2010 Ağustos Anneleri

selam tatlımmmopuyorumnanaktan
ee aynı eşdeğerse kullan istersen bi sıkıntı olmaz sanki:)
ee aşını oldunmu peki canım :)
3 kg iyiymiş ama pilav makarna ekmek yememek sıkıcı:)
ben pilav sevmem zaten ekmekte pek yemiyorum ama makarnadanda vazgeçemiyorum yaa:)

hosgeldın canımmm... igneyı vuruldun mu pekı? vurulduysan acıdımı? pılav makarna neysede ben ekmek yemeyınce doymuyorum gıbı gelıyo... tatlım yınede kendı doktorunu ara sor vıtamın konusunda.... ıcıne sındıysede kullan derım...

sen nasılsın tatlışımmm
bende ekmek pek yemem pilav sevmemde makarnadan vazgeçemem:kedi:

bıraz gec ıslem yapılıyor okadar onun dışında sorun yok gıbı belkı baglantıda bır sorun wardır arkadasların..

sen nasılsın tatlışımmm

bnada oyle dedi ekstradan bıde hamurısı borek kurabıye yeme dıyo ztn bı besın degerı yok bencede ,oyle cok sewmem zaten.mkaranyıda yersen peynırlı ye dedı bebegıne yararlı hale getır herseyı dıyor:zemuszemus

Canım benim, ben de ilk iki ay folicasit kullandım doktorum daha sonra megadyn verdi, ozamandan beri onu kullanıyorum canım. :ecrin_bebek:

Bir de şu aşı işini sorucam sana, arkadaşlarım sağlık ocağına kaydını yap filan demişti ama doktorum böle bişi söylemedi diye çok umursamadım açıkcası. Cumartesi günü doktora gidince sorucam. Ama geç kalmış olur muyum acaba ya?? :sm_confused:
Bu arada 3 kilo almışsan çok az almışsın, en azından internette alınması gerekn kilo kısmında yazana göre.Ben toplamda 6 kilo aldım sositososito Ekmek pilav makarna da doktorum bana haftada bir iki kez ye demişti. Yemediğim halde pilav yemeye başladım hatta..
cokacimcoook

Canım doktorum bana en başta elevit vermişti.Sonra sağlık ocağından megadyn verdiler.Doktoruma danıştım hangisini kullanayım diye o da bana Megadyn i kullan o daha iyi elevitten dedi.Ben de şimdi Megadyn kullanıyorum hiç açılmamış 1 pkt.elevitte duruyor.Benim doktorum böyle dedi yani bilgin olsun istedim:))))

sen nasılsın tatlışımmm

ıyıyım balım işte bısuru e işi var yapılcak... benım ıcımden hıcbırsey yapmak gelmıyo... dısarı cıkmak gelmıyo... hep hareketsız yatmak ıstıyorum.... noluyo bana..

Bence Özemin aldığı kilo iyi canım ya ben 2.5 kilo verdim üstüne 1kg aldım yani yaklaşık -1 kg almış oldum bana ne demeli ya:)))))ama bebişim gayet normal şükürler olsun....

kızlaaarr bende çalışan anne adaylarına bır sorum olucak kafam karıstı. bu sımdı 8 hafta dogum oncesı 8 hafta dogum sonrası ızınlerımız warya bizim. toplamı 4 ay. normal dogum yaaparsak nekadaar dogum ucretı parası alıcazkı sskdan?bı duyumama gorede sezeryan olunc apara werıyormus normal doguma cok az mıktarda para werıyolarmıs. 8 haftalık raporlu oldugum para nolucak anlayamadım ?bılen warmı net olarak.alamıycaksak 32 haftaya kadar calısmamızın manasıdaa yok((

hmm evet peynirli yerim bende bundan sonra canımm
ama işte dr bişeyi yeme deyince insanın yiyesi geliyor:)
bana şimdiye kdar dediği şey : mevsim meyve ve sebzesinden ye dedi hormonlu olmasın yani mesela domates salatalık vs... ( yani çok özür dilerim kimsenin canı istememiştir umarım...) onun dışında 2 lt kadar da şu tüketirsen halledersin çoğu sorunu dedi:)

canımcım zaten nerdeyse kimsenin doktoru sölemedi sağlık ocağına kayıt işini:) bende burdaki arkadaşlarımdan duydum gittim kayıt oldum:) fazlasıyla ilgilendiler :)
boy kg ölçümü, tansiyon ölçümü, bebek kalp sesi dinliyeceklermiş bu aydan sonra, besin tablosu vs. bi sürü faydalı şeyler öğrendim:)
22.haftada ilk aşı 1.ay sonrada 2.aşı olcakmış sanırsam geç kalmış sayılmazsın o nedenle bence yaotır kaydını sendeeopuyorumnanaktan

Gercekten mı... bende galıba 2-3 kılo aldım... ben pılav makarna yıyen bı ınsan degılım ole... cok cok az yerım... ama ekmeksız olmaz ya hanı kuru kuru bıle yerım... veya sandıvıc tarzı... gıdıp hem bı tansıyon hem bı kıloma baktırıyım saglık ocagına olmazsa...

