2009 Mayıs Anneleri

len birsen hala bu çocukları hergün yıkıyormusun bee??

bursalı hatunlar yediniz içtiniz dağıldınız galiba hee görüyorum sizi orda hani resimlerrr ...

Iyi Aksamlar Kizlar, Doruk nihayet uyudu. Tahtaya vurayim 3 kerekaydirigubbakcemile3Birde yorulmus ve acikmis, bir emdiki sormayin. Yaklasik yarim saat. Iyice dogdu uyanmaz artik epey bir süre...Bu arada agzini sapirdatiyordu ben yemek yiyince. Bende patatesleri cikarttim yemekten, püre gibi ezip verdim, cok sevdi. Ama sonradan aklima geldi, azda olsa süt vardi yemegin icinde, umarim hatali birsey yapmamisimdir:uhm:

yok kıvılcım yaa ne hatası bizimkilere acılı şehriye çorbası veriyolar suyundan şapır şupurlar
ayran içiyolar doktora dedim tattırın dedi.....bişey olmaz merak etme

benim aliş sızdııı ömerde babasında ne fena oldu bu çocuk yaa

"Çocuğum Zeki Olsun" Diyorsanız....
Dr. Süleyman Kurt, bebeklerin sağlıklı büyüyüp gelişebilmeleri için en ideal beslenme yöntemini açıkladı.
Dr. Süleyman Kurt, bebeklerin sağlıklı büyüyüp gelişebilmeleri için en ideal beslenme yönteminin emzirme olduğunu söyledi.

Nevşehir Kızılay Kan Merkezi Başhekimi Süleyman Kurt, anne sütünün yeni doğan bir bebeğin ilk 6 ay ihtiyacı olan her besini tek başına sağlayabildiğini ifade etti. Anne sütünün çocuğun gelecekteki okul başarısını dahi olumlu etkileyecek mucizevi besin olduğunu vurgulayan Başhekim Kurt, şu bilgileri verdi: "Anne sütü en doğal, en taze, en ekonomik besindir. Diğer yandan hastalıklardan koruyucu antikorlar içerir, bebeğin orta kulak iltihabı, solunum yolu enfeksiyonları, ishal, gaz ağrıları gibi hastalıklara karşı direnç kazanmasını sağlar. Bugün anne sütüyle beslenen bebeklerin zeka düzeylerinin, mamayla beslenenlere göre 8 puan daha yüksek olduğu ve çocukların derslerinde daha başarılı oldukları bilimsel çalışmalarla kanıtlanmıştır. Anne sütündeki demirin vücutta kullanımının yüksek olması nedeniyle anne sütü alan bebeklerde kansızlık daha az görülür."

Emzirmenin, sadece bebek için değil emziren anne için de çok faydalı olduğuna işaret eden başhekim, annelerde emzirmenin yumurtalık ve meme kanseri riskini önemli ölçüde azalttığının altını çizdi. Süleyman Kurt, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Özellikle emzirme süresi arttıkça kanser riski düşmektedir. Tüm bu yararları nedeniyle anne sütünün teşviki için daha çok çaba sarf etmek zorundayız."

Annelerin, anne sütünün yararlarını bilmelerine rağmen emzirme konusunda bilgisiz olduğunu açıklayan Kurt, birçok kişinin sütünün yetmediği düşündüğü için ek besinlere yöneldiğini vurguladı. ılk 6 ayda süt dışında başka besinlerin verilmesinin çocuğun fiziksel ve zihinsel gelişimini olumsuz etkilediğini aktaran Dr. Kurt, "Bu ise bebeğin büyüme ve gelişmesini olumsuz yönde etkilemekte, sık sık hastalanmasına neden olmaktadır. Ülkemizde, her bebeğin doğumdan hemen sonra emzirilmeye ihtiyacı var. Annelerimizin emzirmenin yararları konusunda ikna edilmelerinden çok, nasıl emzireceklerinin öğretilmesine ve bunu uygulamak için desteklenmeye ihtiyaçları var. Bu nedenle yeni doğan bebekler ilk 6 ay sadece anne sütüyle beslenmeli ve bebeklere emzik ve biberon kullandırılmamalı." diye konuştu.

