2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

fenugreek ne ? ne işe yarıyor ben kaçırmışım

canim cok aciklamistim sutu olmayan arkadaslar icin ama kacirdin sanirim.

fenugreek cemen otu.

cok guzel sut yapiyior. yemesen de icmesen de fenugreek aldigin zaman bol bol sutun de geliyor.

Sakin dusunme ki sutun besleyici olmaz. ayda 1 kg aliyor.

cemen otu tohumlari belli olcude hazirlanmis kapsullenmis. ben cooook memnunum ama elimdekiler 2-2.5 ay daha yeter. o zaman kadar tekrar amazon'dan vs alirim. simdi en ucuz kargoyu arastiriyorum.

evet canım öyleymiş.buraya yazdıktan sonra aklıma geldi hep 2.ay gelişim evresine baktığımdan görmemişim.dönenece deyince,bizim cadının gözü gün boyunca hep avizededir.gece gündüz gözünü hiç ayırmaz.dün aksam eşimin aklına geldi.dönenceyi getirdik avizeye bağladık.anam bizim sıpa çıldırdı sevinçten.nasıl gülüyo,çırpınıyo.zemuszemus oy kurban olduğum,şimdi ible bakıp bakıp gülüyo.dönenceyi kullanamıyodum,sepet beşikte olmadı,sanki kızın kafasına düşecek gibiydi.çok üzülmüştüm,iyi oldu böle.Allahım hepimizin meleklerini korusun :Saruboceq:

sağol canım teşekkür ederim :kedi: bende alayım mı almanyada var mı?

geçmiş olsun güzelim ne güzel ateşsiz gece geçirmişsiniz.inş güzel bi ev bulursun.ALLAH gönlüne göre versin güzelim.

İnşallah canım sağoll :1hug:

Yok canım bebek odasıda yok oda ayrı konu tabi şimdiki evimizde 2+1 ama çok seviyorum ben kutu gibi ferah bi ev.Taşınmamızın nedeni anneme yakın olmak.Bayramdan sonra işe başlıyorum arabamız yok,hergün anneme getir götür çok zor olacak kar,yağmur zamanlarında özellikle.en azından yakına taşınalım dedik.Annem hergün gelmeye razı ama kardeşim var 5.sınıfa geçti okuldan gelince o çocuk ne olcak onada kıyamıyorum.kendi buraya çıkıp gelemez,arkadaşları çağırıyolar hergün ama onunda biz düzeni olması gerek hergün orda burda olmaz.Dersleri aksar sonra.Zor olucak biliyorum ama şu eşyayı bi atalım en azından yavaş yavaş yerleşirim.O yüzden bugün bebeği anneme bırakıp çevrede ev arıcaz.
Biz oda almadık yerimiz yok diye şirin bi sepetimiz var oğlum onda uyuyor bizzim odamızda,1 yaşına kadar yatar onda odayı sonra düşünücez

amiin

geçmiş olsun ne güzel atlatmıssınız aşıyı.yarasın oğlusuna.bizimkine daha bir hafta var şimdiden tasasına düştüm.canım ya annenler yakınmıs cok sanslısın.yakınına taşınma gibi bir şansın var.ben elazığdayım.annemler mersinde.göreve başlayacağım zaman ne yapacağım hiç bilmiyorum.kime güvenip de bırakırım yavrumu. :gitme:

inşallah sizde atlatırsınız ateşsiz
evet annem olmasa napardım bilmiyorum gün sayıyolar oğluma bakacak diye,zor durumlar ya allah yardımcımız olsun hepimizin
kızlar oğluşum uyandı tek elle yazıyorum valla hazırlanıp çıkalım biz kendinize iyi bakın öptümmm

bizim bakıcımız elazığlı bir bayan. oğlum seviyor onu sayesinde yöresel yemeklerini yşyoruz bu aralar :)) valla gülüm zor ama iyi birini bulup bırakacaksın yavrunu. en azından bulacağın insanın anne olmasına özen göster.daha önce çocuk bakmış mı bu da önemli tabii. ama göreve başlamadan en 15 gün önce başlasın işe ve sen çocuğu tamamen bırak dışardan izle. nasıl davranıyor dikkatlimi, sevecen mi? ben bunları izledim gerisi onun vicdanına kalmış bişi.allah iyi insanlarla karşılaştırsın

