cnm benimmm evet yıkıyorum rahatlıyolar çok terliyolarMerhaba kızlar;bebişleriniz ve sizler umarım iyisinizdir.birsen canım geçenlerde numunelikle ilgili bişey sormuştum ben huggies den bez istedim numunelik 2 tane yolsmışlar canım bide bebişlerini hergün yıkıyomuşsun maşallah canım ya ben koşuşturmacadan unutuyorum bazen kaydirigubbakcemile3 .kıvılım canım negüzel maşallah bebişin iyi emiyo keşk benim oğlumda emseydimafoldumben ikinci çocukta kesinlikle meme vereceğim asla mama vermiycem.benim sütüm azaldı mecbur kaldım gerçi ama umarım diğerinde daha i olur.kızlar iki şey sorucam size birinci bebişlerinizi yıkarken sabun kullanıyomusunuz benim dr kullanma dedi ama ben bugün sebamedin sabununu aldım siz napıyosun sabun kullanıyor musunuz? ikincisi alışveriş yaparken bebek deterjanı omo baby gördüm yani ben normal deterjan kullanıyodum bebeğimin giysilerini yıkarken siz napıyosunuz?
"Çocuğum Zeki Olsun" Diyorsanız....
Dr. Süleyman Kurt, bebeklerin sağlıklı büyüyüp gelişebilmeleri için en ideal beslenme yöntemini açıkladı.
Dr. Süleyman Kurt, bebeklerin sağlıklı büyüyüp gelişebilmeleri için en ideal beslenme yönteminin emzirme olduğunu söyledi.
Nevşehir Kızılay Kan Merkezi Başhekimi Süleyman Kurt, anne sütünün yeni doğan bir bebeğin ilk 6 ay ihtiyacı olan her besini tek başına sağlayabildiğini ifade etti. Anne sütünün çocuğun gelecekteki okul başarısını dahi olumlu etkileyecek mucizevi besin olduğunu vurgulayan Başhekim Kurt, şu bilgileri verdi: "Anne sütü en doğal, en taze, en ekonomik besindir. Diğer yandan hastalıklardan koruyucu antikorlar içerir, bebeğin orta kulak iltihabı, solunum yolu enfeksiyonları, ishal, gaz ağrıları gibi hastalıklara karşı direnç kazanmasını sağlar. Bugün anne sütüyle beslenen bebeklerin zeka düzeylerinin, mamayla beslenenlere göre 8 puan daha yüksek olduğu ve çocukların derslerinde daha başarılı oldukları bilimsel çalışmalarla kanıtlanmıştır. Anne sütündeki demirin vücutta kullanımının yüksek olması nedeniyle anne sütü alan bebeklerde kansızlık daha az görülür."
Emzirmenin, sadece bebek için değil emziren anne için de çok faydalı olduğuna işaret eden başhekim, annelerde emzirmenin yumurtalık ve meme kanseri riskini önemli ölçüde azalttığının altını çizdi. Süleyman Kurt, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Özellikle emzirme süresi arttıkça kanser riski düşmektedir. Tüm bu yararları nedeniyle anne sütünün teşviki için daha çok çaba sarf etmek zorundayız."
Annelerin, anne sütünün yararlarını bilmelerine rağmen emzirme konusunda bilgisiz olduğunu açıklayan Kurt, birçok kişinin sütünün yetmediği düşündüğü için ek besinlere yöneldiğini vurguladı. İlk 6 ayda süt dışında başka besinlerin verilmesinin çocuğun fiziksel ve zihinsel gelişimini olumsuz etkilediğini aktaran Dr. Kurt, "Bu ise bebeğin büyüme ve gelişmesini olumsuz yönde etkilemekte, sık sık hastalanmasına neden olmaktadır. Ülkemizde, her bebeğin doğumdan hemen sonra emzirilmeye ihtiyacı var. Annelerimizin emzirmenin yararları konusunda ikna edilmelerinden çok, nasıl emzireceklerinin öğretilmesine ve bunu uygulamak için desteklenmeye ihtiyaçları var. Bu nedenle yeni doğan bebekler ilk 6 ay sadece anne sütüyle beslenmeli ve bebeklere emzik ve biberon kullandırılmamalı." diye konuştu.
