2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

slm kızlar nasılsınız
benim nette sorun var giriyorum o kadar yazıyorum hata veriyor

canlar mesajinizdan dolayi hepinize tesekkurler.

kikiloyimcim birsey soracaktim. yan yatirinca damlatamiyorum ki, geri geliyor damlalar. zaten burnuna sokamiyorum ucundan damlatiyorum. o da geri geliyor.ben de egdirip basini gertiye damlatiyorum iyice genzine kaciyor. simdi uyuyor aksam dr a goturecez.

Zor is cocuk buyutmek vesselam.

slm kızlar nasılsınız
benim nette sorun var giriyorum o kadar yazıyorum hata veriyor

canim ne yaptin? Burcu aradi bugun. sen aldin mi fenugreek'leri?

benim bayramda esimin memeketinde canim birseye sikildi. hemen gitti sutum. fenugreeklere yuklendim. kullanmayi birakmistim nasilsa sutum iyi geliyor dye. simdi tekrardan basladim. insallah eskisi gibi olur.

canım geçmiş olsun. benim kızın da burnu tıkanmıştı. doktor eğer elini kulağına götürürse hemen getir dedi. burun iyi temizlenmesze orta kulak iltahabına neden olabiliyomuş. inşallah öyle bişey değildir. benim markası baby fiz genzine kaçması normal. ben kızı televizyonun karşısına yan yatırıyorum. televizyona bakarken sıkıyorum. bi süre bekliyorum sonra diğerine sıkıyorum. bir kımı dışarı akıyo. benim kızda sevmiyo ama mecbur. burun aspiratörü doktorumun önerdiği hortumludan aldım. doktorumuz diğerlerinin fazla basınç uyguladığını söyledi. çocuk doktoruna götür gerekirse o seni kulak burun boğaza yönlendirir zaten.

demetcim allah korumuş gerçekten dikkat et kendine.
huriş, kibele çok geçmiş olsun canlar. bizimde burunda tıkanıklık vardı birde dün balgamlı kustu bugün dr a gidiyoruz bizde allah korusun bebişlerimizi.

kızlar merhaba..topikte hastalıklar cogaldı anlasılan..gecmiş olsun meleklerimize..

serra da 5 gundur kızarık v capaklı gozle birde burun tıkanıklıgı var.bugun biraz daha ii şükür...tıkanıklıktan bahsetmişsiniz..

ben deniz suyunu sıkıyorum ve ardından novartis otri bebe adlı yeni çıkan aspiratoru kullanıyorum..gercekten harika..normal aspiratorlerden daha guzel cıkarıo ve acıtmıo kuzumu..tavsiye ederim.3 yedek ucu var.her eczanede yok bana dr um tavsie etti ve bursadan getirttim.. yakında yayılır her eczaneye..

canım burcu yollayacak bana ama benim kız kesinlikle mememi almıyor çünü süt yok fenugreeki bi deneyecem bakalım inş gelir ama çok umutsuz
senin sütünde gelir inş

kızlar kış geliyor hastalıklar bitmeyecek galiba
benim kızda çok huysuz bugün sıcak bi banyo yaptırdım uyuttum
papatyamın odasının son halini albüme ekledim

son 2 sayfaya bakınca sorunlar malesef aynı anlaşılan
biz de bayramda nezle olduk ( burun tıkanıklığı + ağıza gelen köpüklü tükürük ve bununla baş edemeyen tosbaamın gıcık şeklindeki öksürüğü (((
cümleten geçmiş olsun bebişlerimize ...

aynen canik cümleten geçmiş olsun bebişllerimize bende tek benim ah ah kızı hasta ettim şimdi hepiniz beni fırçalayacaksınzı sandım..meğersem hepsi dökülüyormuş allah şifasız hastalık vermesin atlatırlar inşallahbizimki gülücüklere başladı bile bugün..salıya kadar antibiyotiğe devammm

kızlar bu sağlık sorunları bizde de var size soracaktım bende demekki aynı sorunlar sizin bebişlerde de var burun akıntısı ve gözlerde yaşarma

herkese merhaba.
nette gezınırken hepımıze faydası olabılecek bılgıler buldum.sızınle paylasmak ıstedım.kaydirigubbakcemile5