Merhaba kızlar;bebişleriniz ve sizler umarım iyisinizdir.birsen canım geçenlerde numunelikle ilgili bişey sormuştum ben huggies den bez istedim numunelik 2 tane yolsmışlar canım bide bebişlerini hergün yıkıyomuşsun maşallah canım ya ben koşuşturmacadan unutuyorum bazen kaydirigubbakcemile3 .kıvılım canım negüzel maşallah bebişin iyi emiyo keşk benim oğlumda emseydimafoldumben ikinci çocukta kesinlikle meme vereceğim asla mama vermiycem.benim sütüm azaldı mecbur kaldım gerçi ama umarım diğerinde daha i olur.kızlar iki şey sorucam size birinci bebişlerinizi yıkarken sabun kullanıyomusunuz benim dr kullanma dedi ama ben bugün sebamedin sabununu aldım siz napıyosun sabun kullanıyor musunuz? ikincisi alışveriş yaparken bebek deterjanı omo baby gördüm yani ben normal deterjan kullanıyodum bebeğimin giysilerini yıkarken siz napıyosunuz?

cnm hosgeldın ben dogumdan berı sabun kullanıyorum ılk once nıvea kullanmıstım sımdıde dalın aldım ıkısındende cok memnununm sorun yasamadım
ıkıncısıne gelınce yıne dogdugundan berı normal deterjanla yıkıyorum cok sukur yıne bı sorununmuz olmadı

daısy75 paylasımın ıcın tesekkurler tatlım

hanımlar bu da benim kızın son hali,alıntı yapmazsanız sevinirim sonra silicem

Maşallah prensese

velet banyoıdan çıktı üzerime işediiiii

Vay velet vay kaydirigubbakcemile3

len birsen hala bu çocukları hergün yıkıyormusun bee??

bursalı hatunlar yediniz içtiniz dağıldınız galiba hee görüyorum sizi orda hani resimlerrr ...

Bende yıkıyorum bacım hemde bi sabah bi akşam :kedi:

Yok kız o kadardan bişey olmaz a.s

Paylaşım için teşekkürler a.s.

Valla canım ben ilk günden beri Sebamed'in şampuanını hem kafasına hem vücuduna kullanıyorum. Aslında Sebamed'in sabununu da almıştım ama lif türü bişey kullanmadığım için o duruyor şimdilik a.s Ben başından beri Dalin'in sıvı deterjanını ve yumuşatıcısını kullanıyorum a.s.

ben sabun kullanmıyorum canım. ve bebeğimin çamaşırlarını omo baby ile yıkıyorum. yumoş babay de yumuşatıcımız.a.s.

Yemeğimizi yedik, mutfağımı topladım, börülcelerimi buzluğa attım. Defnoş'uma muhallebisinin yarısını kaşıkla, sıkılınca yarısını da sulandırıp biberonla içirdim. Sonuna yaklaşırken küt uyudu kaydirigubbakcemile3

Eşim maç izliyo , bende şu vitamalt denilen iğrenç şeyden aldırdım onu içmeye çalışıyorum bırrrrr :bbo:

canım bizde biliyoruz bunları ama olmayınca olmuyor işte,bizde isterdik ki sütümüz olsun emzirelim bebişlerimizi,mama hem maddi olarak da bizi sarsıyor hemde gecenin bir yarısı kalkıp hazırlama derdi var neyse sadece süt verebilen anneler çok şanslılar

canım ben hiç sabun kullanmadım,Dalin şampuan aldım her yerine onu kullanıyorum bir sorun da olmadı şükür.
deterjan konusuna gelince Hacışakir sabun tozu aldım ben onunla yıkıyorum nadiren de bizim çamaşırlarla atınca normal deterjanla yıkıyorum.a.s

yaa iğrenç mi tadı? nerden aldınız? bende aldırayım dedim ama marketlerde filan varmıdır? ve ne kadara aldınız canım?
ayy ne çok soru sordum:)

yaa iğrenç mi tadı? nerden aldınız? bende aldırayım dedim ama marketlerde filan varmıdır? ve ne kadara aldınız canım?
ayy ne çok soru sordum:)

Ya biranın şekerlisi ve sanki içine nescafe katılmışı gibi öğğ ben hiç sevmedim ama mecbur bi dikişte içtim akannehir

Eczanelerde var genelde. Ben iki eczanede birer tane bulabildim. Birinden 4 tl'ya birinden 5 tl'ya aldım a.s

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…