2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Canım yaa cok sevındım gozunuzaydın neden almıslardı küveze

Kızlar teşekkür ederim inş sizlerde bebişlerinizi sağ salim kavuşursunuz rabbim kimseyi yavrusundan ayırmasın, benim doğum erken oldu sancıları kesemediler bebeğimin solunum sıkıntısından dolayı küveze almışlardı Allah'tan az tuttular yoğun bakımda :Saruboceq:

tuğba hayırlısıyla 4 mayısta listeye eklersin benide tabi sende doğuma gitmezsen canım. 37 olduk valla canım nasıl geçti dimi

o gelsin sağlıkla ekler teyzesi hemen masalımızı a.s.

sağol teyzesi. :ecrin_bebek: o kadar heyecanlanıyorumki artık. doktorum panik yapma sakin ol dedi ama eldemi ki. günde belli olmuşken artık duramam yerimde doktordan çıktığımdan beri şöyle yapıyım böyle yapıyım diye kendi kendime konuşup duruyorum eyvahedigeldismile

sezeryanın o yanı iyi ama ne zaman girceğini biliyosun hazırlıklarını ona göre yaparsın ama günün yaklaştığını bilmekte heyecan veriyo ohh 4 mayıs olursa bi mayıs ennemiz olcak sonunda kızlara baksana nisanda döküldüler

selam kızlar geçmişe bakamadım. ancak pzt geçmişin tamamını okurum. sezeryan tarihimiz belli oldu. bugün kontroldeydik. 39.haftamızda (kendi çıkıp gelmezse) 30nisan cuma günü Allah nasip kısmet ederse sabah 7buçukta hastanede olucam. dua edin ogün tırsıyoruuuum

valla bebişler aceleci çıktı nisanda geldiler. inşallah bizimkilerde acele etmezde mayısta olur doktorum bu hafta olucağını düşünmüyorum 4 mayısta alırız dedi ama yinede önce olabilir sen hazırlıklı ol demeyide unutmadı. senin doktorun bişey dedimi tahmini doğum tarihi için falan

canım hadi bakalım hayırlısı olsun. çok az kalmış sağlıkla al kucağına inşallah canım.
dualrımız hepimiz için zaten canım valla bende tırsıyorumm sorma. ama bebişlerimizi görünce herşeye değicek. hayırlısı hepimizi için.

Selam kızlar, bugün Eyşan'ım küvezden çıktı artık evimizde sizlerle paylaşmak istedim, Allah yavrucaklarımızı hepimize sağ salim kavuştursun inşallah

gözün aydın. Allah birdaha ayırmasın

teşekkür ederim özlemcim. senin de az kalmış. sağ salim kavuşuruz bebelerimize inşallah.

kızlar bu arada bugün bir bayan geldi hastaneye 1hafta önce sezeryanla 2.doğumunu yapmış. neredeyse 0 beden. hiç göbek kalmamış. 1haftada bu kadar çabuk toparlanan kadın ilk defa gördüm. doktora sordum, sezeryanda göbek kalırmı diye. o da öyle birşey yok. dedi. böylece tek sorun 1hafta önce sezeryanla doğacağı için süt gelmesi oldu. Allahım inşallah hepimizin sütleri bol olur diye dua ediyorum.

bende kiloyu göbeği düşünmüyorum nasılsa sonradan düzeltebilme şansımız var elbet kilo veririz spor falan halledilir hepsi ilerde.
ama işte inşallah hemencik sütümüz gelirde bebişlerimiz güzelce doyar ve bol booollll sütümüz olur. tek düşüncem o benimde

ay canım benim çok sevindim senin adına kız düşünsene mis kokulun o gğün kucağında olcak inş sen hep motivbe etmezzmiydin kendinş hadi bakalım hayırlısıyla sağlıkla al kuzucuğunu kucağına inş
yok benim en son gittiğimde dönmüştü nisan başı gitmiştim 1 ay sonra gel dedi nisan sonu dayanamayıp gitcektim ama çatı kontrolünden korktuğum için mayıs başı gitmeyi düşünüyorum bir aksilik olmasa tabi şimdilik normal gözüküuyooo

sen ayda birmi gidiyosun ben haftada bir gidiyorum nerdeyse bir aydır her hafta gittiğimdede nstye giriyorum. senin 15e bile düşmemiş nedenki.

