- 2 Aralık 2009
- 852
- 175
- 133
Kendini fazla yormasana canım. bilmiyorumkismile
geldıgınde yaz mutlaka canım merak ettım bebısın nasıl
Daha çıkmamışsın neyse ki. Bunu oku öyle git; ilgimi alakamı keserim, soğuk olurum demek istedim.
Sakın önünde durma, adam tavrını sertleştiriyor; önce acındırmaya çalışmış kendini, şimdi daha sert konuşuyor, sonu senin açından kötüye varabilir. Nasıl olur bilemem, ama kocan gidecek; gitmek için herşeyi yapacak. Dikkatli ol.
Sağol şekerim. Cehennem gibi izmir. Piştim resmen. Duşsuz hakikaten olmuyor.
Ben de demiştim "bana hiç çiçek almıyorsun, bari 1 demet maydonoz al gel, ona bile razıyım" demiştim. Bir gün o maydonozun geleceğinden umutluyum, 6 ay geçti ama umudumu yitirmedim kaydirigubbakcemile3
Ne demek gidicek ya bence gitmesin ne yap et gitmesin bu ne ya ben olsam yollamazdım kavga da çıksa cıngar da çıksa
Didemcim, adam herşeyi ayarlamış. Gidecek o. Ucunda ölüm olsa gidecek. Önce ruhuna hitab etmiş "mutsuzum, hayattan zevk almıyorum" diye. Yolunu yapmaya çalışmış. Baktı yemiyor kız, tavrı gittikçe sertleşiyor; tatile çıkmayı kararlaştırdığı güne kadar işler daha da beter olacak, üzerine falan yürümesinden korkuyorum. Kıza bir şekilde zarar verebilir. Zaten erken doğum riski var; üzerine yürümese bile, bebeği erkenden doğabilir. Belki yavrusuna zarar gelebilir. Adamın böyle davranması hiç hoşuma gitmedi. Göndermezse, iş daha da çirkinleşecek gibi.
Bebek şekerlerim bugün kargoya veriliyormuş:)
Ay ben geldim, mahvoldum belim kopuyor mafoldumben . Daha da yapmayayım, k.pederim gelince yaparız beraber. Çok terledim. Bir duşa gireyim geliyorum.
ben cıkıyorum öptüm sizi
Canım hamıŞ arkadaslarım. Hayatımda en cok sevdıĞım mesleĞı yapıyorum ebeyım.sızden rıcalarım var Şımdı. 1 sezeryanı dr daha cok ıster neden parası Çok kolay ıŞ beklemek yok kes at dık bıtsın.ama unutmayın bu cerrahı bır amelıyat sonuÇta. Zorda kalmadıkÇa sezeryana hayır...normal doĞum kolaymı deĞıl. Ama en ıyısı. Yapacagız su. Sancılarınız baŞladıgında hemen hastaneye koŞmak yok. (suyunuz gelırse bıŞeyın sarktıgını hıssedersenız hemen gıdın)yalancı ve gercek doĞum sancıları var. Gercek doĞum sancısı gıtgıde Şıddetlenır sancı arası mesafe azalır.takı dakkalık sancı cekene kadar doĞum olmaz.bunu unutmayın.fazla katı seyler yememeye Özen gÖsterın son gÜnlerınızde. DoĞummasasında hem bebek hem dıŞkı hoŞ olmuyor. Sızı masaya aldık olay burda baŞlıyor. Sancınız yokken gÜzelce dınlenın. BaĞırmanın kımseye helekı sıze yararı yok. Tam tersı yorulup ıkınmanızı engeller. DoĞum masaında yapacagınız Şey. Derın nefes alıp kabız olmuŞ gıbı ıkınmak. 2 3 ıkınmada bası cıkıyor zaten. Ondan sonra ıkınma yok vÜcudu hemen cıkıverıyor. Önemlı olan o koca kafalarının Çıkması. Ama lÜtfen sancı araları dınlenıp bagırmadan akıllı uslu kendınızı rahatlatmanız Önemlı
Untumadan doum sancısı kuyruk kemıĞınden baŞlar kasıklara doĞru yayılır. Kanlı bı akıntı gelır bugÜne kadar rahım agzı tıkalıydı sancıyla o akıntı atılır.kendınızı daha enerjık hıssedersınız. Kegel egzersızı cok faydalı. Bunu aklınıza geldıkÇe yapın.doĞumdan sonra bebeĞın eŞı gelır. Sonra varsa dıkıŞ yapılır kı ılk doĞumların cogunda oluyor. Sacma sapan yırtılmasındansa dÜzgÜn bır kesı daha mantıklı ÇÜnkÜ.emzırmeyede hemen baslayın.emzırdıkÇe hem sÜtÜnÜz coĞalacak hemde rahmınız kendını yenıdenm toparlayıp kÜÇÜlecek. BıŞey daha. Sarı gıydır sarılıĞı gıtsın dıye bıŞey yok. Sarıdan uzak durun lÜtfen.
