2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

valla canım önemli olan bizim ne istediğimiz,bizimkide en baştan beri normal diyor sorsan normal ile sezaryanın avantaj dezavantajını ancak iki şey söyler..ayy kimse kusura bakmasın en başta hayırlısını istiyorum hepimiz için..keyfim nasıl isterse öyle yapıcammm:lepi:

sana şimdiden iyi yolculuklar canım,Allah bebişinle sağlıklı bi şekilde tekrar evine dönmeni nasip etsin.
bugün kesin deniycem,inşallah işe yarar bendede tatlım

merhaba kızlar bugün çoook işim var size bakamıyorum geçmişide okuyamıyorum sadece sütle ilgili bi yazıyı paylaşmak istedim teyzem gecen sene incir havuç kürünü yapmıştı sütü taşıyordu resmen;

İbrahim Adnan Saraçoğlu:
Hamilelerin, bebeklerini emziren annelerin mevsiminin dışında yetişen hormonlu ve ebter tohumlu sebzeleri tüketmemelerini özellikle belirtmek isterim. Ayrıca mevsiminde olsun veya olmasın ebter tohumdan üretilen sebzelerin tüketilmemesini öneririm. Transgen (genleri ile oynanmış) tohumlardan elde edilen ve ülkemizde de görülmeye başlayan bu ürünleri, örneğin mısır, hamilelerin ve bebeklerini emziren annelerin özellikle tüketmemeleri gerekir.

Önermiş olduğum kürlerin tamamı anne sütünü artırıcı etkiye sahiptir. Özellikle, incir-havuç kürü ve taze beyaz dut oldukça güçlü galactogogue (anne sütünü artırıcı) dır. Bebeklerini emziren annelere öncelikle incir-havuç kürünü uygulamalarını öneririm.
Taze beyaz üzüm
Dereotu
İncir (taze veya kurutulmuş)
İncir-havuç
Taze beyaz dut
Haşlanmış taze beyaz dut kurusu kürleridir.

Yukarıda isimlerini yazmış olduğum kürlerin hazırlanma ve kullanma şekillerini vermiş bulunuyorum. Aynı anda yukarıda belirtmiş olduğum kürleri birden fazla kürün uygulanmaması gerektiğini özellikle belirtmek isterim.
Bunların dışında diğer yardımcı kürler ise,
Anason
Kereviz
Taze kereviz yaprakları
Bal kabağı
Çilek
Kıvırcık salata
Sumak
Rezene çayı
Tere
GÜNÜN KÜRÜ

Kür 1 : Günde iki porsiyon taze beyaz üzüm tüketmek anne sütünü artırıcı etki yapar.
Kür 2 : Sabah akşam yemeklerden önce tüketeceğiniz dereotu sütünüzün artmasını sağlayacaktır.
Kür 3: Anne sütünü artırmak için haşlanmış kuru incir suyu da içilebilir. Sekiz- dokuz adet kuru inciri yarım litre suda haşlayınız. İkiye böldüğünüz suyu sabah-akşam olmak üzere günde iki kere tüketiniz.
Not: Bu kürler aynı anda uygulanmaz. Uygulama süresi bir haftadır. Bir haftanın sonunda uygulama bırakılır. Bir hafta uyguladığınız herhangi bir kürden sonra tekrarlama ihtiyacı duyarsanız bu defa başka bir kürü uygulamanızda bir sakınca yoktur. Örneğin, bir hafta taze beyaz üzüm kürü uygulayıp bıraktınız. Daha sonraki bir dönemde yine bir hafta olmak üzere dereotu veya kuru incir kürünü uygulayabilirsiniz

ben normal düşünüyorum ama sadece düşünüyorum acaip cesaretliydim ama bazen korkuyorum ama korkmamım tek sebebi benim hastaneye gittiğim anda tansiyonum çıkıyor hatta dr odasında ölçmüyor artık tansiyonumu ben beklerken bi bakıyorum süpriz anlamıycağım zamanda gelmiş hemşire tansiyonumu ölçüyor dr odasında ölçülürse 16 lara fırlıyor doğumda sakinleştirici falan verilicek bide odamda olucam sürekli ama yinede tek korktuğum tansiyonumun çıkması

off o bazen banade oluyor anlamıyorum sanki nefes alamıyorum bi ağırlık geliyor üstüme geçiyor bide sanırım yalancı sancılar başladı belimden giriyor karnım ağrıyor falan çokta kısa sürdüğü söylenemez yani saniye değilde biraz daha uzun gibi yada bana öyle geliyor dünden beri oluyor güzel nefes alırsam çabuk geçiyor

