2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

hoşgeldin pisiiiimm.ayy yazık cnm yaa çok kötü oluyor uykusuz bir gece sabah uyusaydın ya erken kalkmasaydın ben bazen öyle yapıyorum yavru uyutmadığı zaman.sıcakla başediyorum cnm iyiki iyiki klimayı yatak odamıza taktırmısız nasııl iyi geliyor anlatamam valla..

ben not etmeye başladım cnm bakalım kasılmamı sancımı her ne ise kontrol edicem bakalım kaç dk.da geliyor şimdi 4 dk arayla 2.oldu.

ayy sütüm gelmeyecek diye de öyle korkuyorum ki bakalım ne zaman gelicek...büyümesinler daha fazla da daha ne kadar büyüyecekler yaa..

didemcim biliyorum aldığınız halıyıda hatırlıyorum hiç fena değildi yaniçok güzel sizin halıda kafanı karıştırmayayım ama görünce kelebekli halıyı masalın oda sı geldi aklıma..

GÜLAYLA cnm buradan buldum halıları ama özel tasarım olduğu için fiyatlar çok fenasempatiksalakcinni

http://www.gelisimhali.com.tr/urunler.php?k=12

kızlar bu halılar nasıl?

DİDEM bak bu masalın odasına güzel olurdu kelebekli falan ya
ama halıdan çok aksesuar gibi:))))

YA BU HALILARI NERDEN BULDUNNNNN HANGİ SİTEDEN BAKIYORSUN BAYILDIMMMM

Normal Doğum Evreleri

1-Rahim ağzının açılması-silinmesi-bebeğin pelvis içinde aşşağı inmesi

A-İlk aşama-erken kasılma
B-İkinci aşama aktif kasılma
C-Üçüncü aşama ilerlemiş aktif kasılma
D-İlk aşama erken sancı

• Rahim ağzı 3cm kadar açılır-incelir.
• 5-20 dk aralıklarla düzenli veya düzensiz 30-45 sn süren kasılmalar olur. Bu kasılmalar rahatsız edici değildir.Bazı kadınlar bu kasılmaları hiç fark etmezler.

Bu aşamada neler yapabilirsiniz?

• Duş alabilirsiniz,
• Açsanız doktorunuzla görüşerek hafif bir şeyler yiyebilirsiniz.
• Mesanenin gerilmesini engellemek için sık idrara çıkabilirsiniz.
• Dinlenmek için uyuyabilirsiniz.
• Baba adayları kasılma aralarını kayıt edebilir.

B-İkinci aşama aktif sancılanma

• 3-4 dk aralıkla gelen 40-60 sn süren kasılmalarla rahim ağzı 7cm kadar açılır.
• Ortalama 2-3 saat sürer.
• Kasılmalar arası azalmıştır.
• Yorgunluk ve artan bel ağrısı hissedilebilir.
• Gevşemekte zorlanabilirsiniz.Mümkünse yürüyün ve sık pozisyon değiştirin .
• Düzenli olarak idrarınızı yapınız.
• Nefes eğzersizlerini kullanın.

Bu aşamada baba adayları neler yapabilir?

• Kasılmalarda eğer ona yardımı oluyorsa onunla birlikte solunum yapın
• Artan bel ağrısı için masaj yapın
• Sözlerinizle eşinize güven verin
• Yüzünü serinletmek için ıslak mendille silin

C-Üçüncü aşama ilerlemiş aktif sancılanma

• Aniden kasılmaların şiddeti artar 2-3 dk da gelir 60-90 sn sürer ve rahim ağzı 10cm açılır.Kasılmaları sanki hiç bitmeyecek gibi hissedebilirsiniz.
• Bulantı kusma hissedebilirsiniz.
• Duygusal olarak çok hassaslaşabilirsiniz.
• Düzenli nefes eğzersizlerine gevşemeye çalışın

Bu aşamada eşler neler yapabilir?

• Susmanızı istemediğiniz sürece ona yardımcı olun bu noktada göz teması ve dokunmak sözcüklerden daha çok şey ifade edebilir.
• Yararı oluyorsa her kasılmada onunla soluk alıp verin.
• Sık sık dudaklarını ıslatın ve yüzünü silin.
• Ikınma hissi ifade ettiğinde sağlık personelini haberdar edin.