Çok zor olacak sizin için benim annemle kayınvalidem bakıyor malesef çok erken başladım ben çalışmaya onlar bakarken bile içim çok rahat değil annelik içgüdüsü işte :1no2: inşallah siz de gönlünüze göre merhamet sahibi bi bakıcı bulursunuz ALLAH dağına göre kış veriyor sıkmayın şimdiden canınızı

slm kızlar gunaydın hepınıze nasılsınız?keyıfler nasıl ?
ya bısey sorayım sıze benım oğluş 5gundur oto koltuğunda uyuyor gecelerı esımde oz(rda olma ıkı buklum cocuk falan filan dıyıp duruyor ama bebişkomda ordan baska bı yerde uyumuyor kı ne yatağında ne baska bı yerde orası olurs a uyuyor hemde eskısınden masallah daha uzun uyyor .....görüşlerınızı alabılırmıyım ?
zincoları kestını mı ben kessem mı dıye dusunuyorum gaz problemımız nerdeyse sıfıra ındı şkür ......
son sorumda bu mesajlardan lıntı yaparken coklu alıntıları nasıl yapıyorsunuz?

amin canım ya.evet söylediklerin aklımda olsun.anne olması falan cok önemli.cok sağol canım.iyi ki daha hamileyken tesadüfen bulmusum bu forumu zemuszemus

kızlar benim oğlum 2 ay 10 günlük rotavirüs aşısı yaptırmak istiyoruz acaba olurmu bide ateş yaparmı yaptıran warmı

Rotavirüs aşısı: Rotavirüs, 3 yaş altı çocuklarda akut ishalin ve ishale bağlı hastane yatışlarının en sık etkenidir.

Rotavirüsün neden olduğu ishal, temizlik koşullarından bağımsız olarak ve gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde benzer sıklıkta görülür.Virüs ortamda aylarca yaşayabilir. Bu nedenle rotavirüs ishalinin önlenmesinde tek yöntem rotavirüs aşılamasıdır.

1990 ların sonlarına doğru ABD de bu virüse karşı aşı geliştirilmiş,bu aşı daha sonra ulusal aşı programına alınmış ancak barsak tıkanmasına yol açtığı ortaya konduktan sonra kullanımdan çekilmiştir.

Daha sonra 2 yeni aşı ile çalışmalar yapıldı. Bu aşıların etkinliği ve güvenirliği yaklaşık 130.000 bebekte yapılan geniş çalışmalarla değerlendirildi.Bu çalışmanın sonuçları her 2 yeni rotavirüs aşısının ishale ,özellikle ciddi ishale karşı etkin ve güvenli bir korunma sağladığını gösterdi.Aşı hastalığa neden olan 5 rotavirüs tipini kapsıyor.Aşının ilk dozuna bebek 6-12 haftalıkken başlanır.Sonraki dozlar 4-10 hafta ara ile 2 veya 3 doz halinde ağız yoluyla uygulanır.6 aylık olmadan aşılamanın bitirilmiş olması gerekiyor.Diğer aşılarla birlikte uygulanabilir.

2 farklı firma tarafından üretilen ağız yoluyla kullanılan bu aşılar ABD ilaç denetleme kurumu (FDA) ve Avrupa ilaç dairesi tarafından 2006 yılında onaylanmıştır ve 35 den fazla ülkede lisans alarak kullanıma girmeye başlamıştır.Ülkemizde 2007 yılında kullanılmaya başlanmıştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…