cok şükür iyi şimdi doktordan geldim herşey yolunda biraz sancım vardı ama yalancıktan yapmış :))) kızım ilgi bekliyo bu kızın tek bu huyu bana benziyo zaten ilgi arsızı
gitmiyo doktor kocamın arkadası olmasına rağmen durumu anlattım ona da söyledi muhtemelen gitmiyo bende iki timsah göz yaşı döktüm birde doktor amcadan tüyolar aldık onlarıda uyguladık mı tamamdır
aman çiçek alacaklarına adam olsunlar bizimle ilgilensinler 1 dediğimizi 2 etmesinler yeterrrr
walla söyledim ben bu cocugu tek yapmadım falan dedim sabah onun için biraz tartıştık bende işteyken biraz sümüklerimi akıttım sonra aradım yine senin yüzünden kanamam var dedim hemen doktora gittik nst ye bağladılar sancım yokmuş kızımda iyi gördüm miniğim cok güzeldi doktorla biraz başbaşa konustuk oda bana hak veriyo ama erkekler bu durumu kolay kaldıramıyor sen kendini 7-8 aydır hazırlıyorsun o böyle birşeyi kabulş edemiyo ve en ufak birşeyden uzaklaşmak kaçmak istiyor bunun için sen karşı cıkma cıktıkca inat yapıp gidecek ama sen gidebilirsin ama sen yanımda olursan böyle olur şöyle olur dersen hiçbir yere gidemez filan dedi bende hemen cıkınca başladım tamam git dedim simdide gitimicem diyo
bebeğim çok sevindim canım sancı filan olmamasına ayrıca eşinin gitmekten vazgeçmesine de çok sevindim umarım seni artık hiç ama hiç üzmez
[ı]bebeğim sonunda halloldu demek hadi hayırlısı...sevindim senin adına..kuzun da iyimiş maşaallh onu gördün bu arada ohhh [/ı]
noolduu kızlar yaa biraz alıntıları okudum ama bişi anlamadım.biraz bakiim geçmişe de anlarım...
kızlar bişi sorucam size
çok açık krem renkli geceliğim vardı açık renklilerle yıkadım ve malum hafif mavi renk bulaşmış çok moralim bozuldu üstüne iki kez yıkadım ama geçiremedim
bi dönüşü olur mu sizce
[ı]
geldim...
Herşeyin yoluna girmesine sevindim canım. Anlayamadığım şey, çoğumuzun kocası bu durumu seve seve kabulleniyorlar. Seninkinin derdi ne? Benim kocam hiç istemiyordu çocuk yapalım. Sürpriz yumurta gibi çocuk olunca 180 derece dönüş yaptı. O çocuk istemeyen adam, birden tam bir baba oluverdi. çok sıkıntılı bir işte, çok zor şartlarda çalışıyor, bir kere hayıflanmadı. Saçları beyazlıyor sıkıntıdan ama gık etmiyor. Milyarlarca lira borcumuz var, yine de "bunalıyorum" demiyor. Hayır yani, hepimizin derdi var, onun da senin yanında olması gerekirken ne iş yani? Gücenme kuşum, ben hep senin yanındayım. Doktorun kocanın arkadaşı ama senin tarafını tutuyor, şanslısın ne diyeyim??[/ı]
Canancım maşallah bebişe kocaman olmuş o artık yerim ben onu...2600 süper canım bu gidişle 3700ü bulur valla harika darısı kızıma işallah ben de p.tesi gidicem bakalım bana da 20si ile 26sı arası demişti aynı günlerde alıcaklar bizi doğuma sanırım Allah kuzucuklara sağlık versin. 33gün kaldı demek ayyyy aayyyy:1hug:
günaydınn......
dün dr umuza gittik. sancılar beni çok huzursuz etti çünkü. nst de ufak sancılar çıktı. dr um alıştırmasancıları dedi. en kötü ayın 1-2 si olması lazım dedi. zaten 36. bitiminde hemen alıcam dedi. ciğer geliştiricimi 1 sefer oldum yeterli olduğunu söylüyor.. bebişlerim çok şükür iyiler ama kilo alımları bu saatten sonra çok azalacak dedi. heran doğum olabilir sen herşeye hazırlıklı ol dedi yani kızlar sanırım son 20 gün...
