2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Aaaa evet nurcan yaa senin çok az kalmışş..e şeker sen temmuzdamı doğurcan o zaman? bi de normal mi olcak dr un kesin netleştirdimi doğum şeklinii??

Evet dediğin gibi yavaştan alıp koymak lazımm..buzdolabında bişeycik olmaz..doğum bu ne zaman ne olacağı belli olmazki..bende son ana kadar beklemem sanıırm..ben mevlütte lokum dağıtayım diyorumm..ama onu da şöle eksantirik bi sunum yapayım diyorum..yine bebek malzemeleri satan yerlerde kartondan şekiller var ya küçük o tarz bişeyin içine olabilir diye düşünüyorum..satıcıyada sorarım zaten yönlendirirler lokum için en uygun şey nasıl olur diye..

Hayııırrr, sabah şüpheleniyordum zaten, şimdi tamamen emin oldum...

ÇATLAMAYA BAŞLADIM BEEEENNNNNNNNN mafoldumben mafoldumben mafoldumben

Kıss allah seni yaa ödümü kopardıınn..ya üzülmee malesef işte son haftalarda oluyomuş..ne yapalımm..sen yinede bol bol yağlan kremlen su iç..belki çok olmas ve doğum sonrası hafifler..

noluyo kız 10 dk ayrıldım pc başından.iyiki de
ayrılmışım meraktan çatlayacaktım yoksa.
boşveeeer çatla gitsin hem nekadar çatlayabilirsin ki
bu vakitten sonra...

O kadar baem yağı, yıllarca yapılan spor hepsi boşa gitti. Geçmez de şimdi, nasıl toparlayacağım ben bu karnı?

2 gün kaldı bebemi görmeye kaydirigubbakcemile2
görmek te siyah beyaz çizgilerden ibaret.ama olsun kıpırtılarını görüyorum ya yeter banaopuyorumnanaktan
acaba kaç gram oldu yavruum????

benim arkadaşım da lokum vermişti. onlar şeffe jelatine sarp onu küçük keselere koydular mavş ve beyaz kudeleyla bağladılar. şık bişey olmuştu. hatta lohusa şerbeti dağıtmak için küçük l,kör kadehleri alıp onları bile mavi tülle bağladılar. biz çay bardağında verdik şerbeti

O kadar baem yağı, yıllarca yapılan spor hepsi boşa gitti. Geçmez de şimdi, nasıl toparlayacağım ben bu karnı.

bende dedim noluyooo.allah iyiliğini versin.doğuruyon zannettik valla.valla bende ne bulursam sürüyom karnımda yok daha ama göğsüm ve popom çatladı.inş karnım bari çatlamaz.

görmek te siyah beyaz çizgilerden ibaret.ama olsun kıpırtılarını görüyorum ya yeter banaopuyorumnanaktan

ben yarın gidiyorum görmeye. önce cinsiyetini sorucam ama
2 hafta önce 2,5 kiloydu bakalım ne kadar olmuş kuzu.

tatlım 8in üzerinde olması kaliteli yumurtanın var olduğunu ve döllenmenin gerçekleşebileceğini gösteriyor diye biliyorum..
inş ALLAH sağlıklıısyla nasip etsin:Saruboceq:

[ı]
o kadar baem yağı, yıllarca yapılan spor hepsi boşa gitti. Geçmez de şimdi, nasıl toparlayacağım ben bu karnı?
[/ı]

ya ben ne yapayım heryerim çatladı bacakları harita gibi göbeğimde parmağım kalınlığında çatlaklar bir dünya para veriyorum o kremlere işe yaramıyo galiba nerde eski ben haftasonu sinirimden dışarı çıkmadım daha ne diyim sana heryerim ne kadar kötü sen daha yeni başlıyorsun yakında doğurucaz ben 2 aydır çatlıyorum

büyümüştür büyümüştür hemde kocaman olmustur inş:)

perşembemi gidicen.bende perşembe gidicem oğlumu görmeye.bende çok merak ediyom kaç kilo oldu acaba ii mi diye.bide doğum yaklaştığı için dahada sabırsızlanıyorum.:sm_cool:

damlacım benim de hiçbir bilgim yok bu konuda
olsa söylerdim canım ama sen araştırmacı bir insansın:))
netten araştırır bulursun ne anlama geldiğini =D

Araştırdım zaten, sonuç iyi gibi .Ama arkadaşımın yaşamış birinin ağzından duymaya ihtiyacı var. opuyorumnanaktan O yüzden buraya sorayım dedim. Çünkü kk da en çok tanıdığım insanlar sizlersiniz. Sizin vericeğiniz cevaplar bana daha iyi olur gibi geldi. sempatiksalakcinni sempatiksalakcinni delikafadulden

O kadar baem yağı, yıllarca yapılan spor hepsi boşa gitti. Geçmez de şimdi, nasıl toparlayacağım ben bu karnı.