Hoşgördük kuşum... Bak bakalım bilgiler işine yarayacak mı? Kıss Didem sen napıyorsun bakiiimmm :asigim: . Burada klima bile fayda etmez, sanmam cicişkom ya. Gece 1'di kocama dedim "sen kaç yatağın diğer tarafına, kendini kurtar. Bana bu gece de uyku yok." Gece saat 10 gibi 30 dereceydi. Daha mayıs çıkmadan hem de... Haziran vaarr, Temmuz vaar... Ah ahhh... :sinifsinif:

O Siteye girme gafletinde bende bulunmuştum:) hatta çok güzel bi halı beğenmiştim veeee 900 küsürmüydü neydi nasıl çıktım siteden bilmiyom:roflol:

indirimdekiler bile ateş pahasıkötükedihüso

Ya kızlar hesaplarım nasıl 5 aylık olana kadar Masalla kalabilicem ne dersiniz.

C<anım bu arada 40da doğurmazsan ayrıca heyete giriyorsun

kızlar bizim oda takımının figürü bu mavi mendilli bebek ama bu mu daha hoş sizce yoksa diğeri mi...1.halının renklerini beğenmedim desen aynı bizim takımla ama...

canım bak senin bildiğinde bir yanlışlık var galiba sadece 8+5 ekliyorsun 37. haftada izine ayrılmak zorundasın yasal olarak 36. haftada ayrılamıyorsun kendi isteğinle sadece doktorun acill bir durumda rapor verebiliyor 32. haftada çalışır raporu alınca 37. haftaya kadar çalışıyorsun mecburennnnn ben böyle biliyorummm ama yinede tam emin değilim canım

herkese günaydın,
benim bu sabah başım ağrıyor, işe de geç kaldım(İsrail konslosluğu önündeki trafik yüzünden)...güne benim gibi ters başlamamışsınızdır inş. herkese güzel bir gün ve hafta diliyorum.
selam ve sevgiler...

kızlar bizim oda takımının figürü bu mavi mendilli bebek ama bu mu daha hoş sizce yoksa diğeri mi...1.halının renklerini beğenmedim desen aynı bizim takımla ama...

Ay çok minnoşmuş bunlar ya. Bir de el yakmasa... Bu kadar pahalı halı mı olur?? Alan varsa olur tabi; benimki de soru işte.

Kızlar, saat 1'e kadar buradayım. Şimdi çoğumuz 7. ayı bitirdik, 8 den alıyoruz. Artık birşeylerin hazırlığını yapmamız gerekiyor. Şimdi size link atıyorum; doğum öncesinde nefes egzersizleri ile ilgili. Sayfa her yenilendiğinde, bulunduğum sürece linki güncelleyeceyim. Ne yapıyormuşuz?? Nefes egzersizi yapıp, doğumda rahat ediyormuşuz.

http://www.turanuslu.com/2008/05/07/dogum-oncesi/

canım 2. halı bence daha güzel ama çok pahalılar canım verecekmisin o kadar parayı bence değmez illaki daha uygun fiyatlılarda vardır piyasada

shcoban hoşgeldin cnm.
sağol kız çiğdoşş bakalım bakalım nası yapıcaz tırsmaya başladım zaten doğumdan..

Vallahi vakit yaklaştıkça ben de tırsıyorum doğumdan. Ama nasılsa çıkacak; öyle de böyle de çıkacak. Benim avantajım, gözümü korkutacak hikayeler anlatılmıyor "gözünü açıp kapatıncaya kadar geçiyor" diyorlar.
Şu karnımın düşmesi filan yüzünden yoga da yapamıyorum korkudan. Bari nefes egzersizi yapayım diyorum.

bilmiyorum canancım yaa hakikaten çok pahalılar..
vermesine verir insan ama günah bi de şukadarcık halı için dünya para
bakalım piyasada bu figürler yok cnm daha farklı şeyler bulabiliriz belki tabi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…