2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

canim 20 euroya aldim yani tl olarak 40 tl tum hamile urunleri inmis fiyat elbiseler falan daha once bakmistim 50 euro idi . benim popom buyumedi ayni simdi tam oluyor poantolon gobek hamileler icin uretildigi icin hic sikmiyo ama genislersem tabi sorun olur bende bu kalsin cok sevdim hamilelikte ilerde sikarsa sonrada giyerim ben zaten uzun t shirt seviyorum kisme anlamaz hamile pantolonu oldugunu bir buyuk bedenini daha aliyim bir iki ay goiyerim bunu ben 19 haftada 2 kilo aldim sadece 2 bile degil 1.70
eger genizlersen bir buyuk bedenini de giyerim :)
ben gobislere bakiyim sagol canim :)

bende erkek annesiyim, bende de sivri göbek yok. tersine yayım yayım yayıldım :)
daha ilginci, en yakın arkadaşlarımdan biri kız annesi olacak ve gayet önde, sivri görünen bir karnı var.

aynen ya :roflol:
benim bir arkadaş da kızına hamileyken arkadan hamile oldugu belli olmuyordu. minicik göbüşü vardı top gibi. benimkisi ise yayık kaydirigubbakcemile3
amaan sağlıklı olsunlarda boşver göbee :CüvCüv:

amin saadetcim amin Cumartesi dr.a tahlil sonuçlarına giderken bir kadın kızım hamilemisin dedi ayy bi sevindim sakın yanlış anlama şişman değilsin filan aman abla hamileyim dedim kadıncağız çekinmiş acaba kilomu yok yok Dedim :)) Gerile gerile dr.uma girdik orda 9 aylıkları görünce eşime diyorumki benim karnım küçüçük kaldı nefesimi tutsam yine okadar olmuyor dedim Güldü adamcağız napsın benimle Uğraşamıyor boshayallersmile

bu arada ben ikili test olmuştum, 3lü test yapmadı doktorum, sadece AFP testi yaptı nisan başında. bu testi internetten okuduğumda 3lü teste gerek görmeyen ve ikili test yapan doktorların sadece AFP değerine bakmak için bir test yapabileceği yazıyordu. benim doktor bunu tercih etti demek ki. sonuçlarım da iyi çıktı Allaha şükür. şimdi sırada ne testi var, bilen var mı? ilerleyen aylarda şeker yüklemesi olacak diye duydum ama ona daha çok var diye hatırlıyorum. arada başka test olan var mı?

YAA kızlar bende de bebek erkek.. ama ben mıde-göbek her yanımdan genışledım...
kendımı son 2-haftadır cok şişko hııssseıyorum ve artık mıllet anlıyor...
bılmeyenlerde kilo aldığımı sanıyormuş...
hamıle gıbı değilim yaniii...genişliyorum....

yanı kızlar-yayık oğlanlar sıvrı bende de tutmadı...

Alfa feto protein (AFP)
AFP anne karnındaki bebeğin karaciğerinden salgılanan bir proteindir. Erişkindeki albumin isimli proteinin feral yaşamdaki karşılığıdır. Fetus'ran (anne karnındaki bebek) amniyon sıvısına geçer. Burdan da bir miktar AFP annenin dolaşımına karışır. AFP düzeyleri hamileliğin sonlarına kadar yavaş bir artış gösterir. AFP ölçümleri anne kanında ya da amniyosentez sonrasında ölçülebilir. AFP ölçümü hamileliğin 16-20. haftaları arasında yapılır. Yaşa ve hamilelik sayısına bakılmaksızın bütün hamilelere yapılmalıdır. AFP değerinin yüksek ya da düşük olması, anomali varlığını göstermez. Sadece artmış riski belirler ve ileri bir tetkike ihtiyaç duyulup duyulmadığına işaret eder. AFP düzeyi ile hamilelik haftası ilişkili olduğundan hamilelik yaşının doğru bilinmesi, testin yorumu açısından çok önemlidir. Bu test ile de çeşitli anomaliler, Nöral tüp defekti ve Down Sendromu riski belirlenebilir.

