Herkese günaydınlar kızlar a.s.
Dün kızımı doktora götürdük. 6246 gr - 64 cm olmuş. 530 gr almış bu ay. Az uyuduğu ve çok hareket ettiği için bu kadar alması normal dedi doktor. Aşısını da oldu. Hiç ağlamadı bu sefer kuzum.
Ama ben çok fenayım. Dün eşimle fena kapıştık. Daha doğrusu o sustu ben konuştum. İçimde biriken herşeyi hem anlattım hem ağladım. Bana davranışlarından hoşlanmadığımı artık kendimi hiç iyi hissetmediğimi falan bağıra çağıra anlattım. Sonra kendimi odaya kapatıp ağladım. Anam bi anda kafama bi ağrı girdi. Ölüyorum sandım. Sürüne sürüne banyoya attım kendimi. Soğuk suya soktum başımı ama ölüyorum. İnleye inleye çağırdım Halit'i. Doktora götürecek ama Defne uyuyor diye istemedim. Neyse kolonyayla masaj falan yaptı azaldı. Koltukta uzanırken aynı ağrı bir daha girdi. Ben resmen acıdan çığlık atıyorum. Tabi Defne'de uyandı. Hemen doktora gittik. Doktor bile benim çığlıklarımdan beyin kanaması falan geçiriyorum zannetmiş. Tomografi falan çekildi. Bişey çıkmadı çok şükür. Serum takıldı hafif bi ağrı kesici verildi emziriyorum diye. Doktor stresten dedi. Eşim tartıştık demiş. Eşimi de bi güzel fırçalamış. Zaten şu anda psikolojisi iyi değildir, yorgundur, kendini kötü hissediyordur bide siz niye üzerine gidiyosunuz diye. Eve geldik Defne'yi emzirip hemen sızmışım. Aralarda kalkıp Defne'yi emzirdim ama az önce kalktım. Hala gözümü zor açıyorum. Size yazayım dedim. Bugün dinlenmek istiyorum
Herkes iyidir umarım, geçmişi okuyamadım. Öpüyorum hepinizi a.s.
oku oku bitmez canım nasılsın bebiş nasıl hiç foto yükleöedin göremedikgünaydın kızlar. tutkunum birsenim buralardayım canlarım. ama işte misafirden fırsat kalmıyo. geçmişi nası okuyacam hiç bilmiyorum aslında şimdi tam zamanı pazar günü hazır kimsecikler yokken okujmak lazım ama işte yine oturmaya vaktim yok ki
ahanda yine çağrılıyorum pöff
bendede var o ne ya ne işe yarıyomeltem cnm linkbacks ne demekk sende görüyorsunn
valla ayrı kaldık işe başlayınca tüm yük üstüme bindi daha şimdiden yoruldum.Annem sabah geliyor biraz rahatlıycam sen nasılsınGunaydın canlar,
Birsom linkbacks geri bağlantı anlamında bırsey ama ne işe yarar bılmem valla.
Kızım butun yuku almışsın üstüne herkes sana bırakıyor.Biraz yapamıyorum yetışemıyorum ayağına yat sen bence.Yoksa işin içinden cıkamazsın.
Dunurum napıyosun ya ayrı düştük.
Herkesın zafer bayramı kutlu olsun.
kız o titreşim sezeryan daha yeni zarar vermezmi ramine falanGelelım bana,
Spor salonuna gıdıcem demıştim ya.Meğer orası power plate salonuymuş.Şu tıtresımlı yenı trend olan.Gıttım yazıldım 2 ayda 2 beden incelme garantısı verıyorlar.Deneme seansı yaptılar anacım öldüm 10 dakıkada ne zormuş ya.Titresımın üstunde hareket yapılıyor.Et kestı heryerim.
Bugun yalovadan koşu bandımda geldi.Tutmayın benı artık.
