2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım evıcap e vıtamınını didoba nıcklı arkadasımız önerdi doğuma 1 2 ay kala göğüs uclarımıza surmek için yara falan olmuyormus
Hmm... ama emziren anneler de kullanmasın dio acaba hap gibi kullanılıo normalde onun için mi ama biz göğüs ucuna sürünce bişi olmaz herlade saol canım :)

Hmm. o zaman
Evde lansinoh krem sürüp kalkanları kullanıcam eğer çok yara olursa ya da arada evicap kapsül (eczaneye sadece evicap kapsül demek yeter mi acaba bi kaç çeşit var daha doorusu mg felan fark yapmaz herlade didobay a sormak lazım bi ara).
Dışarıda da göğüs pedi.
Göğüs pedi almıştım.
Lansinoh krem,kalkan,evicap alınacak sadece.
Başka unuttum bişi yok heralde göğüs için...
Ve bebiş pamukçuk olmasın diye karbonatlı su yapıp gögüs ucu silincek emzirmeden önce,hergün duş alıncak süt kanalları açılsın die
Aman Allah ım bütün gün göüsle mi uğraşcam ben :bbo: kaydirigubbakcemile3 ve bunların hepsini nasıl aklımda tutcam kaydirigubbakcemile3

tavsiyeler (siteden kopyalamıştım lazım olur die)
canım merhaba...ben yan yatma yastıgını aldım...içini rahat etmesini istiyorsan al bence....bebeğim 3 aylık halen kullanıyorum...yatagın içine koy üzerine bir penye battaniye at ondan sonra yatır...cok rahat edersin geceleride....ama şöyle yap ....sag tarafına yatırdınmı emzirmek için kaldırdın yada v.s uyandı yastıgı cevir bu sefer sol tarafına yatır..yani bi sag bi sol yap....1-2 ay sonrada gündüzleri onun yanındayken sırt üstü yatır ki kafasının arkası sürekli yan yatmaktan sivri kalmasın ama yanında oldugun zaman sırt üstü yatır allam muhafaza kusar falan...daha bebekler çünkü allah korusun boğulurlar...birde yastıgın uzun tarafı sırtına gelecek...beşikte olsa sallamaya alıstırma zor oluyor ben beşiğinde sallamaya alıstırdım şimdi durmuyor beşikte ancak sallarsam duruyor.....emzik 1 aydan sonra ver iyi olur aglayınca verirsin hemen ama herzaman verme karnı tok olunca alırsa huzursuz olunca verirsin....bu arada cok su iç sütün cok olsun 2-3 lt....ne kadar cok emzirirsen okadar cok sütün olur...memeden gelen ilk süt suludur sonradan en son gelen süt yaglı süttür bebege kilo aldıran yarayan süt sonradan gelen süttür bu nedenle bi memeyi verince sonuna kadar emzir 1-2 saat sonra emzireceğin zaman diğer memeye geç....lansinoh göğüs ucu kremi al...15 gr olanı yeterli cok büyük almana gerek yok hatta şimdiden göğüs uclarına sürmeye basla bu kremi sürünce göğüsünü yıkamadan bebeği ezirebilirsin koyun yagından yapılıyor zararı yok...bu arada eger göğüslerin cok yara olursa bir kaseye karbonatlı su yap ufak sargı bezleriye yada pamukla karbonatlı suya batırıp göğüslerini sil oda iyi gelir hemde bebişinin agzı paukcuk olmaz....ve göğüsünü her emzirmede sil tozlu olmasın bebeğinin agzı pamukcuk olur...gazlı bezi küçük küçük kes kaynatılmıs içme suyuyla ıslat her emzirmede bir tane al sil....1 tane plastil mandal sepetinin kare olanını düşün küçük boy ondan al içine pişik kremi 5-6 bez ıslak mendil alt değiştirmesini koy odada hemen elinin altında olur dagınıklık olmaz diğer odalara gitsen bile tek tek tasımazsın malzemeleri sepeti götürürsün...birde 3-4 ay pamuklu ılık suyla temizle bebeğinin altını daha saglıklı.....bu arada bebeğin çok pişik olursa hakiki zeytinyağı sür 1-2 gün anında gecirir.şimdilik söyleyebileceklerim bukadar....allah hayırlı saglıklı evlat nasip etsin...allah bir avazda kurtarsın...