Kontraksiyon stres test (CST)
Annenin rahmindeki kasılmalar bebeğin kalp atım hızını azalma yönünde etkiler. CST testi ile kalp atım hızındaki bu azalma tespit edilir. Anne kanında plasenta yetmezliği yapan nedenler arasında; annede astım, kalp hastalıkları, bebekte ya da annede kansızlık ve sigara kullanımı gibi faktörler yer alır. CST şu durumlarda bebeğin normal doğumu tolere edip edemeyeceğini sınamak için kullanılabilir: Preeklempsi, kronik hipertansiyon, diyabet, gün aşımı, gelişme geriliği, bebeğin suyunun azalması, kan uyuşmazlığı, annede kansızlık, daha önceden nedeni bilinmeyen ölü doğum, bebeğin dışkısını yapması, annede tiroid hormon fazlalığı. CST; erken doğum tehlikesi olanlarda, çoğul hamileliklerde ve diğer bazı durumlarda kesinlikle yapılmamalıdır. CST'nin amacı fetal ölümü önlemektir.

Non Stres test (NST)
NST'de bebeğin hareketleri ile birlikre kalp atım hızındaki artış saptanır. Bebeğin uykuda olması veya hamileliğin yaşı gibi faktörler bu cevabı erkiler. Bu nedenle 28 haftadan küçük hamilelere NST yapılmaz. NST fetal iyilik halinin değerlendirilmesinde her durumda kullanılan, anne ve bebeğe zarar vermeyen, güvenilir ve ağrısız bir yöntemdir. Diyabeti, erken doğum tehdidi, kalp hastalığı anemi ve hipertansiyonu olan anne adaylarına uygulanmalıdır. 32-34 haftalar arası NST'nin güvenilirliği kanıtlanmıştır.

Koriyon villlus biopsisi
Bu testte bebeğin plasentasını oluşturan dokulardan örnek alınır. Uygulandığı durumlar amniyosentez ile aynıdır. Çok yaygın kullanılan bir teknik değildir. 9-12 haftalar arasında yapılabilir. Bu test, rahim ağzından veya karın üzerinden yapılır.
Vajina ve rahim ağzından geçirilen bir katater plasentaya kadar itilir ve buraya ulaşıldığında doku örneği alınır. Karından yapılan çeşidinde ise karnın üzerinden bir iğne ile girilerek doku örneği alınır. En önemli riski, işlem sonrası düşük yapma olasılığıdır. Diğer riskler ise kanama, kramplar ve enfeksiyonlardır.

Fetal iyilik halinin değerlendirilmesi
Fetusun anne karnındayken yaptığı bazı hareketlerin ve değişik uyarılara verdiği cevapların değerlendirilerek ferusun anne karnında güvende olup olmadığını anlamaya yarayan testlerdir. Buna göre bebeğin gövde, kalp, solunum gibi harekeleri takip edilir.

Bak son göbiş fotomda benimde yayık kimisinde tutmayabiliyor..

aksam bende ekleyeyim göbiş resmimi. gecen hafta cekilmiştim. bu hafta biraz daha büyüdü

Ben çok hastayım yaa, bronşitim yine tekrarlıyor, Offff beynim zonkluyor... Haftasonu misafirim vardı, halam, gelini ve oğlu. Moralimi bozup gittiler. Giyinip kuşanmıyormuşum, o kadar fır dolandım etraflarında. Evimi önlerine serdim 2 gün kaldılar. Mutfaktan çıkıp üst baş giyemedim zaten. Soğan sarımsak kokusundan elimi çekemedim ki zaten. Annem de gelmişti Allahtan. Ayyy doluyum valla. Çok düşüncesiz insanlar, akraba bile olsa kaldıramıyorum. Zaten çooooook hastayım yine her zamanki gibi...

Kıyamam sana hiç moralini bozma Düşüncesiz insanlarla başetmek mümkün değil Anlat açıl bize Bebeğine odaklan bizler hamileyiz nasıl rahat ediyorsak onları giyiniyoruz

herkese selamlar canlarım nasılsınız bakayım ben kaç gündür giremiyorum

dün eşimle çıktık bana hamilelikler aldı ama pontolan almadım elbise aldım pontalonlara sinir oldum kocaman belki sonra alırım onuda ma elbiselerim çok güzel hepsi eşimin zevki resim çekersem bakarsınız göbüşte çıktı iyice artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…