Sonra akşam abımlere iftara gıttık.Sahurda yaptık öyle geldik eve.Sımdıde babasıyla Borayı yıkadık.Uyuyor.
senin işin zor canım ya eşinede dayak lazımoooo incimmm beni bekle kızzz beraber koşalımmmm tatlımm yaaaa
perşmebe gecesi eve geçeceğizz biz
cnm yük benimn üzerimdee başka yerde kalamıyorrr
eşiminde gıcık ediyor beni burada halmalar çocuklarım küçülmüş bakamamışsınız zayıflamış diyor
şimdi mamalarını yemese neden pes ediyorsun diyoooooo ne diyem yaaaaaaaaaa
patlamaya az kaldımmmm
katılıyorumay ben bıle gıcık oldum ya.Gayette iyi çoçukların gelişimleri.Herkesın sana aferin dıyeceğine eleştiri yapıyorlar.
aynenaşk kadınıııı ne oldu sanaaaa :) oğullarının da maşallahı var canım onlar 2 ay erken doğdular ve müthüş toparladılar maşallah canım sıkma canını artık :) zaten hareketlenmeye de başladılar iyice sağlıklı olsunlar da boşver gerisini
canım geçmiş olsun ya senin biraz uzak kALMAN LAZIM KAYNANANDAN FALAN herşey birikiyor sonra sen zarar görüyosun.Herkese günaydınlar kızlar a.s.
Dün kızımı doktora götürdük. 6246 gr - 64 cm olmuş. 530 gr almış bu ay. Az uyuduğu ve çok hareket ettiği için bu kadar alması normal dedi doktor. Aşısını da oldu. Hiç ağlamadı bu sefer kuzum.
Ama ben çok fenayım. Dün eşimle fena kapıştık. Daha doğrusu o sustu ben konuştum. İçimde biriken herşeyi hem anlattım hem ağladım. Bana davranışlarından hoşlanmadığımı artık kendimi hiç iyi hissetmediğimi falan bağıra çağıra anlattım. Sonra kendimi odaya kapatıp ağladım. Anam bi anda kafama bi ağrı girdi. Ölüyorum sandım. Sürüne sürüne banyoya attım kendimi. Soğuk suya soktum başımı ama ölüyorum. İnleye inleye çağırdım Halit'i. Doktora götürecek ama Defne uyuyor diye istemedim. Neyse kolonyayla masaj falan yaptı azaldı. Koltukta uzanırken aynı ağrı bir daha girdi. Ben resmen acıdan çığlık atıyorum. Tabi Defne'de uyandı. Hemen doktora gittik. Doktor bile benim çığlıklarımdan beyin kanaması falan geçiriyorum zannetmiş. Tomografi falan çekildi. Bişey çıkmadı çok şükür. Serum takıldı hafif bi ağrı kesici verildi emziriyorum diye. Doktor stresten dedi. Eşim tartıştık demiş. Eşimi de bi güzel fırçalamış. Zaten şu anda psikolojisi iyi değildir, yorgundur, kendini kötü hissediyordur bide siz niye üzerine gidiyosunuz diye. Eve geldik Defne'yi emzirip hemen sızmışım. Aralarda kalkıp Defne'yi emzirdim ama az önce kalktım. Hala gözümü zor açıyorum. Size yazayım dedim. Bugün dinlenmek istiyorum
Herkes iyidir umarım, geçmişi okuyamadım. Öpüyorum hepinizi a.s.
canım bu kocalar çıldırtıyor şimdi annem gelince bizde papaz olucaz Allahtan ikimizde işte olucaz annem rahat edecek yoksa yanmıştı vallayani kızlarrr benim aklım sınırım almıyorrr iştee
kocam bi tuaf davranıyor annem desen öle annemde sorunlar babam ayrı terane
kocamda öle,,,
annem dün bana diyoki hiç iki, çocuklu anne gibi değilsin yan gelip oturuyorsun
ikitane kuzenim var biri 23 yaşında ebe biri 19 yaşında ......onlar bakmak için deli oluyorlar eşim efamlı olduğundan dışarıda gelen çocuk sesine bile odaya fırlıyoo ....annemde babası bakıyor sen yatıyorsun diyoo gözlerimin altı morarmış yaaa.......
