2009 Mayıs Anneleri

cevabın için teşekkürederim canım.ben sadece emziriyorum.mamada verenlerde ek gıdaya başlandığını biliyorumda tek anne sütü verenleri merak ettim.bizim drumuza kalsa su bile vermemem gerekiyor.

canım sütün yeterli ise bende ek gıdaya geçme ,6.aydan sonra başlarsın,eğer azalma varsa başta tabi ek gıdaya
sadece meme veren arkadaşların kimisi başladı kimisi ise başlamadı cnm ek gıdaya
senin yaznı görüp mutlaka cevap yazarlr

ya bende bir defa oldum,hemde nasıl!!:1shok: benim normalde çok az olurdu kanamam.1pedle gündüzü 1pedle de geceyi geçirirdim. ama bu defa gece 3 defa bırak pedi, üst değiştim yaa!! hemde tam mersinden maraşa geldiğimiz güne denk geldikafamçokkarıştı yolda 2 saatte bir mola verip üst değiştim! eve geldiğimde de oğlumun primasından koydum canım altıma,öyle rahat ettim. aklında bulunsunalkisalkisalkis

kolay gelsin canım. menün benimkisiyel aynıymışkaydirigubbakcemile2 afiyet olsun şimdiden.

valla ben meyve, yoğurt ve muhallebi ile başladım. ama bugün öğlen birde sebzeyi deniycem. bebelac'tan almıştım sebze püresi onu deniycem. dün ilk defa da havuç püresi verdim. ama blender'dan geçirdim. kuzum çok sevdikaydirigubbakcemile5 kolay gelsin sana da canım.

aferin kız aslı!! helal sana! hadi bakalım devam
cevabın için teşekkürederim canım.ben sadece emziriyorum.mamada verenlerde ek gıdaya başlandığını biliyorumda tek anne sütü verenleri merak ettim.bizim drumuza kalsa su bile vermemem gerekiyor.
doktorunuz haklı canım,bütün doktorlar bunu söylüyor. benim sütüm yetmemeye başladığı için ben 4.ay da ek gıdaya geçtim. ama keşke yetseydi de su bile vermeseydima.s

doktorunuz haklı canım,bütün doktorlar bunu söylüyor. benim sütüm yetmemeye başladığı için ben 4.ay da ek gıdaya geçtim. ama keşke yetseydi de su bile vermeseydima.s

sağolun kızlar.şuan sütüm yeterli galiba.kızım doymasaydı yaygarayı kopartırdı herhalde.Allah hepimizin bebişini tüm kötülüklerden ve hastalıklaedan korusun.

selam canım bende sadece anne sütü veriyorum ama eklere başladım doyumluk değil tadımlık olarak 3 gün elma suyu verdim 3 çay kaşı 2 gündür de şeftali püresi veriyorum 3 çay kaşığı kadar yada 4 maksata değişik tatlara alışsın yoksa 7 aylıkken pütürlülere eçemezöişiz dr dedi
haftaya da sebze çorbasına geçicez ama irmikle yapılacak o da 3 çay kaşı verilecek yavaş yavaş atrttırılacak
sonra da yoğurt başlıycaz en son yoğurt olmasının sebebi önce yoğurdun tadını alırsa sebze yemeyebilirmiş o yüzden

akşam mamasına ise dr çok kalkmıyorsa geceleri gerek yok dedi anne sütü ver yeter dedi

yaa bişe soracam. hem meyve suyu hem meyve püresi,ikisini birden vermek lazım mı? ikisi de aynı şey aşağı yukarı. ben sadece pürelerini veriyorum,ayrıca suyunu sıkmıyorum. ama annem önce meyve suyu vermen lazım dedi. kafam karıştı.:bbo:

bide kuzuma biraz önce ilk defa sebze püresi denedim. ay o iğrenç tatsız tuzsuz şeyi bile yedi kuzum ya bebelac pirinçli sebze(patates,havuç,karnıbahar) almıştım. 4.aydan itibaren yazıyor. uykudan uyanmıştı,3-4 kaşık verdim. sonrada beni emdi geri uyudukafamçokkarıştı:lepi:

çok sağolun arkadaşlar yaaa süpersiniz.Allah herşeyi gönlünüze göre versin

ayşecim ben önce 1 2 ün suyunu verdim sonra püresini yiyebilecekmi diye denedim yedi valla sanırım yutamaz diye öyle demiştir annen

kızlar ya offfffffff
yoğurt mayalamıştım tutmamışşşş
sinir oldum
halbuki sütle yaptıklarım çok güzel oluyordu
şimdi biraz sıcak suyun içiine oturrtum bakalım biraz kıvam alacak mı
almazsa yedirmeyeyim onu değil mi?
aman ya canım sıkıldı offff

ben yoğurdu sütle mayalıyorum ya. mamayı içirmek bile pek içime sinmiyor zaten. ek gıdalarla doymaya başlayınca sanırım sadece anne sütü ve ek gıdalardan verecem. şimdilik ek gıda ile de, anne sütü ile de doymuyor. mama mecbur. günde 1 ya da 2 kere. ama öğünlerin miktarlarını artırınca mamayı mecbur kalmadıkça vermeyecem diye düşünüyorum. ne de olsa sütüm var şimdlik.

