-----2010 KASIM hamişleri----

Hiç kimse kıyamet günü Allah (c.c.)’ın hoşlanmayacağı isimle O’nun karşısına çıkmak istemez. Öyleyse kötü olan isimlerin çocuklara verilmemesi gerekir.
Rasulullah (sav)’ın isim konusundaki hassasiyetini daha iyi anlamak için şu hadis-i şerifi de görmek lazım. Yahya bin Said (r.a.) anlatıyor: Hz. Peygamber (sav) bol sütlü bir deve hakkında: “Bunu kim sağacak?” diye sordu. Bir adam ayağa kalkmıştı ki, Rasulullah (sav) adama: “İsmin ne?” diye sordu. Adam: “Mürre (acı)” diyince ona “Otur” dedi. Hz. Peygamber (sav) tekrar: “Bunu kim sağacak?” diye sordu. Bir başkası ayağa kalktı, ben sağacağım diyecekti. Hz. Peygamber (sav) ona da: “İsmin ne?” diye sordu. Adam: “Harb” diyince, ona da: “Otur” dedi. Rasulullah (sav): Bu deveyi bize kim sağacak?” diye sormaya devam etti. Bir adam daha kalktı. Ona da ismini sordu. O da “Ya’iş” (yaşıyor) cevabını alınca ona “Sen sağ” dedi.(2)

o yüzden bence ne isim koyarsak koyalım güzel anlamlı olmasına dikkat edelim... güzel anlam güzel ahlakı da beraberinde getirir. bizim buralarda isim bir boncuk o kadar da önemli değil derler ama bir babanın çocuğuna karşı ilk 2 görevinden birisi ona güzel bir isi koymasıymış...

merhaba güzel anneler bende göbüşümü koymak istedimm:26: 24+6 yız burda dün koçiş çekti

cok guzel gorunuyorsun cnm

hsg aramiza saglikla al kizini kucagina..bence hic birsey icin gec degil

msllh ogluna hicde oyle dusunme saglikli olsunlar degilmi..:)

morguller senin kuzunada msllah cnm

Son düzenleme:

zaten bende o yuzden bulamiyorum anlami guzel olsun istiyorum
aralin anlami ne acaaba ben bide areli duymustum

bende cok uyumaya basladim..
canim o ismi esim hep istiyo ama ben pek isinamadim tabi baska bulamazsam olabilir

komsumun 1 yasındakı oglunun adı keretayı cok sevıyorum o yusden aklıma o geldı once ..

sarp var
erem var
erim var
ben başar ısmını severım ömer i severım
ne bılıyım yazıcam aklıma geldıkce :97:

morgülcüm canım maşallah ya sen bu 1400 lük bebişi nerde saklıyorsun dicem kızacan....
Allahın nazarlardan korusun inş....
çok şükür sende güzel haberlerle geldin....

Saol canımmm

Canım 41 kere maşalllahhh allah nazarlardan saklasın inşalllah çok sevindimm.. Yanlız nie 10 hareketini saymanı istedi onu anlamadım ???

Teşekkürler teysesi
Canım bilmiyorum ki doktor söyledi 10 hareketini saysan yeter diye...

morgüller maşallah maşallah maşallahhh
ne ile besliyorsun sen tosuncuğunu
amannn benim bebem minnak kalmış

Teşekkürler teysesi

canım maşallah tosununa,Allah nazarlardan korusun

1 saat içinde mi 10 kere hareket edecek yoksa gün içinde toplam hareket sayısı mı 10 olacak :44:

Çoook teşekkürler teysesi
Canım hareketdiğinde 1 saat içinde 10 hareket sayılmalıymış...

41 kere maşallah darısı bizim bebiklere inşallah ne mutlu sana canımmm

Aminnn canımmm

benim bebem çok mu zayıf ya:26: maşallah bu arada bebeğine. o 10 kere hareket durumunu bende duydum ama bir türlü sayamadım. artık senden de duydum ya sayarım

Canım her bebek farklıdır, seninki de gayet iyi...

Oyy maşallah tosuna Kocaman olmuş paşa

Saol pur teysesi

morguller senin kuzunada msllah cnm

Teşekkürler canımmm

Gem oda çok güsel, bolll gülücüklü günlerde kullansın şevket Amin...

Çoook teşekkürler teysesi
Canım hareketdiğinde 1 saat içinde 10 hareket sayılmalıymış...
Gem oda çok güsel, bolll gülücüklü günlerde kullansın şevket Amin...

ben anlamadım bu 10 hareket ısını vallahı..benımkı bı vuruo kuuuuuuuuuut dıye sonra susuyo ole pespese 10 kere hıc denk geldımmı acaba 1 saat ıcınde hemde :26:
oda ıcın sagol canım hepsı guzel gunlerde buyusunler yataklarında ınsallah..

bızde serkan a begendıgını merak edıp duruyoruz burda

2 model arasında gidip geliyorum

Bu hafta kesinleşir eklicem... ikiside bembeyaz ama farklı mobilya işte

Canım ben az önce saydım, 10 harekette durdum... hareketlenmeye başladığı zaman saymaya başla...

2 model arasında gidip geliyorum

Bu hafta kesinleşir eklicem... ikiside bembeyaz ama farklı mobilya işte

Canım ben az önce saydım, 10 harekette durdum... hareketlenmeye başladığı zaman saymaya başla...

saydım bende ben pespese anladım ondan olmaz dıdım

ya benım mobılyalar bole abartıldıgı gıbı kokmuo 1 ay havalandırcan fılan ole bısı yok :44:
yıne var koku ama hanı yenı esya kokusu ole dayanılmıcak koku yok anlamadım kı sertıfıkalarıda var boyaların

İyi işte ne güsel, hem kokmamaları boyanın kalitesinden kaynaklanıyor olabilir

İyi işte ne güsel, hem kokmamaları boyanın kalitesinden kaynaklanıyor olabilir
belkı durdukca artar kokusu :111:

ben babamıza kızgınken almıstım mobılyaları henuz o gormedı soylemedımde bugun geldıklerını şok olcak garıbım

hoşgeldin aramıza hayırlı olsun bebişin..
çok güzelsiniz..
yetişirsin merak etme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…