canım benim kullan için rahat etsin megadyn daha iyi elevitten içindeki vitaminler daha fazla canım önceden dağıtılmıyordu 6 aydır falan dağıtılıyor o vitamin önceden sadece demir hapı veriliyordu canım

ıyıyım balım işte bısuru e işi var yapılcak... benım ıcımden hıcbırsey yapmak gelmıyo... dısarı cıkmak gelmıyo... hep hareketsız yatmak ıstıyorum.... noluyo bana..

dün bende senin gibiydim canım
kocişimde hastaydı
karşılıklı kanepelerde yattık bütün gün :) bi ara kalktım sadece banyoyu temizledim o kadar:) ev falan süpürmedim napalım zaten 2 kişi ne kadar batırıyoruz ki değilmi ama :)
bahar yorgunluğu sanırsamzemuszemus

Bence Özemin aldığı kilo iyi canım ya ben 2.5 kilo verdim üstüne 1kg aldım yani yaklaşık -1 kg almış oldum bana ne demeli ya:)))))ama bebişim gayet normal şükürler olsun....

canım ya ben baktım -5 deyim
alla alla acayip dimi
inşallah bebeğim iyidir yarın bakıcaz bakalım

canımcım onun sezeryan ve normal doğumla alakası yok bildiğim kadarı ile
ben muhasebe ile konuştum ve ssk dan da araştırdım netten
dediğin gibi 8 hafta iznimiz var 32.haftada hak kazanıyoruz
alacağımız ücrette 4 ay :)
ssk ücretin neden gösteriliyosa işyerinde onun kadar maaşını alacaksın ssk dan
doğum parası denilen parada oymuş istersen her ay al istersen 2 ay istersen hepsini toptan al durum buymuş canımcım:) sonrasında da 6 aya kadar ücretsiz izin var :) o zaman ne maaş alıcaz ne de ssk mız yatacakmış canım... ama isterse işyerinin istiyatifinde doğum parası veriyomuş mesela teyzemin gelinine verdiler 1500 tl ama tamamen içten gelen hediye olarak:))

canım bildiğim kadarıyla o 4 aylık dönemde raporlu olduğundan sigortan devam ediyor ve ropar süren bitince o sürenin parasını ödüyorlar ayrıca birde azda oolsa doğum parası alıyorsun. ama rapor bitince. sezeyandada farketmiyor diye bilemiyor alan arkadaşlar var.
izininide 2 ay önce 2 ay sonra değil istersen 1 ay önce 3 ay sonra yada hepsini sonrada kullanabiliyorsun vee bu süre bitincede emzirme izni oluyor genelde büyük şirketler bunu anneye hafta da bir gün ek izin vererek kullandırıyorlar

bu arada sorun sitede değil bizim sistemdeymş:))))

canım kullandığın izin kadar para alıyorsun oda senin ssk ya ödenen pirimin üzerinden hesap edliyor sezeryan yada normal için farketmiyo canım canım geneldde bebkler 40 haftayı tamamlamadığı için doğum öncesinde kullanılan 8 haftandan 1 yada 2 haftan kayıp oluyor parada farkeden birşey olmuyor çünkü doğum sonrası kullancağın izin erken başlamış oluyor ve ordaki kayıp olan 1 yada 2 haftada işe başlamış olacağın iççin normal maaşını alacaksın canım ekstradan emzirme yardımı ve cüzzi doğum parası veriliyor gerisi senin maaşın gibi düşün canım ama tabi maaşın mesela 1000 lira ama ssk asgari ücretten ödeniyor ozaman asgeri ücret üzerinden para alıyorsun canım onunda %70 i canım

Sukur telden girebildim su siteye :))

Canlar asimi oldummmm hiic acimadi ins. Aksama kadar sancisi sizisi olmaz...

Saolun canlarim cigdem canzi ozaman gonul rahatligi ile icebilirim o ilaci..

Arkadasim alinti yapamadim.. Bilmem ki nette ne diyor ama saglik ocaginda iyi kilon bundan sonra zaten daha hizli alacaksin dediler... Sende bence kayit yaptir canim cok faydali... Kendi doktorumun bile soylemedigi bazi seyleri soledi.. Asimi oldum hatta ucretsiz vitamin verdiler cok mutlu oldum cok faydali normalde ilacin fiyati 7tlmis ustunde yaziyor. 1 ay sonrada 2. Doz var :)

canım doğum öncesi 3 haftayı kullanmak zorundasın mecbur yani kullanmazsan yanıyor 5 haftasını doğum sonrasına ekleyebiliyorsun canım emzirmeyle ilgilide yeni bir yasa çıkmak üzere tamam kesin olmadı sanırım

Canım ya, bende hala iştah yok, ve inan zorla yiyorum sırf bebeğim için. Bi de bende ne bulantı,ne kusma hiç bişi olmadı. İlk zamanlar bu yüzden kilo veren bile varmış! Ona rağmen 6 kilo almışım. Bebişlerimiz sağlıklı olsun da sorun değil gerisi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…