2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kadından sorumlu devlet bakanının makamı bile yok, ne yapsın bu duruma?? Kendisi sembolik bir simge, "var mı?" diyenlere "var" diye cevap vermek için. Sen yine de iyi yapmışsın kuzum.
Kızlar doktorumu izliyorum, benim bir ayağımın şişmesi tuzdan değilmiş, dolaşım bozukluğundanmış. Eğer şişliğe bastırdığımız zaman boşluk elini çeker çekmez düzelmiyorsa, ödem demekmiş.

Norveçte yaşamak istiyorum yaa. Adamlar doğumdan sonra 6 ay tam ücretli izin, 2 yaşına kadar da maaşın 3/4'ünü ödeyerek izin veriyorlar. Biz de burda izin süremizde bile işe çağrılıyoruz. ne adalet ne adalet

Dolaşım bozukluğu ben de oldu hamileliğimin başında. ne çektim ağrısından. Bacağımdan renkli dopler çekildi. hamilelikte olabiliyromuş bu. bebe asprini verdi dr. şimdi düzeldi (maşallah)

adalet mi o da ne:) ben göremiyorummmm ben bir de tek bayanım çalıştığım yerde diğer hepsi erkek e birde eşinde aynı yerde çalışınca doğal olarak stres full tavan yapıyo

Çok sıcak kızlar kavruluyorum ayaklarım şişti didemcim tabii evde 1 kuzu daha olunca daha zor ama sen bizden tecrübelisin en azından:)))

Dolaşım bozukluğu ben de oldu hamileliğimin başında. ne çektim ağrısından. Bacağımdan renkli dopler çekildi. hamilelikte olabiliyromuş bu. bebe asprini verdi dr. şimdi düzeldi (maşallah)

Maşallah vallahi. Ben de şaşırmıştım, diyetisyen "tuzu kes" demişti, tuzu kesince şişmişti patim. Demek tuzla ilgisi yokmuş. Geçen haftadır, fazla şişmiyorlar. Zaten biri inmeden diğeri şişmiyor. Aynı anda şişseler bile biri diğerinden daha az şişiyor. Garip yani.

Kalp ve damar hastalıklarına bir görün istersen. benim kadın doğumcu kramp gibi algıladı ağrılarımı. yok kalsiyum yok magnezyum uğraştık bi süre. sonra kurum hemşiresi şüphelendi" senin bu anlattıkların dolaşım bozukluğuna benziyor, damar hastalıkları uzmanı görsün "dedi. dolaşım bozukluğu çok tehlikeli çünkü. Allah korusun damar tıkanıklığına kadar gidebiliyormuş. benim hamileliğe bağlı kan hacminin artışından damarlarım yetersiz kalmış o yüzden oluyormuş.

Anneler bebeklerine ilk gördüklerinde aşık olurlar (babalar da öyle) ve acıkmış bir şekilde meme arayan bebeklerini içgüdüsel olarak hemen emzirmeye başlarlar.

Şunu okurken aklıma bir babanın bebeği ile ilgili yazdığı bir şey geldi; bebeğine aşık olduğu anı anlatıyordu. Bebeğini ilk kez kucağına verdiklerinde bebek içgüdüsel olarak babasının başparmağını yakalamış, sımsıkı... ışte o anda "tam anlamıyla aşık" olmuş bebeğine. Ve karar vermiş onun için en iyi baba olmaya...

Tamam canım, şimdilik bir şişlik yok. Haziranın 10'undan sonra kontrolüm var. Şişmese bile doktoruma konuyu açar, damar cerrahisine görünürüm :1hug:

Benim zaten eskiden de hep yazları ayaklarım şişerdi herhalde dolaşım bozukluğu

Olabilir didemcim. baktırmak lazım. çok kolay bir muayene aslında. ihmal etme sen de. havalr daha da ısınacak zorlanırsın. ben bebe asprinden sonra çok rahatladım mesela. daha hiç ayaklarım şişmedi.(maşallah) ağrım da geçti.

günaydın annecikler nasılsınız?
ben iyi değilim çok kötü bi gece geçirdimmafoldumben
daha 2 buçuk ayım var ve ben bu veletle ne yapacağımı bilmiyorum.mafoldumben
4.buçukta bir başladı içimde zıplamaya tekme tokat her türlüsünü yaptı.
Saat 7 den sonra sakinleşti ben de ozaman uyudum şimdi kalktım.
Ne olacak benim bu halimmafoldumbenmafoldumben
kızlar sizinkilerde böyle mi uyutuyorlar mı sizi????

Hoşgeldin pisimmm. Eh aynı durumdan muzdaripiz yani. Benimki günde en az 100 kere muhtelif sebeplerden vuruyor. Bir de yatarken vurmadan önce "tehdit" bile ediyor sağolsun. Mesela benim velet sola yatırmaz beni. Kıl olur, illa döndürecek. Önce hissediyorum, ayaklarını sürtüyor "baaak geliyoo tekme, son şansın baaak; dönüyoo musuuun, dönmüyooo musuuun" dermiş gibi. Aradan 10-15sn geçiyor belki yallah, bir tekme (ya da yumruk)... Aynen babasının dediği gibi "yatağı sallıyor" sıpam. kaydirigubbakcemile3 Onun yüzünden sürekli uykusuzum. Geceleri ayrıca ortalama 2 saatte bir uyanıyorum. Delik deşik oluyor uykum.

günaydın annecikler nasılsınız?
ben iyi değilim çok kötü bi gece geçirdim
daha 2 buçuk ayım var ve ben bu veletle ne yapacağımı bilmiyorum.
4.buçukta bir başladı içimde zıplamaya tekme tokat her türlüsünü yaptı.
Saat 7 den sonra sakinleşti ben de ozaman uyudum şimdi kalktım.
Ne olacak benim bu halim
kızlar sizinkilerde böyle mi uyutuyorlar mı sizi????

Ay defnecim çok güldüm yaaa benimki de her gece ayakta ama babası elini koyduğu zaman çok uslu babasına kıyamıyo ama bana kıyıyo zilli kızım. benimde 73 günüm kaldı valla pırt deyip çıkacak gibi birde dün bi yerini dayamış hanımefendi tam göbek deliğinin yanında sipsivri çok şirin oluyo o zamannn ay yerim ben bu bebikleri yaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…