2009 Mayıs Anneleri

cnm e5 üzerinde meter yolunu takip et yenibosnaya gelir gibi

tmm cnm

aynen valla benimkiler sabah mızıklanmasına başladılar
ikisi anakucağında tilki uykusunda ikisinide sallarsan uyuyolar bırakınca uyanıyolar

günaydınlarrrr biz kalktık benim oğluşlarım artık gece uyuyolar gece 11 12 yada 1 en son mamalarını yiyolar sonra uyuyolar erken yedilerse gece 2-3-2-4 gibi kalkıyolar yemek yiyolar geç yedilerse 6-7 arası kalkıp yiyioruz sonrada 11 kadar uyuyolar tabi bende uyuyorum ama gündüz uykusu yok böyle olunca bende iş güc yapamıyorum bugün nevresim takımımızı değiştirecem sonra yemek yapacam başkda bişey yapmama heralde gündüz uykusu hiç yok böle olunca beni bırakmıyolar.....şuan bile daha kahvaltı yapamadım ayağım onlara elim sizlere çalışıyor valla ......burcu cnm bayılıyorum bulunduğun şehire tatil bölgesii süper yaa.....çok tatlı çıkmışsınız bu arada maşşallah size oğluşunada geçmiş olsun cnm

ömer uyudu aliş bakıyor gidem çay suyu koyam bende

Hoşgeldin birsencim.Ben tek bebekle ortada kalakaldım hiçbişey yapamıyorum doru dürüst Allah sana kolaylık versin yaw cidden işin hiç kolay değil kafamçokkarıştı

hayirli cumalar kizlar a.s.

bizde kizimla kalktik 11de :) emzirdim altini değiştirdim..şimdi şarki söylüyor kendi kendine :D sanki rock söylüyor gibi arada bagiriyor cunku :)))))))))))))))) agliyor demiyorum :Pp abartti bu arada :D gidip biraz daha emzirmek iyi olcak :))))

Benim gelin rock yıldızı olacak galibaaa delikafadulden

Fulya'cım nasıl oldu kuzucuk? Ya ben senin bu kocana akıl sır erdiremiyorum. Evde yalnız niye bırakıyo seni tam dayaklık kusura bakma valla :oklava:

Gezgin karı seni kaydirigubbakcemile3

Ay sorma bacım geldik napalım işte :umursamaz:

Sağolasın canım valla her gören öyle söylüyor. Eşimde hamileyken ayrılmadın aynanın önünden benzettin kendine diyor kaydirigubbakcemile3

Oh maşallah canım kuzum büyümüş afferim ona hihoyyyt Bizimkinin kafası 40 cm bacım kaydirigubbakcemile3

Ya o ilaçtan bende mi alsam napsam fenayım valla :kedi: :kedi: :kedi:

Bende aşıdan gelince hemen bi çay kaşığı calpol verdim çok şükür hiç çıkmadı ateşi. Yükselmeden vermek daha iyi bacım iyi yamışsın a.s.

Benimki çantamda geziyo valla hala gömecem kaydirigubbakcemile3

Aynen canım bizimkide öyle. Hele bazen parmağını boğazına kadar sokuyo. Öğürüyo ondan sonra deli kız kaydirigubbakcemile3

Ohhh hamarat hatun ya şu buzlu pastanın acil olarak tarifini istiyorummmmm delikafadulden

Sağolasın canım a.s.

Aşkolsun be ne nefreti delikafadulden Nabersin bakim ?

Günaydın canım a.s. Kız ne nöbeti :uhm: Ne güzel uyumuş işte çocuk delikafadulden

Yok canım benimkide emziği verince öğürüyor. Ama reçelli falan verirsem reçeli bitene kadar cok cok emiyor sonra atıyor kaydirigubbakcemile3

Canım hoşgeldin a.s. Maşallah Allah nazarlardan saklasın çok güzel çıkmışsınız ailecek alkisalkisalkis Kağan'ıma da çok geçmiş olsun inşallah en kısa sürede düzelir bacım a.s.

