kız boşver çok almasın kilo! daha ne olacak? kaynanası gibi tombiş, pardon balık etli olmasın:)
bılmemkı fılızcımm yıllar ne gosterecek gerci ş
imdiden hamişliği ozledimmmm cookkkkk gusel mucizewi bişi yaaa oglumun içimde oldugu zamanları hareketlerını dusundukce osluyom falla ne yalan solıımmm
:kedi::kedi:
elma yapabılır cnm elma zaten kabız yaprmıs cok werme emı boraya elma gulhan ben werdım bı kabız olduk hala dewam bugun 5ıncı gunmu ne kaksı hala yok..bugun surup werdım artıkkbenneyaptımki
maşallah oğlusumaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
cnm gecmişolsun..uyutmabencedeeee inş bişicik yokturrrrrrrr kuzucukta
maşallah gazele...kıs newar benım kzıım fit olcak annesiiiiiiiiiiii sopuyorumnanaktan
bısde carsı pazar işlerını hallettık bıde aksamustu halam geldı bodrumdan yemek falan yolcu et derken oldu gene bu saat kızlarrrrrr...oğluşu yıkadık uyudu uyandı babsıyla aoynuyolarrrr şimdi...bı bakımm dedım sıze bırazdan oyun sırası bende gamyoncuiremsueşimin dızısı baslıcak kurtlar wadisiiiiiiiiilaelaelaelaelae
evettttt başka varmı bilmiyorum ama ilk emekleyen biz olduk sanırım ömerim emeklemeye başladı
eller ve dizlerle bir iki gitti şimdi dizleri ile ittire ittire gidiyor:sm_cool:alkisalkisalkissositososito:lepi::teytey:
biz bugün misafirliğe gittik gezdik dolaştıkkk iyi geldi
bu gece artık evimize gidiyoruzŞeniz
gülhan banu kızlar desteğiniz için teşekkürler kızlar bugünden itibaren yazmaya başladım bakalım nasıl olacak
esra geçmiş olsun canım
Aysun hoşgeldiniz güzelim
hülya daha ne alsın maşallahı var kızının zaten :)nazar değmesin kuzumaa
birsen kız maşallah damadıma senin uyuşuk gelinin kımıldamaya ödü patlıyor cadı anca konuşsun
SELAM CANIM hayırlı olsun işe baslamışsın.Bende su mama ve sut kavramına cok takmıştım.Mılupayı aradım.Aynı şeymış merak etme.Önceden mama yazıyormuş ama sağlık bakanlığı süte cevırmış.O yuzden piyasada su anda 2 sındede var.
Gelelım bıze pc acık kalmış.Dr gıttık geldik.Rotanın 2.dozunu olduk ama cok zorlandı hep kusmaya calıştı.Savastılar dr teyzeyle.Neyse 8800 kılomuz olmuş 68,5 boyumuz bu ay 1300 gr gıbı almış mınık bir dev adam yetışiyor.
Destekli oturtmaya baslaya bılırsın dedı.Ama cok uzun sürelı değil.
Ek gıda işindede 1 hafta sonra yoğurt baslanacak.Pastorıze sutle.Birdahakı ayda et ve kahvaltı yıyecekmış.Detaylarını birdahakı gıdışte verıcek.
bu arada bebekler için kahvaltıya başlayan var mı neler veriyorsunuz
bıze gelınceeeeeeeeee
buf-gun eşim kalktı oglusla benımkı 9 da uyanıo 10 da gerı uyuyo 11:30 da kalkıyo o arda eşim ılgılendı ben uyudum sora kahvaltı felan derken bu saat oldu ...oglan uyuyodu ıkıdır yazıp sılınıce uyandı şimdi yataında donencesıyle oynuyo:)))
soba kurcazzz bu kıs dr klıma olmaz dedı hasta olur bebiş dedı mecbur soba olcak o yuzden eşim aşaıda komur falan soyledık onlartı depoya tasıtıyoooo...bende sıze bakımm dedım..
