2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba arkadaşım normal doğum istemenize hayran kaldım ama ben çok korkuyorum ya sürekli rüyamda normal doğum sezeryan doğumu görüyorum kafam iyice karıştı benim bi cesaret istiyorum artık:)
canım korkuyorsan hiç düşünme epidural normal doğumu bi araştır ben hiç korkmuyorum valla bu şekilde olursa oynaya oynaya giderim doğuma..sakın korkma çok güzel bi doğum şekli inan benim doktorum bile dedi dün çok korkuyorsa anne epidural normali öneriyoruz dedi..ben sezeryandan daha çok korkuyorum asıl..
Çiğdemcim doktora sordun mu?Neden olurmuş bu baş dönmesi filan bir ara istersen
sormadım cnm aman aramak istemiyorrum o kadını yaaa ama devam ederse arıycam galiba...
caım cok gecmıs olsun ya bendede oluyo bu aralar bas donmesı hatta bayılıyodum gecenlerde eşim zor tuttu neden oluyo kı anlamadım...

ayyy ben de bilmiyorumm nedenini ama baya baya dönüyor benimde şimdi...

cnm ben de gopa kezban hanıma gidiyorum karşılaştık mı acaba???
benim hiç endişelerim kalmadı açıkçası şimdi tek istediğim doğumun ep.nor.doğuma uygun olabilmesi.nerede oturuyorsun sen?

çigdemcım bıde benımde bulanıyo mıdem yenıden basladı bulantılar ve kusmalar.. hatta dun burdada demstım... bırz oyle ayakta kalayım kulaklarım cınnamaya basım donmeye baslıyo benımde sonra mıde bulantısı kusma devam edıyo...2- 3seferdır oluyo... bebegın hareketlerınde bı sıkıntı olmayınca cok sukur bende pek onemsemıyorm hamılelıktendır dıyıp gecıyorum ınankı:):)

Merhaba arkadaşım normal doğum istemenize hayran kaldım ama ben çok korkuyorum ya sürekli rüyamda normal doğum sezeryan doğumu görüyorum kafam iyice karıştı benim bi cesaret istiyorum artık:)

korkacak bişey yok canım. neticede işin doğal yolu bu, sakıncalı olsaydı olmazdı zaten. her şey yolunda gittikten sonra normali düşünmemek için hiç bir sebep yok bence. benim 2. doğumum olacak, ilki normaldi. o çok şiddetli denilen sancılar adet sancısının benzeri gibi bir şey. ciyak ciyak bağıran insanları duyarız. gıkımı bile çıkarmamıştım. Allah orada kolaylığını veriyor. bundan şüphen olmasın. bende sonrasında dikişlerden biraz sıkıntı olmuştu ki o dikişler sezeryanda da oluyor zaten...

şimdiden sabır kuvvetini dağıtma, Allah zamanı gelince o acıya dayanacak sabrı da veriyor. sen bile sabrına hayret edeceksin...

sormak isteyeceğin bir şey olursa yine cevap verebilirim. selam ve sevgilerimle...

Aslında en güzel normal doğum tabiki belki bana da son ayımda cesaret gelir... Hiç normal doğum cd'si falan izledin mi yada öneren var mı diye sorsam daha doğru olur?

cnm ben de gopa kezban hanıma gidiyorum karşılaştık mı acaba???
benim hiç endişelerim kalmadı açıkçası şimdi tek istediğim doğumun ep.nor.doğuma uygun olabilmesi.nerede oturuyorsun sen?

ben beylikdüzünde oturuyorum annem g.o.paşa da eskiden beri bilirim o hasteneyi güzel bir hastane .. genede cumartesileri gidiyorum ben çalıştım için başka zaman müsait olamıyorum çünkü.. doktorumdan memnunum da bazı doktorlar sezeryan yanlısı oluyor biliyorsun durduk yerde kesip biçmeye kalkmasından korkuyorum

Aslında en güzel normal doğum tabiki belki bana da son ayımda cesaret gelir... Hiç normal doğum cd'si falan izledin mi yada öneren var mı diye sorsam daha doğru olur?

ben izlemedim ve izlemeye de niyetim yok. sana da izleme derim. herkesin durumu kendine özel oluyor. başkalarıyla kıyaslamak doğru olmaz bence...

izledim cnm izledimm izlemez miyim en yakın arkadaşlarımdan biri de çok kötü bi doğum yaptı 14 saat mi 16 saat mi ne (yalan olmasın)sancı çekmiş neyse anlatmıyayım burada.kız 2.çocuğu sırf bu yüzden istemiyor yani düşün artık kimsenin hamileliğine sevinmiyorum ben diyor.çok kötü anlatıyor ve beni nor.doğ.dan döndürmek için ne kadar çok şey söyledi ama ben de ona ep.nor.doğ.anlattım eğer öyle bişi varsa 2.çocuğu düşünürüm diyorkaydirigubbakcemile3düşün artık....