Canım geçen bahsetmiştin bak nette tesadüf ne buldum belki işine yarayabilir...
Karın destekleyici kalın hamile bandı
Kalın taşıyıcı bel bandı

bu gecede beni uyku tutmadı kociş hala gelmedi evde tekim tek kalmaktan nefret ederim oysa off yaa neyse herkese iyi geceler

Günaydın anneler,

Hepiniz 19 Mayıs Atatürk'ü anma gençlik ve spor bayramınızı kutluyurum.

Benim bebeğim inşallah annesi gibi BAŞAk burcu olur. En sevdiğim burç.Birazcık erken gelirse de babası gibi ASLAN burcu olacak. Heyecanla bekliyoruz acaba kime benzeyecek. Bana mı babasına mı?

Kızlar bu arada dün doktora gittik. Maşallah oğluma 1 kg olmuş. 1002 gr dedi doktorumuz. Boyunu ölçemiyorum artık dedi çünkü bacakları toplu duruyor artık uzatamıyormuş yerin darlığından. Bazen çok şiddetlli canım acıyor dedim dönerken acıtır dedi Ama genel aurası iyi maşallah gelişimi de iyi. Göbeciği de hala duruyor. Yüzü tombik tombikti. Bize doğru baktı bir ara ayy kuzum kocaman olmuş yaaa..Bakmaya doyamadım kuzuma. Bugün eşimle gidip boyasını alacağız inşallah. Cumartesi de odası boyanacak. Eşim kendisi boyamak istiyor oğlunun odasını ama bakalım aklı belli de olmaz. Odasına perde siparişini de aldığımız yere vereceğim. Hayırlısıile gelsinler inşallah kuzularımız kızlar..

Herkeslere günaydın annişler,

Biz malesef iştey,z ve moralimiz bozuk. Sol kasığımda kızarıklık ve kaşıntı vardı dünden beri karnımın altında ve sağ elimin üstünde de başladı ufak fiske fiske kabardı moralim bozuldu benim de(

gunnayyddınnnn..serdemm kasııdıgın ııcn bnce kızarıp kabarmıstrr sen bolca nemlendır oaryı we kaşımmaa.kasıntı normal aartık bu haftalardaa morelınıde bozmaa bncee dgola bı durum gerılıyor ıyıcee..

Sağol canım işte insanın sinirleri bozuluyor zaten ne olsa ağlar oldum sabah oturdum elim kabardı kaşınıyor diye ağladım eşim çok güldü bana:roflol:

Sağol canım işte insanın sinirleri bozuluyor zaten ne olsa ağlar oldum sabah oturdum elim kabardı kaşınıyor diye ağladım eşim çok güldü bana:roflol:

hhahha alemsın kıızzz .bnde sınılrenıyorum bazı seylere hemn gozum doluyorr hormonlarr uctu:)))kocama gostermemeye calısıyom daalga gecmesıın:))az kaldıı son 3 aya gırdık ınsallahhzemuszemus

ağlamak tamamenn hormonlara bağlı canım bende herşeye hemen ağlayasım geliyor alerji olmuşsundur canım geçici olarak hemen geçer canım merak etme kasığının orayı kaşıma canım çatlayabilir canım
bende şimdi annemle konuştum akşam rüyasında görmüş doğum yapıyormuşum bende birkaç gündür kendimi iyi hissetmiyordum şimdi kafama takıldı canım sıkıldı allahım son zamana kadar bebeğimi içimde tutsun bunu çok istiyorum daha çokkkk küçükkk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…