- Konu Sahibi BEYAZ MELEK
-
- #8.121
kızlar ya hala adet olmayan var mı...
benim lohusalığım 50 gün sürdü sonra adet olmadım...
normal mi acaba... çok korkuyom valla... implant var aslında ama korkuyom yine de...akannehir
kızlar aralarında yaş farkı olup olmaması kıskanmayı etkilermiyo ister 2 4 6 9 yaş olsun yinede kıskanılıyoo o yüzden çokta ara vermeyinn benden tavsiyee 3 yaş ideal çokta erken olması sizi yıpratırr bunuda düşünün en az 3 yaş olması bence aradaki dengeyi tutarr:ecrin_bebek:
teşekkür ederim canım...amin canım inşaallah hiç ayrılmayız..kızımın saçları baya uzun yakında örerim herhaldekaydirigubbakcemile3Temmuz bebekleri çok saçlı doğdular...ece kızının resmini gördüm afet olmuş maşallahhh...saçları harika büyüyolar yaaaa...allah sana bağaşlasın kızını hiç ayırmasınnnn
canım ben de aynı senin gibi düşünüyorum işin içinden çıkamadım seneye düşünsem çocuk işini 2 yaş olur aralarında bakalım ne yaparız hayırlısı olsun hepimiz için......kızımı bırakıp çalışmak istemiyorum ne yapsam şaşırdım...tabii en iyisi bence karşına alıp konuştuğunda lafın kesiliyor olay tartışmaya bile dönüşebiliyor..en iyisi okusun düşünsün taşınsın gelsin hehehe
ewet bende karar vermekte zorlanıyorum değerlendirme yaptığımda hepinizin ki doğru geliyor bana...
mesela ipek ele avuca gelince bırakıp işe gitmek;bunu yaparsam eğer ikinci çocuğu ne zaman yapıcam ipeğin en az 10 yaşında olması lazım bunun için...ki 10 sene bi çalışayım 2-3- sene sonra yine çokcuk yapacaksam ipeği bırakmam....
yada ipekle arasında 2-3 yaş olacak şekilde ikinci çocuğu yapmak;bunun içinde çok yıpranıcam ama en yakın tercihim bu...
yada ipek5-6- yaşına geldiğinde desek;o zamanda ipek elimde bebek kucağımda okul yollarında koşucam mahfolucam....topikte örneklerimzi var...
yada ipek 9 yaş üstü olunca yapıcam ;o zamanda aralarında ki yaş farkından birbirleriyle oynamayacak geçinemeyecekler.ipek ergen olduğunda bebekle mi ipeklemi hangisiyle ilgileneceğimi şaşırıcam...
en iyisi ben seneye hamile kalayım...kaydirigubbakcemile3
ayy canım ya senin işin de baya zor.. güvenilir biri bulmak çok zor...aslında annen baksa ne güzel olur o kadar gözün arkada kalmaz pufff bu çalışan annelerin işi zor işi bıraksan bir türlü,bırakmasan bir türlü...Allah yardım etsin hepimize...ay kızlar çok sıkıldım
dün abkıcı oğlana colpol vermiş ona göre sıcakmış ateşi varmış.ölçmeden ateşi olduğuna karar verip şurup vermiş.annemde söle ona vermesin dedi iki kat var aramızda inip bakmıyor. ben buradan ne olduğunu nerden bileyim.oğlumu ellere bırakıyorum güvenmek zorundayım. annem göya ilgilenecekti bir bıraktı günde iki sefer uğruyor onda da oğlan uyuyor oluyormuş sonra evne çıkyor.sonrada kadının yaptıklarından dolayı bana laf ediyor.ağladım niye ağlıyormuşum şimdi sinir oldum yaa:gitme:
diloş kolay gelsin canımm...neyse ben çıktımm kızı hazırlayım kendimde hazırlanayımm düşelim okul yolunaaa
herkese merhaba.
nette gezınırken hepımıze faydası olabılecek bılgıler buldum.sızınle paylasmak ıstedım.kaydirigubbakcemile5
Anne babalardan son yıllarda çoğu kez “Doktor hanım, bu hastalığı ilaçsız atlatabilir miyiz?” “Kullanabileceğimiz doğal ilaçlar var mı?” gibi sorular duymaya başladım.Bu da aslında beni çok sevindiriyor çünki çocuklarda ilaç konusunda çok dikkatli olmanın gereğine yürekten inanıyorum. Özellikle de grip,soğuk algınlığı ilaçları ve antibiyotikler söz konusu olduğunda.
