nasıl yapılıyor tarif edermisin canım ?
kızlar sütün en büyük kaynağı suymuş bende ekleyeyim dedim
kızlar anne sutunu artıran yıyecekler sunlarmıs:
tahın helva- ıncır- dut-beyaz uzum- dereotu-cılek-tere- balkabagı-anason-rezene- kerevız- balkabagı
ben bır kucuk not defterıne boyle bızım ıcın onemlı olan seylerı not edyrm
lazm olucak dıye
paylasaym dedım:)))))))))))
arapsaçı(rezene)yemeği....TARİFİNİ BULDUM CANIM...1 SAAT FALAN PİŞME SÜRESİ VAR.
1 kilo arapşaçı yarım kilo kuzu eti 1 yumurta 0.5 limon soğan sıvı yağ arapsaçı güzelce ayıklanıp yıkanır iri doğranmış soğanlar 5 yemek kaşığı sıvı yağda kavrulur üzerineetler ilave edilir temizlenen arpsaçı konulur suyunu salıncaya kadar kavrulur suyunu çekince biberler ve tuz ilave edilir 1 çay bardağı su ilave edilir tekrar suyunu çekinceye kadar pişirilir yumurta ve limon ile terbiye yapılır yani bir kapta çırpılmış limon ve yumurta yavaş yavaş ilave edilir giritlilerin meşhur yemeğidir...LİMONLA UNLADA TERBİYE EDİLEBİLİR BUARADA...
canım benim ellerine sağlık ta etsiz olmuyormu ben etli pek yiyeyem bide kuzu etli asla yiyeyem
ya aslında bende kuzu etini hayatta yiyemem ama bu arapsaçındadad çok güzel oluyor...
geçenlerdede annem dana etiyle denemiş yedik oda güzeldi...valla etsizde denemiştik saman gibiydi ben pek tad alamadım ama tabi limonu unu yinede tad veriyor...
herşekilde dene canım...
bunu kavururp yumurtalıda yapıyorlar mesela belki onu daha çok seversin....ama dediğim gibi pişme süresi biraz geç 1saatte anca pişiyor...önemli olan otu bulabilmen...
valla ben bursada bulamıyorum pek...çok nadir yani..şu sıralar tam mevsimi buarada....
canım bende 1 kez yaptım ama annem süper yapar..bildiğim kadarıyla tarif edeyim....
arapsaçını ayıklıyorsun kalın saplarını kesiyorsun ..
en önemli şey arapsaçı kuzu etiyle yapılır..etleri ayıkla yağda kavur biraz..
sonra tencereye 1 soğan kavur içine arapsaçıları koy üzerine etleri koy çok kısık ateşye 1 saat falan pişir...suyunu çektirmemeye çalış....en son pişince üzerine limonlu terbiye yap dök....
nettende arapsaçı yemeği diye yazıp araştırabilirsin...benim en sevdiğim yemektir....
istersen annemden tarifi tam olarak alıp yazayım biara nasılsa önümüzde emzirmeye çok vaktimiz var..kesin yazarım tarifi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?