Hoşgeldin canım. Maşallah Duru'ma alkisalkisalkis

Valla arada bir tutuyor böyle kaynanalığı sorma :umursamaz:

Yollarım canım a.s.

Kolay gelsin canım a.s.

tşk pınarcım. a.s.

Herkese tünaydınlar bacılar a.s. Kayınvalidemlerdeyiz malumunuz delikafadulden Kızımda saat 10'da kalktı emdi 10,30'da yine uyudu. Tam size yazarken sokaktan bi araba geçti. Ama ne sesliydi. Kızım uykusundan fırladı ya çok korktu yavruşum. Zor sakinleştirdim. Şimdi ağlıyor yine. Gidip bi emzireyim. Öptüm hepinizi a.s.

Hoşgeldiiin.Ayy benim oğlanda ani seslere çok duyarlı ya yerinden fırlıyo nerdeyse öle korktuğunda hemen emzirmek gerekiyomuş unutsun diye.

Merhaba kızlar dün bizim kırkımız çıktı eşimle ben kırkladık sonrada gezmeye çıktık off dükkanlara baktıkça içim gidiyor ,hiçbirşeyim olmuyor,zayıflayacağım diye büyük kıyafetlerde almak istemiyorum:((

canm göbeği kuranın arasına koydum,bir üniversitenin bahçesine gömeceğim:))

.
Canım metroprt neresi? karşıdamı yoksa bana bir tarif etsenize

Hayırlı olsun kırkınız.a.s. Ama kuranın arasına koymuşsun göbeği göbek sonuçta necis bişey kuran arasına koyulmaz başka yere koy bence

baktım pek tatlı maşallah çekik gerçekten kız ben öğlen 1 de Türkizide alıyorum kucağıma durmuyorsa beraber 2. ye jan gemayı seyrediyoruz
Evy baby i bende beğendim can bebe benmde hoşuma gitmedi gerçi 11 kilo falan olun ca da o iyi olur çünkü çok geniş bi bez Ben Molfix kullandım şimdi eşim ultra primanın kokulu 4-9 kilosunu almış yarın ona başlıycam

Araba sesine alıştıda ani korna sesleri bide benim evin arkası cami ezan sesinde sıçrıyor uyuyorsa koşa koşa ezanda yanına gidiyorum sallıyorum bazen gittiğimde uyanmış oluyor tam mızıklıycak beni görünce susuyor hiç Allah günah yazmasın ama ezan başladı diycem aklıma gelmemişti heralde zamanla alışır

canım ben süt vermiyorum acaba yediği bugünkü mamada ıspanak mı vardı falan kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3diye düşüneyim şaka bi yana ben üşüttüm kızı ondan oldu senin denk gelmeside iyi olmuş yoksa tekrar git gel zor olurdu
sese alışmış işte ne güzel benim kızda tv den etkilenmiyor sadece ani seslerde hemen hopluyor geçen gün kucağımdaydı sesli bi hapşurdum başladı ağlamaya

Canım bu günler hoşuna gidecek sonra anlatırken ben hiç yaşayamadım o zevki mesela benim kızda biberonda uyuyor en çok emzirme beni heyecanlandıruyodu o da olmadı

Kız maşallah sana
günaydın canım buluşuyosunuz ha 2 çocukla süpersin kaynananın kıyağıda süpermiş

Teşekkür tutkuncum a.s. Ani seslere benimkide alışmadı çok korkuyo şıcrıyo yerinden diyorum kanatları olsa uçucak sanki o derece yani kaydirigubbakcemile3 hemen sarılıyorum öpüyorum öle korktuğunda biraz sakinleşiyo

cnm masallah kızımıza demek önden bıle gıdıyomus::
cnm yaa inş hemencecık gecıverır sutun duzene gırdı sanırım :
yaa ishal oldugu nasıl anlasılıyo sadece yesıl kaka degıl herhalde bızımkı de arada yapar yesıl kaka cok beslendıgınden dıyorum ben

cnm benımkıde arada yesıl yapıyo fazla beslendıgınde olurmus

Bu ishal işini ben birtürlü anlayamadım sürekli zaten cıvık bi kakası var bazende yeşil felan oluyo bide düğüm düğüm ozaman şüpeleniyorum ama ozamanda üşüttü diyorum soğuk felan alınca oluyo sanıyorum kafamçokkarıştı