sana şimdiden iyi yolculuklar canım,Allah bebişinle sağlıklı bi şekilde tekrar evine dönmeni nasip etsin.
bugün kesin deniycem,inşallah işe yarar bendede tatlım

saol guzel dıleklerın ıcın sekercımkavruluyorum sıcaklar benı mahvettı yaaaaaaaaaa(( suan bıle ıslak tulbentle dolanıyorum evde

selam kızlarrr sabahtan beri amma kaynatmışsınız anca okudum:)))

bende oğluşumun eşyalarını yıkamaya başladım iki makine yıkadım. astım ohhh miss gibii koktu her yer( dalin kullanıyorum) hem dua ettim hem ağladım asarken. ayy ne ağlak oldum yaaa. yarından itibarende ütüsüne başlayıp yerleştiricem inş. bu arada babasının ütülerinide çıkardım aradan. ohh dedimm valla.

sizden bir şey rica edicem . haftaya doğum çantamızı hazırlıcam inş. hazırlayanlar bana özelden yada burdan neler koyduklarını yazarlar mı?

keşke bende diyebilsem keyfim bilir diye benimki inattır,sezeryan olurum ilerde bişe olur hemen buna bağlar,kuruyemişçi kendisi cevreden duyuyo bişeler yok gecen gelmiş bitanesi sezeryan olmus 7 senedir hala ayağı yazın bile cıplak gezemiyormus işte herseyn normali iyiymiş birtek doğum yapıcak benmiymişim cok abartıyomusum o gün geldinde yasıcakmısım biticekmiş falan falan doktorumda saolsun normale hazırlanıyo bana bişe soran yok herkes adıma kararı vermiş durumda

Selam arkadaşlar, uzun zamandır giremedim size içimi dökeyim biraz..
bugün 34+0 dayız yani 35. haftaya geldik...
dün doktor kontrolümüz vardı, 2,5kg olmuş oğluşumuz :) başıda yukarıda duruyordu aşağıya dönmüş çok şükür... normal doğum için şartlardan biri yerine gelmiş oldu. Diğeri 37. haftada doktorun yapacağı çatı kontrolü olacak oda uygunsa ve bebişin kilosu 4 kg ları falan bulmazsa normal doğum için bir engel kalmayacak..
Banada annem kayınvalidem hep normal doğum tavsiye ediyorlar, aslında bende istiyorum ama çatı muayenesi ve çocuğun ağırlığı da çok önemli onlar belli olmadan karar vermiyorum henüz belkide zaten mecburen sezeryan olacakk.. bakalım...

nstye girenler biliyordur acayip hareketleniyorlar bebekler nst sırasında ve sonrasında da tüm gün huzursuz oluyorlar pek sevmiyorlarmış çünkü...

bebişin hareketleri iyice arttı valla aşağıya doğru da ağırlık yapmaya başladı korkutuyor ama ben 16 temmuza kadar çalışacağım sonra izne ayrılıyorum hayırlısıyla:)

benim eşimde tam tersi normalden korkmaya başladı sanırım önceden bana cesaret veriyordu ama şimdi dr mecbur sezeryan dese sevinicek gibi bi hali var bide bi ark eşi doğum yaptı çocuk doğuma girmiş çok kötüydü falan demiş banada diyor ki çok canı yanmış sanırım ondan etkilendi

en gıcığıda bu zaten çevredekilerin deneyimleri hiç bitmio,bişiy bildikleride yok kafa karıştırıyorlar,yuh artık 7 senedir ayağı çıplak gezemiyomuş abartmış tatlım o birazlülülülülülü

neyse annişler ben biraz çıkıyorum sonra yine uğrarım öpüyorum sizleri :))

benim geçen hafta kontrolüm vardı. USg resimlerini aldık eve geldik bi baktık ki, bacak kemiğinin ölçüldüü resimde bacağının arsaında sanki pipi var. böyle testisler falan var sanki. bu doktorla cinsiyettle ilgili bişey konuşmamıştık hiç. içim içimi yiyor 1 haftadır. gerçi detaylıda ankaranın en iyi dr.larnden birine gittik o kız demişti ama huzursuz oldum çok fena. öff çarşambaya kadar beklemem lazım.

komiktir ki gecenler de bir bayan hastanede hamile oda bnmle aynı haftada bana sezeryanı kötüledi durdu en son sordum sen normal yapıcakksın sanırım die yok hayır sezeryan olcam dedi peki zorunlu mu dedim yok hayır korkuyorum dedi döndüm güldüm grş.dedim kalktım yanındn :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…