2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

slm bende yaklaşık 10 gün önce 4 lü testte risk çıkması sonucu hemen amniyosentaz yaptırdım ancak merak ettiğim bişey var siz kendi doktorunuza mı yaptırdınız ne kadar tuttu ayrıca ben 2 gün içinde rahatlatıcı bi sonuç aldım fish yöntemi denen bişey varmış onun sonucunda rahatladım

sağolun kızlar içimi rahatlattınz. oğlum da hareket etti çok şükür. şimdiye kadar hç olmamıştı ben de korktum bişeymi oldu diye. neyse çok şükür..

kızlar az önce toz alırken popomun üstüne düştüm.hiçbir yerim acımadı çok yumuşak düştüm ama genede korkuyorum kızıma birşey olmamıştır değilmi?

gecmis olsun canim eger yumusak dustuysen telas yapma kanaman falanda yoksa allah korusun canim eski kadinalr ne isler yapar neleri tasirmis bir sey olmazmis biz telas yapiyoruz surekli telas yapma sakin ol gecmis olsun yine .

selam kızlar nasılsınız?bizde herşey yolunda suraycım geçmiş olsun güzel sonuçlar alıcaksın canım içini ferah tut..

Ayy ne guzel anlatmışsın bide ben tam olarak hıssedebilsem ara ara bişiler hissedyorum ama genelde otururken oluyor...anlayamıyorum
bu araada hep otururyorum
sız hangı pozısyonda hıssedıyorsunuz.

Ayy ne guzel anlatmışsın bide ben tam olarak hıssedebilsem ara ara bişiler hissedyorum ama genelde otururken oluyor...anlayamıyorum

ben şu iki üç gündür otururken çok hissediyorum kaydirigubbakcemile2 tık tık diye vuruyo hihoyyyt

canm ayaktada hissediyorumda genelde uzandığmda hiç durmuyo maşallah 2 saat yatam 2 sat oynuyor bide annesi onu mutlu ediyo sevdiği şeyleri yiyerek mesala çikolatayı çok seviyo mizik dinlemeyi yavrum çok güzel bi duygu acı yemeyi sevmezdim şimdi ısrarla canım acı çekiyo bende geçen gün öle bi açı biber yadimki anlatamam bu bizmki nasıl oynuyo ben kahkahyı bastm kendi kendime nasıl seviyo babasını aradım acı yedim oğlun halay çekiyo dedeim oda yaktın sen benim oğlumu diye ben ne yapam kendisi istiyo şu an ondan bahsediyorum galiba hisseti hemen tekmelemeye başladı tatlım bol bol dinlen 2 şer saat arayla imkanın varsa uzandelikafadulden

slm arkadaşlar izmirde oturuyorum ilk doktoruma devam ediyorum memnunum ama özel olduğu için sadece çınarlı da doğum yaptırıyo orası için de çok güzel şeyler duymadım ayrıca ssk dan da faydalanamıyorum lütfen yardımcı olun siz ne yapacaksınız bekliyorum...eyvahedigeldismile

NE guzel bı duygu bu tekmelerı hıssedebılmek..içimizde bır mucıze buyuyor....Çok şükür Allahımıza

BEBEK ANNE KARNINDA NASIL BESLENIR VE NEFES ALIR

Bebeğin anne karnında, daha doğrusu rahim içinde yaşamını ve gelişimini sürdürebilmesi için hem havaya, yani oksijene hem de temel besin maddelerine gereksinimi vardır. Ayrıca kendisi için zararlı maddeleri de dışarı atması gerekir. Bebek bütün bu madde alışverişini anne ile yapmaktadır. Anne ile bebek arasındaki her türlü madde alışverişi plasenta (son, eş) adlı organ aracılığıyla gerçekleşir. Bu organ rahim içinde, bebekle aynı zamanda gelişerek, rallimin iç duvarına yerleşmiş olarak, bebeğin yanında bulunur. Gebelik boyunca doğuma kadar görev yaparak, doğumdan sonra görevi sona erdiğinden, bebeğin doğumunu izleyen genellikle 5-10 dakika içinde rahim kasılmaları ile dışarıya atılır. Plasentada anne ile bebek kanı karşı karşıya gelirler, fakat birbirleri ile karışmazlar. Burada madde alışverişi yaptıktan sonra anne kam anneye, bebek kanı da yeniden bebeğe geri döner. Ayrıca bu organın hormon yapımı gibi başka önemli görevleri de vardır. Plasentaya bebek kanı göbek kordonu ile, anne kanı ise rahimdeki kan damarları aracılığıyla ulaşır. Göbek kordonu içindeki damarlar aracılığıyla plasentaya giden bebek kanı oradan gereksinim duyduğu maddeleri alır ve kendisi için zararlı, atılması gerekli maddeleri de anne kanma verir. Bebeğin aldığı maddeler, büyümesi ve gelişmesi için gerekli su, oksijen, tuz, protein, kalsiyum, demir ve vitamin gibi maddelerdir. Anneye ise karbondioksit ve diğer madde artıklarını verir. Bebeğin anneden aldığı maddeler annede yeteri kadar olmasa bile, bebek gereksindiklerini sonuna kadar almaya çalışır, annesini düşünmez. Eskiden "her gebelik bir dişe mal olur" deyişi bu gerçekten kaynaklanmaktadır. Annede yeterli kalsiyum olmaması halinde, annenin dişlerindeki kalsiyum kana geçerek bebeğin gereksinimini karşılamaya çalışır. Böylelikle anne bebeğin gereksinimini karşılayabilmek için bir dişinden olur.
Bebeğin anne karnındaki solunumu, akciğerleri yoluyla değildir. Solunumun başlıca amacı oksijen alıp, karbondioksit vermektir. Bebek ise bunu, anne kanından doğrudan doğruya oksijen olarak almakta ve karbondioksit olarak yine anne kanına vermektedir. Diğer bir deyimle annesinin akciğerleri aracılığıyla solunum yapmak

ARMUT: EĞER ANNE HAMıLEYkenn ARMUT YERSE EVLADI GÜZEL VE ıYı AHLAKLI OLUR. KALBıN GÜÇLENMESıNE, MıDENıN TEMıZLENMESıNE, GÜZELLıK VE CESARET VERıR. ARMUTTA B1,B2,B6 VE C VıTAMıNı VARDIR.
NAR: CUMA GÜNLERı KAHVALTI YAPMADAN NAR YEMEK ÇOK ıYıDıR. BULANTIYI ENGELLER. KANSIZLIĞI GıDERıR. TANSıYONA DA ıYıDıR.
ıNCıR: KURANDA ADINA YEMıN EDıLEN MEYVEDıR. AĞIZ KOKUSUNU GıDERıR VE KEMıKLERı GÜÇLENDıRıR
KAVUN: ANNE HAMıLEYkenn KAVUN YERSE EVLADI GÜLERYÜZLÜ OLUR.

BUNLARIN YANISIRA; BADEM, SEBZELER, HURMA, BALIK, MERCıMEK, LAHANA, MARUL, BAL, FASÜLYE, ŞEFTALı, ZEYTıNYAĞI, FINDIK VE SÜT ÜRÜNLERı TÜKETMEK ÇOK YARARLIDIR. FINDIK VS YERkenn AŞIRIYA KAÇMAMAK ıYıDıR.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…