Ya biranın şekerlisi ve sanki içine nescafe katılmışı gibi öğğ ben hiç sevmedim ama mecbur bi dikişte içtim akannehir
Eczanelerde var genelde. Ben iki eczanede birer tane bulabildim. Birinden 4 tl'ya birinden 5 tl'ya aldım a.s
eczane mi??:uhm: yarın bi soralım bakalımalkisalkisalkis
Evet ben iç marketlerde görmedim. Hep eczane diye duydum. Bide e-bebek'te var a.s
cnm hosgeldın ben dogumdan berı sabun kullanıyorum ılk once nıvea kullanmıstım sımdıde dalın aldım ıkısındende cok memnununm sorun yasamadım
ıkıncısıne gelınce yıne dogdugundan berı normal deterjanla yıkıyorum cok sukur yıne bı sorununmuz olmadı
daısy75 paylasımın ıcın tesekkurler tatlım
Merhaba kızlar;bebişleriniz ve sizler umarım iyisinizdir.birsen canım geçenlerde numunelikle ilgili bişey sormuştum ben huggies den bez istedim numunelik 2 tane yolsmışlar canım bide bebişlerini hergün yıkıyomuşsun maşallah canım ya ben koşuşturmacadan unutuyorum bazen kaydirigubbakcemile3 .kıvılım canım negüzel maşallah bebişin iyi emiyo keşk benim oğlumda emseydimafoldumben ikinci çocukta kesinlikle meme vereceğim asla mama vermiycem.benim sütüm azaldı mecbur kaldım gerçi ama umarım diğerinde daha i olur.kızlar iki şey sorucam size birinci bebişlerinizi yıkarken sabun kullanıyomusunuz benim dr kullanma dedi ama ben bugün sebamedin sabununu aldım siz napıyosun sabun kullanıyor musunuz? ikincisi alışveriş yaparken bebek deterjanı omo baby gördüm yani ben normal deterjan kullanıyodum bebeğimin giysilerini yıkarken siz napıyosunuz?
Maşallah prensese
Vay velet vay kaydirigubbakcemile3
Bende yıkıyorum bacım hemde bi sabah bi akşam :kedi:
Yok kız o kadardan bişey olmaz a.s
Paylaşım için teşekkürler a.s.
Valla canım ben ilk günden beri Sebamed'in şampuanını hem kafasına hem vücuduna kullanıyorum. Aslında Sebamed'in sabununu da almıştım ama lif türü bişey kullanmadığım için o duruyor şimdilik a.s Ben başından beri Dalin'in sıvı deterjanını ve yumuşatıcısını kullanıyorum a.s.
Yemeğimizi yedik, mutfağımı topladım, börülcelerimi buzluğa attım. Defnoş'uma muhallebisinin yarısını kaşıkla, sıkılınca yarısını da sulandırıp biberonla içirdim. Sonuna yaklaşırken küt uyudu kaydirigubbakcemile3
Eşim maç izliyo , bende şu vitamalt denilen iğrenç şeyden aldırdım onu içmeye çalışıyorum bırrrrr :bbo:
Kızlar sorularıma cvp verdiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim.bide aklımdayken söyliyem ben huggies ve baby stara mail attım numunelik istedim ve yolladılar.eğer bezinizden memnun olmayıp değiştirmek istiyosanız veya bide değişik bi beze bakayım diyosanız isteyin yolluyolar.kızlar demir ilacına hala devamediyomusunuz? ben devam ediyorum kendim için olan hamileliktede kullandığım halada devam ediyorum almadığım zaman kendimi çok güçsüz hissediyorum.bebişlerinizi kocaman öpüyorum .hepinize ii geceler.a.s.a.s.