Neden mi? Çocuklarda görülen üst solunum yoluna dair enfeksiyonların en az %80 inin viral olduğunu biliyoruz. Bunlar da aslında kendi kendine ve vücudun kendi direnciyle geçiyor. Antibiyotikler aslında hiç işe yaramıyor(.üzerine ikincil bir bakteri enfeksiyonu ilave olmadıkça) soğuk algınlığı ilaçları da yanlızca semptomları gideriyor. Hastalığın gidişatına bir faydası olmuyor.Antibiyotikler direnç oluşturma açısından sakıncalı olabiliyor.Soğuk algınlığı ilaçları da yeterince güvenli değil.çocuklarda kullanım için. O zaman ilaçlar yerine doğal çarelere başvursak.?Çocuklarda üst solunum yolu enfeksiyonlarda hangi doğal tedavileri kullanabiliriz ondan bahsedeceğim.Tabii bunlar yanlızca viral hastalıklar için geçerli.
Çocuğunuzda viral enfeksiyon başlıyorken; Dinlenme ve dengeli beslenme çok önemli.Çocuğun dinlenmesi hastalığın gidişatını engelleyebilir. Evde sıcak bir ortamın ve sevginin iyileştirici olduğu unutulmamalı. Bu aşamada bol sıvı almak önemli. Çocuğunuzun beslenmesi gökkuşağı şeklinde olmalı.Neden mi?Gökkuşağının her rengindeki sebze ve meyveler vücut direncini arttırmak için önemlidir ve özellikle hastalık başlangıcında önemlidir.Ancak iştahı kapanmış da olabilir o zaman hiçbirşey yemek istemeyebilir.O zaman da meyve ve sebze suları vermek iyi bir çaredir. Bu da olmuyorsa vitamin takviyesi yapılır.
Gökkuşağı beslenmesi şöyle;
Mor (erik,üzüm-yazın kuru kışın taze)potasyum.beta karoten ve folik asit bulunduruyorlar
Kırmızı(domates,çilek)beta karoten ve likopen bulunduruyorlar, bağışıklık sistemi için önemli ayrıca yine kırmızı olan nar önemli bir antioksidan
Turuncu (turunçgiller,havuç,papaya)beta karoten,bol C vitamini var,hatta greyfurtta salisilik asit (aspirin içeriği-enflamasyona karşı) bile var.
Sarı(limon,ananas, elma,armut)
Yeşil (ıspanak,tere,roka,lahana) bol c vitamini ve antioksidan var.
Karışık meyve suları yapmakta fayda var.Elma nar ve turunçgiller gibi ekşi tatları nötralize edebilir.
Semptomlar için neler yapılabilir?
1-Burun akıntısı ve burun tıkanıklığı için; Burunun tıkanması pek çok problemi beraberinde getirir.Burnun akması ise iyi bir şeydir.Burun akıntısını durdurmaya gerek yoktur. Burun tıkandığında ise en önemlisi burunu açmaktır.Çünki burun çok tıkalı kalırsa kulak enfeksiyonu ya da alt solunum yolu enfeksiyonu gelişebilir.Burunu açmak için en uygun ve doğal çözüm serum fizyolojiktir.Serum fizyolojiği bazen her saat başı ya da iki saatte bir kullanmak gerekir.Hiç bir sakıncası yoktur. Evde de bir litre kaynamış soğumuş suya 1 tatlı kaşığı tuz koymak suretiyle hazırlanabilir.Serum fizyolojiği bir burun deliğine uygularken diğerini kapatmak daha etkilidir. Ancak çok basınç hissi oluşuyorsa kesilmelidir.Burun yıkamak için özel olarak yapılmış setler de kullanılabilir.Kulağında problem olan çocuklara dikkat etmek gerekir.Bebekler için tek kullanımlık serum fizyolojikler kullanılmalı.Ancak bir defada bir tane bitirilmelidir.
