2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

günay normal biz bi tane taşıyoruz yoruluyoruz sen iki tane taşıyorsun 3 canlısın:)

Evet hayatım ya.Bu gün hastaneye tahlil yaptırmaya gitmiştim.Benden başka bir hamile kadın daha vardı.Bana kaç haftalıksın diye sordu.27 diyince aaa olamaz dedi ben 29 um senin karnın benimkinden çok büyük dedi.hemen bebişlerimin poposunu kaşıdım nazar değmesin diye hıhhhı.Karnım çok büyüdü kıslarr doğumdan sonra acaip bir şekil alıcam...

ya şimdi doğumdan sonra 8 hafta izin var süt izni nedir bide doğumdan önce almazsan 5 hafta ekleniyor ama ben kullanıcam 5 haftamı

Canım benim doğumdan önce 8 hafta,doğumdan sonra 8 hafta toplam 16 hafta doğum iznimiz var! istersek 32. haftada 5 hafta daha çalışabilir raporu alabiliriz. Yani 37.haftada izne ayrılmış oluyosun..Eğer 37.haftaya kadar çalışırsan doğumdan sonra 13 haftan kalıyo, bi de doğum yaptığın andan itibaren 13 haftalık izin süren başlıyo, ister bi hafta erken, ister bi hafta geç.. Geç olursa karlı oluyosun tabi. Süt iznide günde 1,5 saat izin oluyo, bebek 1 yaşına gelene kadar. Bu da 40 güne tekabül ediyo kuzu.13 haftana bi de 40 günü ekliyosun.. 13 haftanın içinde herhangi bi tatil olursa bu senin iznine eklenmez. Ama süt iznin başladığı an, denk gelen tüm resmi tatiller iznine eklenir canım.
Ben mesela,13 haftalık izin, süt izni ve yıllık iznimi bir kullancam, buna denk gelen bi kurban bayramı var o da eklenir.. Ohhh mis mis
:dance:

kıs babası ıstemıyodu dagıtmıyacaktım bende ama kayınvalıdem cok heveslı cıkıp yaptırcaz burda ına... hem dogumda hem mevlutte...

üfff ne yapsam ben de yaptırsam mı acep?doğumda nasıl dağıtıcaksınız kızlar anlamadım ben?Yani doğumda çok ykınlarımız gelecek zaten.ama hastanede normal doğum yapacak olanlar 1 gece kalacak zaten.sezeryan olacaklar için bişey demiyorumda norm.doğum yapanlar eve gelenlere dağıtacak ozaman doğru mu anlamışım?

eğer öyleyse çok az sayıda gerekir doğ.için...Yani en yakınlarımız gelecek zaten demi?

annem mevlüt için ayrı hastane için ayrı yaptırıyormuş ama burda fazla gelen olucağını sanmıyorum mevlüde belki bebek görmeye gelenlere veririm duruma göre

evet canım. şahsen ben de dağıtmayı düşünmüyorum.

Kızlar bizim burada böğle bir gelenek var.Düğünde Damat tarafı kız evine büyükk bir şeker getiriyor.Sonra o ailede ne zaman bebek doğarsa gelinin annesi o şekeri kırıp her kese dağıtıyor.Yani sonradan bebek şekeri alınmıyor..Benim de var bir ara resmini çeker koyRIM BURAYA..

hımm anladım ama ben süt iznimi toplu kullanmayı düşünmüyorum 32. haftada izne ayrılıcam inşallah doğumdan sonrada artık 5 hafta falan ücretsiz izin alırım yada rapor alabilirsem

evet tatlım aynen oyle... ben şahsen ole dusunuyorum canım... yakın akrabalarıma bıde gelen komsulara falan.. maksat hatıra kalsın.... gecen gun bebek mevludune gıttık orda dagıttılar cok hosumuza gıttı annemle... ama illa mevlut olması sart degılkı... yakınlarına dagıtabılıursın 50 tane yaptırsan baya yeter yanı:) maksat hatıra kalsın:::)

yaaa boyle bısı yenı duydum ama guzelmıss pekı o sekere bısı olmuyomu

Şimdi 37gün süt izni bizim ık'nın hesabına göre yani 7,5 hafta bir de kurban bayramı 1 hafta eder sana 8,5 hafta ben 36. haftada çıkıcam izne 8+4 de oradan 2 hafta da yıllık izin 22,5 hafta 23 hafta de işte 20temmuzda doğum yapsam 27 aralık gibi iş başı yaparım yani yılbaşı filan haftası zaten de sen 2011

ben yarın 11 20 de oğluşumu görüceeeem :sm_cool:

Yalnız kızlar yarın yokum ben yaa..girmeeyeeceğim netemafoldumben
arayada haftasonu giriyor...

ne dedin sen şimdi ben hiçbişey anlamadım:roflol:
(anlamamda gerekmiyor zaten boşver:roflol:)

bende kasımın son haftası başlıyıcam işe artık kasım ayında başlarız yine kaynatmaya yok şöyle oldu böyle oldu anlatırız ama bebeğimi bırakıp nasıl işe gelicem onu bilmiyorum ve bu duruma fazlasıyla takmış durumdayım annem bakıcak olsa sorun değil ama kayınvalidem inşallah bakabilir pek umudum yok gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…