veriyosun belki dr un 6. ayda bile geçirebilir yeterli gelişim bulursa yani sana süt+ek gıda da verebilir sütün olduğu için mama verme diyebilir dr un en iyisini bilir.
4.sanırım o her markda yok benim gibi süt vermeyenler için olabilir.

eveeeettttt geldiiiimmm:sm_cool::sm_cool:
salı okul başlıyor. seminerlere gidicem biraz ama okula başlamayacam. ücretsiz izin alıcam ilk dönem:teytey::dance: birazcık daha oğluşumla beraberizopuyorumnanaktan
iyi yapmışsın valla çalışmak çok zor kız.benim canım çıkıyor.Bende 1 hafta sonra bi 20 gün izin alıcam bakalım 2 gün dayanamadım.

canım sen tez canlısın kendini üzüyosun ama bu huy işte o rahat keyifçi bide biliyor yapacaklarını sen 1-2 gün işi sersen sana tembel derler ve yine sen toplarsın zamandan alıştırmışsın ben senin kadar üzmem kendimi mesela ondan kimseye dokunmuyor yapacak bişeyde yok tek şey biraz daha rahat ol bide çevrendekilere iş buyur sen bebeklere bak onlar yapsın

cnm hoşgeldin evine ve buraya

1 ) ben 4 ayın basında ayrıldım odalarından,bebefon koyduk ıh deseler duyuyoruz ki tek bebefon..bebefon kraftın kullanıyoruz cnm memnunumm
2 ) biz maddiyattan ötürü bebelac kullanıyoruz ama bebelacın sindirimi çok daha kolay aptamille kabız olan veletlerim bebalcal daha rahat .....ek gıdaya geçince sadece muahllebi ana öğün cnm meyve ara öğün yani 5 meme 2 mama olan durum 5 meme 1 mama bir ek gıda olacak.....
devam sütü ve devam maması aynı cnm aptamil 4 aydan sonra 2 numaraya geçtiğinden devam sütü diyor çünki 4 ayda ek gıda olduğundan süte devam gibi oluyor ama her iki söz aynı kapıı...mamalarıda üstünde yazıyor kullanımı cnm siz ilk etap için 90 cc mama yiyin 90 cc suya 3 ölçek mama kullan..........

başka soracağın varsa sor cnm mama verirkende su verebilirsin

birsencim ne yapacaksın her insan bir olmuyo insan azıcık takdir bekliy sadece ama ne yapacaksın bi gün bilinir kıymet

teşekkür ederim cevaplar için canım. ben önce emziriyorum ikisinide. süt bittiğinde bazen ağlıyor, bazen ağlamıyor. ağlarsa 60 cc hazırlayıp veriyorum. (gerçi iki gündür başladıkta mamaya,2 gündür böyle yapıyorum.) bu akşam emdi, bırakınca ağladı. sonra 60 cc mamayı içti. yatırnca da ağlamadı. ama 5 dakika sonra lak diye kusuverdi. acaba mama mı fazla geldi, yoksa beğenmedi mi bunu anlamadım. bikaç gün daha devam edip karar vermeliyim galiba:sinifsinif:

ek gıda için de,tek anne sütü verirken gelişimi de iyiydi, 6. ay demişti. ama şimdi doymayıpta az az mamaya da başlayınca,4. ayda ek gıdaya da başlayabilirsin yavaş yavaş dedi. ama o zaman mamayı bırakayım mı diye sormayı unuttum:bbo:

tutkun cnm ben bebeklere bakacamda annem ayy ver seveyim torunları diyorrr

arkasından şunu yap bunu götür diye buyuruyor bende sen kalk diyorum

sonra üzülüyorum evde herkese hizmet eden o diyorum offff

yorgunluktan ayaklarının altı yanıyor annemin ona ayrı üzülüyorum dedim anneme sen bana gel kal ben sana hizmet edecem ......sen çocuklarla ilgilen herşeylerini yapıp verecem ama burada öle değil herkes çok dağnık topla topla bitmiyor ve babam kardeşim hep bişey buyuruyor en ufak şeyi bile benden istiyolar annem çocuk bakıyorsa aman yaaa iki ucu moklu deynekk

ben geldimmmmmmmmmmmmm zemuszemuszemuszemuszemuszemus

nasılsınız hatunlar...

ay ben çok yoruldumm yaw insanın evi gibisi yok hee
dün babamlardaydık öğleden sonra gece saat 4 te uyudum 7 de gazel uyandı Allahtan dedesi aldıda saat 10 kadar uyudum sonra acıkmış yavrum emdirdim bu seferde babasına gagaladım 11 e kadar tekrar uyudum delikafadulden
saat 5 te çıktık eşimin amcası iftara çağırmıştı bütün sülale ordaydı gazelde bi huysuzlaştı kaynanam ne zaman alsa kucağına heryerine kusuyor kadının kaydirigubbakcemile3 buda benim aceyip işime geliyor sonra tekrra kucağına alamıyor kaydirigubbakcemile3 nese iftar ettik eşime dedim hemen gidek kızın uykusu geldi yolda uyudu eve geldik uykusu kaçtı ve hala uyanık nasılda keyifli eve geldiğimiz için ayağımda sallıyorum şimdide cadıyı uyumuyor fisfisfis

mamadan sonra su vermeyi unutma ben yarın gideceğim ben de mamaya başlayabilirim dr um yarın karar verecek 4. ayda da ek besinlere geçeceğiz

canım yaa kıyamam daha bebişerimiz çok küçükler( çok zordur eminim:gitme:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…