Burun akıntısı ve tıkanıklığı için ökaliptüs yağı giysilere ve yatak çarşaflarına damlatılabilir. Banyoda da ökaliptüs yağı kullanılabilir.Banyo yaptırmanın faydası vardır.
Burun akıntısı ve tıkanıklığı için ayrıca nane,limon zencefil karışımı ile yapılan çaylar iyi gelir.Tere de iyi gelir. Soğuk buhar faydalıdır.Ancak allerjisi olan çocuklara dikkat,faydadan çok zarar verebilir,
2-Öksürük için;
Oldukça etkin olan aşağıdaki karışımı hazırlayabilirsiniz. Bal,limon,zencefil(tabii balın bir yaş altındaki çocuklara verilmemesi gerektiği unutulmamalı) İki çobra kaşığı sıcak suyun içine bir corba kaşığı bal,bir çay kaşığı kadar limon,bir tatlı kaşığı kadar da ince rendelenmiş taze zencefil.Bu karışım günde üç defa kaşık kaşık çocuğa verilebilir. Çalışmalar balın etkisinin öksürük şuruplarından fazla olduğunu gösteriyor. Limon doğal bir antiseptik ve C vitamini kaynağı. Zencefil ise doğal bir antihistaminiktir.
Öksürük için ısıtılmış dut pekmezi de iyi gelir.
Aynı zamanda öksürük için kullanılan bir tedavi de siyah turpun içini oyup bal ile doldurmak ve sabaha kadar bekletmek ve sabah bu balı çocuğa içirmektir.
3-Boğaz ağrısı için (bakteriye bağlı bir boğaz enfeksiyonu olmadığından emin olduktan sonra) tuzlu su ile yapılmış gargara ve yine bal limon karışımı çok faydalıdır.Doğal bal kullanılmalıdır.Bir çorba kaşığı balla bir çay kaşığı limon ,iki çorba kaşığı suda eritilerek kaşık kaşık verilebilir.
alıntıdır.
kızlar biliyorum daha 2-3- ayımız var hatta 4 ay var ama ben şimdiden alayım diyorum..mama sandalyesi alan varmı yada almayı düşünen....ben oturmaya başladığı anda bizimle birlikte masaya oturmasından yanayım ....biz sabah kahvaltı birlikte etmeyiz öğlen zaten ayrıyız ama mutlaka akşam yemeğini birlikte yeriz...ipekte bizimle otursun öyle alışsın istiyorum...
hastalıklar çoğaldı.benim kuzumunda gözü akıyor ve sürekli çapaklanıyor.cumadan beri damla kullanıyoruz.biraz daha iyi ama hala geçmedi.1 hafta kullanıcaktık.cumaya kadar kullanıcam.geçmezse artık göz doktoruna götürücem
kuzucugumun birseyi yokmus.kulak iltihabindan suphelenmistik. 5390 gr olmus. 2 ay 5 gunluk.
kızım bayramda anneannesindeyken...
kızlar ya hala adet olmayan var mı...
normal mi acaba... çok korkuyom valla... implant var aslında ama korkuyom yine de...akannehir
kızlar aralarında yaş farkı olup olmaması kıskanmayı etkilermiyo ister 2 4 6 9 yaş olsun yinede kıskanılıyoo o yüzden çokta ara vermeyinn benden tavsiyee 3 yaş ideal çokta erken olması sizi yıpratırr bunuda düşünün en az 3 yaş olması bence aradaki dengeyi tutarr:ecrin_bebek:
bende olmadım :) sipral takdırdım onun yüzünden ufak lekelenmeler var ama regl değil bu.
bende bugün düşündüm bir test alıp yapayım mı diye sonrada güldüm. topu topu 3 kere birlikte olduk eşimle ikisinde o korundu birinde siprali yeni takdiırdığımda. hiç canım istemiyor adamda şimdilik anlayışlı davranıyor.ne olacak bilmiyorum.