dun buraya 1saat arası olan sahıl kasabasına arkadaslara gıttık....46 gunluk bebişi var yagızın nişanlısı:))))))))))gıderken cok korktuyduk bızım sıpa durmuyo arabada sıkılıyooo busefer gık cıkartmadı ama yol boyunca eşimle kedıcılık kopekcılık oynadık yagızda bızı dınledııı:)))arka koltuga mındere yatırdık oglanı ben aynına oturdum ole bızı dınleye dınleye etrafı ızleye bızleye gıttı yolda ordada hıc yaramazlık yapmadı falla uslanıyomu ne benım ogluşşş:))))))))))))
haftaya temızlık war kızlar işe başlamam 20 gun kaldı bu 20 gunde ew işlerını arancak gezmeye gıdılcek yerlerı bıtırmk lazımmmm....sorada işbaşı(((((((((((
bırazdan carsıya gıtcez gene işyerı kıyafetlerımı yollamış terzıye werılcek off ya 1 beden buyumuşummm(((ekmek falan yemıyom ama gene 72 ye demır attım...5 kılo kaldı cık werılmıyı falla
FILIZ HE senı atlamsıım cnmmmmm bende dusunuodum ıkıncı bebişi yagızdan sora pek fena gozum koktuuuuu:)
kızlar merhaba işbaşı yaptım bugun salak gıbı dolanıyorum ortalıkta alışacaz elbet
patronları beklıyorum konusmak ıcın normalde 6,30da cıkıyorum süt izni var ya gunde 1,5 saat onu erken cıkmada kullanmak ıstedıgımı söyluyecem bakalım pek işlerıne gelmıcek ama bugunde bı yogunluk var bakalım fırsat bulabılecekmıyım söylemeye
kuzumdan ayrıldım sabah bı zor geldıkı haftaya daha zor gelıcek ama hersey onun için dayanacaz bakalım:gitme:
artık fırsat buldukca sitedeyım işyerındeyken daha cok gırıyodum sıteye.
herkeze kolay gelsın
Ay bende Ayşe paraları kopardı sayıyor dıyordum.kaydirigubbakcemile3
Kızlar Bora sımdı kaka yaptı sıyah gıbı ve katı ilk defa böyle oldu.Elmadan olabılırmı acaba
bende oğluma akşamları yatmadan önce masal okuyorum. ben okurken ne dediğimi anlıyormuş gibi bana bakıp bakıp kahkaha atıyor sıpam:))
bide bazen benim işim olduğunda babası namaz kılarken bunu da yanında götürüyor odaya. babasına da çok gülüyor. eğilip kalktıkça ona kahkalar atıyor. dün akşam nerdeyse namazı bozuyordu adam:)))
sibelcim bende 3 günlük sütlerle yapıyordum ama doktor uzun ömürlüler yap artık dedi zaten mayalanınca bişey olmazmış.hergün 3 günlük süt bulmak zor oluyor.
sibelcim canım benim aldığım sütler günlük süt hayatım
selam geldim kızlar şimdi işten çok yoruluyorum ya gecede kız uyumuyor 100 defa uyanıyorum uyutmaya çalışıyorum mahvoldum takatım kalmadı
kızlar benım merak ettıgım bısey var devam sütü anne sütü ayarında bısey onu anladım devam maması ne oluyo benım kıza hangısını alıcagımı sasırıyorum mılupanın sutlu pırınclısını gunde ıkı kere bıberonla verıyorum tok tutsun dıye sut ıcınce cabuk acıkıyo cunku purelere basladık ama yavrucak kabız olmus dun nasıl kıvrandı bı gorsenız bugun verdırmedım gorumceme o yuzden sızdede oluyomu?
SELAM CANIM hayırlı olsun işe baslamışsın.Bende su mama ve sut kavramına cok takmıştım.Mılupayı aradım.Aynı şeymış merak etme.Önceden mama yazıyormuş ama sağlık bakanlığı süte cevırmış.O yuzden piyasada su anda 2 sındede var.
Gelelım bıze pc acık kalmış.Dr gıttık geldik.Rotanın 2.dozunu olduk ama cok zorlandı hep kusmaya calıştı.Savastılar dr teyzeyle.Neyse 8800 kılomuz olmuş 68,5 boyumuz bu ay 1300 gr gıbı almış mınık bir dev adam yetışiyor.