üstümüze geliyolar anam hepsi birden benimki 2 gün baktı isyan ettipınarcım geçmiş olsun üzme kendini bak hepimiz aynı durumdayız... incihancım katııyorum sölediklerine sonuna kadar en hassas dönemde üzerimize fazlasıyla geliniyor...
sabah sabah bizde ii bi kapıştık... kaç gündür benimde sinirden başım ağrıyo, hergün ağrıkesici alıyorum yaa...
hadi atlattınnoluyor ya herkes eşiyle kapışıyor
pınarcım geçmiş olsun canım hiçbirşey başını ağrıtacak kendini yıpratacak kadar önemli değil güzelim sen ve kızın önemlisiniz çok takmamaya çalış açıkçası ben artık öyle yapıyorum geçmiş olsun canım iyice bir dinlen
birsencim seni ben evdekilere anlatıyorum helal olsun kıza diyorlar annele eşin çok hatalı birgün hasta rolü yap bakayım çok kötüyüm de çocukların bütün yükünü eşine bırak ne yapacak çok merak ediyorum
hayret bişe yaaa sen iki çocuğa bakıyorsun ve çok uslu sa sayılmazlar anlayışlı olmaları gerek
benimde misafirlerim şimdi gittiler Ahsende bugün uyumamıştı yeni uyudu daha çok şükür bende buraya geldim
seni anca biz anlarız onlar bencillerartık konuşmuyorum cnm zaten kızarak bağırarak konuşmadım hiçç
sadece biraz taktir bekledim ,,,sadece hayatım işin yükün .çok ağır demesini bekliyorum
ama o bana hep işinde çok yorulduğunu,onunda yükünün fazla olduğunu,maddi sıkıntıların
onu boğduğunu söylüyor......hayatının değiştiğini söylüyor....
onunla birlikteyken evde çocuklara bakarken herşey o anda olsun isityor direk onların
isteklerine cvp vermemi bekliyor.....mesela çocuklardan biri ağlıyorr hemen gidip alacam
elimde ne varsa bırakılcak yaniiii............
ama şunu unutuyor ,,,,benim hayatımda değişti,sorumluluklarım ,rahatım değişti
onun yaşadığı maddi sıkıntıuı benimde yaşadığımı sıkıldığımı unuttu
ve ben onun gğibi her ağlamalarında zırlamalarında yanlarına bitseydim bugün kendisi dışardan yemek yer ve kendi çamaşırını kendi yıkar ütüleyeceği gibiiiiiiiiiiiii çocuklarınınkinide yapardı........
bazen çok düşünüyorum ben kendi kendimi değersiz kılıyoru....
o kadar ev işi yapıyorum;mesela yapamyacam ev pislik içinde kalacak
elbette anlayacak görecek
yemek bigün yapınca bigün iki gün yapamayacam dışardan alsın yada kendi uğraşsın
ben sadece çocuk bakayım,misafir ağırlamayım,
annesine herşeye rağmen ben gelir evi temizlerim dememeliyim
çünki annesi için ben hiçim ,,,,,,,,,durum böle olunca ben sırf o mutlu olsun diye annesine iyi davranmamalııyım................
offffffffffffffffffffffffffffff bitmiyorrrr
alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisBirsen nasıl alışırsa öyle gder.Bence de her işi yetiştirmeye calışma.Senın canına oluyor olan boşver ilgilen cocularınlar.Neden yapmadın derse huysuzlar hep kucak istıyorlar de.Yeter Ya senin yaptığını kımse yapmaz valla.
Benım evde herzaman bı kadın olduğu halde.Esım gelırken daha verıyorum Borayı.Cok yorgunum dıye.Gecede kaldırıyorum mama hazırlıyor.
Cocuk yokkende hıç yuk almadım ustume.Bencıl dıyebilirsınız ama.Benım canım herseyden değerli.Babası bursada yanlız kalıyor.Ayda yılda bır almışımdır yemeğe.Boşver guzelim sen parcalarsın kendını kımse görmez.
