2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Valla ben haftaiçine yemeğe misafir kabul etmiyorum eşime de söylüyorum bazen 7:30 oluyor eve gidene kadar nasıl hazırlıyım ama. Eşim de bilir en kötü biri gelicekse de ya dışarıdan 1 şey söyler ya daha önceden söyler ki annem yemek yapar sağolsun. Ben çok kızdım senin eşine de akrabalarına da

Bu havada çocuk katkat giyinirse çatlar....Yine çok ince yani bir body ile de olmaz ama body üstü tulum yeter bence asıl biz cam kapı kapalı nasıl uyıycaz onlar üşümesin diye

Valla sanki kendi başıma gelmiş kadar sinir oldum. Allah yardımcın olsun cnm. Eşine tepkini göster ve dışardan hazır birşeyler getirmesi konusunda ısrarcı ol bence. ya da kendi yapsın yemekleri. Belki o zaman bu kadar boş bulunmaz bir daha.

Aslında eşim çok yardımcıdır, çok iyi niyetlidir ama misafir diye ölür resmen. herkes bize gelsin, hep biz misafri ağırlayalım. tamam misafri severim ama insan enayi yerine konulunca kötü hissediyor. bir arkadaşı var daha 1 kere çağırmamıştır bize gelin diye. doğum yaptı eşi kendimizi zorla davet ettirdik bide 4 kap yemek götürdük yanımızda. düşün yani. ama gel gör ki eşime kalsa onlar 10 günde bir bizdeler. konuşa konuşa b kadar törpüledim.

bi de yemekli misafir olunca işler değişiyor. zaten hamilelik var bir de oğlum var biliyorsun. yani birinin onu oyalaması birinin de yemek yapması lazım. ikisi de tek başına hamileyken zor.

Didem cim sen anlattıkça ben sinir oluyorum valla böyle.ne yemeği yaa hayret bişey..senin eşinde belki iyi niyetinden düşünemiyordur böyle şeyleri ama ne bileyim cnm yaa senmi normalde çok yumuşak huylusun acaba..haa tamam benim eşimde çok iyi niyetlidir düşünemez hele milleti yemeğe çağırmaya bayılır. dııı artık!!! bir iki sert çıkıştım..çalışan bi insanım ben h.içi bide benim haberim olmadan yapıyon böle işler diye..ben sana yardım ederim filan derdi iki tabak taşımayla yardım olmuyo, esas iş yemekti bulaşıktı sağ sol kirleniyo bide derdimm..ha tamam bende severim insanlar gelsin gitsin yesin içsin ama erkekler mümkünse ayarlamasın bu işleri yanii..ondan sonra eşim az çok anladı benii..hele şimdi hamileyim zaten normalde bende 4 ay öle böle değil acayip kustum öldüm bittim,sonrada k.validede yemeğe başladık tabii..halende öle yapıyoruz.şimdi eşim hayatta cesaret edemez öle yemekli misafire..çünkü ben kendimi o pozisyona getirdim yapcak bişey yokk yanii napayım..yoksa işte insanlar tepene biniyolar böyle..hiç kimse kusura bakmasın..sana yemeğe gelende kabahat zaten.eşin teklif etsede olmaz didem hamile ne yemeği filan demeliler.biz yemek sonrası çayınızı içmeye gelelim denir benim bildiğim normal insanlar!!!

Bu havada çocuk katkat giyinirse çatlar....Yine çok ince yani bir body ile de olmaz ama body üstü tulum yeter bence asıl biz cam kapı kapalı nasıl uyıycaz onlar üşümesin diye

Üşümek mi, burada geceleri 30 derece civarı oluyor. Hiç sanmam üşüsün. Şu giydirme işini de deneme yanılma usulüyle halletsem iyi olur sanırım. Body üstü tulumla çok terlerse, çıkarırım tulumu bodyle kalır, onu da yarım kollu giydiririm body'i.

Ya kızlar bebeğim doğduktan sonra havalar yine böyle 39 larda olduğu zamanlarda da mı kat kat giydireceğim??