Destekli oturtmaya baslaya bılırsın dedı.Ama cok uzun sürelı değil.
Ek gıda işindede 1 hafta sonra yoğurt baslanacak.Pastorıze sutle.Birdahakı ayda et ve kahvaltı yıyecekmış.Detaylarını birdahakı gıdışte verıcek.
Kızlar bebeĞİm Çekyattan kafaÜstÜ dÜŞtÜ ne olur yardımmmmmmmmmmmmmm Çok aĞladı,Şİmdİde uyuyo kÜÇÜklere rÖntgen 24 saat sonra ÇekİlİyomuŞ
HAYIRLI AKŞAMLARRR BİZ GELDİK NİHAYETT YAW SABAHTAN BERİ PC AÇIK OKUYORUM AMA Bİ TÜRLÜ YAZMAYA FIRSAT BULAMADIM...
SİBOŞ evet aslında yarın bende gunduz deniyim şu muhallebi işini cunku her akşam 7 8 gibi vermeye çalışıyorum ama uyuma numarası yapıyor cadı ve saat 11.30 dan sonra uyuyorrr :sinifsinif:
GULHAN cımm maşAllah eski formuna dönüyorsun demekkk :lepi:
bora yada maşAllah kız Gazeli sollamış kaydirigubbakcemile3
TUBİŞ sen oldugun yerde say bacımm sırnaşık şey semoşu beklersen yakında 100 kiloya çıkarsın kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
SEMA maşAllah oğluşuna nasılda guzel olmuş Şeniz
BURCU kıs bende o videoyu ilk izlediğimde aklımdan kaan geçti he kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
İLGİN TULAY ESEN Allah sizede kolaylık versin yaw hem ev hem iş hem bebiş:bbo::bbo:
GULŞAHCIM sende bugun başlamışsın işe zor olucak ama alışırsın zamanla inşAllahh:Saruboceq:
BİRSEN kıs sen bursya gitmeyi kafaya taktın he delikafadulden kurban bayramını bekle beraber gideriz ben semoşa sen gulhana hepimiz aynı yerde kalırsak ağır olur kaydirigubbakcemile3
GİZEMLİMİKADO cnm geçmiş olsun ama keşke uyutmasaydın 1 saat bence sen dr a git mutlaka önemli bişi yoktur Allahın izniyle ama için rahat etsin :1hug:
KIVILCIM şu konuyu bende merakla bekliyorum kaydirigubbakcemile5
AYSUN h.g cnm geçmiş olsun umarım tatil yaramıştır size değişiklik iyi oluyor bazen :hulya:
ay kızlar aklıma gelenler bunlar sadece atladığım varsa kusura bakmayın ŞenizŞeniz
GELELİM BİZE
biz bugun tam 6.ayımızı doldurduk :lepi: dr kontrolumuz vardı Allaha şükür kızım iyi ama malesef bu ayda 500 gr almış mafoldumben
neyse sağlığı yerinde olsunda kilo okadarda önemli değil artık böyle gider napalım benneyaptımki
evettttt başka varmı bilmiyorum ama ilk emekleyen biz olduk sanırım ömerim emeklemeye başladı
eller ve dizlerle bir iki gitti şimdi dizleri ile ittire ittire gidiyor:sm_cool:alkisalkisalkissositososito:lepi::teytey:
biz bugün misafirliğe gittik gezdik dolaştıkkk iyi geldi
bu gece artık evimize gidiyoruzŞeniz
kızzzz esenn kızı yere salll uğrassınnn...................
uyuşukkk deme.
kızlar bugün misafirliğe gittimiz yerde yürüteç vardı ömüşü koyduk baya baya gitti yaa
ucuz bişey alsam evde 15,20 dk.yürütsemmi kocişden gislii
evet canım balık etli!!!:dilcikar::dilcikar: tamam iri bir balık, çipura belki :roflol:kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 BALIKK ETLİİİ Mİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİ SENNNNNNNNNNNN:1shok::1shok:
saol cnm Şeniz
hadi bakalım gözünüz aydınnnn :lepi::lepi::lepi:
darısı bizeee zemuszemuszemuszemus
kıs yok ya çocuk sabit gibi bişi kaldı yok eski tombişliği :sinifsinif::sinifsinif:
bizim gazel hnmda kıcını kımıldatmıyor ne zamandır yaw :bbo::bbo:
6 aydan sonra biniyolar. ama pek tavsiye etmiyolar. boşver sen,seninkiler gayretli zaten. yakında yürürler de:))kızzzz esenn kızı yere salll uğrassınnn...................