cnm ya ilk 1 yıl inek sütü çok zararlıymış bebeklere bir sürü şey söyledi dr. bi o kadarda okudum ama ne bilem
biz de sanki amamyla mı büyüdük hep inek sütü işte

gülhan bacım pes etme bence başarıcaksınız :lepi::lepi:

esen bacım bende hala regli olmadım hiç yaw emzirdiğimizden dolayımı acaba CADIARZU
bu rada bu ek gıdaları sadece 3 çay kaşığımı veriyorsun yani yedikçe dvm ediyormusun yoksa 3 ten sonra duruyormusun??
birde Ahsende kusuyordu değilmi şimdilerde nasıl??

birso nasıl oldun bacım??

siboş geçmiş olsun çok yoğunsa bi dr la görüş istersen...

beyazcım bi sonraki denemede daha iyi yapacaksın yoğurdu eminimm ilk yapışta bi çok kişi tutturamdı yerimseniben

dünürüm maşallah damadıma demekki kzımı hiç üzmeyecek yemek konusunda ŞenizŞeniz

suzan cnm bende sadece anne sütü veriyorum ama aralarda meyve suyu falanda veriyorum az da olsa bizim dr da 6. aya kadar su bile verme dedi ama bu çocuk 6. aydan sonra nasıl başlıcak çok mrk ediyorum zaten biberonla bile içmeyi bilmiyor hiç bişeyi bide kusmamız var :1no2:

Kızlar annemdeyim hala bayram sonu dönücez, burdaki bilgisayar çok yavaş ya deli olucam hata verip duruyo, kağanda uyuyo 2 saattir uyanır birazdan sanırım, sağ gözüme kan oturmuştu 1 haftadır, gittim bugün dr a alerjik dedi ilaç verdi göz damlası, bide kendimi çirkin hissetmeye başladım doğumdan sonra hem kilolandım hem sivilcelendim, emziriyorum diye röflede yaptıramıyorum.. amaaaaaaaaaaan böyle işte..

hülyacım Ahsen 3 kaşıktan sonra versem devam eder yer ama dediğim gibi doyumluk değil tadımlık veriyorum üstüne de 3 çay kaşığı su veriyorum
kusması da hala devam ediyor malesef hele dışarı çıkarken kusunca deli oluyorum

Bide bu aralar maddi sıkıntımızda var, kağanın ishali varken gezdirdik dr dr onların ödemeleri taksitleri fln el yakıyo, aman çok şükür düzeldi kuzucum ya...

sağol civcivimmm iyiyim çok şükürrr

iyi şükür bacım :lepi::lepi:

h.g cnm ...
geçmiş olsun kağan ada ..
ya röflenin emzirmeyle pek bi ilgisi olduğunu düşünmüyorum açıkçası..CADIARZU

CANIM BIZIMDE 4.AY bıttıo bu ayın 13unde..bızde baslamadık ek gıdalara daha ama ben agzına meyvaların sularından falan wermeye basladım..uzum seftalı karpuz tatırdım alışsın sımdıden yawas yawas dıye..Şeniz

opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

kız yaptır rofle mezırmakle bı ılgızsı yoktur bence hamışken hadı gecıomusta emzıklıyken sakıncası yoktur yafs...
gecmişolsun buarada cnmm

inş aysecım bu azımle gıdersem onuda yapcam sonundakaydirigubbakcemile3

opuyorumnanaktana.s.

saolasın sıbelcımopuyorumnanaktan kız accuk senın yagızdan ornek alsaydı ya benım sıpa hiç benzememişler anacım...

işler bıttı geldım kızlarrrr..ewdekı işlerı bıtırınce oglanı anneme bırakıp marketalışwerişine gıttık eşimle ewe gel yemek ye topla derken bu sat oldu...yağızın gunduzku sendromu bırazdaha ıyı şimdilik yenı uyandı artık ben uyandırmadan kalkmaya basladı kendılıınden uyanınca gece uykusuna az kaldı demek bakalım bugun kacta gececek gece uykusuna...
bu saate kadar sabah 8 den berı 4 saat uyudu ..bakalım geceye nolcak?CADIARZU

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…