Kayınvalıdemde ne mutfak işine karışırım nede baska birseye.
Gulhan hamarat demesınler,bilmiyor desınler daha iyi.
pınarcım lütfen sen de üzülme. benim de bu işe hiç aklım ermiyor. hani postnatal depresyon falan var anladık bize bir haller oluyor da. kocalarımıza da bir şeyler olduğu kesin. ben de kocamla11 yıldır hatta 12 yıldır birlikteyim hiç bu kadar odun olduğunu görmemiştim. hani başka biri "benim kocam bana bunu yaptı" dediğinde yuh çekeceğim, kendi kocama konduramayacağım her şeyi yaptı kocam doğumdan bu yana. bu adamın o adam olduğuna inanamıyorum bazen. bence kocalar üzerinde de araştırmalar yapılmalı. hepimiz kocalarla papaz olduğumuza göre var bir hikmeti. bu yıldönümü unutmalar falan da cabası. e demek ki biz napıcaz: bu odun kafalı odunları kafaya takıp da perişan olmıcaz. sütümüzü kestirip de bebemizin rızkına mani olmıcaz. (benim olan oldu zaten( malesef)
pınarcım ben inanıyorum ki onlar da bi dönem geçiriyorlar kendilerince. sonra çok pişman olacaklar. bak gör yarın seninki neler yapacak. zaten seni çok sevdiğini, sana bilerek zarar vermeyeceğini hepimiz biliyoruz artık. ama işte napalım... nolur sen de takılma bunlara bak nasıl senin canın yanmış. allah esirgesin sütün azalsa ya da sana daha çok bi şey olsa ne olacak o zaman??
ayrıca kızlar psikolog bir arkadaşım dedi ki ilk iki yıl bebeler için çok öenmliymiş ileride mutlu kendine güvenli bir birey olabilmesi için ilk iki yıl bol bol huzur yani.
hah işte yine konuştum sayfalar dolusu bilmiş bilmiş. napiim tutamıyorum kendimi kanımda var peh
haklısı canım ama çevredekiler bizim yükümüzün farkında değiler.pınarcım maşallah kuzuna sana da geçmiş olsun canım
kızlar ne oluyo böyle acaba bizler mi çok duygusal olduk en çok hayatı değişenler biziz sanki doğuştan çocuk bakmayı biliyoduk belki ağır geliyo ama düzelicektir her şey
toplayın kendinizi ANNEYİZ biz hep böyle düşünüp rahatlıyorum
ve gerçekten,
iyi ki varsınız
haklısı canım ama çevredekiler bizim yükümüzün farkında değiler.
ve bide ilgi bekliyorlar hala ya biz bize kim ilgi göstercek pohpohluycak.Eşim 2 gün kıza baktı bana tüm yükü üzerime bıraktın diye sendroma girdi küstü bide heeee:1shok:dedim ben 3 aydır böyleyim şimdi dŞenizaha sakin valla bırakın 2 gün onlarda görsün yoksa bencillikleri devam eder.
Cereeeeeeeeeeeeeeeeeeennnnnn geldin mi salı okul başlıyor dimi sen gidecekmisin
hoşgeldi canımmerhaba arkadaşlar!! ben evime ve dolayısıyla internetime kavuştum sonunda!!:sm_cool::sm_cool::sm_cool:
evim kalk gidelim diyor ama sizi de çok özledim! ilk fırsatta nete attım kendimizemuszemus
sizlere birkaç sorum var.
1. oğlumun odasını ayırmak için çok mu erken daha? bana zor olmaz ayrı oda da yatması,zaten 2 kere kalkıyor. emip geri uyuyor. bunun için odasına gidebilirim. ama çok küçük olduğu için kıyamıyorum. bide acaba psikolojisi filan bozulurmu?