Son düzenleyen: Moderatör:
kızlar ben çıkıyorum namaz kılayım sonra biraz uzanayım
evimde temizleniyorrrzemuszemusoh miiiiiiiiiiiiiiisssss
bi yemek yapıcam sadece

ohhh işin iş valla biri benim işlerimide yapsıııınnn-tatlicadiarzu- Benmi tembeliim anlamadımki yaw yetişemiyorum bitürlü şu ev işlerineee :gitme:

off kızlar bızde yaramadı işe ne yazıkkı kolık muzık gercı daha 1 kere dınlettırebıldım..
dun mısafır akını wardı ewde aksam gunduz offffffffffffffff,
şimdi gen misafır beklıoz annemle offfffffffffffff
boyle uykusuz uykusuz bıde mısafır agırlıcam ay ınsan ııce sınırlı oluoo yahu bıde bunun ustune mısfır hıc cekılmıo aksı gıbı benım oglan uyumaz uyumaz simdi UYUYOOOOO:((((!!!!!!!!!!!

cnm işe yaramamasına uzuldum :çok üzgünüm:
cnm musaıt olmadıgını soyleseydın senden onemlımı hem annenbebıse bakarken sende uyurdunnn

off çok yoruldum efe bey uyudu ece hanmda uyuyo ama uyanmak üzere bi ayaklarımı uzatıp dinlenemiyorum.
bi yemek işim kaldı oda markete gitmem gerekiyo iki çocukla markette çok zor oluyokaydirigubbakcemile
kızlar özlem hanginizdiniz yaa facede eklemişsiniz beyaz senmiydin cnm

cnm senın işinde zor 2 cocukla allah yardımcın olsun

kızlar ben çıkıyorum namaz kılayım sonra biraz uzanayım
evimde temizleniyorrrzemuszemusoh miiiiiiiiiiiiiiisssss
bi yemek yapıcam sadece

allah kabul etsın cnm dınlende gel bakalım dun gece tetıkteydın hep tabı temızlıkçımı tuttun cnm offf banada bırı lazım neyse izne gıdıp gelek esım bakarız dediihihoyyythihoyyyt

burcu cnm tel.im sessizdeydi msjını şimdi gördüm tatlım... sağol bitanem

olalım sekerim dünür :))) cnm dünürüm

Kizlar Iyi Aksamlar,

Iki gündür keyifsizim, ara ara geldim ama yazamadim. Oglumla ilgili sorun yok cok sükür, sadece kakasi biraz sulu sanki, yaparkende epey ses cikartiyor. Ishal mi acaba yine? Gerci atesi normal, keyifsizde degil. Birde kakasinin rengi sarimsi. Anlamadim vallahi.

Kizlar kendimi aptal gibi hissediyorum ya. Bu ayin sonu Türkiye'ye, esimin ailesinin yanina izine gelecektik. Anne ve babasi yasli oldugu icin, özel bir durum vardi birazda. Malum muhtemelen son torunlari ve görmeyi cok istiyorlar. Gecen yil cok bunalmistim, bu yil gitmeyi düsünmüyordum aslinda. Ama birsey demedim, sonucta yasli insanlar, torunlarini görmeye haklari var...

