özlemcim bilgiler için teşekkürler..
hepsini az çok biliyoruz ama hangi vitamin neye yarıyomuş paylaşmak istedim :)
* Vitamin A &
Beta Carotene
(800 mcg) Anne ve bebeğin hücre büyümesini sağlar. Karaciğer,süt,yumurta, havuç, ıspanak,yeşil sebzeler,brokoli,patates, taze meyve
* Vitamin D
(10 mcg) Bebeğin iskelet sistemi gelişimini sağlar,raşitizmi önler. Süt,taze balık,yumurta ve biraz güneş ışığı
* Vitamin E
(800 mcg) Bebeğin büyümesine yardım eder,gelişimi güçlendirir. Sebze yağları, margarin, fındık,ıspanak ve ceviz
Vitamin C
(60 - 85 mg) Doku hasarını koruyan bir antioksidandır. Annede demir emilimini arttırır,bebeğin bağışıklık sitemini inşa eder. Turunçgiller ,bezelye,yeşil biber,çilek, brokoli ve domates
* Thiamin/B1
(1.5 mg) Anneye enerji sağlamakta ve anne ile bebeğin sinir sistemini güçlendirmekte. Tüm baklagiller, buğday,yumurta,et,pirinç, baklagiller,fındık
* Riboflavin/B2
(1.6 mg) Enerji sağlamakta. Görme fonksiyonunu güçlendirmektedir. Bebek ve annenin cildinin sağlıklı olmasına yardımcı olmaktadır. Et,balık,tavuk,yumurta, hububat
* Niacin/B3
(2 mg) Anneye enerji sağlamakta ve anne ile bebeğin sinir sistemini güçlendirmekte. Annenin ve bebeğin cildini güzelleştirmekte. Yüksek proteinli gıdalar,hububat,
et,balık,süt,yumurta,fındık,ceviz
* Pyridoxine/B6
(450 mg) Annenin midesini sakinleştirir,mide problemlerini azaltır. Tavuk,balık,karaciğer, yumurta,soya fasulyesi,havuç,kabak, ıspanak,bezelye,muz,brokoli,fındık,kahverengi pirinç
* Folic Acid/Folate
(600 mcg) Plasentanın gelişimine yardımcı olmakta ve bebekte nöral tüp defekti gibi anomalileri engellemektedir. Portakal,portakal suyu,çilek,yeşil yapraklı sebzeler ,ıspanak,brokoli,karnıbahar,pancar,bezelye,fındık,hububat
* Kalsiyum
(1,200 - 1,600 mg) Anne ve bebeğin kemik yapısının sağlam olmasını sağlamaktadır. Anne yeterince besinlerle almaz ise ,bebek annenin kemiklerinden almaktadır. Yoğurt, süt, peynir kalsiyumdan zengin gıdalar, soya sütü, ekmek,hububat , meyve suyu, koyu yeşilyapraklı sebzeler , balık.
* Demir
(27 - 30 mg) Bebekte hemoglobin yapımını sağlamakta.Kansızlığı,erken doğumu ve düşük doğum ağırlıklı bebekleri önlemektedir. Kırmızı et ,kuru fasulye ıspanak ,
kurutulmuş meyve ,tüm hububatlar, pekmez, dut, üzüm.
* Protein
(60 mg) Amino asitlerin yapımına yardımcı olmakta,bebeğin hücre gelişimine yardımcı olmaktadır.Annenin hücrelerini tamir etmekte ve vücut değişikliklerine yardımcı olmaktadır. Bir çok hayvansal gıdalar , et, süt, baklagiller,hububat ve fındık.
* Çinko
(15 mg) Düşük olması doğum periodunu uzatmakta,düşük ağırlıklı bebeğe sebep olmakta ve immun sistem problemlerine yol açmaktadır. Kırmızı et , tavuk ,fındık ,
bezelye ,tüm hububatlar ve baklagiller.
özlemcim masala yaptıgın isimliğe bayıldım,sen kendinmi yaptın hazırmı aldın
teşekkür ederiz özlemcimmm..............
ya şu kilolardan falan konuşmuşsunuz bir arkadaşım 1 hafta sonra doğum yapacak doktoru en başlarda normal hatta iri kemikli bir kız demiş bizimkide pek nazlı kilo almasın diyeee ay onu yemem bunu yemem .......... şu an 2800 falanmış bebek 3 kilo olmayacak bile doğduğunda tabiki kilo önemli değil ama kendi kilo almasın diyede yazık bebişe yaaa.......... boşverin bizim aldığımız kiloları takmayın veririz nasıl olsa.............
teşekkür ederiz özlemcimmm..............
ya şu kilolardan falan konuşmuşsunuz bir arkadaşım 1 hafta sonra doğum yapacak doktoru en başlarda normal hatta iri kemikli bir kız demiş bizimkide pek nazlı kilo almasın diyeee ay onu yemem bunu yemem .......... şu an 2800 falanmış bebek 3 kilo olmayacak bile doğduğunda tabiki kilo önemli değil ama kendi kilo almasın diyede yazık bebişe yaaa.......... boşverin bizim aldığımız kiloları takmayın veririz nasıl olsa.............
bu arada selam herkesee..
