2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

nts neden sıkıcı ya bana hiç sıkıcı gelmiyor ntsdeyken bebeğinizle konuşun onun verdiği tepkileri birebir kalp atışlarıyla hissetmek bence mükemmel

sagol damlacım... ama nst cooookkkkk sıkıcı bısey fenalık gelıyo 15 gunde bır baglanıyorum... hıc sevmıyorum...

Yengem doğuma girmeden bağlamışlardı , görmüştüm.sempatiksalakcinni Gerçi o an doğuruyodu yengem ama. kaydirigubbakcemile3 15 günde bir mi bağlanıcakmışsın.Bana her hafta bağlanıcaksın dedi.:1shok:

canım verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. inşallah sağlıkla iyi günlerde kullanırız.
asıl kucağımıza aldığımızda bayılacaz herhalde.. allah herkese bu duyguyu yaşatsın canım.

N onS t r e sT e s t (NST)

Aşağıda resmi görülen ve kardiyotokografi ("kardiyo"=kalp, "toko"=rahim kasılması) veya kısaca "toko" adı verilen cihazla bebeğin kalp atışlarının seyrini, bebek hareketleriyle ve varsa kasılmalarla olan ilişkisini temel alarak bebeğin iyilik halini değerlendiren bir testtir. Aynı cihaz doğum eylemi esnasında da aynı amaçla kullanılır.

Hangi durumlarda uygulanır

NST klinik uygulamalarda gebelik takibinde nispeten sık uygulanan bir testtir. Daha çok yüksek riskli gebeliklerde kullanılmakla beraber tümüyle normal seyreden ve hiçbir risk içermeyen bir gebelikte en sık anne adayının bebek hareketlerinin azaldığını belirtmesi durumunda veya anne adayında kasılmaların varlığından şüphelenildiği durumda (bu durumda doktorun yaptığı klinik değerlendirme daha önemlidir) kullanılır. 26.- 28. gebelik haftasından önce çok ender ve özel durumlarda kullanılır.

Bazı doktorlar ise 36.-38. gebelik haftalarından itibaren doğuma kadar genellikle haftalık olarak rutin bir şekilde tüm anne adaylarına NST uygularlar. Bu uygulamanın gerekliliği tartışmalı olmakla beraber dikkatli bir değerlendirmede anne adayının lehinedir.

nts neden sıkıcı ya bana hiç sıkıcı gelmiyor ntsdeyken bebeğinizle konuşun onun verdiği tepkileri birebir kalp atışlarıyla hissetmek bence mükemmel

tatlım benım bebegım okadar hareketlıkı hemsıreler kıpırdama konusma dıye uyarıylar... en ufak konusmamda yerınden oynuyo... put gıbı kıpırdamadan yatıyorum ben...

tatlım sıklastırmıslardır dogum yaklastıkca... ben 2 aydır 15 gunde bı baglıyolar nsteye

yaa 1 zararı olmazmıymış peki..doktoruma sorayım ben bunu...
ben de 1 kutu var şu an devamını alıcaz inşallah doğum çantama koydum..

ne de olsa bitkisel. ben doğumdan önce içmeyi pek düşünmüyorum. tercih meselesi tabi. yanlış hatırlamıyosam içinde rezene , ahududu falanvar. bunlar kas gevşetici olduğu için doğumu tetikleyebilir. ben aldım ama hastaneye götürücem.

tatlım sıklastırmıslardır dogum yaklastıkca... ben 2 aydır 15 gunde bı baglıyolar nsteye

Beni hiç nst ye sokmadı bugüne kadar doktorum. sempatiksalakcinni Haftaya ilk defa giricez. O yüzden her hafta giricez sanırım. Senin daha önceden başlamış.:ecrin_bebek:

Son düzenleme:
tatlım benım bebegım okadar hareketlıkı hemsıreler kıpırdama konusma dıye uyarıylar... en ufak konusmamda yerınden oynuyo... put gıbı kıpırdamadan yatıyorum ben...

en son girdiğimde benimkide öyleydi drun hiç hoşuna gitmedi 2 serum yedim sonra yerleşti yerine sadece tekme tokat girişiyor yani kalbinin olduğu yer çok fazla yer değiştirmedi en azından 15 dk durdu sabit

en son girdiğimde benimkide öyleydi drun hiç hoşuna gitmedi 2 serum yedim sonra yerleşti yerine sadece tekme tokat girişiyor yani kalbinin olduğu yer çok fazla yer değiştirmedi en azından 15 dk durdu sabit

ya benımkı ılk basta duruyodu tatlım... bı anda pırttt kayboldu yazık hemsıreler nası ugrastılar nstye 1 saatımızı verdık belkıde daha fazla... artık hemsıre hıccc konusmturmuyodu benı... hıc bısey yapmadan yatıyodum kafamı bıle cevırmıyodum ya...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…