Ama esim gitmekten, birkac hakli gerekceyle vazgecti. Ilki Doruk'la ucaga binmeye cesaret edemiyor, hava basincindan kötü etkilenme ihtimali yüksek diye. Sonra burada sicaklar, en fazla 30 dereceyi gecmiyor. Ki, hala henüz 25 derece sicakliktan fazlasini görmedik, ucaktan indigimizde 40 dereceyle cocuk kötü olur diye korkuyor. Birde yolculuk cok uzun sürecek. Sabah evden ciksak, en iyi ihtimalle aksamüzeri oraya variriz. Bu süreclerde Doruk kucakta ve muhtemelen cildirasiya aglar:( Birde yüksek sezonda ucak biletlerir en iyi ihtimal kisi basi 500 Euro civari. Cok cok fazla, orada harcayacaklarimizida hesaba katarsak...Velhasil sordu bana. Bende kararini kendin ver, etki etmek istemem. Ama oglumu riske atmakta istemem, arabayla gidelim istersen dedim. Oda riskli geldi, karayoluna güvenemiyoruz...
Ailesiyle konustu. Babasi hakli buldu makul karsiladi. Anneside keza, uyumlu kadin. Üzüldüler tabi...Ama ablasi 1,5 saat boyunca olayi anlamadi gitti. Yok istemedigi icin bahane buluyormus, yok bunlarin hepsi fasa-fisoymus...Birde kesin benim etki ettigimi düsündü. Cünkü esim ikide bir, "art niyetli olma abla, kuruyorsun yine" gibi laflar etti...

Sonra icim acidi Anne ve babasina. Dünya hali, 1 sene sonra ne olacagi belli olmaz. Yasli insanlar, sevinsinler diye yaz sonu ben gidebilirim dedim esime. Cok sevindi, hemen haber verdi ve onlarda sevindiler. Icim bir yandan vicdanen rahat. Ama diger yandan ablasi bana karsi hic makul olmadi, hep aramizi acmaya calisti. Hep kötü anilar dirildi bellegimde, isteksizim gitmekte aslinda. Hemen firsati degerlendirdi ve yine emri-vaki bir tavirla, seneye emekli oldugunda buraya gelme karari aldigini söyledi esime telde. Ben insan degilim sanki, sorma geregi bile duymuyor. Aslinda insanlara karsi toleransliyim genelde, hata affederim. Ama cok ciddi hatalarinin yanisira, gecen yil beni soke etti. Hic evlenmemis kendisi, yalniz yasadi yillarca. Istanbul'da sifiri tüketti, babasinin evine dönüs parasini esim yolladi 1.000 Euro. 2 yildirda emeklilik harcini yasli babasina ödetiyor, calismiyor. Sorumsuz ve benmerkezci bir kadin esasen. Esimden 2. cocugumuz oldugunda, kendisine istiyor. Cildirdim bunu duyunca. Günlerce kavga ettik onun yüzünden. Zaten cok seyrek kavga ederiz ama edersekte kesin ablasi yüzünden oluyor ya. Bizle yasamak istiyor ileride ve esime bana ihanet edersen seni affetmem diyor. Valla bildigim birsey var, onunla yasamaktansa, bosanmayi tercih ederim. Esime de söyledim bunu...

Icim epey dolmus, yazdikca yazasim geliyor. Annem'e ve kardesime de anlatamam bunlari. Paylasma geregi duydum, umarim basinizi agritmam...

cnm ya korkma su gıbı degılse kakasıı.bızımkıde hep seslı yapar kakasını normaldır dıye dusunuyorummm
gorumce mevzun kotu yaa esıne boyle bı teklıfte bulunması nekadar sacma bosver sen onu esın sana destek olup yanındaysa onemseme onu dıs kapının dıs mandalı okötükedihüsokötükedihüso sıze gelıp kalmasınıda kabul etme esın uygun dılle anlatsın 3-5 gunlugune gelırse ne alaa

yavvv ben bu cucugu sımdıde 12den berı uyutamadım ne oldu buna 2 gundur gunduz uyursa gece uyumaz gece uyur buseferde gunduz uyumazz

slm kizlar tekrardan a.s.

su kolik muzigini biri banada yollasin ya..gazi yok suan ama uyumuyor kereta..su d vitamininden süphelenmeye basladim..uykusu var aslinda ama uyumuyor..eli ayagida durmuyor..belki uyutur :D inanmam gerçi muzigin etkisine :D 3 kere işe yararsa inanirim bak :P

bu arada kuzenimle konustumda bi kitap önerdi..ona bakiyordum netten..dişari ciktigim zaman almayi düşünüyorum..