Günaydin Kizlar,
Benim oglum saat gibi 6:30'da kalkti bugünde. Bir dk gecirmiyor:) Aralarda gecelerde kalkipta, oyun oynamak istemese, cok anlayisli cocuk aslinda. Kalktiginda 1 saat kadar sabri var, kendi kendine oyalaniyor. Ama onun uyanik oldugunu bile bile beni uyku sarmiyor. Altini alip emziriyorum hemen. Nasil mutlu oluyor, ciglik atiyor beni görünce minigim.
Bu arada Facebook'dan sana davetiye yolladim Esra. Ama ismin Esra olarak kayitli degildi, Türkiz'in resminden tanidim seni.
Asli, senin bu Yagiz Efe isi iyice azitmis canim, yakayi ele verme bence. Kendi kurallarini koy ve diret. Birak cildirasiya aglasin ama bir düzen icinde yasamasi gerektigini ögrensin sonunda. Senin yasadigin resmen kaos, umarim biran önce düzelir, biraz sabir gerekiyor sadece. Birde aklima ne geldi, senin esin bir gece gidiyor, bir gündüz gidiyor ya ise; cocugun düzeni bence buradan bozuluyor. Benim oglumdan gözlemledim cünkü. Esim gececi oldugunda, ögleden sonra evde oluyor ve oynuyor Doruk'la. Uyumadan öncede ilgileniyor, sorun olmuyor uykuya dalmasi. Ama gündüz calistiginda, uyumasi hep sorunlu, babasini ariyor ve agliyor uyku saati yaklastiginda. Bir doktoruna sor istersen.
Pinar'cigim, Defne'ye masallah, kolay gecis yapti galiba ek gidalara. Huzursuzlugunun nedeni, yeteri kadar doymadigindan miydi acaba? Neyse ne, sonucta huzurlu ve sende rahat etmissin ya, önemli olan bu.zemuszemus
günaydın kızlar berbat bir gecenin sabahından bugün güzel geçsin dileğimle tekrardan günaydın
aksam eşim saat 10 dedi ama gelemedi ....ali uyumuyor ömer yemek yemek istemiyor anakucağından atlamaya çalışıyor uyuyor uyanıyor ali bas bas bağrıyoo babası aliyi omzunda uyuturdu ben gezdiriyorum gözler projöktör gibi acık ama kıpppkırmızı deli oldum onu alıyor öteki ağlı ötekini alıyorum diğeri ağlıyo....aliyi sarıp sallamaya çalışıyorum yok sanırım babasını istediler ,seyhatteyken ananede olduğumuzdan kalabalıkda anlamıyolardı tabi.....neyseee.....en sonunda ali 10.30 da pes etti uyudu sıra ömerdeydi öle masum bakıyorduki aldım koynuma sarıldım öptüm öptüm koca adam gibi gözlerime bakıyor........oda yemek yemediğinden açtı mama yaptım yedi uyudu eşim gece 1 geçerken gelmiş sahur hazırlamış beni kaldırdı....oda çok yorgun belli yani o patrona diyecek sözüm yok canını çıkarıyor adamın yaaa....sabah 6 da kalkıp işe gidecek bide......neysee sahuru yaptık alişi besledim uyudum gece ömer ağlıyo ,ama başım dönüyor fır fırr,büyük ihtimalle şekerim düştü eee ezanda okundu eşim oruç tutmayacaksın yığılıp kalsan kim bilecek evde dedi.....bugün niyetlendemim işte......şimdi çocuklara meyve hazırladım...bişey yapmayacam aksamda dışarda olacaz herikimize iyi gelir sanırım
Günaydın Kızlar,
Dün pc acık kalmış.Kuzenlerım dun Borayı sevmeye gelmışlerdı.İftar vaktı gidiceklerdı göndermedım.Eşlerıde gedı gece 11 de gıttıler.Banada iyi oldu.Cok guzel vakıt gecırdık.Boranın o artıst saclarınıda teyzemın kızı kestı.Cok komık keltoş oldu oğluşum.