Anne babalardan son yıllarda çoğu kez “Doktor hanım, bu hastalığı ilaçsız atlatabilir miyiz?” “Kullanabileceğimiz doğal ilaçlar var mı?” gibi sorular duymaya başladım.Bu da aslında beni çok sevindiriyor çünki çocuklarda ilaç konusunda çok dikkatli olmanın gereğine yürekten inanıyorum. Özellikle de grip,soğuk algınlığı ilaçları ve antibiyotikler söz konusu olduğunda.
Neden mi? Çocuklarda görülen üst solunum yoluna dair enfeksiyonların en az %80 inin viral olduğunu biliyoruz. Bunlar da aslında kendi kendine ve vücudun kendi direnciyle geçiyor. Antibiyotikler aslında hiç işe yaramıyor(.üzerine ikincil bir bakteri enfeksiyonu ilave olmadıkça) soğuk algınlığı ilaçları da yanlızca semptomları gideriyor. Hastalığın gidişatına bir faydası olmuyor.Antibiyotikler direnç oluşturma açısından sakıncalı olabiliyor.Soğuk algınlığı ilaçları da yeterince güvenli değil.çocuklarda kullanım için. O zaman ilaçlar yerine doğal çarelere başvursak.?Çocuklarda üst solunum yolu enfeksiyonlarda hangi doğal tedavileri kullanabiliriz ondan bahsedeceğim.Tabii bunlar yanlızca viral hastalıklar için geçerli.
Çocuğunuzda viral enfeksiyon başlıyorken; Dinlenme ve dengeli beslenme çok önemli.Çocuğun dinlenmesi hastalığın gidişatını engelleyebilir. Evde sıcak bir ortamın ve sevginin iyileştirici olduğu unutulmamalı. Bu aşamada bol sıvı almak önemli. Çocuğunuzun beslenmesi gökkuşağı şeklinde olmalı.Neden mi?Gökkuşağının her rengindeki sebze ve meyveler vücut direncini arttırmak için önemlidir ve özellikle hastalık başlangıcında önemlidir.Ancak iştahı kapanmış da olabilir o zaman hiçbirşey yemek istemeyebilir.O zaman da meyve ve sebze suları vermek iyi bir çaredir. Bu da olmuyorsa vitamin takviyesi yapılır.
Gökkuşağı beslenmesi şöyle;
Mor (erik,üzüm-yazın kuru kışın taze)potasyum.beta karoten ve folik asit bulunduruyorlar
Kırmızı(domates,çilek)beta karoten ve likopen bulunduruyorlar, bağışıklık sistemi için önemli ayrıca yine kırmızı olan nar önemli bir antioksidan
Turuncu (turunçgiller,havuç,papaya)beta karoten,bol C vitamini var,hatta greyfurtta salisilik asit (aspirin içeriği-enflamasyona karşı) bile var.
Sarı(limon,ananas, elma,armut)
Yeşil (ıspanak,tere,roka,lahana) bol c vitamini ve antioksidan var.
Karışık meyve suları yapmakta fayda var.Elma nar ve turunçgiller gibi ekşi tatları nötralize edebilir.
Semptomlar için neler yapılabilir?
1-Burun akıntısı ve burun tıkanıklığı için; Burunun tıkanması pek çok problemi beraberinde getirir.Burnun akması ise iyi bir şeydir.Burun akıntısını durdurmaya gerek yoktur. Burun tıkandığında ise en önemlisi burunu açmaktır.Çünki burun çok tıkalı kalırsa kulak enfeksiyonu ya da alt solunum yolu enfeksiyonu gelişebilir.Burunu açmak için en uygun ve doğal çözüm serum fizyolojiktir.Serum fizyolojiği bazen her saat başı ya da iki saatte bir kullanmak gerekir.Hiç bir sakıncası yoktur. Evde de bir litre kaynamış soğumuş suya 1 tatlı kaşığı tuz koymak suretiyle hazırlanabilir.Serum fizyolojiği bir burun deliğine uygularken diğerini kapatmak daha etkilidir. Ancak çok basınç hissi oluşuyorsa kesilmelidir.Burun yıkamak için özel olarak yapılmış setler de kullanılabilir.Kulağında problem olan çocuklara dikkat etmek gerekir.Bebekler için tek kullanımlık serum fizyolojikler kullanılmalı.Ancak bir defada bir tane bitirilmelidir.
Burun akıntısı ve tıkanıklığı için ökaliptüs yağı giysilere ve yatak çarşaflarına damlatılabilir. Banyoda da ökaliptüs yağı kullanılabilir.Banyo yaptırmanın faydası vardır.
Burun akıntısı ve tıkanıklığı için ayrıca nane,limon zencefil karışımı ile yapılan çaylar iyi gelir.Tere de iyi gelir. Soğuk buhar faydalıdır.Ancak allerjisi olan çocuklara dikkat,faydadan çok zarar verebilir,
2-Öksürük için;
Oldukça etkin olan aşağıdaki karışımı hazırlayabilirsiniz. Bal,limon,zencefil(tabii balın bir yaş altındaki çocuklara verilmemesi gerektiği unutulmamalı) İki çobra kaşığı sıcak suyun içine bir corba kaşığı bal,bir çay kaşığı kadar limon,bir tatlı kaşığı kadar da ince rendelenmiş taze zencefil.Bu karışım günde üç defa kaşık kaşık çocuğa verilebilir. Çalışmalar balın etkisinin öksürük şuruplarından fazla olduğunu gösteriyor. Limon doğal bir antiseptik ve C vitamini kaynağı. Zencefil ise doğal bir antihistaminiktir.
Öksürük için ısıtılmış dut pekmezi de iyi gelir.
Aynı zamanda öksürük için kullanılan bir tedavi de siyah turpun içini oyup bal ile doldurmak ve sabaha kadar bekletmek ve sabah bu balı çocuğa içirmektir.
3-Boğaz ağrısı için (bakteriye bağlı bir boğaz enfeksiyonu olmadığından emin olduktan sonra) tuzlu su ile yapılmış gargara ve yine bal limon karışımı çok faydalıdır.Doğal bal kullanılmalıdır.Bir çorba kaşığı balla bir çay kaşığı limon ,iki çorba kaşığı suda eritilerek kaşık kaşık verilebilir.
alıntıdır.