bes sevgi dili--dr. gary chapman

kaliteli zaman gecirme,onay sözleri,hediye alma,hizmet eylemleri ve fiziksel temas..herkesin dili farkliymiş..vs vs..güzel bi kitapmiş velhasil :)

Kizlar Iyi Aksamlar,

Iki gündür keyifsizim, ara ara geldim ama yazamadim. Oglumla ilgili sorun yok cok sükür, sadece kakasi biraz sulu sanki, yaparkende epey ses cikartiyor. Ishal mi acaba yine? Gerci atesi normal, keyifsizde degil. Birde kakasinin rengi sarimsi. Anlamadim vallahi.

Kizlar kendimi aptal gibi hissediyorum ya. Bu ayin sonu Türkiye'ye, esimin ailesinin yanina izine gelecektik. Anne ve babasi yasli oldugu icin, özel bir durum vardi birazda. Malum muhtemelen son torunlari ve görmeyi cok istiyorlar. Gecen yil cok bunalmistim, bu yil gitmeyi düsünmüyordum aslinda. Ama birsey demedim, sonucta yasli insanlar, torunlarini görmeye haklari var...

Ama esim gitmekten, birkac hakli gerekceyle vazgecti. Ilki Doruk'la ucaga binmeye cesaret edemiyor, hava basincindan kötü etkilenme ihtimali yüksek diye. Sonra burada sicaklar, en fazla 30 dereceyi gecmiyor. Ki, hala henüz 25 derece sicakliktan fazlasini görmedik, ucaktan indigimizde 40 dereceyle cocuk kötü olur diye korkuyor. Birde yolculuk cok uzun sürecek. Sabah evden ciksak, en iyi ihtimalle aksamüzeri oraya variriz. Bu süreclerde Doruk kucakta ve muhtemelen cildirasiya aglar:( Birde yüksek sezonda ucak biletlerir en iyi ihtimal kisi basi 500 Euro civari. Cok cok fazla, orada harcayacaklarimizida hesaba katarsak...Velhasil sordu bana. Bende kararini kendin ver, etki etmek istemem. Ama oglumu riske atmakta istemem, arabayla gidelim istersen dedim. Oda riskli geldi, karayoluna güvenemiyoruz...
Ailesiyle konustu. Babasi hakli buldu makul karsiladi. Anneside keza, uyumlu kadin. Üzüldüler tabi...Ama ablasi 1,5 saat boyunca olayi anlamadi gitti. Yok istemedigi icin bahane buluyormus, yok bunlarin hepsi fasa-fisoymus...Birde kesin benim etki ettigimi düsündü. Cünkü esim ikide bir, "art niyetli olma abla, kuruyorsun yine" gibi laflar etti...

Sonra icim acidi Anne ve babasina. Dünya hali, 1 sene sonra ne olacagi belli olmaz. Yasli insanlar, sevinsinler diye yaz sonu ben gidebilirim dedim esime. Cok sevindi, hemen haber verdi ve onlarda sevindiler. Icim bir yandan vicdanen rahat. Ama diger yandan ablasi bana karsi hic makul olmadi, hep aramizi acmaya calisti. Hep kötü anilar dirildi bellegimde, isteksizim gitmekte aslinda. Hemen firsati degerlendirdi ve yine emri-vaki bir tavirla, seneye emekli oldugunda buraya gelme karari aldigini söyledi esime telde. Ben insan degilim sanki, sorma geregi bile duymuyor. Aslinda insanlara karsi toleransliyim genelde, hata affederim. Ama cok ciddi hatalarinin yanisira, gecen yil beni soke etti. Hic evlenmemis kendisi, yalniz yasadi yillarca. Istanbul'da sifiri tüketti, babasinin evine dönüs parasini esim yolladi 1.000 Euro. 2 yildirda emeklilik harcini yasli babasina ödetiyor, calismiyor. Sorumsuz ve benmerkezci bir kadin esasen. Esimden 2. cocugumuz oldugunda, kendisine istiyor. Cildirdim bunu duyunca. Günlerce kavga ettik onun yüzünden. Zaten cok seyrek kavga ederiz ama edersekte kesin ablasi yüzünden oluyor ya. Bizle yasamak istiyor ileride ve esime bana ihanet edersen seni affetmem diyor. Valla bildigim birsey var, onunla yasamaktansa, bosanmayi tercih ederim. Esime de söyledim bunu...