2 yaş olmaz mı? şimdi 36 yım 2 sene sonra 38 olacağım enfazla 39 olabilir ondan sonra ben benlikten giderim galiba.
ay kızlar çok sıkıldım
dün abkıcı oğlana colpol vermiş ona göre sıcakmış ateşi varmış.ölçmeden ateşi olduğuna karar verip şurup vermiş.annemde söle ona vermesin dedi iki kat var aramızda inip bakmıyor. ben buradan ne olduğunu nerden bileyim.oğlumu ellere bırakıyorum güvenmek zorundayım. annem göya ilgilenecekti bir bıraktı günde iki sefer uğruyor onda da oğlan uyuyor oluyormuş sonra evne çıkyor.sonrada kadının yaptıklarından dolayı bana laf ediyor.ağladım niye ağlıyormuşum şimdi sinir oldum yaa:gitme:
ayy canım ya senin işin de baya zor.. güvenilir biri bulmak çok zor...aslında annen baksa ne güzel olur o kadar gözün arkada kalmaz pufff bu çalışan annelerin işi zor işi bıraksan bir türlü,bırakmasan bir türlü...Allah yardım etsin hepimize...
alemsin valla huri..ama doğru yapmışsın bazen her şeyi yüzüne söyleyemiyor insan...ben de nişanlıyken sıkıntılarımı yazdım bir kağıda sonra sesli olarak mesaj gönderdim...o zaman eşim çok gülmüş kağıda yazıp okudun dimi dedi... kaydetmiş bunu hep saklayacağım diyordu...ama etkili olmuştu...eşimle ilgili bağzı şikayetlerim vardı ...
dün akşam ipek bi koltukta eşim bi koltukta sızmış uyurken bende eşime bir e-mail gönderdim...
tüm şikayetlerimi endişelerimi üzüzntülerimi yazdım ona ...sabah işe gittiğinde görmüş olması lazım ama hala cvp yazmadı bana......
bakalım....
teşekkür ederim canım...Çok şeker olmuş maşallah ya allah nazarardan saklasın
Rosemcim verdiğin bilgiler çok güzel çokkk teşekkür ederim hemen kaydettim elimde bulunsun sağol canım opuyorumnanaktan
Benimde en büyük hayallerimden biri mama sandalyesi çok hevesliyim nedense bizimle oturmasını çok istiyorum dediğin gibi sadece akşam yemeklerinde beraberiz zaten.zamanı gelince alırız inş.
geçmiş olsun selsinAli Eymen'de de doğduğundan beri vardı bahsetmiştim burda,bizde göz doktoruna gittik,masaj yaptık damlalarını kullandık uzun süre şimdi maşallah geçti inşallah bi daha olmaz :Saruboceq:
Maşallah paşaya çok tatlı görünüyo ya keşke havalar sıcak olsada biraz çıplak tutabilsek ısırsak şöyle ben nasıl giydirdiğimi bilmiyorum valla üşümesin diye
Maşallah Eda'ya,endişelerinin yersiz çıkmasına çok sevindim büyümüş bak annesi
Benimkide aynı sürekli kucakta alıştı hoplatılmaya şimdi basarken kendi kendine yapmaya çalışıyo :) bizde alıcaz sanırım kapıya asılanlardan
Çok şeker olmuş maşallah ya allah nazarardan saklasın
Bennnnnnnnnnn,ben olmadım.40 gün lekelenmem sürdü,sonra 2 gün kan olarak geldi o kadar adet 2 gün sürdü yani :).Bekliyorum ne zaman olucam diye olsam belki biraz göbekte inerdi :kedi:
Evet katılıyorum,bende 4 yaş olarak düşünüyorum ama bakalım kısmet.Aslında bana kalsa 3 tane olsun isterim ama :kedi: seviyorum kalabalık aileleri bizde öyle büyüdük çok güzel oluyo imkanım olursa yaparım 3.yü diğerlerini biraz büyütüp
kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 bende düşüneyim mi şimdi yaaaaaaa test alayım mı yani,yok canım 5-6 ay olmayanlar var ama dimi.Yani korunduktan sonra bişi olmaz umarımm yanii işte :kedi::kedi::kedi:
Offffffff sinir oldum bak şimdi bakıcıya,ölçmeden verilir mi ya ne diye kafasına göre yapıyo hem sormadan etmeden
sağol canım.inş önemli bişey yoktur.sadece bir incinmedir veya yorgunluktur. dr dan geldikten sonra yazarsan çok sevinirim.ah canım geçmiş olsun.aynı ağrı bendede bir haftadır var.sağ bileğim ve baş parmağım.yorganı bile üzerime örtemedim bu gece.geçicek diye bekliyrum ama gün geçtikçe daha kötü oluyor.bende yarın gidicem doktora.korktum bak şimdi.oğlumu kaldıramıyorum of of..............
