2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

iyiyim sağol canım, artık bebişimi de hissediyorum mutluyum..perşembeye de görecem ultrasonda inş.
inş. sen de öğrenirsin bir an önce..ben daha hiçbir şey almadım bebişime memlekete gidince yazın alacam burda pek bişi yok ..opuyorumnanaktan

günaydıııın güzel anneler.......umarım çok güzel bir hafta sonu geçiririz hepimizzemuszemus

Günaydın sevgili arkadaşlarım :)) Keyifli pazarlar :) Dün milupadan paketim geldi, çok mutlu oldum. siz de üye olun, size de yollarlar, tamam küçük bişey ama insanın çok hoşuna gidiyor :))

Günaydın sevgili arkadaşlarım :)) Keyifli pazarlar :) Dün milupadan paketim geldi, çok mutlu oldum. siz de üye olun, size de yollarlar, tamam küçük bişey ama insanın çok hoşuna gidiyor :))

cnm ben de üyeyim ama hiç bişey gelmedi siz özel bişey yaptınız mı bana sadece 3. ayımda bi mesaj gelmişti sizin ne kadarlık bebişiniz

Selam kızlar nasılsınız?bebişin isminede karar verdik EKıN olacak miniğimizin ismi...bu arada aşı oldunuzmu kızlar?

madeofcum ne aşısı..
Hoş ben yarın doktora gidicem, ne aşısıyış bu.. tetanoz ise 20. haftadan sonra diye biliyorum ben aa, yanlış mı biliyorum??

oto koltukları birbirinden farklı canım...
0-12 kilo arası olanlar ilk doğduğu günden itibaren koyabiliyorsun... 12 kiloyu geçince de 12-36 klo arası olan oto koltuklarından alıyorsun.. Yani alırken yeni doğan için alacağını belirten gerekiyor...

kızlarrrrr nslsnz

hamdolsn ıyıym ben

ozledım sızı umarm her sey yolundadr

opuyrm sızı

carsamba kontrlm var baakalım cınsıyet tam netlesecek mı

bende 30 nisanda anomali taraması yaptıracağım ondan sonrada sağlık ocağında tetenoz aşısı...
off bir stresliyimki sormayın Allahım sağlıkla atlatsak şu günleri...

slm....ben de 2010 eylül annesi olacağım.16 haftalık hamileyim

2'li testi yaptırdı doktor 3'lü testi istemedi içinizde yaptıran varmı?
sizce yaptırmalımıyım?

[

selam endişelenme canım doktoların çoğu 2li test iyiyse 3lüye gerek duymuyor bende yaptırmadım

sizce yaptırmalımıyım?

zaten ikili testin güvenirliği daha fazla 3 lüye göre, hatta ilerde 3 lü test kalkacakmış, sadece 2 li yapılacakmış..Üçlüde fazladan NTD ye bakılıyor, ama NTD olup olmadığını zaten ultrasonla tespit edebiliyorlar..

oyle seylere inanma canim ,turkiyede boyle bir kural cikmasi cok yerinde olmus, insallah herkes uyar ,yenidogan oto koltuklari o sekilde oluyor rahatlikla kullanabilirsin ,altini arabanin koltuguna monte ediyorsun ve araba koltugunu bebegin yuzu arkaya bakacak sekilde yerlestiriyorsun arabaya.

Örnek Beslenme Programı
Sabah
1 su bardağı süt
1 yumurta
1 kibrit kutusu kadar peynir (30 gr.)
5 adet zeytin
1 tatlı kaşığı bal-reçel veya pekmez
2 ince dilim ekmek (50 gr.)
Söğüş salata
Kuşluk
1 porsiyon meyve
Yarım su bardağı süt

Öğle-akşam
1.5 köfte kadar et, yağsız 45 gr. (tavuk, hindi, balık, dana eti)
1 kase çorba (mercimek, tarhana, sebze)
1 tabak zeytinyağlı sebze yemeği
2 yemek kaşığı makarna veya pilav
Yeşil salata, 1 porsiyon meyve
1 kase yoğurt, 2 ince dilim ekmek

ıkindi
1 porsiyon meyve, 1 su bardağı süt veya yoğurt
Yatarken
1 su bardağı süt + peynir +1 ince dilim ekmek

Emziklik Döneminde Beslenme
Emziklikte, anne sütü bebeğin hem sağlıklı olması hem de iyi beslenmesi için en gerekli besindir.
Emzirmede annenin salgıladığı süt, aldığı besinlerin ürünüdür ve süt salgısı için annenin enerji, protein, yağ, vitamin, mineral ve sıvı gereksinimi artırılmalıdır. Emziklik döneminde beslenme programı şu şekilde yapılabilir:

Kahvaltı
1 su bardağı süt (kalsiyumla zenginleştirilmiş)
1 yumurta + 30 gr. peynir
1 yemek kaşığı pekmez- bal veya reçel
2 ince dilim ekmek
1 adet meyve, 1 havuç veya domates

Ara öğün
1 adet meyve veya komposto, taze sıkılmış şekerli meyve suyu
Öğle - Akşam
4-6 yemek kaşığı sebzeli et yemeği (tavuk-balık-dana eti)
1 porsiyon pilav veya makarna
1 kase yoğurt veya 1 su bardağı ayran
Mevsim salatası (zeytinyağlı)
1-2 dilim ekmek
1 adet meyve

Ara öğün
30 gr. peynir, ekmek, domates ve 1 adet meyve, bitki çayları (papatya, ıhlamur, ada çayı) 1 tatlı kaşığı mevsim reçeli

Yatarken
1 su bardak süt veya sütlü tatlı
* Akşam yemeklerinde çorba yenilebilir. Yemek aralarında ıhlamur, nane, papatya gibi bitki çayları, limonata, taze meyve suları içilebilir.

sizce yaptırmalımıyım?

bende ısrar etmemem rağmen yapmadı canım..
kafanı karıştırma dedi.
2liyi yaptırdım ve çok şükür güzel çıktı sonuç...
bende çok takmıştım kafama hiç sıkma canını doktoruna güven...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…