Üzülme canım, sen çok dikkatli baktığın için gözüne batıyodur.Belki başkasının farkedemeyeceği kadar önemsiz bişeydir. opuyorumnanaktan

aaa lohusa şerbetiiiii.
siz dağıtıcak mısınız kızlar?
doğumda mı dağıtılıyor mevlutte mi?
Lohusa şerbeti takımı diye bişey var sanırım..
siz aldınız mı?
Nasıl yapııyor ki acaba o şerbet??

bende dedim noluyooo.allah iyiliğini versin.doğuruyon zannettik valla.valla bende ne bulursam sürüyom karnımda yok daha ama göğsüm ve popom çatladı.inş karnım bari çatlamaz.

Valla 2 gün önce ben de iyiydim. İnşallah sende olmaz. Ay çok sıcak, nefes alamıyorum, klima açık hala alamıyorum.

Selam kızlar dün giremedim biraz biraz okumaya calıştım dünü epey bir uzun o yüzden önce yazım snra okum die karar verdm,dün doktor kontrolümüz vardı yine fkat canımı sıkan cok önemli birseyle karsılastım ki doktorum 15 gün izine ayrılmıs ve ultrasona göre ben 38 haftalığım 40 haftama 15 gün var doktorum beni bu konuda bilgilendirmediği için cok kızdım hatta yerine bakan dokjtorda sasırdı neyseki bu doktorda ilgiliydi ama tecrübe vs.nedir ne değildir henüz hiç birşeyini bilmiyorum,nst ye bağlandık yine orda da kasılmalarımız çıktı ama düzensiz doktor bu kasılmalar 10dk.3 kez e düşerse o zaman hemen gel dedi bebeğimin sağlığı cok şükür yerinde dilerim sizlerde iyisinizdir ama dün sanırım ağrısı olan cok olmuş ???

valla siercim az kaldı evet ama daha doğumu konuşmadık doktorla artık yarın konuşur diye bekliyorum ama adam konuşmuyor bir türlü ben epidural normal istiyorum ama illada normal olacak diye tuturmam çünkü çok zor bulduk çocuğu doktor nasıl olsun derse ona okey diyeceğim

sizce doktora yarın ne sorsam benimle konuşmazsa çünkü bebek artık çok az hareket ediyor bende tedirgin oluyorum normalmi acaba

ben yarın gidiyorum görmeye. önce cinsiyetini sorucam ama
2 hafta önce 2,5 kiloydu bakalım ne kadar olmuş kuzu.

didemcim senin niye tickerin yok ki kuşum?
haftada 200 gr civarı alıyorlarmış 2900 gibi bişey olmuştur ben de
okadar bekliyorum.4 haftada 1000 gr almıştı 2600 olmuştu tam
2 hafta sonra 3000 en fazla olur diye düşünüyorum bakalım???

O kadar çok canımı yakıyor ki bebek hareket edince, ben dayanamıyorum; zavallı karnım nasıl dayansın? Bari sarkık durmasını önleyeyim de iyice gözüme batmasın çatlaklar.

Bizde mevlütte dağıtılır, ahan da tarifi...

LOHUSA ŞERBETİ - LOHUSA ŞERBETİ Tarifi

Malzemeler :

½ Kg Lohusa Şekeri
5 su bardağı Toz Şeker
15 adet Karanfil
3-4 Kabuk Tarçın
15-20 bardak Su

Hazırlanışı :

Büyük bir tencereye su, şeker (isteğe göre ayarlanır) ve lohusa şekeri konulur. Yarım saat kaynatılır.

Kabuk tarçınlar ve Karanfiller bir tülbent içinde tencereye atılır. Kaynatmaya devam edilir.

Hepsi süzülerek sıcak ya da soğuk ikram edilir.

Lohusa şerbeti, doğum sonrası ziyarete gelen kişilere ikram edilmesi adettendir. Lohusa şekeri İstanbul'da Mısır Çarşısında ve diğer yerlerde şekercilerde satılır. Yanında peksimet ya da galeta gibi şekersiz şeyler ikram edilir.

Aaaa bu fikirde süperrrrmiş didemm..evet bak böle bişeyde olabilir..içine her türlü çikolatada olur nasıl olsaaa..hemde kolay yapımı..yaa ben nedense kendim yapayım bişeyler istiyorum işte.yani elim değsin istiyorum işte..bunuda düşüncem cnm saol )

Lohusa şerbeti için bende öle süslü bardak tepsi sürahi yapayım istiyorum..geçenlerde netten hep baktım..bu yaşıma geldim ben hiç lohusa şerbeti ne içtim ne de ikram şeklini gördüm :)) süper dimi ama yapanlardan hep soruyorumm netten bakıyorum güzel örnekler var..bardak ihtiyacım var bunun içinde..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…