Sanırım Bora artık duzene gırıyor.Hakkından gelıcem ben bu cocuğun uğrasa uğrasa.Akşam 9.30 da uyudu.12 de kalktı.Sonra 5 te uyandı gerı uyudu.6.30 kalktı.Babası aldı salona geldıler 8 e kadar oynamışlar.Esım işe gıttı bora yıne uyudu 10 da uyandı.Ve ben kendımı bomba gıbı hıssedıyorum.Sukur bu gunlerıde gördum.Ama gunduz en fazla 2 saat uyuyor parca parca.
Yarında Semoşa gıdıyoruz.Persembe iftara mısafır alıcam.Ama menuye karar vermedım ama
Soyle duşunuyorum.Terbıyelı corba,Kuzu incık ,fırında kremalı patates,pilav,Barbunya,Börek yapsammı acaba belkı pacanga bıde sutlu bır tatlı offfff bunları 1 gunde nasıl yaparım
yok canım çalışıyorum diye değil dr umuz istedi 7 aylıkken pütürlü yiyeceklere geçmek istiyorsan şimdiden başlamalısın dedi ama doyumluk değil tadımlık olacak 2 çay kaşığı ile başlıycaz yani dün anlatmıştım ayrıntısıylaa
hoşgeldin tatlım
ay tatil yapmayan bir ben kaldım yaaaa:gitme:
hayırlı olsun canım inşallah mutlu olurlarr
maşallah sana yaa iyi dayanıyorsun vallaaa
ama dediğin gibi yap bir gün gündüz uyutma bakalım gece ne yapacak yoksa böyle çok zorlanırsınızz
günaydın mı desem tünaydın mı desem bacılar
herkesaler iyidir inşallah
ben sabah okula gittim bir yağmur yağıyordu ki sormayın kızımı babasına bıraktım zaten 1 saat gittim geldim
bu arada annem aradı dün ablamla dertleşmiştik sanırım ablam kızmış anama o da üzülmüş kaynanan gelmediği günler ben gelirim kızım üzülme sen dedi araba alınana kadar idare ederiz dediizemuszemus
herkese iyi geceler opuyorumnanaktan
bir internet sitesinde buldum ama güvenemedim. cam şişe ya, kırılır belkim. sağolasn canıma.s.
Kızlar sorularıma cvp verdiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim.bide aklımdayken söyliyem ben huggies ve baby stara mail attım numunelik istedim ve yolladılar.eğer bezinizden memnun olmayıp değiştirmek istiyosanız veya bide değişik bi beze bakayım diyosanız isteyin yolluyolar.kızlar demir ilacına hala devamediyomusunuz? ben devam ediyorum kendim için olan hamileliktede kullandığım halada devam ediyorum almadığım zaman kendimi çok güçsüz hissediyorum.bebişlerinizi kocaman öpüyorum .hepinize ii geceler.a.s.a.s.
cnm bende ilk doğduğundan beri dalinle yıkıyorum Allaha şükürde şimdiye kadar sorun yaşamadım..
çamaşırlarını da dalin sıvı deterjanla yumoş yumuşatıcıyla yıkıyorum..omo yuda denedim ama kokusu hiç hoşuma gitmedi aldığım omoyu şimdi kendi çamaşırlarıma kullanıyorum kaydirigubbakcemile3
kıss inşaatta mı çalışıyor defnoş ne bu sabah akşam yahuuu hadi yazın anladıkta yeter havalar serinledi artık bacım 2 günde bir yeter herhalde diye düşünüyorum
ben onu incihanın evinde içmiştim çokta sevdim bee kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
slm kızlarrr nasılsınız?ıst de sel varmışş herkezler yakınları ıyıdır umarım burdada hava soğudu ıyıce dunden berı aman bebişlere dıkkat ya tam da gecıs donemı hasta olmazxlar ınşallahh:Saruboceq:
bız gene aynıı benım sıpa uyuyo şimdi malum geceye enerjı lazım yoksa nobetı kım tutcak yağız efe uyursa geceleyın..