2. bebeğinize hangi mamayı kullanıyorsunuz? sütüm artık bebişime yetmemeye başladımafoldumbenmafoldumben çok üzülüyorum ama mecburen mamaya başlamam gerekiyor. vee çok acemiyim.:1no2: milupa aptamil aldırdım eşime. ama ne kadar vermem gerektiğini bile bilemiyorummafoldumben sütüm tamamen bitmedi. gün içerisinde 5 defa emziriyorsam 2 defa mama veriyorum. ama kaç cc hazırlamalıyım acaba??fisfisfis
3. dördüncü ayda(2 hafta sonra) ek gıdalara geçilince mamaya hala devam etmem gerekecek mi? yoksa anne sütü ve ek gıdalar yeterli gelirmi?
4. devam maması ve devam sütünün farkı nedir?
cevaplarınız merakla bekliyorum.
rumuz: çaresiz ve acemi anne delikafadulden-tatlicadiarzu-
iyi yapmışsın valla çalışmak çok zor kız.benim canım çıkıyor.Bende 1 hafta sonra bi 20 gün izin alıcam bakalım 2 gün dayanamadım.eveeeettttt geldiiiimmm:sm_cool::sm_cool:
salı okul başlıyor. seminerlere gidicem biraz ama okula başlamayacam. ücretsiz izin alıcam ilk dönem:teytey::dance: birazcık daha oğluşumla beraberizopuyorumnanaktan
çok sağolun arkadaşlarr diyorum işte size kızlar ben kendimi değersiz kılıyorum bizde bi tabir vardır köpek canlılık iştee ben öle biriyim bu davranışım onlar için aferim kız kendi başına herşeyini yapıyor
dedirtmiyor ....nasıl olsa bu yapıyor yapacak anlamına geliyorr.........
benim halamın gelini var hamiş kaldı aramız 1 hafta vardı o 1 hafta büyük bizimkilerden
neyse hamişliği çok rahat geçti yayıla yayıla gezdi hiç iş yapmayı sevmez öğlene kadar uyur
yalap şalap iş yapan biri zaten bütün hafta iş yapmaz c.tesi kuzenim çalışmıyor beraber 65m evi temizliyolar..........
hiçbir madi sıkıntı çekemediker babaları hep arkalarında oldu kız gelin olurken pazardan tek tek alınan tabaklarla gelin oldu halam halkalı kontularından ev aldı beyaz eşyalar evin herşeyini aldı............
ve benim halam ağır şeker hastası tansiyonu var en ufk yorgunlukta üzüntüde şekeri 300 400 oluyorr düşünün....gelini normal doğuramam dedi.....doğuma 2-3 gün kala halam gitti (yani kaynana) kızın halıları koltuları yıkandı ev temizlendi herşyini son zamana bırakmış gezmekten...bi güsel çantasını aldı hastaneye gitti doğurdu geldi....sütü vardı ama bebek emerken canı çok yanıyordu yer gök birbirine girdii
kaynanası yani halam sürekli sıcak havlularla masajlar yaptı ,soktu banyoya hergün yıkadı...ve tam 2 ay annesi ve kaynanası yanında kaldı sadece tek bebeğin bakımı için halam sütü gelsin diye çeşit çeşit yemekler yaptı temizliğini yaptı anneside çocuğa baktı kızın.......3 ayındada halamın yazlığına geldi 1 ayda orada kaldı ...........şimdi evinde ve hala annesi geliyor yanında kalıyor evini temizliyor ve hala halam gidiyorr ....veeee o kız o kadar değerliki o kadar aşıkkı kuzenim evlendiğinde 48 kilo idi şuan 90 kilo doğuma 92 kilo girdi 88 le çıktı daha sonra geri almış....ama kuzenim tapıyor kızınıda çok seviyor
ama karısına aşkım derken ağzından bir aşkım daha çıkıyor................
uzun oldu ama bende hata işteeee keşke bende yapmamayı başarabilsemmmm bişeycik yapmamayıı
merhaba arkadaşlar!! ben evime ve dolayısıyla internetime kavuştum sonunda!!:sm_cool::sm_cool::sm_cool:
evim kalk gidelim diyor ama sizi de çok özledim! ilk fırsatta nete attım kendimizemuszemus
sizlere birkaç sorum var.