beni ararmamış özellikle telaşlanmayayım diye
bende olmadımmm....22 temmuzda doğdu kızımkızlar ya hala adet olmayan var mı...
inşallah kısmet...kızlar aralarında yaş farkı olup olmaması kıskanmayı etkilermiyo ister 2 4 6 9 yaş olsun yinede kıskanılıyoo o yüzden çokta ara vermeyinn benden tavsiyee 3 yaş ideal çokta erken olması sizi yıpratırr bunuda düşünün en az 3 yaş olması bence aradaki dengeyi tutarr:ecrin_bebek:
:lepi:ama huriş dediği gibide tam okula başılıcağı zaman yapmayın şekilde görüldüğü gibi ben nazlıbahar çok zorlanıyoruzz en azında 3 yaş olur aralarında okula başlarken diğeri 2 yaş civarı olur elinden tutar istediğin yere gidersin kokrmadannnzemuszemus
Şenizneyse ben çıktımm kızı hazırlayım kendimde hazırlanayımm düşelim okul yolunaaa
ay kızlar çok sıkıldım
aminn.ya iki kat üstte oturuyor.inmiyor aşağıya annem. neden yapıyor bunu anlamıyorum
çalışan annelerin işi zor valla ama annende daha gözetlemeli çok ufak bebişler çünküay kızlar çok sıkıldım
ewt bencede diloş eyer çocuğun karakterinde varsa kıskançlık farketmi e birde anne baba biraz akıllı davranmalı bence hiç bir zaman o ufak sen elindekini ver idare et kardeşini gibi ezmemeli :umursamaz:kızlar aralarında yaş farkı olup olmaması kıskanmayı etkilermiyo ister 2 4 6 9 yaş olsun yinede kıskanılıyoo o yüzden çokta ara vermeyinn benden tavsiyee 3 yaş ideal çokta erken olması sizi yıpratırr bunuda düşünün en az 3 yaş olması bence aradaki dengeyi tutarr:ecrin_bebek:
bende halen adet olmadım canım.hıc belırtı felanda yok.kızlar ya hala adet olmayan var mı...
maşallah ya tam sevimli zamanları . oh negüzel üşümeden mışıl mışıl uyuyacak ali eymen bey:ecrin_bebek:Geçen akşam oğluma uyku tulumunu giydirdim,astronot gibi oldu kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 bakın fotomuza
çok güzel bi yöntemmiş canım valla ben yapamam çünkü yine gelip evde okucakkkkeşimle ilgili bağzı şikayetlerim vardı ...
Dün akşam ipek bi koltukta eşim bi koltukta sızmış uyurken bende eşime bir e-mail gönderdim...
Tüm şikayetlerimi endişelerimi üzüzntülerimi yazdım ona ...sabah işe gittiğinde görmüş olması lazım ama hala cvp yazmadı bana......
Bakalım....
olmuşsun işte zaten dönüşü geç olur 45 gün felankızlar ya hala adet olmayan var mı...
Benim lohusalığım 50 gün sürdü sonra adet olmadım...
Normal mi acaba... çok korkuyom valla... Implant var aslında ama korkuyom yine de...akannehir
geçen akşam oğluma uyku tulumunu giydirdim,astronot gibi oldu kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 bakın fotomuza
[ımg]http://img39.imageshack.us/img39/6200/dsc08814.jpg[/ımg]
maşallah ya tam sevimli zamanları . oh negüzel üşümeden mışıl mışıl uyuyacak ali eymen bey:ecrin_bebek:
çiçeks maşallah cnm oğluna çok tatlııı olmuşş
çok güzel bi yöntemmiş canım valla ben yapamam çünkü yine gelip evde okucakkkk
olmuşsun işte zaten dönüşü geç olur 45 gün felan
çok tatlı olmuş ama canım dikkat et uyku tulumlarında sırtları gece çok terliyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?