Gerek yok sanırım. Ben dün akşam 4 günlük bi bebeği görmeye gittim. Üzerinde kısa kollu çıtçıtlı badi, altında da pijama altı vardı. üzerini çok ince penye bi battaniye ile örtmüşlerdi. yani aman aman kapalı değildi bebek. Üstelik bebeğin anne ve babası da doktor. Muhakkak bilinçli yapıyorlardır birşeyleri diye düşündüm. Demekki çok sarmalamaya gerek yokmuş.

evet dideme katılşıyorum çiğdemcim.tulum üstü yelek falan fazla gelir ama içine body üste bi tulum yada pijama ideal.zaten üstüde örtülecek uyurken yeterli olur. sıkma sen güzel canını tatlıum

eşimin aileisnin düşüncesiliklerini daha önce de anlatmıştım. k.pederimin sancı çekerken odadan gitmediğini, emziriken pat diye içeri girdiğini falan. abisi de onların 5 peteri. lahusayken gece 11 de bize gleip buzdolabından yemekleri çıkarttırp yiyip gitmişliği var. neymiş karısıyla gezmişler yemek yememişler evde yemek yomuş. zıkkımın pekini ye. o saatte açık bir sürü yer. insan utanır lohusa evine o şekilde gelmeye. ama bizimkilerde yüz yok canım arsızlar.

Body çok kalın olursa şu şortlu yarım kollu tulumlardan giydirirsin canım. opuyorumnanaktan Senin haftan daha önde olduğu için bodyle pişebilir bebek. sempatiksalakcinni

ben uzun kollu bodyler de aldım bikaçtane.altına patikli donla tek body bile giydirebileyim diye.

Bebek çok sıcaklarsa baygın gibi uyuyor, üşürse de çığlıkla ağlıyıp huzursuz oluyor. bebeğin haline göre anlarsın canım

Ya kızlar bebeğim doğduktan sonra havalar yine böyle 39 larda olduğu zamanlarda da mı kat kat giydireceğim??
cnm ben zeynebe sadece bi çıtçıtlı badi giydirmiştim
doğduğunda zaten bir hafta küvezde kaldı sonra bir hafta evdeeldivenli durdu sonra ben tırnaklarını kesti eldivenleri de çıkardık
sadece tüm yaz boyunca çorap giydirdim ayaklarına çıkarınca buz gibi oluyordu dolaşımları tam iyi olmadığı için

ay sanki bi an seni kendim sandım eşimide eşin aynı bu kadar olur valla

Haklısın hayatım, yerden göğe kadar. Bunu halletmenin tek yolu, kocanla açık açık konuşmak, durumunu ve beklentilerini anlatman olacaktır.
Şimdi dinledim kızlar, çocuk doktoru diyor ki: pudra kullanmayın, bebek pudrayı soluyabilirmiş. Sıvı pudralar varmış, kullanacaksak onları kullanın diyor. Giyinme ile ilgiliyse şöyle dedi: astronot gibi bebekleri giydirmeyin. İnce bir penye ya da body giydirin. Pişik yapıyormuş. Derya Baykal'da söylüyor.

Ay anacım ben bu giydirme işini bi anlamadım gitti zaten valla bebişe bakıp artık karar vercez sanırım ne bileyimm..

Aynen didemcim ya bende gece bebişler yanımızdayken pencereler kapalı nasıl uyucaz onu düşünüp duruyom..yandık valla..:1ninca:

ben uzun kollu bodyler de aldım bikaçtane.altına patikli donla tek body bile giydirebileyim diye.

Ya 39 dereceeeee, kız nasıl dayanıyorsunuz bu sıcağa??

Ay kızlar çok sağolun ya, iyi ki varsınız. Ben de iyi ki sizleri bulmuşum, deneyimlerinizden çok faydalanacağım inşallah.

bende dinliyordum şimdi :lepi:
iyi oluyor valla bilgiler arada

Ben de eşimin aşırı cömertliğine sinir oluyorum birileriyle bir yere gidicez illa o öder neymiş bizim semtteki bir yere gitmişiz onlar misafir sayılırmış geçen hafta aynı arkadaşların sitelerine lokale gittik 2 bardak çayla tost yedik onda bile hesabın yarısını bize ödettiler ki kendi siteleri kendi evleriydi düşünün

nammm çok sıcakkkkk piştim yaw
zeynebi uyuttum odasına yatırmadım
bi de karşıda inşaat var kamyonlar gelmiş bi gürltü var sormayın
evin girişine bi döşek serdim zeynebi oraya yatırdım en serin yer orası
uykusunu alsın yavrum ya çokm sıcak uyuyamıyor o da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…