2gündür temizlik vardı evde annem durdu başında bi kadın tuttuk eve hayat geldi valla :)) kendimi iyice ağır hissediyorum artık yapamıyorum fazla..
aynı sıkıntı bendede var belimin ağrısından bulaşıkları makineye bile koyamıyorum bende martın sonunda kadın tutmayı düşünüyorum ayıp olmazsa bişe sorayım kaça tuttun birde ne yaptı
canım halıları yıkamaya verdim bitane shaggi mi diolar nedir onu vermedim kadın onu sildi,camları koltukları sildi,banyoyu 2 kez ciflettik(ayıptır sölemesi baya beyzladıı:)) )
balkonu temzledi mutfak dolaplarını içini dışını falan temizledi işte genel toz aldı yerler sildi falan derken 70 tl mizi aldı gitti:)
bu arada bebeğin çantasını hazırladık bitek bezini almamışım onu alcam en yakın zamanda inş kızlar prima mı aldınız? genelde onu öneriyolar ama karar veremedim.
aslında kendimizden önemli değil 70 tl çok değil düşünürsek bizim burda 50 tl ye dip köşe yapıp bütün halılarını siliyorlar.. ayrıca doğum için ilk etapta gecelik önerdiler bana hepcanım halıları yıkamaya verdim bitane shaggi mi diolar nedir onu vermedim kadın onu sildi,camları koltukları sildi,banyoyu 2 kez ciflettik(ayıptır sölemesi baya beyzladıı:)) )
balkonu temzledi mutfak dolaplarını içini dışını falan temizledi işte genel toz aldı yerler sildi falan derken 70 tl mizi aldı gitti:)
bu arada bebeğin çantasını hazırladık bitek bezini almamışım onu alcam en yakın zamanda inş kızlar prima mı aldınız? genelde onu öneriyolar ama karar veremedim.
canım halıları yıkamaya verdim bitane shaggi mi diolar nedir onu vermedim kadın onu sildi,camları koltukları sildi,banyoyu 2 kez ciflettik(ayıptır sölemesi baya beyzladıı:)) )
aslında kendimizden önemli değil 70 tl çok değil düşünürsek bizim burda 50 tl ye dip köşe yapıp bütün halılarını siliyorlar.. ayrıca doğum için ilk etapta gecelik önerdiler bana hep
sağol tatllım temizlik gibisi yok:lepi:oh mis gibi olmuş evin ne güzel.
bende henüz bez almadım prima almayı düşünüyorum ama kararsızım 1 numaramı alsam 2 numaradanmı başlasam yiğenim direk 2 numarayla başlamıştı 1 numara çok küçük gelmişti çünkü. 1 numara 2-5 kilo 2 numara 3-6 kilo hangisini alıcaz
elimde kalmasınıda istemiyorum.
artık kilosunu az çok tahmin edicek doktor ona göre alıcaz
primanın 1 ve 2 numarası var diğer markalarınkini bilemiyorum nasıl yeni doğanları.
öyle canım normalde çalışırken bile çok kadın almam ben ama hamilelik başka bişeyboshayallersmile yormamak lazım kendimizilmaz:
sağol tatllım temizlik gibisi yok:lepi:
yenidoğan bezleri aynı olmuyo mu 1 ve 2 numara mı var bilmiyodum valabilmiyorumkismile
1 paket ondan bi paket de 2numaradan alayım ozaman stok yapmıcam ben sonradan alırım deneyeyim bakalım hangisi iyiyse..
kızlar derya baykal ın programını iizliyorumda korunma yöntemi ile ilgili bi bayan soru sordu...1 yaşında kızı varmış...dr.da bebeğiniz 1 yaşında olduğu için ve kız olduğu için emziriyo bile olsanız doğum kontrol hapı kullanabilirsin dedi..ilk defa duyuyorum kız ve erkek bebekte ayrı mı oluyo....duyan var mı böyle bişey...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?