1. oğlumun odasını ayırmak için çok mu erken daha? bana zor olmaz ayrı oda da yatması,zaten 2 kere kalkıyor. emip geri uyuyor. bunun için odasına gidebilirim. ama çok küçük olduğu için kıyamıyorum. bide acaba psikolojisi filan bozulurmu?
2. bebeğinize hangi mamayı kullanıyorsunuz? sütüm artık bebişime yetmemeye başladımafoldumbenmafoldumben çok üzülüyorum ama mecburen mamaya başlamam gerekiyor. vee çok acemiyim.:1no2: milupa aptamil aldırdım eşime. ama ne kadar vermem gerektiğini bile bilemiyorummafoldumben sütüm tamamen bitmedi. gün içerisinde 5 defa emziriyorsam 2 defa mama veriyorum. ama kaç cc hazırlamalıyım acaba??fisfisfis
3. dördüncü ayda(2 hafta sonra) ek gıdalara geçilince mamaya hala devam etmem gerekecek mi? yoksa anne sütü ve ek gıdalar yeterli gelirmi?
4. devam maması ve devam sütünün farkı nedir?
cevaplarınız merakla bekliyorum.
rumuz: çaresiz ve acemi anne delikafadulden-tatlicadiarzu-
hoşgeldi canım
1. bence erken bi 6 aylık olsun seslenmeyi ve ses çıkartmayı oyalamayı öğrensin.
2.canım ben Aptamil comformil ve SMA kullanıyorum.Ama kızım SMA yı sevmiyor.Aptamil en iyisi bence.Canım ben 5 çizgisine kadar 150 cc veriyorum her öğününde günde en fazla 750 cc yiyor iştahsızız biraz.sen bi kere sağ göğüslerini kaç cc çıkacak.ona göre takviye edersin.yada zaten süt haricinde 100 cc yap yerse çoğaltırsın ona göre ayarlarsın.
3.canım sen süt veriyosun belki dr un 6. ayda bile geçirebilir yeterli gelişim bulursa yani sana süt+ek gıda da verebilir sütün olduğu için mama verme diyebilir dr un en iyisini bilir.
4.sanırım o her markda yok benim gibi süt vermeyenler için olabilir.
cerencim seminerlere gidip sonradan ücretsiz izin alınabiliyo mu
mamadan sonra su vermeyi unutma ben yarın gideceğim ben de mamaya başlayabilirim dr um yarın karar verecek 4. ayda da ek besinlere geçeceğizteşekkür ederim cevaplar için canım. ben önce emziriyorum ikisinide. süt bittiğinde bazen ağlıyor, bazen ağlamıyor. ağlarsa 60 cc hazırlayıp veriyorum. (gerçi iki gündür başladıkta mamaya,2 gündür böyle yapıyorum.) bu akşam emdi, bırakınca ağladı. sonra 60 cc mamayı içti. yatırnca da ağlamadı. ama 5 dakika sonra lak diye kusuverdi. acaba mama mı fazla geldi, yoksa beğenmedi mi bunu anlamadım. bikaç gün daha devam edip karar vermeliyim galiba:sinifsinif:
ek gıda için de,tek anne sütü verirken gelişimi de iyiydi, 6. ay demişti. ama şimdi doymayıpta az az mamaya da başlayınca,4. ayda ek gıdaya da başlayabilirsin yavaş yavaş dedi. ama o zaman mamayı bırakayım mı diye sormayı unuttum:bbo:
iyi yapmışsın valla çalışmak çok zor kız.benim canım çıkıyor.Bende 1 hafta sonra bi 20 gün izin alıcam bakalım 2 gün dayanamadım.
canım sen tez canlısın kendini üzüyosun ama bu huy işte o rahat keyifçi bide biliyor yapacaklarını sen 1-2 gün işi sersen sana tembel derler ve yine sen toplarsın zamandan alıştırmışsın ben senin kadar üzmem kendimi mesela ondan kimseye dokunmuyor yapacak bişeyde yok tek şey biraz daha rahat ol bide çevrendekilere iş buyur sen bebeklere bak onlar yapsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?