Icim epey dolmus, yazdikca yazasim geliyor. Annem'e ve kardesime de anlatamam bunlari. Paylasma geregi duydum, umarim basinizi agritmam...

ya bu millet ne merakli asalak gibi yasamaya..kirsin dizini otursun evinde..ne demek sizinle yasamak..he durumu olmaz,sizden baskasi kimsesi olmaz,Allah korusun hastalik felan olur muhtac olur tamam..ama durduk yere ne millete yapişiyorsun..canim sen gönlünü ferah tut..bak yapacagini yapmişsin..fikrini söyleme hakkin oldugu halde eşine birakmişsin karari..o da vermiş kararini..buna ragmen sen gene kiyamamiş yaz sonu giderim demişsin..birak millet ne anlarsa anlasin..eşinde sende biliyorsun gercegi nasilsa ;) salla gitsin zemuszemus

su kolik muzigini biri banada yollasin ya..gazi yok suan ama uyumuyor kereta..su d vitamininden süphelenmeye basladim..uykusu var aslinda ama uyumuyor..eli ayagida durmuyor..belki uyutur :D inanmam gerçi muzigin etkisine :D 3 kere işe yararsa inanirim bak :P

bu arada kuzenimle konustumda bi kitap önerdi..ona bakiyordum netten..dişari ciktigim zaman almayi düşünüyorum..

kaliteli zaman gecirme,onay sözleri,hediye alma,hizmet eylemleri ve fiziksel temas..herkesin dili farkliymiş..vs vs..güzel bi kitapmiş velhasil :)

gonderdımm cnm özeldenn

yavvv ben bu cucugu sımdıde 12den berı uyutamadım ne oldu buna 2 gundur gunduz uyursa gece uyumaz gece uyur buseferde gunduz uyumazz

benimkide 11 den beri 5 dak uyumadi..azönce uyuttum şimdi mirin kirin ediyor :) 9-10a kadar böyle gidicez galiba :s ben bu vitamin hapindan şüphelenmeye basladim iyice..enerji veriyorda cocuğun uykusunumu kaciriyor acaba :S

benimkide 11 den beri 5 dak uyumadi..azönce uyuttum şimdi mirin kirin ediyor :) 9-10a kadar böyle gidicez galiba :s ben bu vitamin hapindan şüphelenmeye basladim iyice..enerji veriyorda cocuğun uykusunumu kaciriyor acaba :S

ya anlamadım gıttı önceden boylee degıldı sen hangı vıtamını verıyosunkıı

ya anlamadım gıttı önceden boylee degıldı sen hangı vıtamını verıyosunkıı

ben devit3 veriyordum..2.ay aşisina gittiğimizde ordan monovit D3 verdiler..onu kullandigimdan beri sanki cocukta uykusuzluk yapiyor gibime geldi..psikolojikte olabilir :D ama evvelki gün verdim uyumadi gündüz..hemde 5.30dan beri uyumadi..dün unuttum vermeyi gündüz bolbol uyudu..aksamda uyudu..bugun verdim..5 dak uyuyup uyaniyor 11den beri :S

ben okudum cidden muhteşem bir kitap benim sevgi dilim hediye alıp verme ve nitelikli beraberlik
eşiminki fiziksel temas erkeklerinki hep o zaten kaydirigubbakcemile3
Kizlar Iyi Aksamlar,

ah bu görümceler benimki de bir alem seninki daha alemmiş ama
allah yardımcın olsun ne diyim

Back
X