kıslar ballı karısımın 1 yasından önce verılmemesı gerekıyormus.
oglusumda bırkac gundur yenıden öksürmeye basladı.
bebıslerın yerıne bız ballı karısımı yapıp yesek süte gecer degılmı?etkısı olucaktır elbette onunda bır zararı olurmukı?

huriş kibele star dust geçmiş olsun bebeklerinize bizim babamızında ödü kopuyor sabah giderken kızımı üşütme eve tlf açıyor aman kzım üşümesin hasta olmasın sabaha kadarda kaç kere kalkıp kontrol ediyormuş üşüyormu diyeya benim kızım değilmi ben üşütürmüyüm diyorum bana üstünü kalın giydirtti geçen gece bu seferde terlemiş çocuk kışın ne yapacağız dedim
bizde bugün üçüncü aşımızı oldu yarında 3. ayımız bitiyor artık 4 ten gün almaya başlayacağız kolik ağrılarımızda epeyce azaldı sabah 1 saat akşam üzeri 1 saat huzursuzlanıyopr o kadar maşallah diyeyim
yarın misafirim var temizlik yaptım uyuyayım biraz dedim yok uyumuyor şimdi bi taraftan yazıyorum bi taraftan onu sallıyorum beşiğinde ama ne mümkün kendi kendine sesler çıkartıyor oynuyor gündüz uykumuz hiç yok

demetim allah korumuş yaaa dikkat et kendine tatiliniz nasıl geçti canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…