2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
nasıl yapılıyor tarif edermisin canım ?

canım bende 1 kez yaptım ama annem süper yapar..bildiğim kadarıyla tarif edeyim....
arapsaçını ayıklıyorsun kalın saplarını kesiyorsun ..
en önemli şey arapsaçı kuzu etiyle yapılır..etleri ayıkla yağda kavur biraz..
sonra tencereye 1 soğan kavur içine arapsaçıları koy üzerine etleri koy çok kısık ateşye 1 saat falan pişir...suyunu çektirmemeye çalış....en son pişince üzerine limonlu terbiye yap dök....
nettende arapsaçı yemeği diye yazıp araştırabilirsin...benim en sevdiğim yemektir....
istersen annemden tarifi tam olarak alıp yazayım biara nasılsa önümüzde emzirmeye çok vaktimiz var..kesin yazarım tarifi..

arapsaçı(rezene)yemeği....TARıFıNı BULDUM CANIM...1 SAAT FALAN PıŞME SÜRESı VAR.
1 kilo arapşaçı yarım kilo kuzu eti 1 yumurta 0.5 limon soğan sıvı yağ arapsaçı güzelce ayıklanıp yıkanır iri doğranmış soğanlar 5 yemek kaşığı sıvı yağda kavrulur üzerineetler ilave edilir temizlenen arpsaçı konulur suyunu salıncaya kadar kavrulur suyunu çekince biberler ve tuz ilave edilir 1 çay bardağı su ilave edilir tekrar suyunu çekinceye kadar pişirilir yumurta ve limon ile terbiye yapılır yani bir kapta çırpılmış limon ve yumurta yavaş yavaş ilave edilir giritlilerin meşhur yemeğidir...LıMONLA UNLADA TERBıYE EDıLEBıLıR BUARADA...

Son düzenleme:

eltim yeni doğum yaptı söyliyim bunları da yesin

ıns Rabbım bol sutlu anneler olmamzı saglar

afıyet olsnnnnnnnnnn ohhhhh tarflerde geldı burası daha da senlencekkkkkkkkkkkkkkk

canım benim ellerine sağlık ta etsiz olmuyormu ben etli pek yiyeyem bide kuzu etli asla yiyeyem

canım benim ellerine sağlık ta etsiz olmuyormu ben etli pek yiyeyem bide kuzu etli asla yiyeyem

ya aslında bende kuzu etini hayatta yiyemem ama bu arapsaçındadad çok güzel oluyor...
geçenlerdede annem dana etiyle denemiş yedik oda güzeldi...valla etsizde denemiştik saman gibiydi ben pek tad alamadım ama tabi limonu unu yinede tad veriyor...
herşekilde dene canım...
bunu kavururp yumurtalıda yapıyorlar mesela belki onu daha çok seversin.soğanla kavur pişince yumurta kır üzerine.....ama dediğim gibi pişme süresi biraz geç 1saatte anca pişiyor...önemli olan otu bulabilmen...
valla ben bursada bulamıyorum pek...çok nadir yani..şu sıralar tam mevsimi buarada....

Son düzenleme:

bende buralarda hiç denk gelmedim yada görmedim görürsem etsiz olarak denerim canım sağol yinede tarifin için diğer arkadaşlarımızda faydalanır.

sulu bir yemek mi oluyor canım. karnım cokkk acıktı :)

geldim anacım geldim..
ne çok yazmışınız oku oku anca gelebildim.
eşim bu hafta gece vardiyasında sabah geldi bende yattım yanına şimdi uyandım daha nasıl uyumuşum öyleeee :))))
okuduğum kadarıyla herkes iyi.
bu arada bende sütyen takamıyorum sanırım bende sütaş ineği olma yolundayım :))))))))

evt sulu bişey...otun kendisinin görünüşü dereoyuna benziyor ama kesinlikle dere otu değil...yani öyle ince ince görüntüsü..sap kısımları daha kalın tabi..onlar ayıklanıyor....değişik ismleri var biz rezeneye arapsaçı diyoruz...belki başka isimleride vardır....

kızlar buarada arapsaçını kokusundan tanıyabilirsiniz anason kokuludur...pişerken rakı gibi anason kokar yani:)ama tadı alakası yok tabi:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…