canım çok sevindim herşeyin yolunda olmasına maşallah bebişinde büyümüş
en çokta ayaklanmana alışveriş yapmana sevindim
doğum tarihide belli olmuş
herşey süper yani darısı başımıza canım
ederiz tabiki canım merak etme allahım babana şifa versin ameliyatıı başarılı geçsin sağlığına kavuşsunkızlar bugün kandil ya hepimizin kandili mübarek olsun sizden bişi rica edicem bugün babam için dua edermisiniz balon olacak kalp damarlarına ben dua ediyorum ama yeterli geliyor mu bilmiyorum
canım geçmiş olsun kanamaya dikkat et tatlım bebeğinin haberi içinde çok sevindim allaha şükürlrer olsun sıkıntı kalmamış sende yatarak dinlenerek vakit geçirmeye çalış tatlım bebişin duracaktır daha merak etme allahın izni ilekızlar günaydın
dün kanamam oldu acilen gittik neden kaynaklandığını bulamadılar evdeyim şimdi lakin dinleniyorum her an herşey olabilir ara ara kasıklarımda ve belimde ağrılar oluyor nst de sancım falan çıkmadı çatı muayenesi oldum ya fena bişey doktor istesende normal doğuramazsın dedi bana çok çok darmış şaşırdı hatta bu kadar dar nasıl olur diye oof çok korkuyorum dünden beri rahimde ağzında çok az bir yumuşama varmış şimdilik eve git ama tekrar kanamada hemen gel dediler
bu arada mrçektirmiştim bebişimin beyinciğinde kist vardı mr sonucu çok güzel kist kaybolmuş çok mutluyum bu açıdan
doktorum korkma dedi rahimde polip molip gibi bişeylerden olabilir kanama dedi yada doğum başlamış olabilir dedi ama ağrın olmasını beklerdik dedi bende de ince ince regli sancısı var arada gelip giden o kadar dua edinde bu kadar erken gelmesin meleğim ama az önce tuvaletteydim çok açık bi kanama vardı yine bekliyorum kızlar yaa oof yanii off
tesekkur ederım cığdemcım bu arada hepınızın kandılı mubarak olsun ....
gecmıse baktımda cananla doruğun bebeklerını kucaklamalarına az kalmıs ne guzel sağlıcakla kucağımıza almayı nasıp etsın allahım
bENİM DE içim daralıyor ya annem aylardır regl olmuyordu doktora gitti ilaç vermiş söktü ama 6 gündür deli gibi geliyormuş kesilmedi çok bitkinleşmiş çok üzülüyorum ağlıycam sinirden üfffff
hayırlı kandiller kızlar...
bu mübarek günde Allah herkesin dualarını kabul etsin inş. yavrularımıza sağlıklı sıhhatli bir şekilde kavuşmayı nasip etsin...
yarın doktor kontrolum var ama ben kendimi pek iyi hissetmiyorum dünden beri kalbim cok sıkışıyo astımımda var nefes almakta çok güçlük çekiyorum akşam eve giderken arabada tıkandım durup dururken ağlamaya başladım hala kendime gelemedim ellerim fln titriyor... dün biraz üzüldüm de onunda etkisi var heralde...
Aynen öle cnm hep oğluşumu düşünüyorum zaten yoksa bi başlıycam ağlamaya kimse durduramıycak beni en yakın arkadaşım kardeşim dediğim insan 6 aydır ölüm kalım savaşı veriyor bende problemli hamilelik yaşadığım için yanında da olamadım tam iyiye gidiyor derken her seferinde tepetaklak en başa dönüyor şuan gene yogun bakımda ve bu sefer cok ciddi ağır düşünmek bile beni kahrediyor bide görsem ne olurum bilmiyorum
Allahım bu mübarek günde acısın ona onu ailesine kocasına bize bağışlasın 1. evlilik yıldönümü oldu gecen hafta o yogun bakımdaydı nolur bu mübarek günde amin diyin hamilelerin duaları kabul olur
allahım acil şifalar versin...bende çok duygusallaştım yaa,okurken ağlıyorum hemen....
benim de annem ya menepoz sıkıntısı yaşıyor ya da psikolojisi iyi değil anlamıyorum bi türlü ben aramasam aramıyor,evime gelmiyor iki hafta oldu ben onu özlüyorum bebeğimle ilgili vs vs onunla konuşmak paylaşmak istiyorum ama o öyle değil,bugün dedim sen beni sevmiyosun hiç ilgilenmiyosun diye 'alakası yok sadece sana karşı değil herkese karşı böyleyim kimseyle uğraşmak ilgilenmek istemiyorum'dedi bana...ağlama tuttu yine niye böyle yaaa
benimkine rahat batıyo canım ben biliyorum cok şükür borcumuz yok ondan böyle yapıyo zaten ama görür bundan sonra neler alıyorum borç ödeyince böyle şeyleri aklına getiremez:))
tam olarak anlamadım ama anladıım kadarıyla aynı benim kocam bu kadar olur,sözde seviniyor ama utanmasa nie yaptın bu çocuu dicek.zaten kuruttunuz beni diip duruyo walla ne yalan söliim şuan annemdeyim ama bi gram eve dönmek istemiyorum.bıktım valla onun depresyonundanda hamileliiimi bile mutlu yaşayamıyorum kendi kendimize yaşıyoruz oğlumla...
Geçmişe bakim ama bulamadım yaaw konunun ne olduunu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?