Teşekkürler canım yaşadıklarını paylaşman benim ve benim gibi normal doğumdan korkanlara buradan iyi bir moral oldu... Dediğin gibi Allah sabrını veren bir insan... Aslında benim hiç korkmama lazım çünkü çok ciddi 4 buçuk ay bulantı ve kusmalar sonunda 6 kilo vermiş bir hamile adayıyım hala sabahları çıkartıyorum bunlara dayanmış bir insan olarak daha çok korkmam lazım ama bende galiba direnç bitmeye başladı kısa yoldan kurtulmak istiyorum heralde:)

Didemcim sanırım biz seninle aynı zamanlarda doğum yapıcaz, aynı sıkıntılar bende de var sürekli 'hadi gel kızım yeter artık' modundayım... Sende korkuyor musun normal doğumdan peki?

Canım ben zaten oldum bittim normal doğum istemezdim belim rahatsız zaten normal doğum ya da epidural yasak bana genel anestezi ile sezeryan olucam kesin yani o yüzden hiiiiç bir korkum yok:sm_cool:

ben izlemedim ve izlemeye de niyetim yok. sana da izleme derim. herkesin durumu kendine özel oluyor. başkalarıyla kıyaslamak doğru olmaz bence...

Bence de izlememek en mantıklısı

evet hastane çok iyi bu yüzden gidiyorum oraya Kezban hanım iyi iyi ama çokkk aceleci bir kadın 2 dakikada gönderiyor insanı ben bu yüzden memnun değilim ama sezeryana karşı bi dr.testleri tahlilleri de aksatmıyor.hastane için gidiyorum yani oraya aslında..seni arkadaş olarak ekliyebilir miyim cnm doktor hastae vs.soracağım şeyler olabilir belki????

dediğinde çok haklısın. ilk aylarda sadece bir kez çıkarttım ama bu hamileliğimde bulantım ve halsizliğim çok oldu. hatta bu üç ayı olmasa insanlar daha çok çocuk yapabilir herhalde demiştim. normal doğurmuş bir insan olarak doğumdan sonra bile aman bir daha doğurmam demedim ama ilk 3 ay konusunda aynı şeyi söyleyemeyecem:)

O zaman hepimizin hakkımızda hayırlısı olsun... Zaman ne göstericek görüceğiz...Kararlı olmakda fayda var sanırım... Allah hepimize o sabrı versin ve bizde bebişlerimizi bir an önce kucağımıza alalım... cd'yi izleyip izlememeye gelince ben sanırım izlemesem benim için daha iyi olucak... Bu arada benim doğumum size göre daha yakın olabilir Doğumdan sonra yaşadıklarımı sizinle paylaşırım fırsatım olursa:)

Ne güzel şeyler söylüyorsun öyle cnm :) bende normal doğum düşünmeye çalışan biriyim..gerçi herzaman allahıma hakkımda hangisi hayırlısı ve sağlıklı ise o doğum şekli olsun diye dua ediyorum yani fazlada takılmak istemiyorum bu konuya.çünkü neyin ne olcağı anca doğum anında anlaşılacak.ama tabiiki normali yinede isterim hayırlısı artık..

valla cnm bence cd filan veya netten bişey izleme bu konuda.kimse tavsiye etmiyo çünkü..ben o yüzden hayatta izlemem..

norm.doğum videosu izlemeyin kızlar tavsiye etmiyorum çok kötü bir görüntü bikere...
ben bikaç kez denedim hamileliğimde kapattım hemen ama daha önce izlemiştim...

offfffffffff bugun dışarı cıkcaktık sözde yaaaa yıne yagmur yagdııııı.... eşimin okulunun orda hıc bısey yok buzum sokak resmen gol oldu... benım kaderım galıba... her nezman dısarı cıkmak ıstesem yagmur yagıyo

Hamilelik sonunda, kimisi için çok rahat geçen bir dönem kimisi içinde hayatının diğer kalan zamanında çok ciddi psikolojisini etkilemiş bir dönem oluyor..Benim gerçekten ikici çocuk düşünmemi artık çok zor kılıyor... İyi düşünülüp bu riski göze almaya karar verirsem ancak yapabilirim... Ama kazara olursa benim için yıkım olur heralde... Burdan hamileliği kolay geçen arkadaşlara sesleniyorum sakın yapmamazlık etmeyin çünkü çok şanslısınız..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…