Slm kızlar.Elvan, Özlem sezeryan mı sizinki belli oldu mu?S_G de mi doğum yaptı?Listede göremedim ama Cici25 hayırlı olsun yazmış mayıs melekleri topiğinde.Benim çatıda biraz darlık olduğunu söylemişti.Salı günü belli olacak sanırım.Salı kontrole giidcem tekrar

sen ayda birmi gidiyosun ben haftada bir gidiyorum nerdeyse bir aydır her hafta gittiğimdede nstye giriyorum. senin 15e bile düşmemiş nedenki.
sorma özlrmcim ya bi de diyoki 1 ayda çok ama ne bilim öyle gün verdi nstyi sordum ben kalbine baktım dedi gerek yokmuş bakalım bu sefer sokar heraslde hayırlısı

Selam kızlar, bugün Eyşan'ım küvezden çıktı artık evimizde sizlerle paylaşmak istedim, Allah yavrucaklarımızı hepimize sağ salim kavuştursun inşallah
gözünaydın canım Allah bir daha ayırmasın....

gözünaydın Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah...

hayırlısı olsun...

sorma özlrmcim ya bi de diyoki 1 ayda çok ama ne bilim öyle gün verdi nstyi sordum ben kalbine baktım dedi gerek yokmuş bakalım bu sefer sokar heraslde hayırlısı

canım doktordan doktora fark ediyor,benim doktorumda halen 15 te bir çağırıyor,geçen hafta açılma muaynesi felan yaptı mayıs başına verdi randevuyu,,,bu arada Allah ın izniyle bende normal doğumu bekleyeceğim,günlerimiz aynı bakalım hangimiz önce doğuracağız...

ilginç her doktor farklı demekki ama doğuma bu kadar az kalmışken ve heran olabilir bi durumdayken ayda bir olması ve nstye alınmaması ilginç onunda bildiği bişey vardır. biz 34den beri nstye giriyoruz bebğin hareketlerine çok önem veriyo doktorum.

hepimiz için hayırlısı bakalım. üçümüzde aynıyız heralde ilk ben olucam bu gidişle :)))

ABD'li emzirme uzmanına göre, bebeğin emerken çok fazla ses çıkarması yeterince iyi beslenemediğini gösteriyor.
Uluslararası sertifikalı emzirme danışmanı olan ABD'li Lisa Marasco, “Eğer bebek çok fazla cuk cuk sesi çıkartıyorsa bu iyi değil, bu bebeğin annesinin memesini iyi ememediğini gösteriyor. Ayrıca memelerin kocaman olması da annenin sütünün bol olduğunu göstermiyor” dedi.
Acıbadem Maslak Hastanesi'nde düzenlenen “2010'da Anne Sütü ve Emzirmeye Dair Neler Biliyoruz- Bilimsel Bir Bakışla” sempozyumda deneyimlerini paylaşan Marosco, bazen bebeklerin damaklarındaki gizli yarıklardan ya da dil kökü bağlarından kaynaklanan sorunlarla memeyi iyi kavrayamadıklarını söyledi.
Aynı zamanda 2009’da yayımlanan ‘Sütünüzü Nasıl Artırabilirsiniz?’ adlı kitabıyla da tanınan Marasco, annelerden bunun gibi bir durumla karşılaştıklarında mutlaka doktora gitmelerini istedi.
Toplantıda açıklanan diğer sonuçlar şöyle:
- Annenin gençlik döneminden itibaren obezite sorunu varsa, bu durum süt üretimini olumsuz etkiliyor.
- Çok uzun süren stresli dönemler, vakumlu ya da kaşıklı (forsepsli) doğum, acil sezaryenler emzirmeyi olumsuz etkiliyor.

Karpuz, lahana ve salata ödem söktürüyor
- Aşırı ödem sütün memelerden zor salgılanmasına neden oluyor. Ödemli annelerde süt 2-3 gün gecikerek geliyor, ödem azaldıkça süt artıyor. Ödemi söktürmek için annelerin salatalık, karpuz, lahana yemesi öneriliyor.
- Annenin yumurtalığında çok fazla kist olması, testeron oranını artırıyor. Bu durumda 2-3 hafta sonra süt gelebiliyor. Kistlerden kurtulmanın yolu ise doğum.
- Bazen plasenta rahim kaslarına yapışıyor, geç atılıyor ve çok fazla kanamaya neden olabiliyor. Plasenta içerde kalırsa süt üretimi etkilenebiliyor.
- Anne önceki bebeğini sezaryen ile dünyaya getirmişse, 35 yaş üzerindeyse, çoklu gebelik varsa, süt üretimi gecikiyor.
- Çok fazla nane yemek, nane çayı ve sigara içmek sütü azaltıyor.
- Nezlede kullanılan bazı ilaçlar süt üretim hormonu olan prolaktini ve dolayısıyla sütün üretimini azaltıyor.

Çok fazla su içmek sütü artırmıyor

- ‘Çok fazla su içersem sütüm bol olur’ anlayışı doğru değil. Aşırı su içme çok süt üretileceği anlamına gelmiyor. Emziren anne susadıkça içmeli.
- Eğer dil bağı sorunu nedeniyle bebek ememiyorsa bu bağın kesilmesi bebeğin annesinin sütünü daha iyi almasını sağlıyor. Ancak bu bağın kesilme işleminin mutlaka, bir uzman tarafından yapılması gerekiyor.
- Süt veremeyen annelerin memeleri kontrol edilmeli. İki meme arasında 3 parmaktan fazla aralık varsa bu anatomik bir bozukluğun göstergesi olabileceği için bir risk faktörü.
- Gebelik sırasında memelerde damarların genişlemesi görülmeli. Damarsız memeden süt gelmeyebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…