uyuşukkk deme.
kızlar bugün misafirliğe gittimiz yerde yürüteç vardı ömüşü koyduk baya baya gitti yaa
ucuz bişey alsam evde 15,20 dk.yürütsemmi kocişden gislii
çok teşekkürler canım ya gerçekten fenaaaaIyi Geceler Herkese!
Sema, oglun cok yakisikli gercekten, belli bakislarindan yayamaz oldugu ayrica. Yazacaktim ben ama acilen ciktigim icin, ancak bu saate kaldi.
Birsen benim oglum 2 gün önce koltugun bir basindan, diger basina kadar emeklemis. Ben görmedim, markete kadar gitmistim, babasi görmüs. Ayrica, sirt üstü yatarken, kafasini ittirerek, istedigi yere ulasabiliyor sipa.
Gelelim konuya kizlar. Gecen televizyonda, tiyatro sanatcisi Asuman Dabak konusuyordu, dikkatimi cekti. Rahim kanseri oldugu icin, rahmi alinmis ve cocuk sahibi olma ihtimali sifirlanmis. Isyan ediyor ve diyor ki, "bizim yasalarimiz neden tasiyici Annelige izin vermiyor ve benim Annelik hakkimi elimden aliyor!"
Yasal prosedürlerden falan bahsetti. Bir sürü sitem etti v.s Sonra ben konuyu iki boyutlu düsündüm.
Ilki, tasiyici Annelik denen olay, insanligin bittigi nokta gibi geliyor bana. Hani bedenini satarak para kazanan kadinlar vardir ya, cogunun aci hikayeside vardir. Hepsine aslinda o damgayi vurmak, pek yersizdir. Önyargilarimizdan arinarak bakmak gerekir bazen onlara. Toplumda onlardan daha o-----u olanlar vardir ama namuslu gecinirler. Simdi bu tasiyici annelere karsi, icimde hic ilimli, affedici bir nokta bulamadim. Kendimi, tasiyici annelik yapan bir kadinin yerine koyarak, empati yapmaya calistim ve ürktüm. Bu konudaki fikirlerinizi belirtebilirsiniz mesela.
Kafama takilan ikinci konu, su üstte yazdiklarimla ilintili olarak Asuman Dabak'in aciklamalari. Hadi diyelim ki, Türkiye'de "Tasiyici Annelik" ile ilgili yasal düzenleme yapilsin ve buna olanak verilsin. Ve Asuman Dabak, biyolojik olarak, tasiyici Annenin dogurdugu bebegin annesi olsun. Annelik özlemini, o malum kadin ve oyuncak yerine koydugu bebek sayesinde tatmin etsin. Peki, olaya bu kadar mekanik yaklasan ve muhtemelen sifir duyguyla bebegi doguran o diger kadinin dogurdugu bebek, zavalli degil mi? Anneligin, en önemli sürecinin hamilelikte basladigini nasil es gecebiliriz? Bebegin Anne ile kurdugu duygusal ve icgüdüsel bag, tüm yasami icin cok önemliyken, bunu nasil sifirlayabiliriz? Bir cocuga, "Ben senin biyolojik Annenim, seni tasiyici Anne dogurdu" nasil diyebiliriz. Bu cocugun gecirecegi travmanin siddetini düsünemez miyiz? Önemli olan, Anneligi yasamaksa, bir sürü bebe var sicak bir yava ve sefkatli Anne özlemi duyan...
Kisacasi, sadece Anne olmak degil önemli olan. Önemli olan, anneligin dogal gercekligini algilayabilmek ve Tip ne kadar ilerlemis olursa olsun; insan olmanin bize kattigi etik degerleri hice saymamak.
Farkli fikirleri, söyleyecek sözü olanlar birseyler yazabilirler, belki degisik bakis acilari olusturabiliriz.
afiyet olsun gülhancığımmmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?