saolun bacılar bu gıdışe dur demenın zamanı geldıde gecıyo haklısın fılızcım artık kendı kurallarımı koyucam yagızın bu duzende gıtmesını napııp edıp engellemem lazım...
dun ılk kez gece 12:30 da uyudu ay bı sewındımkı sormayın gunduzde uyumadıydı hıc heralde gece uykusu dedıydım ama gene yanılmısım 1ssaat demedı uyandı ve sabah 6:30 da koydum kafamı yastıga 8 de gerı uyandı hemde cıglık cıglıgamafoldumbenbalkonda susuyo içerde bagırıyo emcek memede almıyo hınzır zorla sakınleşltı emdı 10 da gerı uyudu oglen 2 ye kadar da saat bası kalkıp emerek uyuduuu sonrtası da ew işi çamasır utu olece aksam oldu...bugunde dıergunlerden farksızdı yanı ..
ınanın artık ewın onunden pusetle bebişini almış gezmeye gıden carsıya cıkan kadınlara ımrenerek bakar oldum...
ay hepde dert yanıom dımı kızlar ya...ama oglusumu cok sewıom bole uyutmuyo uyutmuyo ama olede bı guluyo uyumazken oyunlar edıokı sormayın herseye bedel oluo tum katsayımı asagıya cekıyoo
Birsen ve Pinar, sagolun kizlar, birsey olmaz biliyorumda, aklima gelse vermezdim yinedezemuszemus
Ya Birsen, ben dün gece rüyamda seni gördüm biliyor musun. Benim karsi daireye tasinmissin, sabah alis-verise giderken, seninle karsilasiyorum kapida. "Aaa Sen Birsensin degil mi, resimlerinden hatirladim seni diyorum" sende "Evet, benim" diyorsun. Neyse epey sohbet ediyoruz, sende doktora gidiyormussun. Hamileymissin yine ama bu sefer ücüzmüs ve ücüde kizmis. "Ne yapacagim ben ya" diye dert yaniyorsun. Bende "bosver bende sana yardim ederim" falan diye teselli veriyorum. kaydirigubbakcemile3
Simal ben sampuan olarak Hipp'inkini kullaniyorum. Vücut sampuanida Bübchen ve Penaten diye iki markaninki var ama ikisinide kullanmiyorum cok zorda kalmadigim sürece. Cünkü tavsiye edilmiyor pek burada, dogal suyla yikayin diyor doktorlar israrla. Zaten öyle büyük insan gibi kokmuyorlar, cok fazla terlemiyorlar. Sadece anne sütüyle besleniyorlar v.s...Iki doktora, sayisiz hemsireye sordum, hepsi ayni bilgiyi verdi...
Elbiselerine yumusatici kullanmiyorum. (Önerilmiyor yine, israrla kullanmamam istendi) Persil'in sivi deterjani var, onunla yikiyorum kiyafetlerini ve ütüleyip kaldiriyorum dolaplarina.
cnm ben hamişlikte değilde doğumdan sonra verilene devam ediyorum benim b12 kanım ve demirimde sorun var hepsini karşılayan bir ilaç bırakmıştım bi ara üşüngeçliğimden ama şimdi başladım baş dönmelerim başladı çünkiiiKızlar sorularıma cvp verdiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim.bide aklımdayken söyliyem ben huggies ve baby stara mail attım numunelik istedim ve yolladılar.eğer bezinizden memnun olmayıp değiştirmek istiyosanız veya bide değişik bi beze bakayım diyosanız isteyin yolluyolar.kızlar demir ilacına hala devamediyomusunuz? ben devam ediyorum kendim için olan hamileliktede kullandığım halada devam ediyorum almadığım zaman kendimi çok güçsüz hissediyorum.bebişlerinizi kocaman öpüyorum .hepinize ii geceler.a.s.a.s.
selam kızlar yaprak dokumu bıttı herkes gelmeye başladı:))
bittimiki yaprak dökümü? devam ediyor???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?